Zakaj digitalna televizija ne deluje?

Verjetno je vsakdo, ki se sooča z zanikanjem ene ali druge tehnike, in pred kratkim stanje, ko digitalna televizija ne deluje, dejansko. Oseba vklopi televizor, da gleda dolgo pričakovano nadaljevanje serije ali najljubšega prenosa, vendar prejme le prazen zaslon. In digitalna TV ne deluje vsakič s katerimkoli svojim, brez očitnega razloga. Ali ni nobenega oddajanja ali nobenega signala, ali pa preprečevanje poteka na ločenih kanalih. Digitalna TV ne deluje, tudi če je antena ali celo televizor sam zlomljen, in morda kabel nekje odpade. Obstaja veliko razlogov, zakaj ni predvajanja. Ta članek bo pomagal nekaterim ljudem razumeti.


Glavni razlogi

Če digitalna TV ne deluje zaradi pomanjkanja signala, bo takoj jasno, ker se noben kanal ne bo odzval. Nekaj ​​se je zgodilo z anteno. Preprečevanje ne more takoj preiti na vse kanale, pogosto na enega ali v skrajnem primeru - na več kanalov. Drugi bodo delali in zakaj digitalna TV ne deluje - vprašanje ni za takšno situacijo. Če je kabel nekje odletel, je vprašanje legitimno, ker bo tišina in temni zaslon povsod. Prva stvar, ki jo lahko preverite, je, da vsakdo, čeprav je oddaljen od tehnologije, ve. Kabel morate izklopiti in ponovno priključiti. Če to ne pomaga, se obrnite na strokovnjake in jih vprašajte, zakaj digitalna TV danes ne deluje. Če uporabnik sumi vzrok okvareTV, ni smiselno v neodvisnem delovanju. Pomagajte samo servisnemu centru ali zasebnemu čarovniku, ki natančno ve, kako popraviti televizorje.


Mnogi in mnogi, če

Uporabniki kabelske televizije imajo možnost, da takoj stopijo v stik s podjetjem, ki zagotavlja storitve oddajanja, takoj ko ni zvoka ali slike. Tam je navadno čarovnik, ki bo pomagal vedno in v vseh primerih. Če ni kabelske televizije, potem se morate najprej seznaniti s sosedi in vprašati, če je vse v redu. Če niso prenehali uporabljati digitalne televizije, je treba iskati vse težave za določenega uporabnika. Če uporabljate običajno notranjo anteno, se težave ponavadi pojavljajo pogosto, tako da mnogi zdaj pridobijo posebne ojačevalnike, nato pa en odgovor ni več odgovoren, zakaj digitalna TV ne deluje. Antenski ojačevalnik je zelo učinkovita pomoč, ki ga je lahko kupiti - ni preveč draga in se prodaja povsod v vsaki trgovini z gospodinjskimi aparati.

Pogoste težave

Antene satelitske televizije so zelo močne, vendar celo včasih zavrnejo prenos signala in razočarani uporabnik porabi veliko časa s telefonom v rokah, da bi ugotovil, kdo oddaja podjetje, zakaj digitalna TV danes ne deluje. Ta problem se šteje za zelo razširjen. Sateliti se premikajo, in sicer je bila antena uglašena z njo in iz nje je ujela signal. Je, vendar ni na voljo. Problem je rešen precej preprosto, vendar neodvisno anteno prilagodite na drugosatelit ni vsak uporabnik sposoben, zato je bolje, da se takoj obrnete na strokovnjake. Poleg tega ni dejstvo, da se je ta satelit spremenil. Morda je položaj antene spremenjen zaradi vetra ali zaradi padca na kateri koli predmet, na primer drevesnih vej.

