Kako izbrati gel tiskalnik: nasveti in pregled najboljših modelov

Gel tiskalnik je nov tip tiskalnega sistema. Medtem ko niso postali široko razširjeni, morda pa bodo v bližnji prihodnosti nadomestili številne sodobne periferne enote, ki so specializirane za izvajanje dokumentacije v eni ali drugi organizaciji. Izbira takšne rešitve, tehnične specifikacije in značilnosti bodo namenjene temu pregledu.

Tehnološke značilnosti

Na stičišču laserskih in brizgalnih metod tiskanja se je pojavila naprava, kot je gel tiskalnik. Tehnologija v tem primeru je bolj podobna slednji. Sistemi za brizgalno tiskanje tvorijo besedilo ali sliko na površini nosilca z vbrizganjem črnila iz šob tiskalne glave. Poleg tega se v monokromatskem načinu uporablja le črno črnilo, v barvi pa se poleg črne doda še tri ali pet barv. Z njihovo kombinacijo dobimo besedilo na mediju. Prednosti te skupine perifernih naprav so visoka kakovost tiskanja, energetska učinkovitost, nizki stroški in stroškovna učinkovitost. Toda pomanjkljivosti je mogoče pripisati hitrosti, ali pa njenemu pomanjkanju.


Laserska metoda odstranjevanja strani temelji na dejstvu, da se prah tonerja "sežge" na površini lista. Pred tem se njegova porazdelitev oblikuje s posebnim elektromagnetnim poljem na površini bobna. V črno-belem načinu se uporablja črni toner, v barvi pa so dodani še trije: modra, rdeča in rumena.Strokovnjaki pripisujejo svojim prednostim produktivnost in donosnost. Toda tukaj energetska učinkovitost in kakovost v tem primeru dopuščata veliko želje. Gel tehnologija naj bi združila prednosti laserskih in brizgalnih tehnik. To pomeni, da mora biti kakovost enaka kot v drugem in hitrost - kot v prvi. Obravnavane rešitve so zelo podobne rešitvam. Ampak samo običajno črnilo uporabljajo gel. To je skozi način, kako se uporabljajo, in slika se oblikuje na strani. V tem primeru je kakovost primerljiva z napravami za brizganje, hitrost pa je laserska.


Referenca podjetja

Trenutno samo eno podjetje proizvaja takšne periferne rešitve - Ricoh. Gel tiskalnik je le ena od naprav, izdelanih pod to blagovno znamko. Tudi v tej japonski družbi obstajajo drugi tiskalniki, večnamenske naprave, faksi in druge zunanje naprave. Poleg tega je njegova rešitev uporaba laserskih in brizgalnih metod za umik. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1936 na Japonskem. Sprva se je specializirala za fotografsko opremo. Toda v prihodnosti se je asortiman izdelkov znatno razširil. Zdaj proizvaja predvsem tiskarske sisteme.

Pregled specifikacij SG 3110DN

Gel tiskalnik Aficio SG 3110DN je eden najbolj cenovno ugodnih modelov, ki temeljijo na tej tehnologiji. Njegova cena je približno 85 dolarjev. Za ta znesek lastnik prejme celoten sistem za oddajanje dokumentacije. Proizvajalec je za dobavo vključil 3 kartuše, ki naj bi bile dovolj za tiskanje 2200 strani.Še enkrat, ko jih razvijate, morate kupiti nov komplet. Največ strani, ki jih lahko izvlečete v mesecu, je 10.000 listov.
Največja gostota slikovnih pik na mediju za ta tiskalnik je 3600 x 1200. Seveda ne drži na ravni fotografskih tiskalnikov, vendar je dovolj, da dobimo kakovostne podobe te vrste dovoljenja. Gostota strani, na katerih lahko informacije razkrijejo informacije junaka tega pregleda, je lahko 60-250 g /m 2. To pomeni, da lahko tak tiskalnik tiska tudi na fotografski papir. Izpiše tudi do 29 strani na minuto. Ta vrednost velja tako za monokromatsko obliko kot za barvo. Ricoh Aficio SG 3110DN gel tiskalnik natisne vse formate, ki so manjši od A4. Slednji je glavni za to periferno napravo. Seznam vmesnikov tega tiskalnega sistema vključuje USB in RJ-45. V nekaterih primerih ta seznam dopolnjuje oddajnik Wi-Fi. Potem oznaka modela naprave dobi obliko SG3110DNW.

Parametri tiskalnika GX-E2600

Gel tiskalnik Ricoh Aficio GXE2600 ima praktično enake specifikacije. Glavna oblika medijev je A4. Hitrost za kateri koli način - 29 črk na minuto. Gostota medija mora biti v razponu od 60 do 255 g /m2. Ključna razlika v tem primeru je v zmanjšanem seznamu komunikacij, ki vključuje samo vrata USB. Zato je najbolje, da kupite SG3110DNW z vgrajenim WiFi oddajnikom z vidika delovanja. Čeprav stane tako napravo za 300-400 rubljev dražje, vendar je v delovanjubo bolj priročno.

Komunikacije s tiskalniki

Gel tiskalniki, pregledani v tem pregledu, so opremljeni z naslednjimi osnovnimi komunikacijskimi vrati:
 • omrežje RJ-45, preko katerega sistem za pretok dokumentov neposredno sprejema informacije iz računalniškega omrežja. Istočasno se sklicuje na funkcije tiskalnega strežnika na tej periferni napravi.
 • Alternativa RJ-45 je USB. V tem primeru je tiskalnik priključen na računalnik, na katerem je nameščena programska oprema. Tudi v tem primeru je vloga tiskalnega strežnika slednja.
 • V nekaterih primerih ta seznam dopolnjuje brezžični vmesnik Wi-Fi. V tem primeru se, kot je že bilo navedeno, na oznaki naprave pojavi črka W. Najbolj optimalen način za izvedbo preklopa z računalniškim omrežjem je uporaba tega oddajnika iz razloga, da ni potrebno nadalje dvigniti žičnega para ali kabla USB.

