Digitalni fotoaparat Sony DSC W830: Funkcije, pregledi

Sony DSC-W830 je kompaktni fotoaparat z 8-kratnim optičnim zoomom in senzorjem CCD velikosti 201 milijona slikovnih pik. Model, ki je predstavljen v seriji Cyber-shot v začetku leta 2014, je opremljen s 27-palčnim zaslonom in odstrani videoposnetke z ločljivostjo 720 slikovnih pik. Je model zlata sredina v seriji Sonyjevih kompaktnih računalnikov z ravnovesjem funkcij in privlačno ceno - 100 $?

Konstruktivna izvedba

Sonyjev fotoaparat Cyber-shot DSC-W830 ne razočara tistih, ki iščejo fotoaparat, ki ga lahko vstavite v žep srajce ali kavbojke in ga pozabite. Model je zelo kompakten, na višini in širini nekaj milimetrov manjši od Nikon Coolpix S3600 in lažji od nekaj gramov. Kamera je nekoliko debelejša (225 mm v primerjavi z 199 mm), vendar je razlog le izstopajoča leča - pravzaprav je njeno telo nekoliko tanjše. Na splošno je model videti in se počuti nekoliko kompaktnejši od svojega neposrednega konkurenta.

Pri manjših dimenzijah model ni tako prefinjen kot Coolpix S3600. Njeni robovi so zaobljeni z dveh strani, vendar pa kombinacija ravne zgornje plošče z izbočeno optiko naredi celoten videz ne tako modernega in elegantnega. S3600 se zdi veliko širši od W830 tako zunaj kot v nadzornih zmožnostih. Zgornja plošča je v ravni površini, je stikalo za vklop, srebrna, kot vse kontrole, in trak,ki teče vzdolž korpusa. Potem je gumb za sprostitev sprožilca. No zoom ročica - To funkcijo izvaja drsnik zadnje plošče. Sprostitev zaklopa ima podolgovato obliko in se, tako kot gumb za izklop napajanja, ne razteza čez površino Sony DSC-W830. Mnenja kažejo, da je to lahko vir neprijetnosti, ker ga ni lahko najti, stopnja pritiska, na kateri se meri izpostavljenost in aktivira samodejno ostrenje, je zelo majhna. Namesto projicirane osvetlitve ali merjenja ostrine lahko naključno posnamete sliko.

Zadaj, v zgornjem desnem kotu, je zoom zoom zoom. Spodaj, obkrožen z gumboma za predvajanje, brisanje in klicanje, se nahaja navigacijska vrstica. Desno je drsnik, izdelan iz črne plastike. Ima 3 položaje: zgornji ustreza trenutnemu načinu fotografiranja, ki je nastavljen v meniju, povprečje prevede fotoaparat v panoramski način, spodnji pa video. Na voljo ni nobenega posebnega gumba za snemanje videa, zato lahko sprožilec sprožitve in zaustavitve snemanja začnete in ustavite.

Zaslon

Desna stran upravljalnih elementov je 27 "LCD zaslon z ločljivostjo 230.000 pik. V temnem vremenu in v zaprtih prostorih vam zaslon omogoča obrezovanje in ogled fotografij, vendar ne dovolj svetlosti slike. ločljivost zaslona ni problem. Poleg tega lahko meni nastavite na višje parametre, slika pa postane manj kontrastna in poslabša pogled pri močni svetlobi, hkrati pa skrajša življenjsko dobo baterije.

Flash

Vgrajena bliskavicana sprednji plošči desno in nekoliko nad objektivom. Njegova maksimalna delovna razdalja je 32 m, manj kot 35 m pri S3600. Ti parametri se običajno izračunajo pri občutljivosti ISO 1600, zato bo pri nižjih nastavitvah območje bistveno krajše - manj kot 1 m pri ISO 100. Vendar pa je bliskavica fotoaparata za bližnje predmete dovolj.

Življenjska doba baterije

Pri popolnoma napolnjeni bateriji lahko Sony DSC-W830 sprejme 210 fotografij. Njegove zmogljivosti zadostujejo za 230 okvirjev, katerih kakovost v obeh kamerah ustreza precej povprečnim zmogljivostim kompaktnih proračunskih naprav. Baterijo lahko polnite s polnim polnilnikom, tako da fotoaparat s priloženim standardnim kablom USB priključite na prenosni računalnik ali drug vir napajanja. Uporabniki so zadovoljni, da je Sony prešel na standardna vrata USB, saj je bilo mogoče uporabiti vse kable z mikrokrmilnikom B. Izhodi kamere (vključno z A /V) so na spodnji plošči. nekoliko nenavadno.

