Motorno kolo "Kawasaki 250 Ninja": opis, specifikacije in pregledi

Oblikovanje športnega kolesa Kawasaki-250 Ninja po 20 letih proizvodnje je doživelo pomembne spremembe, saj ponuja več funkcionalnosti ob enaki izjemno ugodni ceni, ki ne presega 35 tisoč ameriških dolarjev. Kaj je model najbolj prodajal proizvajalec motornih koles? Razpoložljivost V vzdrževanju in zavarovanju je poceni, poleg tega pa prihrani le gorivo. Ninja 250 je idealna rešitev ne samo za začetnike, ampak tudi za tiste, ki imajo radi športna kolesa, saj je to edini športni motocikel z delovno prostornino 250 cm 3 na trgu.

Simulator za začetnike?

Po raziskavi lastnikov Kawasakija je "Ninja 250" priljubljena med novimi, 33% prodaje pa predstavljajo ženske. Ni presenetljivo, da je ena od glavnih ugotovitev kupcev cena. To je le 3,499 $. Pred zamenjavo zasnove je motocikel z zadovoljen motor z delovno prostornino 250 cm 3 namenjen samo začetnikom. Toda vse se je spremenilo po letu 2008, ko je bil motor nadgrajen za 70%, slog motocikla pa si je izposodil pri športnih modelih Ninja ZX-10R in ZX-6R.

Ergonomija in oblikovanje

Uporabniki priporočajo vertikalno lego, ki je v nasprotju z naklonom bolj nežna glede ledvenega dela in ne zagotavlja dodatnega pritiska na zapestje. Restyling je prinesel udobno ergonomijo, zaradi katere je položaj voznika postal bolj naraven. S težo samo 152 kg je Kawasaki Ninja 250 zelo lahka in enostavna za odstranjevanje s stojalaNedvomna prednost za začetnike. Stopniški sedež, sestavljen iz dveh delov s naklonom naprej, pomaga vozniku ohraniti pravilen položaj. Njegov potniški del je nekoliko višji od sprednjega. Višina sedeža je le 775 cm - to je minimum za športno kolo. Zadnji sedež se lahko skrije pod spektakularnim pokrovom barve ohišja motornega kolesa. Voznik nizke višine (1 m 67 cm), oblečen v nizke čevlje, lahko med postankom trdno stoji na tleh. Sedež je dovolj ozek, da ne omejuje tistih, ki so oblečeni v hlače s kratkim "korakom".

Večja moč

V zgodnjih spremembah 250R so bili potrebni višji vrtljaji (tj. Večja količina goriva), da bi se preprosto premaknili od prvega prenosa. Začetnim motoristom, ki se le naučijo, kje je območje trenja, je bilo težko. Novi Kawasaki Ninja 250 ima zadosten navor pri nizkih in srednjih hitrostih za hitro pospeševanje in lažji zagon, pri čemer vozniku ni treba odpreti plina. Specifikacije motocikla pravijo, da je njegov največji navor 184 Nm pri 9750 vrt /min. Lahko celo napačno začnete z drugim prenosom namesto s prvim. Večina koles to dopušča brez posledic. Plin lahko zavrtite za hitro nastavitev vrtljajev na nivo drugega prenosa brez prekinitev motorja. Vendar pa 250R ni bil zelo popustljiv do takšnega začetka.

Stabilnost in zanesljivost

Kot motor s prostornino 250 cm3 se obnaša visokoobrne? Motorno kolo je stabilno in zanesljivo, giblje se s hitrostjo 110-120 km /h. Po prehodu na šesto prestavo je merilnik hitrosti pokazal nepremičen 120 km /h pri približno 8000 vrt /min. Glede na povratne informacije uporabnikov, novo vetrobransko steklo zagotavlja dostojno stopnjo zaščite pred vetrovi, ne da bi se preveč ohladilo voznika. Pri vožnji po grbi cesti v mestu takoj postane opazno izboljšano vzmetenje motornega kolesa. Če je že prej na odhodu na takem mestu bilo mogoče pričakovati otipljiv vpliv, zdaj pa je bila majhna "Kawasaki 250 Ninja" na višini. Nova vilica je nekoliko debelejša od prejšnje in zagotavlja boljšo stabilnost in večjo stabilnost. Zadnji amortizerji imajo 5-smerno nastavitev napetosti. To pomeni, da lahko zrahljate ali zategnete tovarniške nastavitve blažilnikov za pripravo na prevoz potnikov ali prtljage.

Kratek tek

Manjši kot 26 ° C, olajša krmiljenje in krmiljenje. Krajši je let, lažje je narediti ozke zavoje. Po mnenju voznikov, ki so potovali po ozkih cestah, se je bilo zlahka obrniti, če pogledate v smer predvidenega gibanja in ne spustite nog. Tudi motorno kolo je prejelo nova 17-palčna platišča s šestimi kraki (namesto 16 ") z nizko profilnimi pnevmatikami, ki zagotavljajo večjo stabilnost, poleg tega pa je ta velikost bolj pogosta in vam omogoča, da poiščete pnevmatike za vaš okus.

Povečan zavorni kolut

Model iz leta 2008 je dobil izboljšan zavorni sistem s povečano občutljivostjo vzvoda, kar omogočazaviranje z uporabo dveh prstov. Spredaj je nameščena razširjena 290-milimetrska disketa (večja velikost pomeni večjo uporabnost). Spredaj in zadaj je stisnjen z novimi dvotočkovnimi čeljustmi. Zavorni disk v obliki spominja na cvet (od tod tudi njegovo ime) in ne krog, kot pri večini motornih koles. To povečuje učinkovitost njegovega dela.

