MFP Samsung CLX-3305: opis, značilnosti, pregledi

MFP je večnamenska naprava za tiskanje, kopiranje in skeniranje dokumentov. To je zelo dvoumna stvar. V pisarniški resničnosti takšen "Frankenstein" ni potreben, saj je na primer uspešnost in hitrost določene naloge, na primer kopiranje, ne pa število priložnosti. MFU izgleda bolj donosno doma, kjer ima vsaka svojo funkcijo vsaj malo, vendar bo uporabljena. Banalen primer - odličen je za študente, ki pogosto morajo natisniti povzetke in poročila, kopirati svoje delo ali skenirati kopije, ki so bili izdani med poukom. V današnjem pregledu, govorimo o Samsung CLX 3305 MFP.Poglejmo si značilnosti tiskalnika, edinstvene tehnologije, ki so v njem, in povratne informacije lastnika.

Vrste MFU-jev

Večnamenske naprave, ki so na trgu danes, lahko razdelimo v dve skupini: ink jet tiskanje in laser. Prva tehnologija je zastarela in ima zelo omejene zmogljivosti. Hkrati so takšni tiskalniki veliko cenejši, zaradi česar so priljubljeni med uporabniki. Hitro se tiskajo, vendar je količina tonerja majhna, kar pomeni, da je treba dodatke pogosto spreminjati. Druga tehnologija je veliko bolj gladka. Laserski tiskalniki so za njih dražji od potrošnega materiala, vendar sta kakovost in količina tonerja veliko višji, kar pomeni, da bo naprava trajala dlje.
Morda se zdi, da vsi ti "vrtinci" nimajo nič s tabo, vendar nikoli ne boste mogli jamčiti za to, kar potrebujete jutri, inzato je najbolje, da najprej kupite dostojno napravo, kot da plačate za ločen optični bralnik, kopirni stroj ali potrošni material za brizgalne tiskalnike.

Značilnosti

Specifikacije te naprave so zelo sprejemljive. Za boljše zaznavanje smo se odločili, da jih pripravimo v spodnji tabeli.

Tip napraveLaserska večfunkcijska naprava z barvnim tiskanjemFunkcionalnostTiskanje (črno-belo in barva, kopija, skeniranjeDovoljenje za tiskanje (največ)2400 do 600 točk) Hitrost tiskanja18 strani na minuto (črno-belo) in 4 strani na minuto (barvno)Ločljivost skeniranja (največ)48004800 točk nazmogljivost vhodnega pladnja150 listovZmogljivost izhodnega pladnja50 listovprocesorcentralno - 533 megaherc, dodatno - 150 megahercev.

Oblikovanje

Tiskalnik Samsung CLX3305 je precej velik, a hkrati ozek in igra bolj pomembno vlogo, ko je doma. Na splošno je dizajn bolj funkcionalen kot lepota, zato je vse narejeno preprosto in brez prefinjenosti. Kljub svoji preprostosti, tiskalnik izgleda elegantno in se prilega vsakemu prostoru. Zasnova se malo razlikuje od tiste v drugih večnamenskih napravah Samsung. Na vrhu pokrova, pod katerim so dokumenti postavljeni na skeniranje, tik pod nadzorno ploščo in izhodni pladenj. Na dnu pladnja zapapirja Vsi kot vsi ostali.

Še vedno o namestitvi: če nadgradite na spremenjeno različico tiskalnika Samsung CLX 3305 W, potem vam ni treba zlomiti glave o tem, kako povezati tiskalnik z računalnikom - tiskate lahko prek brezžične povezave -Fi

