Asus WL-520gC Router: Funkcije, možnosti, vdelana programska oprema in pregledi

Wi-Fi usmerjevalnik je morda najpomembnejši pripomoček v domu danes kot televizijski sprejemnik. Danes malo ljudi uporablja internet, raje brezžična omrežja. Jasno je: v dobi pametnih telefonov, tabličnih računalnikov in na splošno, ko v domu ducat različnih naprav, ki delajo z internetom, morate dobiti kakovosten usmerjevalnik, ki bo obravnaval celotno paleto pripomočkov. Enako velja za pisarne ali izobraževalne ustanove. V tem članku bomo govorili o eni najbolj dostopnih in priročnih usmerjevalnikov na trgu - Asus WL-520gC. Čeprav se je proizvajalec Asus pojavil na trgu precej pozneje kot njegovi konkurenti, je uspel ustvariti najbolj uravnotežene usmerjevalnike z napredno funkcionalnostjo, ki je kot nalašč za dom in pisarno.


Paket

Usmerjevalnik ima standardno plastično embalažo s sliko samega pripomočka in kratkim opisom njegovih glavnih značilnosti. Komplet vključuje tudi:
 • disketo s programsko opremo za povezovanje in konfiguriranje naprave;
 • uporabniški priročnik v angleščini;
 • Ethernet povezovalni kabel;
 • napajanje za priključitev na zunanje napajanje.
 • Oblikovanje in zasnova usmerjevalnika

  Čisto vizualni usmerjevalnik podjetja Asus se nekoliko razlikuje od drugih modelov. Ohišje naprave je izdelano iz črne mat plastike. Izgledastrogo in minimalistično, a preveč brezčasno. Očitno je, da je bil ta model ustvarjen tudi v tistih časih, ko so bili usmerjevalniki skriti v kotih, oblikovani na stenah v hodnikih in nameščeni na omare, kjer je ta čudež tehnologije nihče ne bo videl.


  Obrnimo se k zasnovi. Na pokrovu naprave ni nič zanimivega, kot na dnu. Trdna plastika. Na sprednji plošči pa je obrobljena srebrna obroba, na kateri so prikazani indikatorji napajanja in povezovanja omrežnih kablov. Na zadnji plošči je antena, luknja za ponastavitev nastavitev. 5 priključkov, od tega 4 za priključitev LAN žic in 1 za priključitev WAN. Tu je vtičnica za napajanje.

  Specifikacije

  Usmerjevalnik Asus WL-520gC ima naslednje značilnosti:

  Podprta standardna brezžična povezava  80211 g

  )

  največja hitrost  125 megabitov na sekundo  hitrosti vrat  ) 100 megabitov na sekundo  Varnostni standardi  WEP, WPA, WPA2  Podprte tehnologije  Požarni zid NAT-povezave, DHCP-strežniki, dinamični DNS, statično usmerjanje

  Glavne značilnosti outera

  Uradna spletna stran proizvajalca navedeno naslednje prednosti, ki jih model opisane:
 • Podpira EZSetup. To je posebna programska oprema, ki je namenjena lažjemu procesu vzpostavljanja nove povezave. Program shranjuje informacije o nastavitvah ponudnikov po vsej Rusiji.
 • Podpora za WindowsVista Tisti, ki še vedno uporabljajo to različico operacijskega sistema Microsoft, morda ne bo treba skrbeti za nezdružljivost opreme in gonilnikov. Proizvajalec je za vse poskrbel vnaprej.
 • Tehnologija brezžičnega distribucijskega sistema je orodje, ki omogoča združevanje več različnih usmerjevalnikov v eno veliko omrežje, ki ga je mogoče upravljati iz enega samega poenotenega vmesnika.
 • Podpora za tehnologijo BroadRange - zahvaljujoč tej tehnologiji je Asusovim inženirjem uspelo povečati pokritost brezžičnega omrežja za 3-krat v primerjavi s konkurenti istega leta. Hitrost prenosa se poveča za 35% v primerjavi z drugimi usmerjevalniki, ki delujejo z 80211 g.