Senzor za gorivo

V celoti analogna instrumentna plošča vsebuje velik, hitro berljiv merilnik hitrosti in ločen merilnik vrtljajev. Čudno je, da danes vidimo ne-digitalne naprave (tudi odometer je izdelan v obliki vrtljivih številk), vendar je to eden od načinov, kako ohraniti nizko ceno za Kawasaki 250 Ninja. Leta 2008 je bil dodan senzor za gorivo - priročna značilnost, odsoten na večini motornih koles z majhno zmogljivostjo motorja.

Stroškovna učinkovitost

Rezervoar za gorivo s prostornino 18 litrov bo omogočil daljše bivanje med vožnjo med polnjenjem. Pri modelu Kawasaki Ninja 250 značilnosti motorja zagotavljajo porabo goriva 47 litrov na 100 km, vendar je odvisno od načina vožnje (nekateri lastniki trdijo, da jim je uspelo doseči strošek 34 litrov na 100 km vožnje). Da bi ohranili nizko ceno pri 250R, je podjetje prisiljeno uporabiti motor uplinjača. Vbrizgavanje goriva se izvaja na modelih, dobavljenih v Evropo, vendar imajo tudi višje stroške.

Nenavadna ogledala

Edini problem, imenovan "Kawasaki Ninja-250", se imenuje nova diamantna ogledala, katerih velikost je manjša od tistih, na katere so navajeni. Zahtevajo večprilagoditve, preden vzamete položaj, v katerem bo jasno vidno vse, kar je za športom.

Menjalnik

Oprijem je nekoliko težji, kot ga lahko pričakujete od začetnega motornega kolesa, vendar seveda ni kritičen. Po začetku gibanja se posodobljeni 6-stopenjski menjalnik gladko preklopi in ni težav z nevtralnimi iskanji. Vsa motorna kolesa "Kawasaki" so opremljena s patentirano tehnologijo proizvajalca, kar omogoča, da to storite brez napora. Zelena lučka na armaturni plošči potrjuje, da je menjalnik v nevtralnem položaju.

Izkušnje z vožnjo

Po mnenju lastnikov je dvocilindrični motor motornega kolesa malce težaven in njegova zasvojenost je malce lena, če je voznik navajen na agresivni slog vožnje. Vendar pa vam omogoča enostavno nastavljanje pospeševanja in hitrosti. Če potegnete sklopko in vklopite menjalnik, lahko vidite, da ima ročica odlično premikanje. Motor se postopoma krepi in postane nekje na pol poti do največ 13.000 vrt /min. Pospeševanje je lahko precej živahno, da bi lahko sledili prometu ali se odpravili na avtocesto, motor pa naj bo na najvišji moči. Če menjalnik preklopite prezgodaj, lahko optimalno število vrtljajev preskočite, da zagotovite dobro pospeševanje. Majhna teža motornega kolesa omogoča enostavno manevriranje in spreminjanje smeri vožnje z minimalnim naporom. Če bo hitrost vrtenja ostala visoka, bo vožnja z motociklom "Ninja 250" na vijugastih cestah prijetna. PPC se obnaša dobro invečino časa preklopi prenos s pozitivno povratno informacijo, čeprav med njimi včasih pade v lažni nevtralni prenos. Zeleni indikator nevtralnega položaja včasih ne zasveti. Zavore so postale veliko boljše in dobijo zelo dobre ocene. Zaradi nizke teže in manevrske sposobnosti, Kawasaki 250 Ninja športno uteži užitek in uporabno izkušnjo, ki bo začetnikom omogočila enostavno obvladanje tehnike vožnje in bolj izkušene voznike, ki bodo izpopolnili svoje osnovne spretnosti.

Sklepi

Torej, kaj vse te izboljšave pomenijo za tiste, ki jih ta motocikel zanima? Njihov rezultat je udobnejša vožnja in izboljšana ergonomija. Povečana občutljivost ročaja plina je zelo pomembna, zlasti za začetnike, ki so le navadili ravnati z dušilnim ventilom. Povečanje navora pri nizkih in srednjih hitrostih vam omogoča, da začutite moč hitrega zagona. Izboljšan zavorni sistem in bolj gladka menjava prestav so vedno dobri. Poleg tega je poenostavil prehod zavojev, posodobljeno ploščo naprav z dodatkom senzorja za raven goriva, in je bil v celoti nadomeščen s telesom, ki je motociklu zagotovil sodoben in eleganten videz. Najpomembneje pa je, da je cena kljub vsem tem pomembnim izboljšavam narasla le za 500 USD.

"Kawasaki Ninja-250": tehnične značilnosti

Glavne specifikacije motornega kolesa so naslednje:
 • prostornina motorja 249 cm 3.
 • Tekoče hlajenje motorja.
 • Višina sedeža je 775 mm.
 • Medosna razdalja 1400 mm.
 • Prostornina ceste: 146 mm
 • 6-stopenjska škatlaprestav
 • Nevtralni sistem iskanja.
 • 17-palčna platišča.
 • Listne zavore s premerom 290 mm (spredaj) in 220 mm (zadaj).
 • Največja hitrost je 154 km /h.
 • Čas pospeševanja do 100 km /h - 772 s.
 • ​​
 • Načrtovano vzdrževanje na vsakih 12 tisoč km vožnje.
 • Prostornina rezervoarja za gorivo je 182 litrov.
 • Teža 152 kg.
 • Barve: zelena, modra, črna, rdeča.
 • Priporočila

  Proizvajalcu je uspelo ustvariti model, ki koristi vsem. Nova in izboljšana različica je postala izjemno priljubljena. Motor Kawasaki Ninja-250, ki stane 3.499 $, je odličen za začetnike ljubiteljev športnih športov. Poleg tega je dobra izbira za izkušene voznike, ki potrebujejo mobilno in ekonomično vozilo.

  Sorodne publikacije