AIDA64 - Kaj je ta program? Seznam funkcij

V vsakem trenutku boste morda morali poiskati informacije o računalniku. Na žalost standardna orodja operacijskega sistema zagotavljajo le del informacij, preostanek pa se lahko naučite le z namestitvijo posebne programske opreme. V tem članku bomo govorili o eni taki, natančneje o AIDA64. Kaj je ta program, kako deluje, kaj je potrebno? To in še več stvari lahko storite iz tega članka.

Opredelitev

Preden govorimo o AIDA64 - kaj je ta program in kakšne funkcije ima, je vredno podati splošne informacije, ki jih zdaj delamo. Torej, kar je najpomembneje, za kaj se uporablja - je zbiranje informacij o računalniku in njegovih komponentah. V preprostih besedah ​​- če želite izvedeti, na primer, različico operacijskega sistema, si oglejte nameščeno programsko opremo na vašem računalniku ali preverite imena "železa", potem vam bo pomagal AIDA64. Ampak takoj je vredno reči, da je ključ potreben - AIDA64 - plačana aplikacija, in da jo uporabite, morate kupiti licenčni ključ.


Naučite se informacij o računalniku

Že smo povedali, da lahko s pomočjo predstavljenega programa izvedete vse o računalniku v dveh klikih, zdaj pa o tem podrobneje.
Če si želite ogledati podrobnosti računalnika, pojdite v razdelek Računalnik, tako da zaženete program. Mimogrede, drevo particije je prikazano na levi strani vmesnika programa. Ko odprete "Razdelek", boste na začetnem zaslonu videli seznam predmetov, informacije o temki jih lahko dobite. Tu se lahko naučite imena računalnika, DMI, IPMI, moč sledenja in si ogledate drug niz informacij. Toda poglavje s splošnimi informacijami si zasluži posebno pozornost. Tu se zbirajo najpomembnejše informacije o delu računalnika.


Informacije o operacijskem sistemu

Na tej stopnji ste verjetno spoznali, da je ta program AIDA64, vendar ni bilo vse v zvezi z možnostmi. Da, z lahkoto lahko najdete vse informacije o nameščenem operacijskem sistemu Windows. In kar je najpomembneje, AIDA64 je v ruskem jeziku, zato se ne boste srečali z znanjem, ki vam ga posredujejo. Torej, kar se tiče informacij o OS, so ustrezne postavke v različnih oddelkih. Sedaj bo seznam podan s kratkim opisom:
 • Operacijski sistem. Naslov poglavja govori zase. Tu lahko najdete osnovne informacije o OS - glej procese, sistemske gonilnike, storitve, seznam dinamičnih knjižnic in še več.
 • Strežnik. V njem so shranjene vse informacije v zvezi z uporabniki računalnika - seznam map v skupni rabi, uporabnikov in skupin.
 • Razmišljanje. Če vas zanima možnost personalizacije v OS, potem v tem razdelku. Tukaj lahko izveste vse o tem, kaj se šteje za način prikazovanja podatkov, in sicer: monitor, pisave, procesor (grafični), namizje in tako naprej.
 • Omrežje. Če želite izvedeti več o omrežnih nastavitvah računalnika, potem v tem razdelku.
 • DirectX. Zanimivo boljubitelji zabave na računalniku, saj je programska oprema odgovorna za pravilen prikaz multimedijskih podatkov v igrah in grafiki.
 • Programi. Prej je bilo rečeno, da lahko z AIDA64 poiščete seznam programov, ki so nameščeni na računalniku, zato je tukaj točka v tem razdelku, vendar je veliko več kot je.
 • Zdaj veste, kje iskati informacije, povezane z operacijskim sistemom.

  Spoznajte informacije o napravi

  Če katera koli različica AIDA64 ne more prikazati informacij o napravah, priključenih na računalnik, to ni prava aplikacija. Za to je zelo preprosto, obiščite naslednje razdelke:
 • Sistemska plošča. Prikaže vse informacije, povezane z matično ploščo, nameščeno v računalniku.
 • Večpredstavnost. Če vas zanima zvok in želite izvedeti več o predvajanju na računalniku, boste v tem razdelku.
 • Shranjevanje podatkov. Poglavje, ki je odgovorno za zbiranje informacij o nosilcih medijev - trdi diski, bliskovni pogoni, SSD-i itd.
 • Naprave. Razdelek, v katerem lahko najdete vse o strojni opremi, ki je povezana z računalnikom.
 • Zdaj veste, da je ta program - AIDA64 in končno sposoben odgovoriti sam ali ga kupiti. Naprej je treba povedati, kaj je potrebno, ker njegovih koristi ni mogoče preceniti. Toda mnogi odvrnejo ceno ključa AIDA64, ki je danes 40 dolarjev.

  Sorodne publikacije