Nitto pnevmatike: pregledi. Nitto Therma Spike: Prednosti in slabosti

Proizvajalec avtomobilskih pnevmatik Nitto je bolj znan na severnoameriškem trgu. Dejstvo je, da je ta skrb osredotočena na avtomobile z močnim motorjem. Najprej so pnevmatike namenjene za vgradnjo v vozila s polnim pogonom ali visoko hitrostnimi limuzini. Ta razred avtomobilov v Evropi je manj priljubljen. O blagovnih znamkah v državah SND je malo znanega, vendar so nekateri modeli le fenomenalno povpraševanje. To izjavo podpira statistika podjetja. Zimske pnevmatike Nitto Therma Spike so na primer pogosto kupljene. Pregledi voznikov o predstavljenem modelu v večini pozitivnih. O značilnostih te gume in bi morali govoriti bolj podrobno.

Namen

Pnevmatike so bile zasnovane za vozila, opremljena s polnim pogonom. Ti se prodajajo v več deset velikostih s premerom pristanka od 16 do 21 palcev. To omogoča proizvajalcu, da skoraj v celoti pokrije ustrezni tržni segment. Zimska guma Z uporabo posebnih tehnologij je mogoče doseči stabilno spenjanje s cestno krpo v najtežjih temperaturnih pogojih delovanja. Obstajajo tudi slabosti. Dejstvo je, da spojina ni namenjena za vožnjo na odtajanju. Povečanje temperature vodi v dejstvo, da guma postane zvitek, obraba tekalne plasti se večkrat poveča. Navede se narava pnevmatik ter indeksi hitrosti in obremenitve. Na primer, nekatere standardne velikosti lahko prenesejo maso do 925 kg na kolo. Pnevmatike za visoke hitrostiVožnja ni namenjena (pri večini modelov ni priporočljivo pospeševati več kot 190 km /h).

Oblikovanje

Končni lastnik blagovne znamke Nitto je velika japonska korporacija. Zato so med načrtovanjem inženirji v tej azijski državi uporabljali napredno tehnologijo. Sprva so oblikovalci izdelali prototip pnevmatik v obliki digitalnega modela. Po tem je izdal več prototipov in jih testiral na mestu podjetja. Tak integriran pristop je bistveno zmanjšal stroške oblikovanja, kar je omogočilo največjo možno optimizacijo končnih tehničnih lastnosti. Seveda je to pozitivno vplivalo na hitrost dela.

Značilnosti tekalne plasti

Številni kazalniki zmogljivosti pnevmatik so neposredno odvisni od tekalne plasti. Ob oblikovanju teh pnevmatik so oblikovalci postali edinstveni. Zdaj so zimske pnevmatike večinoma simetrični smerni vzorec. Japonski inženirji so izdali pnevmatike Nitto Therma Spike z asimetrično razporeditvijo elementov. Podobna zasnova je bolj značilna za poletno izkoriščanje, vendar je v tem primeru uspelo dokazati svojo pravico do obstoja.


Prav tako je nenavadno, da je blagovna znamka odstopala od klasične konstrukcijske sheme z več trdimi rebri. V zimskih pnevmatikah je tekalna plast Nitto Therma Spike razdeljena na dve coni. Zunanjost je zelo široka. Sestavljen je iz masivnih blokov kompleksne geometrijske oblike. Dimenzije teh elementov jim omogočajo, da ohranijo svojo togost v različnih pogojihizkoriščanje Pregledi Nitto Therma Spike pojasnjujejo, da pnevmatike dobro delujejo pri premikanju, premikanju in zaviranju. Avto ne vozi na stran, varna vožnja, stabilna in predvidljiva. Notranje funkcionalno območje je veliko manjše. Ima povsem odprto zasnovo, ki v najkrajšem možnem času povzroči odstranitev vode s kontaktnega mesta.

Boj s hidroplaniranjem

Vožnja po lokvah je precej nevaren predlog. Med asfaltno tkanino in tekalno plastjo se tvori mikrofilm vode. Preprečuje njihov neposredni stik. Kot rezultat, avto izgubi svojo cesto, začne zdrsavati in pljuvati. Seveda se stopnja nesreč poveča. Za zmanjšanje tveganj je blagovna znamka te prevleke dala v posebno sestavljeno in razvito drenažo. V mnenjih o Nitto Therma Spike vozniki poudarjajo, da so pnevmatike praktično idealne za vožnjo po mokri cesti.