Nov tip tonerja

Ena najpomembnejših novosti MFP je nova vrsta tonerja. Za Samsung CLX 3305 Korejci so nadgradili ta vir in ga imenovali "polimerizirani toner". Značilnosti Samsunga ne objavljajo, temveč samo delijo velik seznam ugodnosti, ki jih prejme končni uporabnik. Med njimi so poleg nižjih emisij ogljikovega dioksida v ozračje, manjše porabe energije in drugih dejavnikov, ki vplivajo na varnost, pomembne praktične značilnosti. Na primer, nova vrsta tonerja lahko tiska z bolj živimi in bogatimi barvami. Vse proge in vogali izgledajo jasno, ne razmazujte se in ne "plazite". Zaradi visoke vsebnosti voska so sijajne slike bolj organske in impresivne, kot bi bile natisnjene v profesionalnem studiu.
Dober toner - drag toner. To je verjetno pomembna pomanjkljivost za mnoge uporabnike. Zamenjava z nepooblaščenim servisnim centrom je preprosto nemogoča. Seveda lahko kartušo Samsung CLX 3305 polnite z navadnim tonerjem, potem pa izgubite garancijo in naprava se lahko obnaša nepredvidljivo. Po drugi strani pa nov tip tonerja ugodno vpliva na stroškovno učinkovitost, saj je tiskarska plast zmanjšana za skoraj 20%.

Tehnologija mobilnega tiskanja

Tiskalnik Samsung CLX 3305 W, tako kot mnoge druge sodobne naprave Samsung,potem je bil opremljen z brezžičnim modulom hladilnik ali kotliček. To pomeni, da lahko po želji konfigurirate brezžični tisk in oddaljeno pošljete tiskalnik. Sprva se lahko zdi odveč, toda ko začnete tiskati brez vstajanja iz kavča, takoj po telefonu, boste hitro premislili.

Najbolj zanimivo je, da tehnologija deluje brez dodatne konfiguracije in namestitve gonilnikov. Samsung CLX 3305 MFP podpira tehnologijo Wi-Fi Direct, kar pomeni, da bo povezava s pametnim telefonom potekala neposredno. Z lastnikom tiskalnika morate le namestiti aplikacijo Samsung Mobile Print in jo zagnati. Lahko natisnete katerokoli datoteko, ne glede na to, ali gre za dokument PDF ali samo fotografijo za počitnice.
S pomočjo telefona lahko dokumente tiskate ne samo, temveč tudi upravljate proces optičnega branja. To je zelo priročno, če nimate računalnika pri roki, pritisnite samo en gumb in dokument se bo skeniral in poslal na vaš telefon. Nikamor ni bolj priročno.

Kakovost tiskanja

Druga pomembna novost, ki jo ponuja Samsung, je tehnologija ReCP. To je poseben motor, ki bistveno spremeni kakovost slike pri barvnem tisku. Na splošno to potrošniku ne pomeni nič, toda celoten čar tehnologije je v podrobnostih. Odtis majhnih delov, zaobljenih elementov slike se v veliki meri izboljša. Manjše neenakosti in izkrivljanja se kompenzirajo s samim tiskalnikom v fazi tiskanja. Bistveno poveča raven podrobnosti in ostrine slike. To je še posebej opazno, kotiskanje negativov. Vsi ti trenutki v kompleksu preoblikujejo preprosto domače MFP profesionalno orodje za tiskanje.

Stroškovna učinkovitost in hitrost

Težave, povezane z dragimi tonerji, je mogoče zlahka rešiti s funkcijo ECO-print. Ta gumb je na voljo na številnih tiskalnikih in povsod ima enako vlogo - prihrani zemljo pred nepotrebnimi izgubami papirja in presežnimi toplogrednimi plini v ozračju. Če zavržete svoj patos in se pogovorite o koristih lastnika tiskalnika, je prva stvar, ki pride na misel, precejšnji prihranek sredstev tiskalnika. Ko je ECO-tiskanje vklopljeno, poraba tonerja močno pade (tiskalnik, mimogrede, vam bo povedal, koliko tonerja, papirja in električne energije so bile shranjene med pečatom). Tiskalnik lahko natisne več strani na en list, preskoči prazne strani in natisne tiste črne barve, kjer ni barvnih slik.
Na splošno predstavniki Samsunga obljubljajo, da bo njihov tiskalnik lahko natisnil do 1000 barvnih strani. Težko je verjeti, ker test zagotovo poteka v ugodnih razmerah in nima nič opraviti z resničnim življenjem, zato se ni treba sprostiti, stroški so lahko precej višji. S črno-belim žigom je vse lažje, tukaj je vir nad 500 strani, tako da je prostor za sprehode, še posebej, če je velika večina vaših natisnjenih s črnim tonerjem. Hitrost tiskanja je skromna. Skupno 18 strani na minuto v črno-beli barvi in ​​4 strani na minuto v barvah. Mehanizem je zapleten in potreben je čas za obdelavo in tiskanje slik, ne pa za pritožbeTo je vredno, saj se kakovost slike izravna. Glavna stvar je, da ne tiskajte ničesar v naglici in načrtujte ta postopek vnaprej, sicer lahko MFP resno nadomesti.

