Portal 2: Sistemske zahteve in pregled

"Portal 2" je nadaljevanje nenavadne sestavljanke, ki jo je razvila Valve. Drugi del razvija idejo izvirnika in dodaja nove žetone, zaplet in junake. Da bi dobili idejo o igri in se seznanili tudi s sistemskimi zahtevami portala 2, preberite ta pregled.

Zaznamek igre

Začnimo z dejstvom, da je potek igre razdeljen na en sam in kooperativni režim. V prvem primeru se seznanite z zgodovino junakinje iz prvega dela. Izvedite več podrobnosti o njeni usodi in se spet srečajte z GlaDOS-om, ki je zaradi svojih šal in monologov tako prijeten za večino igralcev. Ko se je junakinja zbudila, spozna Whitleyja, ki se strinja, da dekle zadrži v reševalnem modulu. Po uspešnem pobegu bodo junaki enkrat za vselej uničili sistem GlaDOS. Vsa poznejša igra je v običajni obliki za to serijo - mimo testov in ugank. Včasih pride do nepredvidenih situacij, iz katerih mora igralec najti izhod, ki kaže modrost in zdrava pamet.


Način sodelovanja je popolnoma drugačen od enega. Zato vam priporočamo, da pregledate oba načina, še posebej, ker so sistemske zahteve za "portal 2" precej nizke, tako da lahko eno kopijo zaženete na stacionarnem računalniku in drugo na prenosnem računalniku. Vse se je spremenilo, vse do glavnih likov. Igralci bodo morali prevzeti vlogo Atlasa in Pi-Bodi. Kot v prvem delu se dogodki začnejo s tradicionalnimi testi, ki jih izvaja GlaDOS. Po uspešnemtesti robotov, ki prehajajo, so poslani izven laboratorija na naloge. Heroji morajo poiskati tajne podatke v padajočem pladnju. Vsebuje kapsule z ljudmi. GlaDOS napoveduje, da je bil ta cilj njegov cilj. Po tem delu je bilo uničeno. Lahko pa se ponovno sprostijo v laboratoriju in nadaljujejo s preskusi.


Igrivost in humor

V procesu igranja je žal malo sprememb. Glavna mehanika je uporaba portalne pištole. Seveda se uganke in uganke ne prekrivajo in se ne ponavljajo s prvim delom, zato bo zanimivo igrati. Prav tako lahko rečemo, da portal 2 združuje dve polnopravni igri z različnimi zgodbami. Sestavni del serije je korporativni humor. Igra je urejena tako, da vse šale in sarkazem prihajajo iz robotov, glavni liki pa ostajajo ravnodušni. Mnogi se spomnijo GlaDOS-a s svojimi subtilnimi šalami. V drugem delu boste dobili še več humorja od partnerja junakinje - Whitleya. Zdaj pa preidimo na sistemske zahteve za "portal 2".

Minimalna konfiguracija

Igra temelji na popularnem motorju Source, ki slovi po dobri grafiki in dobri optimizaciji. Zaradi tega so razvijalci dosegli dobre rezultate, tako da igra lahko deluje stabilno in daje dobro količino FPS tudi na šibkih računalnikih. Poleg tega so razvijalci predstavili le minimalne sistemske zahteve za "portal 2". Za predvajanje nizkih grafičnih nastavitev boste potrebovali naslednjo konfiguracijo računalnika:
 • delovanjeWindows XP ali novejši;
 • Pentium 4 ali podoben procesor AMD;
 • grafična kartica z zmogljivostjo pomnilnika najmanj 128 MB;
 • Vsaj 2 GB RAM-a;
 • 8 GB prostega prostora na trdem disku za namestitev;
 • stabilna povezava z internetom za co-op igro.
 • Prav tako je treba omeniti, da za igranje prek omrežja morate kupiti licenčno različico. Ključ lahko kupite v uradni trgovini Valve - Steam. Igra se najpogosteje prodaja skupaj z originalnim delom, tako da se lahko pridružite klasiki. Še posebej zato, ker so sistemske zahteve za "portal" celo nižje od drugega dela.

  Zaključek

  Razvijalci niso določili priporočene konfiguracije, zato takih podatkov ni. Vendar lahko domnevamo, da najvišje priporočene sistemske zahteve "portala 2" na osebnem računalniku presežejo najmanjšo vrednost za dvakrat. Če imate sodoben računalnik ali prenosni računalnik, potem ne boste imeli težav z delovanjem portala 2.

  Sorodne publikacije