Avtomobilski kompresorji: ocena, pregled najboljših modelov, specifikacije, nasveti za izbiro

Znani proizvajalci pnevmatik skupaj z navdušenci niso prvo leto, ko poskušajo ustvariti aktiven model zračnih pnevmatik. Da, na tem področju je nekaj uspehov in resničnega razvoja, vendar izkušeni primer ni bil predstavljen. Torej moramo voziti na vseh enakih napihljivih pnevmatikah. Toda tudi najdražji modeli niso imuni na punkcijo. In v tem primeru stara dobra črpalka reši. Pred dvajsetimi leti ste lahko v prtljažniku vsakega voznika videli različne mehanske modele stopal. Toda tehnični napredek ni na mestu in danes lahko trg ponudi bolj napredne naprave - avtomobilske kompresorje. Ne glede na problem z zračnim tlakom v kolesu, ga bo rešil v najkrajšem možnem času. In tukaj ni potrebno sedeti nad črpalko in se z njo ukvarjati s fizičnim treningom - dovolj je, da kompresor priključite na vžigalnik in mirno počakate na rezultate.


Današnji avtomobilski trg ponuja velik izbor kompresorjev za avtomobilske pnevmatike. In če dobro poznani ljudje celo nekako razumejo to raznolikost, neizkušeni potrošniki preprosto potisnejo roke. To vprašanje bomo poskušali razumeti in ugotoviti, kateri avtomobilski kompresor je boljši od drugega in zakaj je treba pred nakupom in kako ga premagati premisliti. Poleg tega kot konkreten primer preberite seznam najbolj inteligentnih modelov.

Težave izbire

PredDa bi šli v trgovino za avtomobilski kompresor, je treba razstaviti kritične značilnosti za naprave takšnega načrta. Posebno pozornost morajo nameniti. Če niso navedeni na paketu, potem ne bodite leni, da ga odprete in poglejte v specifikacijo modela.

Uspešnost

To je eden najpomembnejših parametrov, ki neposredno vplivajo na stroške naprave. To je odvisno od hitrosti, s katero se bo črpalo kolo. Pri pnevmatikah brez zračnice je ta značilnost odločilna. S popolnoma spuščenim in raztrganim kolesom, avtomobilski kompresor z nizko zmogljivostjo ne more pomagati in plošče ni mogoče postaviti na svoje mesto. Medtem ko močan model zlahka spopadajo s to nalogo.

Vrsta povezave

Glede na preglede avtomobilskih kompresorjev je bila uporabniku prijazna vrsta povezave in ostaja vmesnik vžigalnika v kabini. Toda ta palica ima dva konca. Po eni strani je to priročno in ne moteče. Po drugi strani pa za močne modele standardnega vžigalnika cigaret očitno ne bo dovolj. In potrebujejo neposredno povezavo z baterijskimi priključki. In ta možnost je bolj problematična, še posebej, če morate razstaviti polovico avtomobila za dostop do baterije.

Dolžina vrvice

Ta parameter ne vpliva na tehnični del avtomobilskega kompresorja, vendar se ga ne sme zanemariti. Ena najmočnejših razočaranj lastnika po nakupu opreme je natančno dolžina kabla. Ko nekaj pet centimetrov ni dovoljKo dosežete zadnje pnevmatike, potem vaš občutek ogorčenja ne bo omejen, še posebej, če se je vsa ta katalacija zgodila na progi in več sto kilometrov od trgovine, kjer je bil kupljen avtomobilski kompresor. Mnenja lastnikov velikih avtomobilov preprosto polna jeze povratne informacije o dolžini kabla. To pa lahko velja tudi za zmogljive modele, ki so zasnovani za velika vozila.

Natančnost naprave

Ta parameter je težko slediti v skladišču, zato najprej pazite na merilnik tlaka. Nekateri modeli imajo tako približen obseg, da lahko puščica z lahkoto teče okoli 02 ali celo 03 bar na vožnjo. Zato je bolje izbrati avtomobilske kompresorje z velikimi in podrobnimi odseki na manometru.
Prav tako se je treba izogibati dvojnim napravam za digitalizacijo: povprečni Rus je navaden na atmosfero in ne na stopala na kvadratni palec (psi). Obseg presežka bo le oviral, vendar je praktična korist od tega nič.

Čas neprekinjenega delovanja

Ta značilnost se ocenjuje skupaj z zmogljivostjo. Na primer, če nimate majhnega SUV-ja na 16-palčnih pnevmatikah, potem potrebujete ne le zmogljivo napravo, ampak lahko tudi dolgo delate brez pregrevanja. Mnogi odjemalci to možnost izključijo iz računov in jo izvajajo le s hitrostjo in močjo. Toda za velike prevoze je to kritičen parameter. Poglejmo si najboljše avtomobilske kompresorje, ki jih odlikuje njihova učinkovitost in kakovostna komponentacelotno in veliko pozitivnih odzivov lastnikov. Za bolj živo sliko bo seznam predstavljen v obliki ocene. Vse spodaj opisane modele je mogoče videti na policah avtomobilskih prodajaln v realnem času in na spletu.
Ocena avtomobilskih kompresorjev je naslednja:
 • "Eagle R20".
 • AVS KS900.
 • Agresor AGR-50L.
 • Letalski prevoznik X3.
 • Phantom PH2032.
 • Razmislite o udeležencih podrobneje.

