Slušalke Sennheiser HD 180: Pregled, funkcije in pregledi lastnikov

Od nemškega proizvajalca avdio opreme Sennheiser ljubitelji visokokakovostnega zvoka so popolnoma upravičeni in pričakujejo prijetno presenečenje z izvirnimi rešitvami. Če večina uglednih konkurentov podjetja zapusti vse glavne adute za premium segment z vodilnimi modeli, potem so nemški razvijalci in proračunski razred resno zaskrbljeni. To ne pomeni, da lahko za skromen denar od njih dobite visokotehnološke izdelke, vendar bo zagotovljena osnovna ponudba kakovosti na glavnih značilnostih. To velja tudi za Sennheiser HD 180, ki ima številne slabosti, vendar ima funkcija slušalk vsaj štiri. Vendar pa je to primer, ko je bolje, da se izognemo nedvoumnim sklepom in da model obravnavamo v najmanjših podrobnostih.

Splošne informacije o modelih

V tem primeru Sennheiser ponuja dokaj običajno različico koncepta zaprtih slušalk poceni razreda. Po eni strani ni treba čakati na napravo s proračunsko stopnjo posebnih operativnih lastnosti, po drugi strani pa lahko tudi najzahtevnejši ljubitelji glasbe na to spremenijo pozornost iz več razlogov. Prvič, slušalke te blagovne znamke tradicionalno imajo kakovostno sestavo in dobro ergonomijo, kar kaže na njihovo praktičnost. Drugič, to je vsestranski model, ki ga je mogoče zlahka uporabiti skupaj s pametnim telefonom in poslušati glasbo iz bolj izpopolnjenega vira. In zdaj bi si morali bolje pogledatirazvoj pregleda Sennheiser HD 180 spodaj.

Oblika in enostavnost uporabe

Oblike in oblika modela se izvajajo na dostojno in uravnoteženo pot. Inženirji podjetja so zelo dobro seznanjeni s pravili organizacije fizičnega stika med glavo, ušesi in slušalkami, zato je konstruktivno ta model skoraj merilo - seveda v skladu s standardi začetnega razreda. Zlasti visoke oznake tvorijo trden nosilec z regulatorjem in kotom pozicije skodelic. Naprava je udobna in ne povzroča težav pri manipulacijah. Vendar pa obstajajo tudi žaljive slabosti, ki vznemirjajo slušalke Sennheiser HD 180 v smislu fizične izvedbe. Materiali proizvodnje, očitno, samo izkazalo, da je točka, na kateri so bili prisiljeni, da shranite ustvarjalci proračuna sistema. Obroček iz umetnega usnja in srednje kakovostne plastike ne povzroča nobenih pozitivnih vtisov - toda za bonus materiale se je vredno obrniti na drug segment.

Specifikacije

Standardi, tudi na srednji ravni, naredijo model bolj privlačen. Ampak na to lahko dodate dejstvo, da slušalke Sennheiser HD 180 v celoti uresničijo potencial, določen v uradnih specifikacijah, ki so predstavljene spodaj:
 • Vrsta slušalk - dinamična polna velikost.
 • Spekter obratovalnih frekvenc - od 21 do 18000 Hz.
 • Občutljivost membrane je 108 dB.
 • Velikost upora je 24 ohmov.
 • Povezava žice je dvosmerna.
 • Dolžina žice je 3 m.
 • Tipičen adapter je 63 mm.
 • Način pritrditve - skozi naglavni trak.
 • Kabelski priključek - mini vtičnica velikosti 35 mm.
 • Kakovost zvoka

  Sposobnost reproduciranja zvoka tega modela je mogoče opisati kot uravnoteženo. Če upoštevamo zvok v povprečnih pogojih, na primer v načinu optimalne glasnosti, bo to za zgornji razpon in zadržan, a globok in glasen nižji razpon pa povsem sprejemljiv. Sredi frekvenčnega koridorja Sennheiser HD 180 prikazuje najboljši zvok, ki prikazuje detajle, jasnost in celo naravnost, kar zagotovo ni značilno za poceni slušalke.
  Seveda se kažejo tudi slabosti reprodukcije. Opazimo jih pri preklopu glasnosti. Zlasti greši zgornji nivo, ko so frekvence zaklenjene na basu. Zgornji razpon pri visoki prostornini izgubi jasnost in postane nejasen. Toda hrup je ena glavnih prednosti naprave. Kot smo že omenili, se slušalke Sennheiser HD 180 niso razlikovale po visokokakovostnih materialih za naglavne trakove, vendar je bila funkcija izolacije polna zaradi pravilno izračunane sile stiskanja obloka.

