Kje na "Android" so shranjeni stiki. Delo s stiki

Informacije o tem, kje so shranjeni kontakti Android, bodo zagotovo koristne, če se odločite za nakup nove naprave za vas. To je zelo dolgo in neprijetno, da ročno recitirati telefonske številke vseh vaših prijateljev.

Na srečo so proizvajalci pametnih telefonov dali priložnost za hiter prenos vseh podatkov, shranjenih v imeniku. Več o tem, kje v telefonih na Androidu so shranjeni stiki in kako jih uvozite v drugo napravo, lahko izveste iz tega članka.

Možnosti shranjevanja

Za začetek morate ugotoviti, katere možnosti shranjevanja stikov obstajajo. Skupaj obstajajo tri takšne možnosti, od katerih ima vsaka pomanjkljivosti in prednosti. Natančneje:
 • Na kartici SIM. Čeprav je ta različica zastarela, omogoča hitro in preprosto prenašanje stikov v drug telefon. Dovolj je, da vstavite v napravo "sedem" - in vse informacije, shranjene na njej, bodo takoj na voljo za uporabo. Težava je v tem, da je pomnilnik SIM kartice omejen, tako da na njem ni mogoče zapisati številnih številk.
 • Drugo mesto za shranjevanje stikov na Androidu je Google Račun. V tem primeru se informacije shranijo v "oblak" in se lahko po potrebi odstranijo. Slaba stran je, da mora biti internet sinhroniziran, tako da brez njega ne boste mogli delati s stiki.
 • Končno, tretja možnost je pomnilnik telefona. Ta način shranjevanja stikov je najpogostejši in omogoča prenosinformacije s pomočjo managerja, ki je vgrajen v telefon, in s pomočjo programov tretjih oseb.
 • Mimogrede, vse te metode lahko uporabite istočasno. To vam bo pomagalo, da v primeru nepredvidenih okoliščin ne izgubite informacij (na primer, če se telefon pokvari).

  Izvoz z vgrajenim upravljalnikom

  Lokacija na Androidu, kjer so stiki shranjeni ob uporabi pomnilnika, je imenik /data/data/com.android.providers.contacts/databases/. Ima datoteko, imenovano contacts.db, ki jo je mogoče kopirati na drug pametni telefon in tako pridobiti dostop do informacij.


  Težava je v tem, da morajo biti na vašem telefonu odprte korenske pravice za delo z zgornjo datoteko. Če tega ne želite skrbeti, lahko uporabite vdelanega upravitelja. Naredite to na naslednji način:
 • Pojdite v program Imenik in pritisnite tipko Meni.
 • Izberite razdelek "Uvoz /izvoz".
 • Kliknite Izvozi v pogon.
 • Nato se v napravi pojavi datoteka vcf. Lahko ga ponastavite na drug telefon in ga nato odprete s funkcijo Uvozi iz pogona in določite pot do mape, v kateri so shranjeni stiki v sistemu Android.

  Uporaba programov tretjih oseb

  Če niste zadovoljni z vgrajenim upravljalnikom stikov, lahko uporabite podobne aplikacije razvijalcev drugih proizvajalcev. V Googlovi trgovini je dovolj takšnih programov. Res je, da njihova uporaba ni vedno upravičena.
  Poleg tega so v večini primerov dobavljeni tudi proizvajalci pametnih telefonovTelefoni so posebna programska oprema, ki je nameščena v računalniku. Prednost takšnih programov je, da vam ni treba določiti mape, v kateri so shranjeni stiki na Androidu, za delo z njimi. Dovolj, da uporabite ustrezno funkcijo, in program bo naredil vse za vas.

  Sorodne publikacije