Tiskalnik je tiskalnik hrane za urejanje fotografij in dekoracij

Sodobne tehnologije niso vzpostavljene in danes vas nihče ne bo presenetil z vsemi vrstami računalnikov, pripomočkov, računalniške tehnologije in drugih. Ampak daleč od vsakogar ve, da je bil že izumljen poseben tiskalnik hrane, zaradi česar je prišlo do ostrega razvoja kulinarstva.

Kaj je tiskalnik hrane?

Precej veliko kuharjev sploh ne ve, kakšna je naprava, kako deluje in kako jo uporabljati. Opozoriti je treba, da je do danes na voljo veliko različnih modelov za izdelavo žigov za hrano. Canonov tiskalnik hrane je ena najboljših možnosti za ta izdelek. Po strukturi je podoben običajnemu tiskalniku, ki je posebej nadgrajen na edinstven papir. Postopek tiskanja poteka s posebnimi užitnimi barvami.

Na splošno se lahko vsi tiskalniki za živila razdelijo v dve kategoriji: za industrijsko proizvodnjo in za domačo uporabo. V prvem primeru se uporabljajo precej drage naprave, večinoma italijanskega porekla, in izdelujejo zelo kakovostne slike z dobro hitrostjo tiskanja. V drugem primeru gre za običajne tiskalnike, ki so obnovljeni za hrano, so veliko cenejši in kakovost slike je precej visoka. Uporabljajo se lahko doma ali v majhnih industrijah.

Kako poteka tiskanje?

V bistvu se sam tiskalni postopek sploh ne razlikuje od običajnega. Če želite ustvariti sliko, ki jo je mogoče urejati,narediti morate nekaj preprostih stvari:
 • Priključite tiskalnik na nalepko za hrano v vaš domači računalnik ali prenosni računalnik.
 • Preverite, ali je v tiskalniku barva živil in da so vse barve pravilno napolnjene v kartušah.
 • Vstavite živilski papir v tiskalnik. Na trgu SND obstajata dve vrsti: riž in sladkor. V tem koraku je treba posebno pozornost nameniti: vstavite papir samo ravno, brez kolen in preverite, ali črke niso zlepljene skupaj. V nasprotnem primeru se lahko zataknejo v napravo in jo poškodujejo.
 • Če je tiskanje prvič izvedeno ali če ni bilo opravljeno dlje časa, je priporočljivo opraviti preskusni odtis in videti primernost barve živil.
 • Izberite želeno sliko. Vse slike lahko urejate v računalniku z različnimi programi za obdelavo slik. Na primer Photoshop, Picasa, GIMP ali drugi programi.
 • Po obdelavi slike mora biti poslana na tiskanje.
 • Zadnja faza je vstavljanje slike v kulinarično mojstrovino. Pogosto se slike, ki se lahko zaužijejo, uporabljajo za pecivo in različne sladice, vendar nihče ni preklical domišljije in lahko varno eksperimentiramo.
 • Bodite pozorni! Nikoli ne uporabljajte običajnega tiskalnika, ki je bil uporabljen prej, za užitno tiskanje, takšni poskusi so lahko zelo škodljivi za zdravje.
  Povprečen tiskalnik hrane ima hitrost tiskanja 40 sekund na stran za format A4.

  Jedilni papir

  Hrana Papir za tiskalnik je izdelan samo znaravne sestavine, je namenjena tiskanju. Najbolj priljubljena velikost je klasična A4 (21 x 24 cm). Glede na vrsto papirja ima drugačno debelino in okus, lahko pa ima tudi različne barve in teksturo. Včasih pa je velikost lahko manjša: A5 in A6. Vendar je to bolj izjema od pravil. Če je potrebno, lahko list dobro razrežete na dva dela in uporabite samo enega.

  Vrste papirja, ki jih lahko jeste

  Obstaja nekaj vrst črk:
 • rižev papir. Šteje se za eno izmed najbolj priljubljenih vrst in je narejeno iz riževih škrobov, olja in vode. Treba je omeniti, da je praktično popolnoma brez okusa in se lahko uporablja na skoraj vseh področjih kuhanja. Ta vrsta papirja je različne debeline, vendar je najbolj prijetno je tanek, čeprav je veliko dražji.
 • Sladkorni papir za tiskalnik hrane. Ta vrsta je dražja in kakovostna, bolje prenaša celotno barvno paleto. Takšne plošče so za razliko od riža bolj subtilne, vendar imajo najboljšo gostoto. Okus papirja je sladek, zato ga najpogosteje uporabljamo v slaščičarstvu.
 • Shokotransfer. Na teh listih natisnite potrebno sliko in nanesite na stopljeno čokolado. Čez nekaj časa se slika popolnoma prenese na njeno površino. Sliko lahko zapolnite tudi s taljeno čokolado in čez nekaj časa odstranite film, potem pa ostane samo slika.
 • Črnilo za tiskanje hrane