O koristih in slabostih radovednosti

Obstaja veliko razlogov in več odločitev uporabnikov, če seveda ne morejo pravilno določiti razloga, zakaj digitalna televizija ne deluje dobro. Če je vzrok nejasen ali je uporabnik pomotoma diagnosticiran, lahko pride do težav in dodatnih težav z neodvisnim delovanjem. Zato je bolje uporabiti pomoč strokovnjakov. Ugotovili bodo, zakaj ni 20 kanalov digitalne televizije ali, na primer, jih deluje le deset. Ni zelo dobro seznanjen s sodobno tehnologijo, uporabnik ni verjetno, da bi lahko to storil. Vendar pa je veliko) ljudje so radovedni, in to je njihova izbira: prilagoditi signal ali razbiti nekaj drugega. Možno je odstraniti le nekaj majhnih pomanjkljivosti, saj so na primer kabli pravilno vstavljeni v režo ali antenski ojačevalnik, ki ga lahko izberete v trgovini. Ostalo je treba zagotoviti strokovnjakom.
Daleč in bližje
je veliko lažje dobiti odgovore na naslednja vprašanja v mestu: zakaj digitalni televizijski kanali ne delujejo, zakaj slab sprejem zvoka in slik, zakaj vsi kanali ne delujejo dobro in veliko vprašanj je še vedno relevantnih. oddajanje in sprejem. Toda zelo pogosto obstajajo situacije, ko je in v megacity za reševanje takšnih težav težko. Ne moreš nitinavedite vse primere, v katerih se poveljnik ne spopade takoj, če digitalna televizija ne deluje. Kaluga, na primer, je zelo moderno mesto, toda iz nekega razloga je na internetu veliko pregledov o problemih s signalom. Prebivalci na splošno, še manj pa imajo težave z izzivom tehnične podpore, ampak koliko težje je obravnavati takšen načrt daleč od civilizacije! Popoldan čas ne teče tako hitro, sodobne tehnologije pridejo z veliko zamudo ali nikoli ne pridejo. Zato morajo digitalni televizijski navdušenci ugotoviti, ali obstajajo možnosti za njih danes.

Tri možnosti

Najprej, ta kabelska televizija je takrat, ko se signal distribuira neposredno prek televizijskega kabla, in se poveže z ločenim televizorjem. To je zelo kakovosten prenos, vendar ni na voljo na vseh oddaljenih območjih, predvsem v mestih. In naročnina je dovolj visoka. Drugič, satelitska televizija, ko gre signal iz blizu Zemljine orbite, je posneta s posamezno anteno ("plošča"). To je mogoče storiti povsod, zvok in slika pa bosta visokokakovostni. Precej visoka mesečna naročnina, oprema je tudi draga. In od časa do časa vprašanje kljub temu postavlja uporabnik: zakaj digitalna televizija preneha delovati? Tretjič, ta televizija je prizemna, kadar se signal distribuira z repetitorji na zemeljskih postajah, in ga sprejme posamezna antena. Stane malo, vendar je raven signala veliko nižja, kakovost sprejema je odvisna od vsega sveta - tukaj je vreme inoddaljenost od relejnega stolpa in višina antenskega stebra ter še veliko več. Vsak uporabnik bo občasno pokvaril razpoloženje brez etične digitalne televizije. Seveda, danes, povsod, vsakogar in se vedno zateka k internetu, kjer lahko vedno vidiš vse, kar si želiš. Vendar pa ta članek ne obravnava teh primerov.

