Kako razstaviti hladilnik procesorja? Najboljši CPU hladilnik

Običajno delovanje katerega koli računalnika in zlasti naprave, starejše od treh let, ni mogoče izvesti, če sistemska enota ni očiščena prahu in se občasno ne maže. Vendar ne vsi uporabniki računalnika menijo, da je predpogoj, da je koren nepravilen. Pri precej hitrih stroških vpliva termopasta na ogrevanje notranjih elementov in posledično na povišanje temperature v sistemski enoti. Če želite zamenjati mast, ne potrebujete veliko truda ali posebnih veščin. Glavna stvar je elementarno znanje in mejna natančnost. Postopek vzdrževanja bo nato opisan in v bistvu pove, kako razstaviti hladilnik.


Alarmni signali

Vse napake so zaskrbljujoče. Torej, preden razstavite hladilnik, je treba ugotoviti, ali je to res potrebno. Če ni očitnih znakov okvare, to ne pomeni, da ne smete storiti ničesar. Včasih so potrebni mazalni deli za preventivne namene. Če pa za to obstajajo pomembni razlogi, je potrebno odločnejše ukrepanje. Glavni simptom težavnosti sistemske enote je povečana raven proizvedenega hrupa. Zaznavno tresenje bo urezalo uho, sčasoma pa bo postalo močnejše. Vendar je bolje, da takšnega pogoja ne spreminjamo in zamenjamo z mazivom pravočasno, saj bo novi hladilnik veliko dražji.

Začnite čiščenje

Z vprašanjem "kako razstaviti hladilnik" ročaj zelo enostavno. Prva stvar je, da ugasneteiz omrežja in odklopite vse razpoložljive kable. Naslednji korak je odstraniti pokrov ohišja na levi strani, enota pa mora biti lepo postavljena na desni strani. Nato je potrebno očistiti notranje dele računalnika iz prahu in tujih onesnaževal.


Ker delo hladilnika sestoji iz pravilne porazdelitve pretoka zraka, potem iz okolice odnašanje zahteva veliko prahu in majhnih odpadkov. Večina nepotrebnega onesnaženja s prahom se obarva na radiatorju in drugih pomembnih komponentah.
Čiščenje se lahko začne z najpogostejšimi ukrepi, kot je uporaba običajnega sesalnika. Ampak tukaj je bolje, da konča bolje - obrišite dele s prtičkom navlaženo z alkoholno raztopino. Uporabite lahko kolonjsko vodko in vodko. Je dobro alkoholna snov, saj ne reagira z zrakom, hitro se suši in ne povzroča korozije kovine (kar je značilno za vodo). Odvisno od tega, kako temeljito in globoko je bilo opravljeno čiščenje, je od njega odvisno nadaljnje delo računalnika.

Preprečevanje ventilatorja procesorja

Podrobnosti o razstavljanju hladilnika so podrobneje opisane spodaj. Za izvedbo tega dejanja morate odstraniti ventilator procesorja in nato radiator. Prav tako jih je treba ločiti drug od drugega. Čiščenje teh elementov je sestavljeno iz dveh stopenj - površinsko čiščenje s sesalnikom in podrobnejše, izvedeno s tekmo. Da bi zagotovili stalno neprekinjeno delo, se morate dotakniti površineradiator in njegova rebra ter ventilator ventilatorja, kot tudi pripadajoči deli.

Zamenjava termopasta

Najboljši hladilnik za procesor je tisti, ki je dobro podmazan. Pri razčlenjevanju računalnika je zelo pomembna zamenjava posebne termalne paste. Če želite to narediti, morate najprej odstraniti ostanke stare snovi. Oprane so z alkoholno raztopino. Po tem morate počakati, da se površina dobro posuši. Na koncu je potrebno nanesti tanko, gladko plast novega maziva.
V primeru, da ni novega termopasta in da obstaja potreba po njegovi zamenjavi, je treba poskušati enakomerno porazdeliti sledove stare snovi na vse dele, ki se drgnejo.