 • Kako konfigurirati usmerjevalnik Asus WL-520gC?

  Kljub razpoložljivosti programske opreme EZSetup, zasnovane tako, da je prva povezava in konfiguracija čim enostavnejša in hitrejša, z verjetnostjo 80% osnovnih manipulacij pa bo treba opraviti ročno. Če želite začeti, morate usmerjevalnik povezati s katerim koli računalnikom. Če je vse pravilno narejeno, se po preklopu na 1921681.1 odpre okno z nastavitvami Asus WL-520gC. Usmerjevalnik vas bo takoj pozval k hitremu prehodu skozi proces, vendar nam ne ustreza, zato zavračamo in gremo na glavni zaslon spletnega vmesnika usmerjevalnika. Za avtorizacijo vnesite login - admin in password - admin (če podatki niso ustrezali, morate narediti smetišče). Nato morate izbrati vrsto internetne povezave (vsak ponudnik ima lahko svoje zahteve). V primeru PPPoE in PPTP bo treba pripraviti podatke zapovezavo (prijava, geslo, DNS in drugi podatki, odvisno od vrste povezave in ponudnika). Ko vzpostavite povezavo med usmerjevalnikom in strežnikom ISP, morate ustvariti brezžično omrežje:
 • pojdite na brezžično omrežje;
 • vnesite ime omrežja (SSID);
 • označuje stopnjo zaščite (najbolj uspešna možnost je WPA2);
 • vnesite geslo z 8 znaki;
 • ponovno zaženite usmerjevalnik in poskusite vzpostaviti povezavo.
 • Firmware Asus WL-520gC

  Stanje z vdelano programsko opremo drugih proizvajalcev je zelo zanimivo, saj je usmerjevalni model priljubljen in še vedno v povpraševanju, vendar posodobitve proizvajalca že dolgo niso več. Na srečo so obstajali obrtniki, ki so ustvarili zunanje različice vdelane programske opreme, bolj stabilni in udobni, kar je najpomembnejše - delavce. Poiščite vdelano programsko opremo za Asus WL-520gC na spletni strani DD-WRT ali o virih, namenjenih napravam tega proizvajalca. Stranska programska oprema je enostavna datoteka TRX, ki se namesti prek spletnega vmesnika samega usmerjevalnika. Za posodobitev potrebujemo:
 • , da gremo na 1921681.1;
 • odpre podmeni sistemskih nastavitev;
 • Izberite podpolje za posodobitev vdelane programske opreme;
 • kliknite gumb "Izberi datoteko";
 • po izbiri datoteke z vdelano programsko opremo kliknite Upload in počakajte, da se postopek vdelane programske opreme konča (v povprečju traja približno dve minuti).
 • Mnenja strank

  Zaradi svoje razširjenosti se ta pripomoček lahko že imenuje folk. In to je priljubljeno ne samo zato, ker je zelo poceni (kot na primer vsak DIR-300), ampak tudi zato, kerv zadnjih letih potrjuje samo naslov najbolj stabilnega in hitrega usmerjevalnika. Stabilnost je mimogrede glavna prednost, ki jo imajo lastniki pripomočkov. Nihče ne želi izgubiti povezave med delom, gledanjem filma ali igranjem iger. Skoraj 50% uporabnikov, ki so oddali povratne informacije, so temu pripomočku dali najvišjo oceno, saj so mislili, da je najbolj preprosto in prilagodljivo. Negativne ocene so le 15% in skoraj vse so povezane z okvarjenimi modeli in nepravilno nameščenimi vdelanimi programi. Ljudje govorijo o močnem padcu hitrosti in zamrznitvi usmerjevalnika. Na srečo so vse te težave rešene z namestitvijo nove programske opreme. Torej, če upoštevamo ta pripomoček kot glavni usmerjevalnik, je treba vnaprej pripraviti, da se programski del posodobi ročno, sicer obstaja možnost, da se soočimo z težavami v obliki nizke hitrosti in napak pri delu.

  Sorodne publikacije