Zakaj WhatsApp ne deluje?

Eden od najbolj priljubljenih kurirjev v Rusiji, WhatsApp, še naprej povečuje občinstvo svojih uporabnikov. Razvijalci so poskušali v aplikacijo dodati vse potrebne funkcije, hkrati pa maksimirati njegovo učinkovitost. Vendar pa obstajajo primeri, ko WhatsApp ne deluje. Razumeti morate razloge za razčlenitev.

Ni povezave

Eden od pogostih razlogov, zakaj se uporabniki sprašujejo, zakaj WhatsApp ne deluje, je pomanjkanje omrežne povezljivosti. Če ne opazite izgube povezave Wi-Fi ali signala nizke ravni, morda mislite, da sporočilo ni poslano zaradi sistemske napake. Vendar pa to sploh ni napaka - aplikacija preprosto ne more posredovati podatkov izbranega sporočila zaradi pomanjkanja zanesljive komunikacije. Da bi rešili ta problem, je vredno preveriti povezavo z omrežjem - poiskati kraj, kjer bo telefon ujel omrežje ali vzpostavil povezavo.


Težave z omrežjem

Če je omrežna povezava stabilna in WhatsApp ne deluje, je drug problem, ki ni povezan s samo aplikacijo, problem omrežja. Pogosto pri povezovanju z Wi-Fi povezava samega usmerjevalnika z internetom izgine. V tem primeru celo visok nivo signala ne bo omogočal prenosa podatkov.
Če želite odpraviti to težavo, morate imeti prednastavitev - napačno konfiguriran usmerjevalnik morda ne bo pravilno distribuiral naslovov, zaradi katerih je prišlo do težave pri prenosu podatkov, ali iskati drug način za povezavo z omrežjem. Treba je omeniti, daNekateri ponudniki lahko blokirajo prenos podatkov WhatsApp. Zato je v primeru normalnega delovanja drugih aplikacij vredno vprašati ponudnika storitev.


Sedem nevšečnosti - ena "ponastavitev"

V primeru, da WhatsApp med pogovorom preneha delovati, so izključene vse morebitne težave z omrežjem, verjetno zaradi kršitve samega postopka. aplikacij. Pogosto se preneha odzivati ​​na dejanja uporabnikov zaradi pomanjkanja pomnilnika. V tem primeru poskusite odstraniti nepotrebne datoteke v pomnilniku telefona - tam shranite vse podatke programa ali uporabite posebna orodja za brisanje nepotrebnega predpomnilnika, ki zapolni pomnilnik.
Drug način reševanja tega problema, pa tudi številnih drugih, ki niso vedno sposobni diagnosticirati, je preprosto ponovno zagnati pametni telefon. V tem primeru bo pomnilnik naprave prost, in WhatsApp bo začel delovati. Še en "ponovni zagon" - posodobitev programa lahko pomaga. V primeru nove različice, bi morali poskusiti izkoristiti ponudbo razvijalcev in dobiti bolj "trajno" različico selovca.V vsaki posodobitvi programerji popravijo številne napake in pomanjkljivosti, zaradi katerih WhatsApp ne deluje stabilno, in verjetno je, da bo med njimi tudi to. V primeru

ponovne namestitve programa

Če zgornji ukrepi ne pomagajo, je treba uporabiti bolj radikalne ukrepe. Najmanjši od njih je ponastavitev programskih nastavitev na izvirno. opravljeno deloprogramom, in njihovo ponastavitev bo delavcu omogočila, da se vrne k glasniku.
No, in najbolj globalni ukrep, ki se lahko uporabi, ko WhatsApp ne deluje, je, da odstranite in ponovno namestite program. Popolna ponovna namestitev bo popolnoma izbrisala pomnilnik telefona iz podatkov aplikacije. In če je bil problem v sporočilu, potem bi po ponovnem nalaganju WhatsApp začel delovati. Treba je opozoriti, da če WhatApp ne deluje takoj po prvi namestitvi na telefon, obstaja verjetnost, da različica uporabljenega programa ni namenjena temu operacijskemu sistemu ali napravi. V tem primeru poiščite ustrezno različico namestitvene datoteke, ki naj bi odpravila težavo.

Sorodne publikacije