Hitrost

Sony DSC-W830 se aktivira počasi - za pritiskanje na gumb za vklop je potrebno več kot 3 sekunde. Res je, da večina kompaktnih fotoaparatov v tem cenovnem razredu potrebuje vsaj nekaj sekund, večina uporabnikov pa verjetno ne bo opazila razlike. Seveda lahko napravo pustite vklopljeno, tako da boste vedno pripravljeni spomniti se ustreznega trenutka, vendar bo to vplivalo na baterijo, upravljanje porabe pa ni izjemna lastnost modela. Po 2v nekaj minutah nedejavnosti se fotoaparat samodejno izklopi in nima pripravljenosti, kot je Coolpix S3600.

Hitrost neprekinjenega fotografiranja je dokaj povprečna in je enaka 08 dpi. To je malo, vendar fotoaparat podpira tako hitrost v seriji do 100 sličic, seveda, če imate potrpljenje, da držite prst na zaklopu za več kot 2 minuti.

Upravljanje

Sistem menijev je zelo preprost. Poenostavlja navigacijo, vendar nima nobenega kontekstnega menija. To pomeni, da pogosto spremenjene nastavitve ISO, način izostritve in prepoznavanje obraza niso tako dostopne, kot bi morale biti. Funkcija sprostitve sprožilca ima vsaj nasmeh, medtem ko način Easy omogoča Sony DSC-W8300 v najpreprostejši kompaktni fotoaparat.

Samodejno ostrenje

W830 ima 5 načinov AF. 9-točkovno je privzeto sprejeto, vendar ne deluje povsem samozavestno, še posebej pri šibki svetlobi. Obstajata 2 različni središčni načini AF, vendar pa je za razliko od S3600 območje AF mogoče premakniti za okvir. Način sledenja se zažene, ko pritisnete gumb za centralni nadzor in ponavljajoči se tlak blokira tarčo AF. V praksi, z dobro osvetlitvijo in jasno razliko med motivom in ozadjem, sistem AF deluje zelo dobro. Za razliko od Coolpix S3600, vam ni treba najprej iz menija izbrati AF sledenje, tako da pred pripravo fotoaparata objekt ne izgine iz vidnega polja. Edina manjša pomanjkljivost je, da ko je samodejno ostrenje preklicano, se W830 vrne naprivzeto in ne prej nastavljeno. Poleg tega model podpira definicijo osebe, ki jo lahko aktivirate v meniju nastavitev fotografiranja.

Glavne značilnosti

Sony DSC-W830 je opremljen s senzorjem velikosti 201 milijona slikovnih pik, ki posname slike z največjo velikostjo 5152 x 3864 slikovnih pik. Fotografije so shranjene v formatu JPEG, ki stisne velikost datoteke do 8 MB. Območje občutljivosti je ISO 80-3200, dvigala pa 1 /1600-1 v avtomatskem programskem načinu in 1 /1600-2 v Inteligentnem samodejnem.

Zaključek

Digitalni fotoaparat Sony DSC-W830 ponuja 8-kratni optični zoom in veliko ločljivost 201 MP v zelo kompaktnem ohišju in po nizki ceni. Čeprav je primernost te rešitve sporna, model zagotavlja dostojno kakovost slike in vam omogoča, da posnamete velike posnetke. Fotoaparat ima tudi dober videoposnetek, če je seveda ločljivost 720 p lahko zadovoljiva. Fotoaparat nima posebnega gumba za snemanje videoposnetkov, vendar ga je enostavno prenesti. Obstajata dve možnosti kakovosti HD, ki zagotavljata dobre rezultate, čeprav senzor CCD ne deluje dobro pri svetlem bleščanju. Druge ključne značilnosti so: širok nabor načinov AF (brez premikajočega se AF), pametnega časovnika, možnosti sprožitve zaklopa in seveda panoramskega snemanja s polno pokritostjo 360 stopinj. V nasprotnem primeru so funkcije fotoaparata Sony Cyber-shot DSC-W830 precej povprečne. Čeprav obstaja veliko možnosti AF, sistem slabo deluje v slabih svetlobnih pogojih. Glede na uporabniške ocene 27-palčni LCD zaslon ni najboljši, vendar fotoaparat nima modula Wi-Fi.manj kot 1 k /s, je izbor filtrov za posebne učinke omejen, trajanje baterije pa je nizko, ker ni sistema za upravljanje porabe. Na splošno kakovost slik ustreza zmožnostim kompaktnih fotoaparatov. Kamera zagotavlja obljubljeno in bo vreden nakup.

Sorodne publikacije