  Črnila za hrano za tiskalnik so glavna sestavina v celotikompozicija, ker je iz njihove kakovosti in bo odvisna od končne podobe. Izdelani so na poseben način, da se dobro prilegajo na jedilni papir. Proces izbire tega gradiva je treba obravnavati zelo resno. Najbolje je kupiti barve znanih evropskih blagovnih znamk. Razumeti je treba, da se vsi ne ujemajo v določen model tiskalnika.
  Črnila v hrani vsebujejo naravne in umetne sestavine. Večina barv ima sladki okus zaradi nekaterih prehranskih dopolnil. Pri pripravi jedi je treba upoštevati ta dejavnik. Ker se viskoznost črnila sčasoma nekoliko zmanjša, se umirijo na različne elemente tiskalnika, zato je včasih priporočljivo, da sistem sperite s posebno tekočino za nego naprave.

  3D tiskalnik s hrano

  Načelo tega tiskalnika je nekaj podobnega običajni reaktivni napravi. Samo v tem primeru se ne uporabljajo črnila, temveč različne sestavine živil: čokolada, karamela itd. V sodobnih napravah so recepti že shranjeni v spominu, oseba pa lahko v rezervoar naloži le potrebne sestavine in izbere želeni program. Obstaja tudi možnost polaganja v spomin tiskalnika in lastnih receptov. Ko se postopek tiskanja začne, sloj sestavin nad plastjo (kot pri običajnem tiskalniku) pade na posebno platformo, kjer se oblikuje prihodnji izdelek. Zaradi nizke temperature enaka čokolada takoj zamrzne prihodnjo kulinarično mojstrovino, nerazširi in ima zahtevano obliko. Če je jed pripravljen, na primer, iz testa za piškote, potem se po izdelavi peče in ohladi.

  Sodobni 3D tiskalniki

  Tehnologije niso vzpostavljene, nedavno pa so se začeli pojavljati modeli, ki lahko proizvajajo ne samo slaščičarske izdelke, temveč tudi vse druge. Že obstajajo naprave, ki tiskajo s picami, ravioli, testeninami in še veliko več. Najpomembneje je, da lahko oseba sam ureja dostavo potrebnih sestavin. Zaradi tega se na svetlobi pojavijo novi in ​​edinstveni recepti.
  Tiskalniki so opremljeni s posebnimi vtičnicami, ki so nameščene na več ravneh. Vse kartuše vsebujejo potrebne sestavine, drobilnike, mešalnike in druge naprave.

  Kaj je tiskalnik za užitno tiskanje?

  Če želi oseba doma narediti užitne natise, potem ne potrebuje posebnega tiskalnika za hrano. Preprosto obiščite vsako trgovino z gospodinjskimi aparati in kupite nov redni brizgalni tiskalnik. Prav tako je potrebno ločeno kupiti komplet neprodanih kartuš, ki se bodo prodajale v zaprti embalaži. Novi tiskalnik je prepovedano vstaviti kartuše s črnilom z običajnim črnilom, sicer se takoj zgodi, da ni primeren za opisano tiskanje hrane. Ne zaupajte ljudem, ki obljubljajo, da bodo uporabili tiskalnik. Črnilo je zelo strupeno in bo zagotovo poškodovalo osebo, ki bo jedla natisnjeno sliko na užitnem papirju. Z navadno sterilno injekcijsko brizgo vzemite črnila za hrano in jih ponovno napolnitev ustrezne šobe. Nato zaženite preskusni tisk. Pomembno je razumeti, da tiskalnika ni treba prepisati, saj je idealen za tiskanje na riž ali papir za sladkor. Ne ujamejo vas scammers, ki pravijo, da je treba tiskalnik ponovno napolniti za užitno tiskanje.

  Zaključek

  Tiskalnik hrane je precej nov in nenavaden trend pri kuhanju. Zahvaljujoč temu kuhanju postane umetnost še bolj zanimiva in izvirna. Konec koncev, s pomočjo rednega tiskalnika lahko ustvarite neverjetne užitne fotografije ali jih okrasite s pecivom in drugimi mojstrovinami kuhanja. V tem trenutku ni težav pri nakupu živilskih črnil, papirja, hrane in pijače ter pričnejo ustvarjati. Vso srečo!

  Sorodne publikacije