Enotni sistem

Veliko jih zanima, kako razstaviti Acer Acer hladilnik, pa tudi obratni učinek. To je pomembno za tiste, ki raje uporabljajo mazivo v en sam sistem. Da bi to naredili, morate najti nalepko na hladilniku. Po odstranitvi lahko nežno očistite vreteno iz ventilatorja sledi maziva. Prav tako je treba očistiti mesto, kjer je bila nalepka. To mesto je treba obrisati z alkoholno raztopino in ga posušiti. Naslednji korak je nanos nove paste. Nato lahko nalepko vrnete nazaj (originalna nalepka lahko zamenja trak). Njeni ostanki ne smejo posegati v delo delov, saj bodo ustvarili pretirano hrup. Če naredite ta postopek točen, se bo učinkovitost povečala. Glavna stvar - zagotoviti tesnost, mazivo zaradi dviga temperature ne sme iztekati.
Če na tak način nosite mazanje, vprašanje, kako razstaviti nerazpojni hladilnik, ne bo problem.

Preprečevanje napajalnega ventilatorja

Pri čiščenju se uporabnik sooča z vprašanjem, kako razstaviti hladilnik napajanja. Najprej morate razstaviti komponento. Priporočljivo je, da pri vseh manipulacijah, izvedenih z blokom, ne potrebujete odklopa kablov od porabnikov električne energije. Potem vse gre v skladu s standardno shemo - najprej splošno čiščenje s sesalcem, nato pa bolj temeljito, s pomočjo alkohola, ki vsebujejo snov.
Za globoko in temeljito čiščenje morate enoto odstraniti iz ventilatorja. Potrebno se je dotakniti vseh površin, robov radiatorjev in ventilatorskih kril. Čiščenje ventilatorja napajalnika poteka enako kot hladilnik procesorja. Treba je ločiti od površine nalepke, pod njo bo konec pokrovček. Tudi to postavko je treba izvleči. S pomočjo običajnih žogic je potrebno odstraniti kontaminacijo v obliki grozdov stare maščobe in prahu iz gredi in podložke ventilatorja. Nato morate enakomerno razporediti olje na hladilniku vretena. V ta namen se ventilator vrti - le nekaj obratov okoli osi. Po zaključku vseh manipulacij je treba sistem sestaviti: namestite zamašek, pritrdite trak. Pri tem je zaželeno, da se konci ventilatorja očistijo in posušijo. Konci traku se odstranijo in napajalnik se namesti nazaj. Če je možno, je najbolje, da shranite lastne nalepke, ker vsebujejo informacijeo hladilniku Ti podatki so zelo koristni, kadar jih je treba zamenjati.
Pomembno je tudi, da trdno privijte pokrov. Če se leži, bo ustvaril zvok, podoben praznemu ventilatorju. Tiho delo z računalnikom je znak, da je bilo vse storjeno za nič.

Izbira maziva

Pri čiščenju računalnika se pojavlja vprašanje, kako mazati računalniški hladilnik. Strokovnjaki svetujejo, da izberete kot mazivo, ne zelo viskozne mešanice. To je posledica dejstva, da slednje vodijo do zmanjšanja hitrosti. Najboljša izbira je strojno olje. Kot opcijo lahko uporabite sintetična in mineralna olja. Samo jih ni treba uporabljati istočasno. Nanesite nekaj kapljic olja s tekmo. Potrebno je ujemanje, da se vzame minimalna količina snovi. Primerno za mazanje ventilatorja:
 • WD-40 - protikorozijska zmes;
 • maslo frizerskega orodja;
 • silikonsko mazivo;
 • sintetično motorno olje;
 • mineralno motorno olje.
 • Priprava masti

  Kaj podmažite računalniški hladilnik? Zmes lahko kuhate doma. Sestava mora vključevati grafit in maslo. Grafit lahko vzamete iz svinčnika, maslo je bolje uporabiti sintetično.

  Najboljši hladilnik

  Tako je najboljši CPU hladilnik tisti, ki ga uporabnik redno skrbi. Predmet je treba očistiti in mazati pravočasno. Ti postopki bodo zagotovili zanesljivo in udobno delovanje ventilatorja praktično vseh modelov. Kar se tiče konkretnihznačilnosti najboljšega hladilnika, tako da je večina podrobnosti izdelanih danes s podobnimi parametri, še posebej to je značilno za ventilatorje. Seveda obstajajo "igralniški" modeli, ki zagotavljajo dobro hlajenje, vendar je njihova uporaba mogoča le pri visoki obremenitvi procesorja: zahtevne igre, delo z več masivnimi programi hkrati, obdelava zvoka ali videa. Ko govorimo o proizvajalcih, odlikujejo visoko kakovostni izdelki, kot so Cooler Master, DeepCool (Deepcool Lucifer V2), Thermaltake (npr. Thermalright Macho Rev.A), Zalman (na primer model Zalman CNPS12X).

  Sorodne publikacije