Kako onemogočiti upravljanje računa v operacijskem sistemu Windows 10: glavni načini

Vsak uporabnik operacijskih sistemov Windows, od sedme spremembe, je večkrat opazil, da sistem izda opozorilo o zaupanju na začetek komponente, da bi zagnal nekatere (najpogosteje izvedljive) datoteke, ki se odprejo v imenu skrbnika. Za to je odgovorna storitev kontrole UAC in komponenta sistema TrustedInstaller. O tem, kako onemogočiti nadzor računov v operacijskem sistemu Windows 10, bo jezik nadaljeval. To je enostavno storiti, kljub temu, da ima tako imenovani super administrator v sistemu veliko več pravic kot povprečni uporabnik, ki ima lahko tudi ustrezno skrbniško registracijo. Z drugimi besedami, to je daleč od dejstva, da bo sistem registriranemu skrbniku dal kritično dejanje z nekaterimi pomembnimi parametri in parametri.


Zakaj moram deaktivirati UAC nadzor?

Jasno je, da se nenehno pojavljanje sporočil, ki zahtevajo potrditev zaupanja, sproži z uporabo številnih izjemno nadležnih. Ta situacija se lahko pojavi ne samo v fazi namestitve programa, ampak tudi na začetku že nameščenega programa.
Toda ta primer ni omejen. Lepo bi bilo videti samo takšno sporočilo, vendar včasih sistem pove uporabniku, da je bil program zagnan iz varnostnih razlogov blokiran. V najenostavnejšem primeru lahko preprosto razširite sporočilo in uporabite možnost »teči«. Toda tu je glavno vprašanje, povezano z rešitvijoproblem, kako onemogočiti nadzor računov UAC v sistemu Windows 10, zahteva globlji premislek. Na koncu, no, ne želite, da bodo sporočila sistem objavila vsakič, ko vam bo to všeč?


Kako onemogočiti nadzor uporabniškega računa za Windows 10: standardna metoda

Večina uporabnikov desete različice sistema Windows ponuja uporabo ustrezne particije, ki je na standardni nadzorni plošči. " Malo je neprijetno.
Prvič, sama plošča v operacijskem sistemu Windows 10 ni tako preprosta, čeprav lahko uporabite konzolno konzolo in vnesete nadzorni ukaz. Drugič, v "Control Panel" bo moral premakniti dolgo časa od odseka do oddelka, dokler ni potrebno orodje. Najpreprostejša rešitev o tem, kako onemogočiti nadzor uporabniškega računa v sistemu Windows 10, je uporaba PCM-ja na gumbu za zagon z iskalno možnostjo in vnos želenega UAC-a, nato pa bo preusmeritev na oddelek, ki ga želimo.
Na levi strani nastavitvenega okna je poseben drsnik, ki popolnoma deaktivira kontrolno orodje, tako da ga preprosto preuredite v najnižji položaj in shranite izvedene spremembe. Takoj po tem bo vsak nameščen ali namestljiv program imel enak dostop do sprememb sistemskih nastavitev kot skrbnik. In v primeru prodiranja v sistem virusov in zlonamerne kode, je to polno katastrofalnih posledic. Zato bo treba v prihodnje posebej obravnavati nameščene aplikaciječitljivo, vsaj na začetku jih preveri za prisotnost groženj, ki jih je mogoče narediti, na primer prek PCM na imenu datoteke v Raziskovalcu, ali z vprašanjem vzorčnega skeniranja, ki kaže lokacijsko mapo želenega objekta.

Kako onemogočiti upravljanje računa v sistemu Windows 10 prek registra sistema?