Pod vplivom centrifugalnih sil se odvečna voda hitro zategne v tekalni plasti. Potem pride do prerazporeditve površine in svinca na straneh. Povečanje hitrosti tega procesa olajšuje popolnoma odprta zasnova tekalne plasti. V sestavi gume mešanice kemiki so uvedli večji delež silicijevega dioksida. Ta povezava poveča kakovost oprijema z mokro krpo. Avto se dobro počuti in se takoj odzove na vse spremembe v krmilnem sistemu.

Na ledu

Seveda je ena od glavnih značilnosti zimskih pnevmatik njihovakakovost prijemanja z ledeno površino. Za ta indikator so ocene o Nitto Therma Spike le pozitivne. Guma dokazuje fenomenalno zanesljivost, ki bistveno presega pomembnejšo skrb.
Prvič, posebnost so trnje. V Nitto Therma Spike imajo peterokotno obliko s spremenljivim križiščem. To vam omogoča, da zagotovite želeno kakovost oprijema s površino z vsemi vektorji gibanja. Jedro elementov je izdelano iz trde zlitine. Zaradi tega se poveča zanesljivost pritrditve v zaščitnik, vendar ne smemo pozabiti na potrebo po zagonu. Voznik po namestitvi novih pnevmatik ima približno tisoč kilometrov vožnje v najbolj neženem načinu. To bo omogočilo, da bodo konice bolje zavarovane v montažnih prostorih in preprečile prezgodnji let. Drugič, vsaka enota tekalne plasti je opremljena z lamelami. Elementi povečajo število rezalnih površin v kontaktnem mestu. To pozitivno vpliva na končno kakovost sklopke.

V snegu

Med neodvisnimi testi je Nitto Therma Spike razkril, da se model precej učinkovito premika po ohlapnem snegu. Drenažni utori imajo večjo širino. To jim omogoča hitro odstranitev snega s kontaktnega območja.

O asfaltu

V tem primeru je stanje dvoumno. Glede na Nitto Therma Spike je jasno, da se pnevmatike gibljejo vzdolž asfaltne tkanine, včasih pa avto izgubi nadzor. Ta tendenca je značilna za vse pnevmatike, opremljene s konicami. Za pospeševanje hitrostnih kazalnikov v tem razredu je zelo priporočljivo uporabiti gumo.

Dolgoživost

Sredstvo v tem modelu pnevmatik Nitto je ogromno. Proizvajalci sami trdijo, da lahko pnevmatike premagajo več kot 85 tisoč kilometrov vožnje. Podobni kazalniki so izjemni. Da bi dosegli predstavljene značilnosti, je to mogoče zaradi uporabe inovativnih rešitev. Prvič, inženirji blagovne znamke so dosegli idealno porazdelitev zunanje obremenitve preko kontaktne točke. To odpravlja neenakomerno obrabo tekalne plasti. Obe funkcijski coni (zunanji in notranji) se z enako hitrostjo izbrišejo.
Drugič, model ima okrepljen okvir. Kovinska žica, ojačana z elastičnimi polimernimi spojinami. Nastane, ko vožnja na udarcih energija ne povzroči deformacije kovine, pač pa jo porazdeli in ugasne najlon. Posledica tega je odsotnost tveganja za raztrganje skeleta in pojav kile. V mnenjih o Nitto Therma Spike, vozniki opozarjajo, da so pnevmatike dobro obnašane tudi, ko zadenejo luknjo na asfaltu. Za mnoge druge modele je takšno izkoriščanje katastrofalno. Tretjič, te pnevmatike Nitto v podjetju so prejele večji delež tehničnega ogljika. Uporaba tega materiala zmanjšuje hitrost obrabe obrabe. Globina ostaja stabilna tudi po več deset tisoč kilometrov teka.

Udobje

V smislu udobja tega modela so predstavljene nekatere trditve. Proizvajalec Nitto Therma Spike je predstavljene pnevmatike opremil s trni. Zato je vožnja glasna. Zmanjšanje resonance ne pomaga niti s spremenljivo lokacijo blokov tekalne plasti. Mehkost je visoka. To je toje realiziran zaradi uporabe polimernih materialov v okvirju. Tresenje v kabini ni prisotno.

Sorodne publikacije