Najboljši računalniki z eno ploščo na trgu

Sodobna tehnologija nas neprestano osupuje. Prej smo uporabljali računalnike, trde diske, ki so stali na desetine tisoč dolarjev, in so se prevažali izključno s pomočjo letala. Vse se spreminja, zdaj se lahko takšen računalnik prilega na eno roko otroka, še vedno je prostora za drugega. V tem članku, bo tema enotnega plačila računalniki zdrobljen, kot njihovi pluse in minuse, ki jih je treba kupiti za osebno uporabo, in na splošno - je vredno? Članek je priporočljiv za začetnike operacijskega sistema Linux. Če ne poznate takšnega operacijskega sistema, boste naleteli na velike težave.


Najbolj priljubljeni mini-računalniki

Za začetek se morate odločiti, kaj je podoben računalnik? Enoplačni računalnik je sestavljen iz naslednjih elementov: procesor, pomnilnik, stiki, različni krmilniki, npr. Ethernet - so le pomožni, zato je tudi njihova oprema v različnih proizvajalcih različna.
Procesor praviloma uporablja mobilno arhitekturo ARM. Zakaj je to? Vse zaradi energetske učinkovitosti, hitrosti in razmerja med ceno in zmogljivostjo. Takšni procesorji ne le zmagajo na trgu mobilnih naprav, ampak tukaj, saj v računalniku z enim samim plačilom ni video kartice, obstaja samo integrirano grafično jedro neposredno v samem procesorju. Najpogostejši je Mali-400ml (veliko telefonov v letu 2013 je tako). RAM je običajno, DDR3 je na splošno srečen, potem je DDR4 vse odvisno odračunalniških cen. Na trgu teh naprav je vse odvisno od tega, koliko nameravate porabiti, zato bomo v naslednjem odstavku članka govorili o glavnih konkurentih tega trga.


Računalnik z enim plačilom Windows

Torej, kot je bilo že omenjeno, najbolj priljubljenih konkurentov na tem trgu ni toliko, ker je ta izdelek zelo specifičen. Predstavljajte si tablo z elektronskimi komponentami in ima pozlačen zaključek. Mnogi ljudje bodo preprosto nori od tega, pravijo, kaj storiti z njim? Torej, take stvari, ki jih sprejmejo bodisi začetniki programerji ali geeks, čeprav je razlika med njimi samo v času, porabljenega na računalniku.
Na trgu računalnikov z enojnimi vozili obstajata dva glavna konkurenta:
 • Raspberry Pi. Niz programabilnih mikroračunalnikov, ki so sposobni opravljati delo kakršne koli kompleksnosti. Najcenejša različica stane približno tisoč ruskih rubljev.
 • Orange Pi. Neposredni analog zgoraj omenjene plošče, vendar je prednost tega podjetja, da obstaja precej velika linija računalnikov - od ultra majhnih do polnih velikosti. Najcenejša metoda stane 400 rubljev in je skoraj podrejena glavnemu konkurentu v vsem.
 • Vsak od teh računalnikov lahko namesti posebno različico operacijskega sistema Windows v ARM (CAD arhitektura). Primernejše za vas je, da se odločite za vas, saj je enovrstni računalnik ne le specifična stvar, temveč tudi povsem intimna, saj je določen model zopet za določeno nalogo izostren. Lahko ga naročite na uradni spletni strani in na kateri koliposredniško spletno stran v Rusiji.

  Ali lahko z lastnimi rokami izdelam računalnik z eno ploščo?

  Očitno je veliko ljudi postavljalo takšna vprašanja. Recimo takoj: da in ne. Možno je, da ste zelo usposobljen tehnik in lahko ustvarite nekaj podobnega, vendar bo veliko več prostora za zasedbo. Majhna velikost je prednost takšnih računalnikov.

  V zaključku

  Upamo, da boste v tem članku uživali na računalnikih z eno ploščo. Omeniti velja tudi naslednje. Podobne naprave v arhitekturi CESK dobro delujejo le na strežniški različici Linuxa, vendar z Windows še vedno ni tako gladko, tako da, če ste pripravljeni na težave, povezane s preučevanjem novega operacijskega sistema, je računalnik z enim samim plačilom zagotovo za vas.

  Sorodne publikacije