Mnenja

Samsung CLX 3305 je prejel zelo dvoumne oznake. Samo 25% pregledov spremlja 5 točk. Poleg tega so negativne povratne informacije povsem upravičene - tiskalnik ima res slabosti, vendar o njih pozneje. Za kaj hvali naprava navadni prebivalci? Najprej za praktično oblikovanje. Uporabnikom je bil všeč tudi videz pripomočka in ergonomija. Namestitev tiskalnika v okolju majhnih apartmajev je problematična, zlasti ko gre za vrhunsko večnamensko napravo. Z CLX 3305 se ti problemi ne pojavljajo zaradi ozke zasnove. Pozitivne povratne informacije delijo tisti, ki natisnejo veliko fotografij. V zvezi s tem ima Samsung na splošno malo konkurentov in novih tehnologij, ki so vključene v model, ki ga proučujemo, in mu sploh daje dolgo vrzel. Negativne povratne informacije o Samsung CLX 3305 je v veliki meri posledica težav pri delu z brezžičnim pečatom. Tisti, ki so dovolj srečni, da postanejo lastnik modela z brezžičnim modulom, se pogosto pritožujejo zaradi nejasnih uporabniških navodil in trajnih okvar, ko so povezani. Včasih se morate popolnoma odpovedati zamisli o tem, da bi nastavili in se spopadli z zanesljivim in preizkušenim USB kablom. Veliko negativov prihaja od tistih, ki so se odločili pretiravati napravo za namestitev alternativnih delov in polnjenje "levega" tonerja. To je posledica več napak tiskalnika, ki jih je izrazil po vdelani programski opremi. O hroščih in njihovih načinihrešitev.

Težave v napravi

Skoraj vsi, ki so uspeli utripati Samsung CLX 3305, so se soočili z dejstvom, da je tiskalnik zahteval zamenjavo enote za prenos slik (bobna). Ta postavka mora biti ponastavljena sama, firmware ne vpliva nanj. To lahko storite na dva načina. Ponastavitev merilnika v napravi Samsung CLX 3305 lahko izvedete fizično tako, da odstranite boben in ga zamenjate z varovalko. Zamenjajte jo z varovalko s stekleno vrednostjo 063 a (samo taka). Potem, ko je boben ponovno nastavljen, bo tiskalnik zažgal nastavljeno varovalko in števec vrnil na ničlo. Če niste prepričani v svojo moč in se bojite poškodovati večnamensko napravo, lahko poskusite s programsko metodo. V omrežju najdete pripomoček, imenovan usbprns2.exe. Na tiskalnik pošlje številne ukaze, kar povzroči ponastavitev števca bobna. Drug problem, ki nadleguje vse lastnike MFU-jev iz Samsunga - mehanizem za zajem papirja ne uspe. Skakalec papirja v Samsung CLX 3305 poteka po šestih mesecih uporabe, če ne prej. To težavo lahko rešite le fizično. To storite tako, da razstavite tiskalnik, ga obrnete, poiščete mehanizem, ki je odgovoren za zajemanje papirja, in prah in umazanijo obrišite z vlažno krpo brez lintov.

Namesto sklepanja

Če napravo Samsung obravnavamo točno kot IFI, lahko rečemo, da se je izkazalo, da je zelo dobra. Dajanje toliko funkcij v eno škatlo brez žrtvovanja kakovosti tiskanja je skoraj podvig. Težava je v tem, da negativno vpliva na hitrostdelo aparata in njegove cene, ki se zdijo daleč od vseh demokratičnih. Ostaja vprašanje - Ali potrebujete hišo tako močne MFP? Če ne tiskate fotografij, barvnih poročil, potem je bolje, da pogledate nekaj cenejše, in če pogosto tiskate fotografije, barvne natise in včasih celo skenirate dokumente, bo Samsung CLX 3305 nepogrešljiv pomočnik v vašem domu.

Sorodne publikacije