Kako sestaviti prenosni računalnik s komponentami: strokovno svetovanje

V zadnjem času, vedno več lastnikov osebnih računalnikov in prenosnih računalnikov pozorni na dejstvo, da sodobni pripomočki ne izpolnjujejo vedno individualnih zahtev: premalo prostora na trdem disku, pomnilnik je premajhen, grafična kartica ne more obvladati samega sebe zanimive igre, hlajenje ne daje vidnih rezultatov, itd V takih trenutkih mnogi razmišljajo o tem, kako zamenjati neprimerne dele z bolj trpežnimi. To pa seveda postane drag užitek. Lastniki računalnika so že dolgo rešili ta problem: vse v stari stavbi je zamenjano. Tehnike zbirajo računalnike iz ustreznih komponent. Dovolj je, da pravilno izberejo matično ploščo in osrednji procesor, potem pa gre za finančne priložnosti. Ampak, če je vse jasno iz računalnika, potem, kako priti laptop do komponent same?


Vse komponente računalnika se z lahkoto prilegajo primeru, toda z montažo prenosnega računalnika z lastnimi rokami bo treba biti preveč. Vse komponente lahko razdelimo v dve kategoriji:
 • Basic, brez katere se naprava ne vklopi.
 • Sekundarne, ki ne vplivajo na delovanje naprave.
 • Matična plošča in procesor

  Najprej, pred prevzemom prenosnega računalnika bi morali izpostaviti vprašanje matične plošče in procesorja. Za začetek morate določiti vrsto centralne enote. Na spletnem mestu proizvajalca lahko najdete več različnih sprememb istega procesorja. Dvigniznačilnosti so v skladu z naslednjimi zahtevami: frekvenca, število jeder, maksimalni pomnilnik, itd. Prav tako morate ugotoviti, katero vtičnico procesorja in na podlagi teh informacij dvigniti matično ploščo. Treba je opozoriti, da nekatere matične plošče niso opremljene z dodatnim mestom pod grafično kartico in delujejo samo z integriranimi. V tem primeru niso primerni za igralce.


  Video kartica

  Na vprašanje, kako sestaviti prenosni računalnik s samimi komponentami, je nemogoče obiti stran grafične kartice. Motherboard in procesor, ta komponenta je glavna stvar za laptop. V tem trenutku velja, da je eden najboljših video čipov nVIDIA. Zastave tega proizvajalca izpolnjujejo zahteve tudi najsodobnejših igralcev. Na uradni spletni strani podjetja je enostavno najti in prenesti gonilnike za izbrani video čip.
  Ampak pohitite z izbiro ni vredno. Če želite začeti, morate preveriti, ali matična plošča podpira to napravo. Dovolj, da bi iskalnik model "matične plošče" in video čip.

  RAM

  Mnogi zaposleni v storitvenih centrih ali inženirji, ki so sami učili, lahko namenijo ure, da pojasnijo pomen RAM-a. Poškodovana vrstica ne bo omogočila zagona procesorja in sistema. V vprašanju, kako sestaviti prenosni računalnik s samimi komponentami, je pomembno, da ne samo pravilno poberete RAM-a, ampak tudi določite njegov obseg. Ta izbira temelji na značilnostih CPU in informacijah, ki so navedene na uradni strani.Na primer, z DDR4 pomnilnikom in prostornino do 8 Gigabajtov, lahko namestite DDR3 16 GB. Prenosnik bo deloval, vendar je napačen. Da bi lahko kakovostno zbrali prenosni računalnik iz komponent, morate ugotoviti pogostost pomnilnika, ki ga podpira procesor. Na primer 1600 MHz. Ko izberete 1333 MHz pomnilniške reže, bo delovala na polni frekvenci. Če pa je frekvenca višja (npr. 1866), dodatnih 226 MHz ne bo aktivirano.
  Nato morate ugotoviti, koliko slotov za RAM se nahaja na matični plošči: eno ali dve. Od njihovega števila je odvisno, kakšen glas bo na palicah. Če procesor podpira 16 GB RAM-a, na matični plošči pa sta dve reži, potem lahko kupite dva tablica z 8 GB ali 16 GB, kar pušča prostor za razširitev.

  Hlajenje

  Obstaja veliko informacij o tem, kako zgraditi prenosni računalnik s komponentami. In povsod so informacije o hladilnem sistemu. Ta vrsta dodatne opreme spada tudi med glavne, saj pomaga zaščititi prenosnik pred pregrevanjem. Strokovnjaki svetujejo uporabo hladilnih sistemov, ki so bili posebej zasnovani za izbrano matično ploščo. Potem se bodo vsi pritrdilni elementi in prepihi natančno ujemali.

  Trdi disk

  Čeprav je trdi disk eden glavnih elementov, ki vam lahko pomaga rešiti vprašanje, kako sestaviti prenosni računalnik iz komponent, je strokovni nasvet omejen na eno: obseg in proizvajalec sta izbrana posebej. Za hitrejši zagon in "odzivnost" programov in operacijskega sistema je bolje izbrati programsko opremopogoni (SSD). Vendar pa je cena za njih precej višja kot pri običajnih trdih diskih.

  Zaslon in matrika

  Ko je skoraj razrešeno, kako sestaviti prenosni računalnik s komponentami, daje navodilo postavko: matriko. Treba je izbrati tako, da sovpada s priključkom na matični plošči. Včasih je mogoče matrico prodati skupaj s pokrovom, potem pa je treba razmisliti o lokaciji pritrdil na ohišju.
  Posebno pozornost je treba nameniti tehnologiji, pod katero se prikazuje: TN ali IPS. Prva je zdaj zelo zastarela: slab barvni prenos in majhni koti gledanja vam ne omogočajo uživanja v sliki. IPS, čeprav je dražji, vendar vam bo omogočal, da gledate svoje najljubše filme in predstave iz katerega koli kota.

  Korpus

  Eno glavnih pravil pri izbiri primera - njegova velikost mora biti enaka ali večja od velikosti matične plošče. Tudi pri izbiri, da bodite pozorni na število priključkov za USB, avdio izhode HDMI, itd telo bodočega laptop ne sme biti manjši od premera zaslona. Uporabniki lahko izberejo tudi material, iz katerega je izdelan: plastika ali kovina.

  Sekundarni sestavni deli

  Veliko lažje je izbrati druge sestavne dele. Tipkovnica in sledilna ploščica sta opremljeni z enakimi priključki, zato je treba določiti velikost. Baterija je preprosto izbrana: bodisi zasnovana za matično ploščo ali analogno z enako ali večjo zmogljivostjo. Polnilnik je izbran glede na izhod baterije.
  Dodajte pogon ali ne - izberite vsakegauporabnika Vendar pa se diski uporabljajo manj pogosto, prosti prostor pa je mogoče preurediti na dodatni trdi disk. Vmesniki za Wi-Fi in Bluetooth so pogosto integrirani neposredno v matično ploščo, če pa ne, je težavo mogoče rešiti s pomočjo adapterjev.

  Sorodne publikacije