Kako izbrisati datoteke z diska DVD-RW: Navodila

Preden govorite o brisanju datotek iz DVD-RW diska, nam najprej povejte o samem mediju. To bo odpravilo nekaj nejasnih trenutkov. V prodaji lahko najdete dve vrsti DVD-jev - DVD-R in DVD-RW. Prva različica je zasnovana za prepis informacij, drugi pa za večkratno uporabo. Poleg tega nekateri proizvajalci, ne glede na to, ali so brezobzirni ali iz kakšnega drugega razloga, včasih pakirajo izdelke v obliki R v škatle iz RW. Torej, če ne izbrišete datotek z diska DVD-RW, je vredno, da si ga podrobneje ogledate. Na telesu (slika spodaj) ali na notranjem obroču plošče mora biti ustrezna oznaka (R /RW). Praviloma je komaj opazen, vendar še vedno viden s prostim očesom.

Načini čiščenja diska

Razstavimo tehnično vprašanje, zdaj pa preidemo na programsko opremo. Torej bomo poskušali izvedeti, kako brisati datoteke iz DVD-RW diska in ga narediti čim bolj neboleče tako za uporabnika kot za zunanje medije.
Koš za smeti lahko počistite na dva načina. Prvi je s pomočjo pripomočkov, ki so vgrajeni v operacijski sistem, drugi pa s programsko opremo tretjih oseb. Oba omogočata enako učinkovito brisanje datotek DVD-RW. Tako ali drugače je vprašanje osebnega okusa, ne pa udobja.

Ustanovljena oprema "Vetrovi"

Vse različice operacijskih sistemov "Windows" (ХР, 7810) imajo vgrajeno zmožnost brisanja datotek z diska DVD-RW. Izvaja se na enak način kot funkcionalnost za delo z navadnimi datotekami inmape Po namestitvi pogona v pogon mora sistem določiti medij.
Podrobne informacije o disku lahko dobite, če pokličete pomožni meni z desnim klikom na ustrezno ikono. Razdelek Lastnosti določa zmogljivost pogona, ime in druge informacije, vključno z vrsto pogona, RW ali R. Za kopiranje in brisanje datotek iz pogona DVD-RW morate odpreti okno raziskovalca z nosilcem. Tudi tu je potrebno priklicati pomožni meni s pritiskom desnega gumba manipulatorja na praznem območju v istem oknu. Na seznamu mora biti prikazan element "Erase Drive". V nekaterih različicah operacijskega sistema se ta stavek lahko spremeni: "Počisti disk", "Izbriši informacije" itd. Toda celotna vsebina mora biti jasna. Ko je sistem izbran, mora ponovno poizvedeti, ali ste prepričani v svoja dejanja, in ko kliknete na OK, se začne postopek za brisanje diska. Operacije s posameznimi datotekami so približno enake, tik preden pokličete kontekstni meni, morate označiti določene podatke namesto praznega medija.

Skladi tretjih oseb

Programska oprema tretjih strank ima v primerjavi z navadnimi različnimi funkcionalnimi zmogljivostmi. Presenetljiv primer pametnih aplikacij takšnega načrta je Nero, Ultra ISO, Daemon Tools in Alcohol 120. Utilities omogočajo ne samo čiščenje pogona v celoti, ampak tudi izvajanje različnih dejanj s posameznimi datotekami, slikami in drugimi podatki.
V vseh opisanih programih je postopek brisanja diska enak kot v primeru gonilnika Windows: odprite okno z diskom, pokličite kontekstdesno tipko manipulatorja in izberite element "Clear", "Delete", itd. Vsi instrumenti se ponavljajo na nadzorni plošči, tako da lahko zaženete funkcijo in iz nje. Prav tako je treba omeniti, da ti programi zagotavljajo podrobno poročilo o opravljenem delu, kjer se lahko naučite o zlomljenih sektorjih, pokvarjenih skladbah in drugih vprašanjih. Pripomočki imajo lokalizirano lokalizacijo in obsežen sistem pomoči, zato ne bi smelo biti težav, vsaj z odstranitvijo datotek.

Sorodne publikacije