Teorija

Vse te metode so precej dobre. Vendar pa je pri izbiri enega od njih nujno, da predstavlja vsaj na splošno, so drugačni. Na primer, samo zemeljska televizija in digitalni sta precej drugačni. Zadnja točka je, da se digitalno kodiranje slike uporablja za prenos slike in zvoka - ter zvočnega signala in video signala. Za prenos se uporabljajo digitalni kanali. Takšno kodiranje zagotavlja minimalno izgubo pri dostavi signala, saj nobeno oviranje šifriranih informacij ni zastrašujoče. In če digitalni televizijski kanali ne delujejo, sploh ne delujejo popolnoma. In če delajo, potem samo v fini kakovosti. Tukaj ni meje in ovire. Edina izjema je slaba kakovost povezave. Zdi se, da se televizor upočasni, izklopi in ponovno vklopi. In to je fiksirano le na en način - druga antena ali obstoječa mora biti dvignjena zgoraj in razširjena na stran TV stolpa. Prav tako je treba opozoriti, da veliko uporabnikov ne ve, da je digitalna TV vedno omejena na število razpoložljivih kanalov. Glede na regijo je lahko deset ali dvajset, število pa se spreminja. Tu ne deluje načelo: dvig antene in lovljenjeabsolutno vse. Ne, konfigurira samo tiste, ki so na voljo. Za dober ogled morate kupiti predvsem televizijsko anteno, televizor ali televizijski sprejemnik Set Top Box s podporo standardom stiskanja signalov in tunerjem (vedeti morate, kateri trenutno ni prestar). Mnogi sodobni televizorji ne potrebujejo predpone, imajo dovolj anten. Vendar to še ni vse in zato uporabniki pogosto iščejo razloge, zakaj digitalni televizijski sprejemnik ne deluje, čeprav je težava na televizorju.

Praksa

Predpostavimo izbiro za uporabo prizemne digitalne televizije. Uporabite lahko običajno anteno, ki je dovolj dobra, da ujame dva ali tri kanale v precej dobri kakovosti, še en par - v slabem, pa tudi v zelo dobrem vremenu. Antena potrebuje predpono. Na primer DVB-T2. Kakorkoli že, tehnično so skoraj enaki. Večina konzol ima dva izhoda - SCART ali "tulipan" in HDMI izhod ter USB priključek za ogled vsebine elektronskih medijev. Škatle v vseh konzolah so različne, vendar so narejene, kot da so na isti tovarni na Kitajskem. Zato pri nakupu skrbno preglejte nadzorno ploščo kot najpogosteje uporabljen element ali pa je vse v redu. V nasprotnem primeru bo prišlo do težav pri preklapljanju kanalov, nadzoru glasnosti in podobno. Če je vse v redu, lahko anteno povežete s predpono, predpono z "tulipanom" (ki se običajno prodaja v istem kompletu s predpono) morate priključiti neposredno na televizor. Tukaj morate vedeti, kateri RCA konektorjiza stereo zvok in video - to je isti "tulipan". Rumena - za video, bela - za levi stereo ali mono in rdeči za desni stereosignal. Če je televizijski kino moralno zastarel, bo prihranil »tulipan«. Če je televizor plazemski ali tekoči kristal, je izhod HDMI in kabel potrebuje ustrezno, drugi pa ne bo ustrezal. Kupiti ga morate posebej. V nasprotnem primeru uporabniku slike ne bo všeč. Televizor je treba preklopiti v način AV, nato pa se prikaže vmesnik s predpono. Nastavitev predpone ni preveč zapletena. Če boste vse naredili po privzetku, bo kakovost zadovoljila tudi poznavalce. Glavna stvar je, da sami postavimo kanale. Meni je iskanje kanalov. Izberete lahko tudi samodejno iskanje. Po nekaj minutah bo vse pripravljeno. Za skoraj vsako lokacijo bo to dovolj.

Iz elektronskih medijev

Kot je bilo že omenjeno, je za predvajanje posnete na bliskovnem pogonu potrebna digitalna predpona. Če želite to narediti, morate v predpono vstaviti USB napravo, pojdite v meni, izberite "USB" "Multimedia", nato izberite želeni video, slikovni ali glasbeni format. Vsebina bliskovnega pogona se bo odprla na zaslonu. Sedaj morate izbrati želeno mapo in jo odpreti. Vse je še lažje kot s prenosnikom ali računalnikom. Vendar se še vedno veliko ljudi ne more sama spopasti s temi operacijami. Še posebej starejši, nimajo časa za hitro gibanje tehničnega napredka, je treba pomagati. Najboljše od vsega je soočanje z mladino. In celo majhneotroci se lažje prilagajajo. Ampak to še ni vse. Uporabnik, ki ima takšno predpono za digitalno televizijo, mora vedeti, da obstaja možnost in obratna operacija. Na primer, na televizor iz televizorja napišite priljubljen program. Ukrepi za ta namen so prav tako preprosti. Samo pritisnite gumb "Rec" na nadzorni plošči konzole in zapis poslušno gre na USB napravo. Na kratko, digitalna televizija danes, tudi za oddaljeno naselje, ni mit in ne sanje, temveč povsem izvedljiva stvar. In če je digitalni prizemni, nato prebivalec zaledja ali začasno naselili v podeželski hiši, v vasi ni potrebno porabiti približno deset tisoč rubljev za namestitev satelitske televizije, nato pa narediti veliko naročnino. Danes je mogoče doseči udobje z majhnimi sredstvi.

