Pokemon Diamond in Pearl Računalniška igra: Opis, Walkthroughs in priporočila

Leta 2006 je izšel Pokemon Diamond in Pearl, ki sta ga skupaj razvila razvijalca studia Game Freak in založniškega centra Nintendo. Ta japonska RPG je bila četrta v seriji dogodivščin Pokemon. V tem majhnem pregledu vam bomo povedali vse o tej odlični igri.

Opis

Kot v drugih serijah iger, Pokemon Diamond in Pearl postanete trener Pokemon, ki mora najti nova bitja in izpolniti PokkeDes, vendar to ni tako enostavno. Na vaši poti se boste srečali z trdovratnimi ovirami. Poleg tega vam bo lahko neka kriminalna združba v vsakem pogledu zdržala in ničesar ni ostalo storiti, da bi uničili to skupino. Pokemon Diamond in Pearl se ne razlikujeta veliko od drugih iger te franšize.Nebistvena sprememba ploskve, več novih tipov Pokemonov, nekoliko zapleten bojni sistem in sposobnost igranja z drugimi lovci preko interneta - to so vse razlike v tej RPG. Ampak kljub temu sta Diamond in Pearl dobila odlične kritike od kritikov in igralcev. Zato je različica igre, ustvarjene za konzolo Nintendo DS, veliko boljša kot Pokemon Diamond in Pearl GBA.

Zgodba igre

Kot v prejšnjih različicah franšize se igra odvija v izmišljenem vesolju - v regiji Sinno, kjer živijo skrivnostna bitja, podobna živalim, hkrati pa imajo edinstvene sposobnosti. Naš protagonist, mladi lovilec in trener Pokemona, se odloči, da bo skupaj s svojim prijateljem prišel do najbližjega jezera v iskanju redkega bitja - Red Gaiados. Srečali se bodo na kraju samemprofesor, ki proučuje razvoj teh živali. Po kratkem pogovoru bo ta lik skupaj z njegovim pomočnikom zapustil obalo.Napad plenilcev

Takoj ko se to zgodi, bo naš junak napadel agresivni Pokalon Starliers Starli. Samo portfelj profesorja vas lahko shrani, ker vsebuje tri pokemon z začetnim pokemon: Chimchar, Pyplap in Tortvig. Odkrito z izbiro, sprostimo našega novega prijatelja na svobodo, ki nas bo zaščitil pred agresivnimi bitji. Po premagovanju nasprotnikov boste morali vrniti portfelj profesorjev, ki bodo opazili, kako ste se poročili z učencem in ponudili potovanje v iskanju novih bitij, da bi zapolnili Pokedex. To bo glavna zgodba v Pokemon Diamond in Pearl. Igra vas bo popeljala skozi vse konce otoka Sinno. Tukaj morate spoznati nove prijatelje in nevarne nasprotnike.

Save the World

Zgodba igre temelji ne samo na iskanju in proučevanju novih vrst Pokemon. Kot je običajno v igrah, mora protagonist rešiti svet pred popolnim uničenjem. Zlobna organizacija, imenovana "The Galaxy Team", skupaj s svojim voditeljem, je zamislila, da bi vrnila legendarne Pokémons of Dialang (Diamond version) in Pearl. Ta bitja imajo neverjetno destruktivno energijo, ki je zelo hitro erodirala otok pred obrazom zemlje. Da bi to preprečili, mora protagonist vstopiti v bitko z bitji. Toda preden to počnemo, bo to dolga pot do višine spretnosti, ker če je nimatespretnosti in močnih učencev, boj je obsojen na neuspeh.

Zato se pripravite na vznemirljive dogodivščine, polne nevarnosti in srečanj z neverjetnimi bitji. Do nedavnega igralci, ki nimajo zadostnega znanja angleščine, niso mogli uživati ​​v polni igri te igre. Toda pred kratkim je ruska različica igre - Pokemon Diamond & amp; Pearl (rus) - popravil situacijo. Tako se lahko preprosto preizkusite kot trener pokemon.

