Napaka pri odpiranju kodeka Sony Vegas 13: kako popraviti najpreprostejše metode

Mnogi uporabniki video montaže lahko naletijo na takšen problem: v sporočilu se prikaže sporočilo o napaki, da pri odpiranju kodeka Sony Vegas 13 ni mogoče dodajati predmetov. Za to lahko uporabite vsaj dve možnosti.

Napaka pri odpiranju kodeka Sony Vegas 13 (Windows 8107): določitev najlažje metode

Če presodite naravo same napake, je težko ugotoviti, da je problem iz tega, da je kodek iz nekega razloga prenehal delovati ali pa preprosto ni bil nameščen . Zato je treba v najenostavnejšem primeru namestiti.


Prva rešitev, če pride do napake, ko odprete kodek Sony Vegas 13, bo pritožba na posebne internetne vire, kjer lahko prenesete celoten paket kodekov, zasnovanih za določeno različico operacijskega sistema. Ko se namestitvena datoteka v celoti prenese, jo je treba zagnati s pravicami skrbnika. Ampak ne mudi takoj nadaljevati namestitev, saj med namestitvijo na računalnik lahko namestite precej veliko tujih smeti (na primer, geslo polje in kup nezaželenih junk). Zato okno za izbiro metode namestitve zahteva podroben namestitveni niz (Detailed Installation).
Nato se preprosto strinjamo z licenčno pogodbo in kliknemo gumb za nadaljevanje. Po tem boste pozvani, da naredite dodatne nastavitve, kjer lahko bistveno spremenite ničesar, vendar hkrati dvakratKliknite gumbe Apply Apply. Po tem boste videli sporočilo o uspešni namestitvi. Ostaja samo, da zaženete program in delate, ker se ni nič zgodilo.


Napaka pri odpiranju kodeka Sony Vegas 13: alternativni paket kodeka

Druga metoda je povezana tudi z namestitvijo kodekov. Če program vztrajno poroča, da je prišlo do napake pri odpiranju kodeka Sony Vegas 13, lahko prenesete alternativni in verjetno najbolj univerzalni paket za vse priložnosti.
To je niz K-Lite kodekov. Uporabite lahko tri možnosti paketa po želji - Basic, Standard, Full (že je nekdo všeč). V vsakem primeru je ta paket ugodno drugačen od vseh drugih, ki uporabniku ne povzročajo težav v smislu konfliktov med samimi kodeki in je bolj "lahek" tako pri delu kot v smislu porabe sistemskih virov. Seveda je treba pri izbiri različice paketa voditi premisleke o tem, kaj natančno bo potrebno pri delu, saj lahko bolj pogosto namestitev dodatnih kodekov postane popolnoma neprimerna. Toda to ni problem, saj je sam paket na trdem disku zaseden na najmanjšem mestu, pri izbiri popolne spremembe pa je v nekaterih primerih mogoče doseči, da se v drugih programih lahko uporabljajo tudi nekatere nedokumentirane funkcije. In seveda, če poskusite, na istem internetu lahko najdete veliko število paketov s kodeki in dekoderji katere koli ravni. Vendar pa je med vsemi, ki so na voljo za prenos in namestitev, ti dve možnostivideti najbolj sprejemljivo. Vendar pa lahko glede na potrebe izberete nekaj ozkega in ustrezate le potrebam uporabnika.

Kaj je treba uporabiti?

Kateri paket naj daje prednost? Načeloma sta oba kompleta dobri, vendar je glede na enostavnost in stabilnost še vedno bolje izbrati drugo možnost. Mimogrede, če namestitev drugega paketa namesti dodatne namestitvene možnosti, bo to koristno in v prihodnosti, na primer, za delo z večpredstavnostnimi drugimi vrstami. Na primer, tudi v samem programu za urejanje videa, ki dodaja zvočne posnetke, takšni kodeki niso primerni. In ne gre za druge programe ali celo za predvajanje videa in zvoka. In za delo z zvokom, ne šteje vključitev v sistem posebnih voznikov ASIO, tako boljše orodje za vse profesionalne preprosto ne bo mogoče najti. Za uporabnike začetnike, ki obvladajo samo osnove obdelave videa ali zvoka, mora biti takšen paket nujno na zalogi. Razmnoževanje najnovejših formatov istega videa sploh ne obravnava. Tako lahko sklepamo, da je K-Lite v vseh pogledih veliko bolj prevladujoč, zahvaljujoč izjemni vsestranskosti.

Sorodne publikacije