Alarm "Pandora 5000": pregledi, namestitev. Navodilo za delovanje avtomobilskega alarma

Že prvo leto na trgu avtomobilskih varnostnih sistemov obstaja tesen boj tradicionalnih mehanizmov zaščite in elektronike. Zagovorniki mehanskih ključavnic, blokatorjev in tekmovalcev opozarjajo na šibka signalizacijska mesta, ki delujejo na digitalni nadzorni platformi. Po drugi strani pa zagovorniki inovativnih varnostnih metod govorijo o visoki stopnji ergonomije elektronskih sistemov in poudarjajo višjo stopnjo zaščite pred motnjami "dušilcev zvoka". Možnosti takih sistemov so v celoti dokazane z nacionalnim alarmnim sistemom "Pandora 5000". Ocene o tem kompleksu na nekaterih merilih za ocenjevanje so dvoumne, vendar na splošno izražajo zaupanje v funkcionalni razvoj.


Splošne informacije o signalizaciji

Sistem temelji na programabilnih varnostnih senzorjih, ki jih nadzira centralni krmilnik. Na nek način je to kombinacija mehanskih kompaktnih blokatorjev, ki aktivirajo svojo funkcijo, ko združujejo ekipe, ki prihajajo od uporabnika. Interakcija alarmnega sistema z gostiteljem temelji na brezžičnem. Razvijalci ponujajo več komunikacijskih kanalov, vključno z GSM mobilno komunikacijo, radijskim modemom, internetnimi storitvami itd. Na primer, pametni telefoni ponujajo posebne programe, prek katerih se nadzoruje signalni sistem Pandora 5000. Mnenja kažejo, da je takšen pristop k upravljanju in visoki stopnji priročenvarnost v smislu nepooblaščenega dostopa do možnosti. Posebno pozornost si zasluži sam procesor, ki deluje kot nadzornik signala od senzorjev in uporabnika. Proizvajalec je integriran v kompleksni 32-bitni ARM procesor, ki deluje s CAN vodilom. Vključen je tudi komunikacijski RF modul za komunikacijo med funkcionalnimi bloki, sprejemnikom GPS in morda najbolj odgovornim delom - blokiranje radijske povezave, ki preprečuje zagon motorja od zunaj.


Značilnosti modifikacije Nova

Osnovna različica danes praktično ni uporabljena, glavni kompleks pa je sprememba Nove. Naprave te serije odlikuje zbirka izboljšanih sodobnih komponent, ki so bile razvite posebej za ta model. Oznake proti kraji, centralna kontrolna enota, daljinski upravljalnik in RF modul so bili predmet obnove. V okviru izboljšanih komunikacijskih zmogljivosti je alarmni sistem Pandora 5000 New dobil tudi možnost sinhronizacije s pametnimi urami in senzorjem GPS NAV-04.
V praksi se lahko razlika v novi različici čuti v območju obeska za ključe, integriranega zaslona in naprednih funkcij za konfiguriranje interakcije krmilnih orodij z blokiranjem motorja. Razvijalci so predvideli več konfiguracij, po katerih se izvaja zagon agregata. Alarmni sistem "Pandora 5000 New" zagotavlja postopno zaščito z različnimi stopnjami dostopa do programske opreme.

Sprememba Pro

Ta serija ima tudi nekaj temeljnih razlik od standardnegaplatforme Ena od izboljšav, izvedenih v tem sistemu, je bila uvedba modula z 868 MHz radijskim kanalom. Senzor zagotavlja zanesljivo povezavo v pogojih, kjer ni možnosti za oddajanje ukazov prek omrežja GSM. Hkrati je signalni sistem Pandora 5000 Pro prejel učinkovitejše naprave za filtriranje motenj. Običajno je šibka točka brezžičnih sistemov tveganje "dušilcev", ki lahko vplivajo na interakcijo med posameznimi signalizacijskimi komponentami. V tem primeru filtri tvorijo prepustno pasovno širino pri 25 kHz, kar zmanjša verjetnost invazije tretjih oseb.
Izvajajo se tudi navigacijski in navigacijski moduli GLONASS. Senzorji za komunikacijo s sateliti že dolgo niso čudni v avtomobilskih alarmnih sistemih, vendar v tem primeru zagotavljajo večjo natančnost koordinat objekta. Če želite ne le vedeti, kje je stroj, temveč tudi dati navodila njegovi elektroniki, bo v tem primeru pomagal signalni sistem Pandora 5000. Mnenja kažejo, da tudi na velikih razdaljah, kjer ni sprejemanja GSM omrežij, navigacijski sistemi pomagajo, da se izognejo situaciji brez veliko truda.

Zahteve za vgradnjo

Proizvajalec priporoča, da se namestitev izvede na odklopljenih sponkah naprave in tudi po odklopu priključkov akumulatorja. Izvedena je tudi namestitev CAN vodila, če je bila centralna krmilna enota kompleksa prvič odklopljena. Povezava ožičenja komponent signalizacije je lahkoOpravite tako s sukanjem kot z adhezijo. Toda druga metoda se lahko uporablja samo s spajkanjem svinčeve kositrne baze. Po tem se temeljito izolira s posebnim trakom ali cevjo za krčenje, če obstaja nevarnost agresivnega vpliva na kontaktno točko. Da bi se izognili nevarnosti poškodb ožičenja zaradi vibracij, naj bi vgradnja signalizacijskega sistema Pandora 5000 omogočala majhno dobavo kontur po dolžini. Toda da oslabljene črte ne ovirajo delovanja sosednjih komponent.

