Telefon Nokia 603: Pregled modela in funkcij

Nokia 603 je skupaj s starejšo sestro Nokia 700 postala eden zadnjih lastnikov lupine Belle na Symbianu. Kljub dejstvu, da je družba v letu 2013 prenehala izdajati naprave na tej platformi, gredo na Windows Phone, gadgeti na Symbianu še naprej uživajo priljubljenost med uglednimi oboževalci blagovne znamke.

Predmet današnjega pregleda je Nokia 603. Značilnosti, zmožnosti ter prednosti in slabosti modela bodo predstavljene v nadaljevanju našega pregleda. Skratka, pripomoček je dokaj primerna rešitev za srednji razred, čeprav nekoliko zastarela. Imamo lepo 1 GHz procesor, 35-palčni IPS-matrični zaslon, 5MP kamero, originalno navigacijo, visokokakovostni vmesnik, NFC, radio in glasbo. Načeloma vse, kar je potrebno za klice, prosti čas in delo. Za svojo več kot demokratično ceno 5000 rubljev, lahko telefon Nokia 603 zlahka postane nekaj kot rezervna možnost za komunikacijo.

Vsebina paketa

Pripomoček je v lepi modri škatli tesnega kartona. Na hrbtni strani paketa lahko vidite najbolj "okusne" lastnosti naprave, druge pa informacije o uporabniku. Vsi dodatki v škatli so primerno nameščeni in ne vplivajo drug na drugega.
Vsebina paketa:
 • telefon Nokia 603 sam;
 • omrežni polnilnik AC-10;
 • baterija BP-3L;
 • slušalke WH-207;
 • priročnik je v celoti v ruskem jeziku;
 • Zanka za polnjenje insinhronizacija s PC-jem (CA-179).
 • Paket je skromen in brez dodatne opreme. Ampak morda je za boljše, ker vsak dodaten "čip" dodaja bistveno na ceno, in večina uporabnikov raje kupi prevleke, filme in drugo spremstvo ločeno, ki se imenuje, na svoj okus in barvo.

  Videz

  Nokia 603 ima razmeroma omejen videz, v nasprotju s kričanjem kolegov, kot sta C6-01 ali N8. Videz se lahko imenuje univerzalen, tako da bo model ustrezal mlajši generaciji, in starejši, še posebej zato, ker raznolikost barv ne bo pustila ravnodušnega nobenega od njih (več kot 8 barv in 24 odtenkov).

  Kakovost gradnje je v celoti na ravni. Telefon lahko imenujemo monoliten, vendar večina uporabnikov opazi eno, za nekatere pomembne pomanjkljivosti - veliko količino sijaja. Plastika ni le spolzka, temveč tudi okoli oboda, ampak tudi zbira prah z umazanijo kot sesalnik. Prstni odtisi, zdrs iz rok - vse to je pomanjkanje sijajnega zaključka. Zakaj podjetje ni pobral mat materiala, kot je bilo pri drugih modelih, ni povsem jasno. Kar se tiče ergonomije, se zdi, da problemov tukaj ni. Sprejemljive dimenzije (114x57x13 mm) s težo 110 gramov se običajno prilegajo v roko, med delom pa ni občutka nelagodja, hitro pa se navadite na velikost in težo pripomočka.

  Vmesniki

  Na vrhu telefona Nokia 603 je zvočnik, rahlo levo pa je senzor svetlobe, povezan s senzorjem bližine. Spodnji del je nastavljen pod prvotnim trakom, kjer se nahajajotri mehanske tipke s simbolom podjetja "Nokia". Pisarna ima osvetlitev ozadja, funkcijske tipke pa se dobro odzivajo na tisk. Kljub temu so dovolj tesni, zato ne bi smelo biti nobenih naključnih ukrepov.
  Dva gumba na levem in desnem odgovoru za klice, srednji pa je zasnovan tako, da deluje iz menija aplikacije. Poleg tega je funkcionalni srednji ključ dopolnjen s svetlobnim indikatorjem za prikaz sporočil: klici, sporočila in zgrešeni dogodki.
  Na vrhu je univerzalni mikro USB vmesnik in mini vtičnica za slušalke. Na voljo je tudi ključ zaklepanja zaslona, ​​ki je zaščiten tudi pred naključnimi kliki. Na dnu telefona je dvojna luknja za trak in posebna luknja za odstranitev pokrova. Desna stran je nastavljena pod gumbom za glasnost. Tipka ključa je jasna in tesna, zato je zelo priročno delo z njo. Tik pod gumbom za fotoaparat, ki deluje kot sprožilec za fotografijo in začetek /konec videoposnetka. Zadnji del ima prirezane konce in nagnjene stranske stene. Celoten zadnji del je zaprt s snemljivo ploščo z jasno in razumljivo pritrditvijo. Na njem bomo videli luknjo za fotoaparat in reže za zvočnik.