  Na kratko o kartušah. Značilnosti sistema dobave gelnega črnila

  Načeloma temeljna razlika od trenutnih naprav s curkom, upoštevanih v tem pregledu, ni gelska tehnologija. Tak podsistem proizvodnje je sestavljen iz niza kartuš, kapilar in tiskalne glave s šobami. Samo tu v klasičnih brizgalnih napravah se črnilo dostavlja na tekoči, vodni osnovi. V našem primeru jih nadomesti helij. V prvem primeru je potreben čas, da se posuši površina, nanešena na nosilec črnila, kar zmanjša učinkovitost tiskalnika ali večnamenske naprave. Uporaba gelne podlage nizahteva zamudo, hitrost delovanja takšnega tiskarskega sistema pa se znatno poveča. Trenutno v procesu delovanja takšne naprave uporabljajo 4 modele kartuš:
 • Black GC31K z virom 2500 strani.
 • Vijolična GC31M z zahtevano omejitvijo 2.200 listov.
 • Modri ​​GC31C, ki lahko tiska tudi do 2200 strani.
 • Rumena GC31Y z zmogljivostjo 2200 listov.
 • Kartuš ni mogoče ponovno napolniti. Poleg tega SES za zdaj še ni razvit. Videz katerega koli od teh sestavnih delov bo takšne sisteme pretoka dokumentov naredil konkurenčne z jet ali laserjem.

  Postopek namestitve

  Vsak sodoben gel tiskalnik se preklopi in programira na naslednji način:
 • Ta periferni sistem izvlečemo iz paketa hkrati z drugimi deli dobave.
 • Vgradimo vse posode za hranjenje. Odstranimo transportni nastavek iz naprave. Postavili smo ga na mesto izkoriščanja.
 • Priključite napajalni kabel na omrežje in kabel USB na računalnik.
 • Kartuše namestimo v ustrezne reže.
 • Vklopite računalnik in zunanji sistem. Na prvo izmed njih namestimo vso potrebno programsko opremo. Znova zaženite računalnik, da bodo spremembe začele veljati.
 • Natisnemo testni list.
 • Stroški

  Tiskalna naprava, ki je trenutno na voljo, je gel tiskalnik. Pregled cenovne ponudbe kaže, da je starejši model mogoče kupiti za 4800-5000 rubljev. Najmlajši je cenil japonski proizvajalec na 2900-3200 rubljev. Ključni minus tegaTiskalni sistemi so dragi potrošni material. V prvem primeru je cena za njih 3000 rubljev, v drugem pa 1800-2200 rubljev. Zato je z gospodarskega vidika še bolj donosno kupiti običajne večnamenske naprave v povezavi s SIP. V tem primeru bo cena sistema za obtok dokumentov praktično enaka, vendar je strošek potrošnega materiala čim manjši.

  Možni primeri uporabe. Priporočila za izbiro

  Zdaj pa poglejmo, kje lahko uporabite takšen gel tiskalnik. Nova tehnologija, ki se uporablja v takih napravah, nalaga znatne omejitve njenim možnim uporabam. Najprej je treba poudariti precej visoke stroške takšnih rešitev. Poleg tega je v takih sistemih pretok dokumentov zelo dragocen element in ni možnosti za namestitev CISS. Zato je zelo težko enakovredno tekmovati s tiskalniki za brizgalne tiskalnike za takšno rešitev. Za domačo uporabo takšna periferna rešitev ni povsem ustrezna. Toda v primeru ustvarjanja pretoka pisarniških dokumentov se lahko takšna oprema v celoti izkoristi. Toda z relativno majhnim številom prikazanih strani na mesec. Hkrati so zahteve za njihovo kakovost tako visoke kot hitrost.

  Ocene

  Mnenja Gel tiskalnik vsakega modela z vidika prednosti je opisan kot sledi:
 • Visoka zmogljivost. S tem parametrom se obravnavane naprave ne uvrščajo pod laserske večnamenske naprave ali tiskalnike. V nekaterih primerih je lahko hitrost še višja.
 • Izvedena je odlična kakovostVsebuje dokumentacijo, ki se ujema z metodo brizgalnega tiskanja.
 • preprost postopek nastavitve, ki neopazno ročaj celo slabo usposobljenega strokovnjaka.
 • Seznam napredne komunikacije.
 • ustrezno opremo, ki jo je proizvajalec vključen vso potrebno najprej začeti komponente tiskalnika.
 • ​​V minuse v tem primeru spadajo:
 • dragi potrošni material in materiali.
 • Pomanjkanje kartuš za SNG in ponovno polnjenje.
 • Sklep

  Trenutno gel tiskalnik "eksotičnih" tiskalni sistem. Takšne naprave so izjemno redke. Toda združuje prednosti laserske in brizgalne perifernih rešitev, zaradi česar so obetavni, in vse, kar potrebujete za uspeh v tehničnem smislu imajo. Toda ekonomično, ti tiskalniki in večnamenske naprave še ne morejo tekmovati s standardnimi napravami. V slednjem ni niti cene niti potrošni material. Najbolje je uporabiti takšne tiskarske sisteme v pisarni. Obseg dokumentov je relativno majhna, in zahteve glede kakovosti za izhodne strani so precej visoke. Bolje kupiti modela SG3110DNW, ki je opremljen z vgrajenim brezžičnim oddajnikom WiFi. To zmanjša postopek namestitve in v tem primeru ni potrebe po nadaljnjem razširitvi komunikacijskih žic.

  Sorodne publikacije