Igranje

Ta igra je klasična japonska RPG z elementi iskanja. Glavna mehanika je ostala enaka, tako da, če ste že seznanjeni s prejšnjimi različicami te franšize, se boste hitro lotili igre. V Pokemon Diamond in Pearl, Nintendo DS tudi vam omogoča, da igrajo. Uporabi pogled tretje osebe. Sam proces poteka na treh zaslonih: zemljevid sveta, kamor potujete; zaslon bitke, na kateri potekajo bitke Pokemon; zaslon z menijem, kjer si lahko ogledate svoj inventar, organizirate ukaz Pokemon ali spremenite nastavitve. Vsak igralec začne svoje potovanje v družbi samo enega Pokemon, vendar bo v procesu prehajanja lahko ujel nove hišne ljubljenčke in jih postavil v žepni pokebol.

Kako potekajo bitke v igri

Takoj, ko igralec naleti na divjega Pokemon ali se bojuje z drugim trenerjem, igra preide na bojni zaslon. Celotna bitka je v načinu korak za korakom. V tem času lahko igralec naroči svojemu hišnemu ljubljencu, da izkoristi eno ali drugo sposobnost in da spremeni bitje ali uporabi predmet iz inventarja.
VsiOče ima svojo zdravstveno lestvico, katere raven pade, če se pokemon pokvari. Ko prejme največjo škodo, bitje pade nezavestno in se ne dvigne, dokler ni ozdravljeno. V bitki je lahko samo en zmagovalec, in tisti, ki je prišel živ iz boja, bo dobil izkušnje, potrebne za razvoj lika. Nekateri Pokémoni se lahko razvijajo - spremenijo se v bolj napredne oblike. Ampak, da bi to naredili, boste morali poskusiti zmagati čim pogosteje. Poleg tega se lahko bitje razvije z uporabo potrebnih predmetov ali izmenjavo podatkov med igralci. Povečanje nivoja poveča lastnosti hišnega ljubljenčka in Pokemonu daje priložnost, da dobi nove sposobnosti.

Pokemon Ujemanje

Ulov novih mladičev - ena najpomembnejših sestavin v Pokemon Diamond & amp; Pearl Prosimo, upoštevajte, da pridobivanje pokemon, ki pripada drugi trener ne bo uspelo v bitki. Torej morate najti divje bitje. Takoj, ko opazite ustreznega lika, se mu morate pridružiti v bitki. Med bojem morate metati pokerball. Če se Pokemon ne bo prebil skozi past, bo postal član vaše ekipe. Da bi to dosegli, mora biti igralec čimbolj močan, da se stiska, tako da nima moči, da bi zdrsnila iz žuželke. Upoštevajte tudi posebnost hišnih ljubljenčkov. Šibkejši Pokemon se lahko ujame s preprosto pastjo. Redko in močno bitje je bolje ujeti drago pokerbo. Hkrati lahko ostane aktivno do šest učencev. Vsi ostali predpomnjeni pokémoni se prenesejo v posebno skladišče, kjer so lahkodobite z zamenjavo drugega znaka. Končni cilj igre je raziskati vsa bitja v Pokedexu. To lahko storite ne samo pokemon pokemon, ampak tudi izmenjavo z drugimi igralci.

Kaj loči Pokemon Diamond in Pearl

Čeprav je ta igra ohranila igranje svojih predhodnikov, ima več novih naprednih funkcij. V tej različici franšize je prišlo do dinamične spremembe v času dneva. Poleg tega je bilo nekaj sprememb v mehaniki bitk. Pokemon Diamond in Pearl sta dobila tudi Rocket - napravo, ki vključuje uro, kalkulator, števec korakov, kartico in zvezek za zapise. Vse to je bilo mogoče le zaradi zmogljivosti strojne opreme Nintendo DS. Do teh aplikacij lahko dostopate v procesu prenosa igre.

Še nekaj izboljšav

Še ena novost je Underground. To igro območje, ki se nahaja pod površjem otoka Sinno, je namenjeno za igre za več igralcev. Tukaj lahko trenerji Pokemona gradijo in uredijo svoje skrivne baze, kot tudi sodelujejo v mini-igrah. Poleg tega so Pokemon Diamond in Pearl pridobili možnost uporabe storitve Nintendo Wi-Fi Connection, ki omogoča igralcem, da komunicirajo ali izmenjujejo bitja preko interneta. Še ena sprememba se je dotaknila Pokemon Contesta - enega izmed najljubših igralcev. Zdaj poteka v treh fazah: vizualna, plesna in gledališka tekmovanja.

Sorodne publikacije