Navodila za montažo centralne enote

Glavna enota je pritrjena neposredno na telo. V skrajnem primeru je mogoče zagotoviti dele za dele, ki so varno povezani z osnovno zasnovo avtomobila. Da bi preprečili poškodbe bloka naprave, ni potrebno napovedati lupin z učinkom dušenja - to so lahko ognjeodporne in toplotno odporne podlage in membrane. Ne glede na izbrano lokacijo in konfiguracijo montaže mora biti namestitev signalizacijskega sistema Pandora 5000 izvedena v skladu s horizontalnim položajem krmilnika. To je pomembno za pravilno delovanje integriranega merilnika pospeška. Delovanje enote je mogoče zagnati, če antena GSM modula ni priključena na to točko. Če po namestitvi ostanejo neizkoriščeni sklepi, jih je treba skrajšati, izolirati in varno zavarovati. Glavna stvar je, da v procesu delovanja z nihanji, niso naleteli na druge linije ožičenja in površino telesa.

Namestitev dodatnihkomponente

Avtomobilski alarm deluje samo v povezavi z omenjeno brezžično anteno in blokado radijske povezave. Antena je majhen sprejemnik, ki je pritrjen v vetrobransko steklo s pomočjo posebne armature. V tem primeru je prepovedano ščititi napravo in oddajati signale brez predhodne nastavitve. Nato je nameščen radijski rele - ta komponenta se neposredno ujema z mehaniko blokiranja, ki jo upravlja Pandora 5000 Novi signalni sistem. Navodilo kaže, da je ta enota nameščena na trdni podlagi, vendar je ni mogoče skriti v kabelskih snopih. Upoštevajte tudi razdaljo med relejem in komunikacijskim modulom RF. Ta razdalja mora biti vsaj 3 m.

Navodila za nastavitev sistema

Po namestitvi morate nastaviti kompleks. To operacijo lahko izvedete bodisi prek računalnika, če je priključen na centralno enoto brezžično, bodisi preko ključa. Med konfiguracijo mora uporabnik določiti parametre interakcije med krmilniki in krmilnikom in relejem. Zlasti so prikazani aktivni ključi sinhronizacije, nastavljeni so svetlobni indikatorji, nastavljeni so parametri nastavitve zaščite in odstranitev, itd., Senzorji, ki bodo delovali s signalom "Pandora 5000", bodo posebej regulirani. Navodilo daje navodila najprej določiti optimalno raven njihove občutljivosti na udarce. Mimogrede, sodobnejše različice detektorjev omogočajo ločeno prilagajanje zaznavnih parametrov zunanjim vplivom posebej za specifična območja dosega.

Navodiloo izkoriščanju kompleksa

\ t
Zapletenost upravljanja sistema v praksi je odvisna od pravilnosti prilagoditve. Za lažjo pripravo programskega dela za delovanje priporočamo, da najprej uporabite enega od predlaganih samodejnih načinov. Uporabnik bo v prihodnje lahko upravljal funkcije kompleksa le s pomočjo varnostnih nalepk, ključa ali pametnega telefona, sinhroniziranega z relejem. Tudi možnosti dela z zgoraj omenjenimi komunikacijskimi sredstvi so določene z naborom naprav, s katerimi je bila signalizacija Pandora 5000 sinhronizirana v fazi konfiguracije. Navodila za uporabo tudi nujno priporočajo, da se odgovorno odzovete na ureditev sistemov v sili. Na primer, to je lahko dodelitev posameznih ključev ključu v visoko varnostni način funkcije, ki se aktivira, ko se zadržijo določen časovni interval - na primer 3-5 sekund.

Pozitivne povratne informacije o signalizaciji

Kompleks ima številne prednosti, ki jih opažajo tako strokovnjaki kot navadni vozniki. Nepogrešljive prednosti tega sistema so široka funkcionalnost, zanesljivost komponent, sodobne komunikacijske zmogljivosti in bogat nabor funkcij. Kar zadeva učinkovitost sistema v praksi, v tem delu praktično ni negativnih ocen. Tudi v pogojih eksperimentalnega vpliva ovire kažejo stabilnost, s katero še naprej deluje alarmni sistem "Pandora 5000 New". Tudi ocenepozitivnim stranem pripisujejo funkcijo filtriranja iz radijskega šuma. Je zelo učinkovit pri zagotavljanju ovir za brezžične sisteme za prenos podatkov, ki so prisotni v drugih vozilih.

Negativni odzivi

Eksplicitne slabosti signalizacije niso veliko, če jih primerjamo z alternativnimi ponudbami konkurentov. Vendar pa neizkušeni vozniki opozarjajo na zapletenost upravljanja funkcij kompleksa. Veliko opomba in visokih stroškov, ki se izvaja avto alarm "Pandora 5000". Mnenja upoštevajte, da za manjši znesek od 40-45.000 rubljev, je povsem mogoče organizirati nič manj učinkovit, enostaven za uporabo sistema proti kraji.

Sklep

Razvijalci kompleksa so potrošniku poskušali ponuditi sodobno, ergonomsko in večnamensko varnostno orodje za vozila. Poleg tega je bil glavni poudarek na implementaciji sredstev brezžične interakcije med lastnikom in elektroniko. Očitno je ta del pokazal novo stopnjo razvoja, ki je pokazala, da je Pandora 5000. Mnenja drugače ocenjujejo veliko število novih komunikacijskih priložnosti, vendar so ljubitelji naprednih rešitev precej zadovoljni. Pri tem lahko omenimo, da isti paket centralne enote s samim pametnim telefonom ni potreben glede na že tako visoke stroške signalizacije. Vendar je možno, da bo skozi 2-3 generacije ista platforma odprla bistveno nove in bolj uporabne funkcije na tej osnovi brezžične interakcije.

Sorodne publikacije