  Pozitivne povratne informacije

  Na prvem mestu na seznamu prednosti spremembe HD 180 so mnogi lastniki postavili zvok in ergonomijo. Z vsemi pomanjkljivostmi pri obeh parametrih, upoštevajoč lastnost slušalk na nižjem cenovnem razponu, so uporabniki na splošno naklonjeni modelu. K temu dodajo še nekaj malenkosti, kot so pretvorniki v kompletu in dolg kabel dolžine 3 m. Obstajajo in zadržane, pa tudi bolj pozitivne povratne informacije oSlušalke Sennheiser HD 180 glede na slogovne lastnosti. Dejstvo je, da se oblikovalska izdelava ne nanaša na prednosti podjetja, s konservativnim pristopom pa so se razvijalci zavestno odločili in ga ne želijo spremeniti. Ampak ta model samo ne iz tega koncepta, čeprav, seveda, da se pojavi videz svetlo in nepozabno, preveč, ne more. Je precej strog, rahlo dolgočasen, a tudi trden.

  Negativni odgovori

  Skupaj s pozitivnimi povratnimi informacijami o zvoku modela obstajajo sklicevanja na pomanjkljivosti tega kazalnika. Pravzaprav isti uporabniki opazijo nered nekaterih frekvenc pri visoki glasnosti. Izvedba zasnove tudi ne velja za prednosti slušalk - vsaj, če ocenjujete kakovost montaže in značilnosti materialov kot takih. Po mnenju lastnikov je Sennheiser HD 180 krhek v svoji plastični bazi in je opremljen tudi s tanko, tanko žico. Mimogrede, kabel povzroča kontroverzne misli, tudi zaradi svoje dolžine. Še 3 m je nestandardna oblika, zato se ta odločitev vnese tako v plus kot v minus. Dovolj je reči, da žica ne bo omogočala udobja pri uporabi modela na ulici. Opazimo lahko še eno protislovje med značilnostmi. Dejstvo je, da je kakovostna izolacija od samega hrupa in zahteva, da vzamemo model za sprehod, vendar to ne bo oviralo le dolga vrvica, temveč tudi ogromne skodelice. Če slušalke ne povzročajo težav, so zelo neudobne v visečem položaju na vratu. Še posebej, če jeGre za sprehode, saj se lahko med gibanjem čaše uprete brade. Ustvarjalce je že mogoče kritizirati, ker zavračajo idejo konstruktivnega minimalizma, ki je v tem segmentu vse bolj aktualen.

  Koliko stane model?

  Stroške v veliki meri upravičuje dejavnik, ki kompenzira številne slabosti modela. Moram reči, da bi uporaba boljših materialov telesa, poravnava frekvenčnega območja in povečanje volumna dala vse razloge za vstop v napravo v srednjem segmentu. Toda z razpoložljivimi značilnostmi lahko govorimo o dostojni predstavitvi modifikacije Sennheiser HD 180, katere cene se gibljejo od 1000 do 1200 rubljev. Za ta denar je skoraj nemogoče najti možnost, ki bi lahko ob enakih operativnih lastnostih konkurirala temu modelu. Seveda, če naredite analogijo s proizvodi iz podjetij na isti ravni. Lahko se srečajo veliko ponudb v 1000 rubljev. z bolj privlačnim dizajnom in visoko kakovostno plastiko v zaključni izvedbi, vendar zvok ni verjetno boljši.

  Katere slušalke bo ustrezal Sennheiser HD 180?

  Z vsemi dobrimi lastnostmi slušalk niso primerne za profesionalno in studijsko uporabo. Združenja s takšnim imenovanjem se pojavljajo številni ljubitelji blagovne znamke, kot v svoji liniji veliko zanimivih možnosti, posebej za specializirano uporabo. Toda v tem primeru je vredno govoriti o drugi naravi izkoriščanja. Morda je domača uporaba najboljša rešitev za Sennheiser HD 180. Slušalke, pregledi in preglediupoštevajte ravnovesje ergonomije, izolacije hrupa in zvoka, ki je idealna za vlogo univerzalnega orodja za predvajanje. Model enako prikazuje svoje najboljše strani in prevajalca igralnih učinkov, skupaj s polno velikostjo opreme, kot tudi v domači kino. Mimogrede, slabosti istega naglavnega traku ne odpravljajo njihove anatomske ergonomije, zato lahko proces poslušanja traja več ur, brez fizičnih nevšečnosti.

  Sklep

  Nemško podjetje je ponovno potrdilo, da je nizkocenovni izdelek lahko visoke kakovosti. Seveda obstaja več možnosti, ki so bile žrtvovane razvijalcem tega modela, vendar z vidika uporabnika niso prednostne. To potrjujejo lastniki slušalk Sennheiser HD 180. Pregledi in cene v tem primeru so med seboj povezani in lastniki kažejo, da za 1200 rubljev. z nekaterimi napakami v tehnični napravi je mogoče uskladiti. Glavna stvar je, da je s to slabostjo zagotovljen uravnotežen in uravnotežen zvok. Če govorimo o edinstvenih rešitvah, ki so bile uporabljene v teh slušalkah, so bile večinoma izolirane. Zmanjšanje hrupa se redko posveča posebna pozornost v segmentu proračuna, vendar so ustvarjalci spremembe HD 180 v veliki meri zaradi dobro zasnovane zaščite pred hrupom uspeli rešiti številne negativne dejavnike zunanjega vpliva.

  Sorodne publikacije