Glavni razlogi, zakaj hladilnik ne deluje in zamrzovalnik deluje

Sčasoma lahko celo najdražji gospodinjski aparati ne uspejo. To velja za hladilnik. Takšna naprava ima veliko podrobnosti, od katerih vsaka opravlja svojo funkcijo. Takšna napaka v sodobnih napravah je precej pogosta, kadar deluje samo ena kamera (hladilnik ali zamrzovalnik). Podoben problem se ne pojavi le pri dvo-kompresorskih enotah, ki imajo avtonomni hladilni sistem, ampak tudi v enosnih kompresorskih napravah.

Zakaj hladilnik ne deluje in zamrzovalnik deluje? Včasih je to težavo mogoče rešiti sama, brez čarovnika za popravilo. Ampak, če je razlog v neuspeh hladilnega sistema, potem brez pomoči strokovnjaka ne more storiti. Konec koncev, če oseba nima posebnega znanja, potem je malo verjetno, da se bo lahko spopadel s takšno napako, ki zahteva predvsem poklicno diagnozo. Vredno je razumeti, da če zamrzovalnik deluje neprekinjeno in hladilna komora sploh ne ohladi, lahko rečemo, da je resno poškodovana. Do danes obstaja več razlogov, zakaj hladilnik načeloma ne deluje. Vendar je za popolno razumevanje potrebno imeti vsaj površno znanje o tem, kako deluje ta enota.


Diagnoza problema

Praviloma je nemogoče takoj vizualizirati razčlenitev. Konec koncev, indikator ohranjanja temperature ni hladilnik sam, ampak zamrzovalnik, ki deluje gladko. Jasno je, da naprava ne deluje, šele ko se zaženeČe želite slišati zbadajočega vonja razvajenih izdelkov, ki zagotovo ne bo zadovoljila nobene gospodinje.
Rešitve problema ni treba odlašati. Potrebno je takoj ugotoviti, zakaj hladilnik ne deluje in zamrzovalnik deluje. Najprej je treba odpraviti najbolj očitne razloge za napako.


Vrata hladilnika so slabo zaprta

V notranjosti in med kovinskimi plastmi vsak proizvajalec praviloma vgrajuje gumirano podlago. Pogosto pride do situacije, ko lahko trden predmet ali celo ostanki hrane ovirajo gumo, kar preprečuje popolno tesnost. Priporočamo tudi, da preverite gumijasto tesnilo za mehanske poškodbe. To je lahko razlog, zakaj ne zamrznete hladilnika in zamrzovalnik deluje. V primeru zaznavanja pomembne napake se zamenja tesnilna masa.

Previsoka notranja temperatura

Podoben razlog najpogosteje velja za modele z eno kamero, ko je naprava nameščena ob vročem viru, proces hlajenja pa se uporablja največ. V takih pogojih delovanja se elektronika v programu kmalu zažene in preneha delovati pravilno. To je razlog, zakaj se hladilnik ne ohladi in zamrzovalnik deluje.
V tem primeru poskusite uporabiti manj aktiven način. Priporočljivo je tudi izbrati čas in hladilnik hladiti skozi ves dan. Nato morate ponovno vklopiti glavni način in opazovati delovanje aparata.Če se situacija ne spremeni, boste morali poklicati čarovnika.

Uhajanje freona ali mehanska poškodba hladilnega sistema

To je precej razširjen razlog, zakaj se hladilnik ne ohladi in zamrzovalnik deluje. Najpogostejša napaka, ki jo mnogi potrošniki uporabljajo, ni odmrzovanje hladilnika, temveč čiščenje ledu s pomočjo akutnega predmeta. V tem primeru je treba spomniti, da je prej ali slej pomoč kvalificiranega strokovnjaka preprosto nujna.

Temperaturno tipalo hladilne komore ni uspelo

Poškodba senzorja lahko povzroči kapljice tekočine ali ostankov hrane. Ta element pogosto preneha delovati kot tovarniška napaka. In ne nujno, da se bo manifestiral v prvih dneh dela. Praviloma lahko le glavni poveri diagnozo tega vzroka okvare. Če vzrok napake, zakaj hladilnik ne deluje, in zamrzovalnik dela, ne more biti nameščen na svoje, je bolje, da pohiteti s specialista klic. Ker v tem času kompresor deluje na meji, kar lahko povzroči nove okvare naprave.
Po statističnih podatkih večina hladilnika preneha delovati zaradi kršitve pravil delovanja in šele potem zaradi tovarniške napake ali razčlenitve komponent, povezanih z njihovim trajanjem. Hladilnik lahko pregledate samo zaradi vidnih napak, v drugih primerih pa je treba čim prej poklicati strokovnjaka.

Kaj storiti, če hladilnik ni zamrznjen? Takoj ko je postalo znano o možnemrazčlenitev, saj se je temperatura v fotoaparatu začela znatno povečevati, je vredno narediti naslednje:
  • Analizirajte in opazujte obnašanje hladilnika, da bi ugotovili, kaj ležišče še ne deluje: hladilnik /zamrzovalnik.
  • Preverite, ali se v bližini hladilnika nahajajo elementi z visokim segrevanjem. To je še posebej pomembno v zimskem času, ko ogrevalni sistem deluje v stanovanju, zaradi česar hladilnik ne deluje in zamrzovalnik deluje.

  • Preverite, nedotaknjeno ali radirko, ki se nahaja na vratih, in ni padla v tujke ali drobtine hrane. Po mnenju mojstrov je obraba gumijastega tesnila najpogostejši razlog, zakaj zamrzovalnik v hladilniku "Atlant" ali hladilna komora ne deluje, saj se za proizvodnjo ne uporabljajo vedno kakovostne surovine.
  • Določite, ali se zadnja stena hladilne komore deformira zaradi mehanskih poškodb. Preverite, ali rja na vidnih elementih hladilnega sistema ali druge sledi oksidacijskega postopka.
  • Sorodne publikacije