Zaupanje ponudniku

Skoraj vsi sklenejo sporazum s ponudnikom, da bi prejeli digitalno televizijsko storitev. Dolgotrajne in precej močne družbe in celoten sklop opreme je dobavljen uporabniku, kot na primer iz podjetja "Rostelecom". Vendar pa skoraj vsi ponudniki ne zadovoljujejo stranke na dan zdravljenja. Počakati moramo dan in dva, in če je to zaledje, potem teden, niti ne enega. Da ne bi zapravljali časa, in digitalna TV se je začela takoj, lahko naredite začetno nastavitev sami. Ta znanja in veščine so morda potrebne za dobesedno vse, tudi če morate televizijo prenesti v drugo sobo ali jo spremeniti v novo kupljeno novo. Zato mora bitiVsakdo razume sheme povezav in nastavitvene tehnologije. V istem "Rostelecomu" je ta storitev na voljo v dveh različicah - skupaj z internetom ("Interactive 2.0") in ločeno digitalno televizijo ("Interaktivna TV"). Slednji lahko delajo le na usmerjevalniku v lasti podjetja, drugi pa ne. In usmerjevalniki v "Rostelecom" so ogabni, v vseh pregledih je napisano. Zato je bolje izbrati 2.0 in če ni drugega ponudnika, boste morali skoraj vsak dan poklicati tehnično podporo z vprašanjem: zakaj digitalna televizija ne dela na dan? Različica 2.0 sama ne more povezati, še vedno moramo čakati na strokovnjake. Nastavitve z opremo nekoga drugega v Rostelecomu se ne ujemajo. Uporabnik ima srečo, če je v bližini drugi ponudnik in ga lahko poveže z omrežjem.

Primeri

1. Skrb za konzole pri rednem režimu. To se lahko zgodi v primeru dolge zaustavitve. Moraš ga samo priključiti in se ne bojiš napisa, ki pravi, da je kanal DRE kodiran. Če nekaj ur počakate, se bo sprejemnik popolnoma ponovno zagnal in odprli se bodo vsi kodirani kanali. 2. Lahko se zgodi, da ni registrirane predpone (sprejemnik). Če želite izključiti to situacijo, morate pogledati identifikacijsko številko na hrbtni strani in jo vnesti na spletno mesto ponudnika. 3. Včasih padajo nastavitve antene. Takšni primeri so opisani zgoraj. Za to bo potrebna pomoč specialista, ki jih bo ponovno aktiviral. 4. Če na zaslonu nenadoma pride znak plačanega kanala, morate plačati naročnino za storitveponudnik, očitno, uporabnik pozabil, da to storite pravočasno. 5. Včasih pride do težav z združljivostjo programske opreme. Tukaj boste potrebovali nekaj spretnosti. Če sprejemnik GS-HD, morate obnoviti seznam kanalov v meniju (obstaja tak ključ). Če pa ne, na daljinskem upravljalniku in na sprejemni plošči hkrati (to je najpomembnejše) morate pritisniti dva gumba - CHANNEL TV /RADIO. To je istočasno - s štirimi prsti. Nato pritisnite tipko STANDBY na daljinskem upravljalniku. In vse je treba združiti v programski opremi. 6. Ko je napis "No Signal" (Ni signala), je vredno poiskati rešitev problema z anteno. Veliko tega je bilo povedano zgoraj. 7. Preverite kabel. Če to ne pomaga, pokličite strokovnjaka.

Sorodne publikacije