  Zaslon

  Pripomoček ima 35-palčni zaslon in standardno ločljivost za take telefone je 360 ​​x 640 slikovnih pik. Matrica se je odlično pokazala na ulici: vsi podatki so dobro prebrani tudi na sončni dan, dobri koti gledanja pa omogočajo udobno delo.


  V stanju pripravljenostiprikaže informacije o trenutnem času v analogni ali digitalni obliki. Prilagodite lahko tudi meni prikaza datuma. Z inteligentnim senzorjem gibanja lahko spremenite ne le usmerjenost pametnega telefona, temveč tudi izklopite alarm ali izklopite zvok dohodnega klica. Z najnovejšimi posodobitvami za napravo Belle (Nokia Mobi /entry /van /main /603) so zmogljivosti senzorja nekoliko razširjene, zato je smiselno izboljšati različico vdelane programske opreme.

  Učinkovitost

  Devays so opremljeni z znanim procesorjem znamke Nokia s frekvenco 1 GHz. Na voljo sta 2 GB pomnilnika in 512 MB RAM-a. To je seveda zelo majhno za današnje realnosti, toda tudi vgrajeni pomnilnik je mogoče razširiti s pomočjo zunanjih SD-pogonov (do 32 GB).
  Grafični pospeševalnik prav tako ni impresiven, toda njegove aplikacije ("Simbion") so precej vredne. Igre za Nokia 603 delujejo in delujejo brez težav, vendar vizualizacija in sama komponenta igre, seveda, dopuščata veliko željo (v primerjavi s sodobnimi pametnimi telefoni). Najbolj živahni predstavniki tega območja so Angry Birds, Fruit Ninja, "Worm Jim", "Escape from the temple", itd. .

  Fotoaparat

  Naprava je opremljena z dobro 5MP kamero z najmanjšo goriščno razdaljo in modulom EDOF brez samodejnega ostrenja. Vmesnik se zažene prek menija ali z gumbom na strani naprave. Iskalo se ne zažene tako hitro, od trenutka, ko pritisnete aktivacijski ključ fotoaparata, traja pet sekund, fotografije pa ostanejo povsem shustro - ne več kot 2.sekund
  Z najnovejšo programsko opremo (Nokia Mobi /entry /main /603) so bili dodani nekateri elementi podpornih elementov: preklop na video in nazaj, prostor za shranjevanje medijskih datotek, barvni učinki in ravnovesje beline. Fotoaparat vam omogoča, da dobite bolj ali manj normalne fotografije: ustrezno barvno ravnovesje, jasno sliko in praktično brez madežev. Edina pomanjkljivost, na katero se pritožujejo mnogi uporabniki, je pomanjkanje samodejnega ostrenja.

  Avtonomno delovanje

  Telefon ima zmogljivost 1300 litij-ionskih baterij. Smešno glasbo po sodobnih standardih, vendar pa je nabor čipov in skromen prikaz tega dovolj dolgo za delo. Uradni podatki kažejo, da je naprava sposobna do 460 ur pripravljenosti v 2G /3G omrežjih. Baterije so dovolj za 17 ur neprekinjenih pogovorov. Če želite gledati video, potem naprava za več kot 10 ur ne bo dovolj.
  Na splošno, če uporabljate telefon kot klicatelj in opravljate 20-30 fotografij na dan, potem akumulator traja približno dva dni. Pri aktivni uporabi (internet, klici, glasba itd.) Bo pripomoček začel vprašati vtičnico pred koncem dneva.

  Če povzamemo

  Za svoj denar (5000 rubljev) naprava ni slaba. Dober zvočnik, ki je dobro dokazano slišati tudi v podzemni, močno vibracijsko opozorilo, lepo in kar je najpomembnejše - jasen vmesnik, čudovit nabor osnovnih vsebin za Belle. Tu lahko dodate visoko kakovostno matrico zaslona, ​​dobre zmogljivosti fotoaparata in prisotnost NFC čipa. Med našimi neposrednimi tekmeciAnketiranca lahko opazimo pripomoček iz serije "Huawei" Ideos, "Samsung Galaxy" linijo Asi, kot tudi "Ixperia" serijo M od Sony. Vsi imajo tudi svoje slabosti in prednosti, a da bi poudarili nekaj zelo težkega, so vsi ti pripomočki podobni njihovim značilnostim. Vaš denar "Nokia 603" je vreden tega, toda edina stvar, ki veliko uporabnikov zadržuje pri nakupu, so sodobnejše rešitve, ki so, čeprav nekoliko dražje, vendar veliko bolj zanimive v vizualnem smislu in v smislu uspešnosti. V drugem je precej kvalitativni model dobre blagovne znamke s svojimi prednostmi in slabostmi, pri čemer se slednji izplača po privlačni ceni.

  Sorodne publikacije