Načeloma lahko za izvajanje takšnih dejanj uporabite urejevalnik registra (v meniju za zagon regedit). Samoumevno je, da je treba začeti izvajati v imenu administratorja. Tu v razdelku HKLM poiščite sistemski imenik imenika v imeniku Policies in bodite pozorni na nekaj tipk na desni strani urejevalnika.
Najlažji način, da onemogočite nadzor računov v sistemu Windows 10, je, da omogočite vrstici EnableLUA, da vrednost tega ključa nastavi na 0. Vendar pa morate za bolj inteligentno upravljanje dovoljenj uporabiti dva dodatna ključa. Tri bodo:
 • EnableLUA;
 • ConsentPromptBehaviorAdmin;
 • PromptOnSecureDesktop.
 • Za vsako od njih se lahko določijo štiri različice vrednosti, ki ustrezajo izvedenim ukrepom. Nadalje so na seznamu vse različice:
 • konstantno sporočilo - 121;
 • sporočilo samo pri spreminjanju parametrov - 151 (privzeto);
 • sporočila brez zaslona za zatemnitev - 150;
 • popolna prekinitev sporočil - 100.
 • Upoštevajte, da je v zadnji kombinaciji parametra EnableLUA nastavljena na eno, ne na nič. V povezavi z dvema drugim tipkama, mora biti to. Načeloma lahko uporabite razdelek inNastavitev pravilnika skupine (gpedit), ki je skoraj enaka, vendar se zdi, da so dejanja registra boljša pri nastavitvi, čeprav popolnoma podvajajo nastavitve lokalnih pravilnikov. Poleg tega ima sprememba parametrov registra večjo prednost kot tista, ki je nastavljena za urejevalnik pravilnikov. To je treba upoštevati tudi. Če spremenite ta urejevalnik, jih lahko spremenite v registru. Toda, ko bodo v registru prvotno registrirani ustrezni parametri, bodo v skupinskih politikah njihove spremembe postale nemogoče (nedostopne).

  Uporaba ukazne vrstice

  Problem, kako onemogočiti nadzor računov v sistemu Windows 10, je mogoče rešiti tudi z ukaznim pozivom, ki se izvaja s skrbniškimi pravicami (cmd v meniju Zaženi).
  Tu je prikazana vrstica, prikazana na zgornji sliki, in pritisnjena je tipka Enter. Ponovna vključitev storitve se izvede z istim ukazom, vendar z zamenjavo v ničli na enoto.

  Upravljanje prek konzole PowerShell

  Enako enostavno v operacijskem sistemu Windows 10 lahko onemogočite nadzor računov prek konzole PowerShell, ki ima, čeprav je podobna ukazni vrstici, širši nabor funkcij.
  Tukaj je prikazan ukaz, prikazan na zgornji sliki, ki mu sledi navodilo za ponovni zagon (Restart-Computer). Po ponovnem zagonu bo nadzor onemogočen.

  Kratki rezultati

  To je vse o onemogočanju storitve UAC. Najbolj preprosta in sprejemljiva metoda za večino uporabnikov bo uporaba neposrednega dostopa do nastavitevso v "nadzorni plošči", saj uporaba registra in konzol izgleda nekoliko neprijetno. Vendar pa so možnosti za fino nastavitev ustreznih parametrov v istem urejevalniku registra veliko večje. No, če govorite čisto, za dokončanje odklop te storitve, na splošno, ni priporočljivo. Vendar pa je mogoče znižati raven nadzora, ne pa tudi popolne deaktivacije, ampak na najnižjo možno raven. V nasprotnem primeru bo s prihodom virusov sistem ostal nezaščiten, tudi v prisotnosti vzpostavljenih protiukrepov v obliki protivirusne programske opreme. Mimogrede, pomanjkanje trajne povezave z internetom, tudi, ne more zagotoviti popolnega zaupanja v absolutno varnost, saj so včasih vir okužbe z virusi tisti programi ali datoteke, ki so nameščeni ali kopirani iz izmenljivih medijev v obliki optičnih diskov ali flash pogonov, tako da je tu zelo previden, da sistema ne bi izpostavili kritičnemu vplivu, dokler ni poln barvil. In virusi še zdaleč niso najbolj žalostni. Konec koncev, če upoštevate vohunsko programsko opremo, lahko vpliva tudi na zaupne informacije. Kdo bi si želel, če bi bila v enem »fine« trenutku ukradena PIN-koda bančne kartice ali pa bi denar iz nje izginil? In koliko zdaj zavajal goljufi, ki se lahko izda kredit za vas, in ne boste vedeli o tem. Zato, kot pravijo, budnost in previdnost pri izklopu vgrajenih nadzornih storitev ne bo bolelo (še posebej, če menite, da lahko nekateri monterji sami \ tvsebujejo namestitev skritih uporabniških komponent v obliki istih samonastavljivih panelov internetnih brskalnikov).

  Sorodne publikacije