  Phantom RН2032

  Phantom je eden najpreprostejših in najbolj cenovno ugodnih kompresorjev na avtomobilskem trgu. Toda to ne pomeni, da je slabo. Proizvajalec trdi, da je zmogljivost 37 litrov na minuto. Glede na povratne informacije uporabnikov je ta številka nekoliko pretirana, v primerjavi s podobnimi proračunskimi napravami pa je ta model precej močan.
  Kompresor za oskrbo s pnevmatikami uporablja standardni avtomobilski vžigalnik in omogoča pnevmatike do 185/65 R14. Preobremenitev s kolesi večjega premera se ne splača, ker v nekaj dneh ne bo uspelo zaradi pregrevanja. Uporabniki pustijo pozitivne povratne informacije o modelih. Je poceni, lahka in na splošno udobna. Slabosti so, in to je povprečen obseg merilnika tlaka in ne najdaljša cev, pri čemer preveč pokriva stroške črpalke.
  Koristi modela:
 • dobra uspešnost proračunskega sistema;
 • kakovostna montaža;
 • lahka in udobna konstrukcija;
 • je več kot demokratična vrednota.
 • Slabosti:
 • merilnik tlaka je praktično "za klop";
 • Dolžina cevi ni primerna za crossover inSUV
 • Približni stroški kompresorja - približno 1100 rubljev.

  Letalski prevoznik X3

  Blagovna znamka družbe Airline kljub svojemu kitajskemu izvoru spoštuje domačega potrošnika. Seveda so imeli pomembno vlogo tudi stroški naprav, vendar uspešnosti modelov ni mogoče imenovati povprečno.
  Naprava ponuja potrošniku "pošten" batni kompresor in vse njegove komponente so narejene iz običajne kovine, ne pa iz plastike, zato je model virov na precej dobri ravni. Možno je tudi opozoriti na dolg čas neprekinjenega delovanja modela in vse zaradi pametne finosti naprave. Kar se tiče merilnika, imamo tu dvojno lestvico, vendar noge ne motijo, in ločevanje ozračja je jasno narisano. Točnost modela ni najmočnejša stran kompresorja, vendar glede na povratne informacije uporabnikov največja napaka ne presega 01 atm. Produktivnost naprave se giblje v razponu 30 l /min, kar je dovolj za avtomobil. Uporabniki ugotavljajo, da napolnijo eno polprazno kolo velikosti R14, porabijo povprečno od dve do tri minute. Prednosti modela:
 • zanesljivost zasnove;
 • do 20 minut neprekinjenega dela;
 • enostavna in priročna naprava;
 • mehka zvita vrvica srednje dolžine;
 • odlična vrednost za denar.
 • Proti:
 • hrupna enota;
 • brez vrečk;
 • ni ločevanja kabla.
 • Približna cena modela - približno 1400 rubljev.

  Agrore AGR-50L

  Avtomobilski kompresor AGR-50L Aggressor se komajda ujema s proračunskim segmentom, vendar glede na njegove tehnične značilnosti precej presega zgoraj opisane nizke cene. Tudi s svojo zunanjostjo namiguje na pripadnost plemenitemu sektorju.
  Ena od pomembnih značilnosti modela je prisotnost LED luči. Tisti, ki so se večkrat srečali z zamenjavo, kot tudi podkachne, kolesa ponoči, bodo verjetno cenili, čeprav majhni, vendar še vedno vir svetlobe. Omeniti velja tudi dolgo petmetrsko cev. Tukaj se lahko odklopi in zamenja. Cev se konča z deflatorjem, ki omogoča ne samo črpanje, ampak tudi znižanje tlaka v pnevmatikah na želeno raven. Natančnost merilnika tlaka niha v atmosferi 01, sama lestvica pa je kontrastna in jasno vidna. Delovanje modela je tudi na visoki ravni - 50 l /min. Zadnji parameter pomeni priključitev kompresorja neposredno na akumulator, dobre žice in "krokodili" so tu. Uporabniki pustijo modele večinoma pozitivne ocene. To je dobro za mnoge in poleg tega z ustrezno ceno. Edina kritična pomanjkljivost je dostojno ogrevanje med delovanjem, tako da je treba črpalke velikih koles črpati v presledkih. Prednosti modela:
 • dobra kakovost montaže;
 • odlične zmogljivosti za napravo s proračunskim segmentom;
 • Tri leta garancije;
 • dolga snemljiva zvita cev z deflatorjem;
 • točen in lahko berljiv merilnik.
 • Slabosti:
 • Enota je opaznase med obratovanjem segreje;
 • Napajalne žice v kompletu niso najboljše kakovosti.
 • Približni stroški kompresorja - približno 2000 rubljev.

  AVS KS900

  Še en kitajski model, vendar že opazno močnejši. Znamka trdi, da je zmogljivost kompresorja 90 litrov na minuto. V resnici se številka giblje v razponu od 80 do 85 l /min, vendar je to več kot dovolj za resne avtomobile, pa tudi za velika kolesa. Priključek črpalke je seveda neposredno preko baterije.
  Model omogoča črpanje kolesa z 235/75 R15 na 3 atmosfere v samo treh minutah, kar je zelo dobro za model v tej cenovni kategoriji. Na cevi je tudi deflator, na merilniku tlaka pa se razume kontrastna lestvica, kjer so "pravilni" indikatorji (atm) označeni v črni barvi, notorne noge pa komaj opazne v rdeči. Uporabniki pustijo popolnoma pozitivne ocene o modelih. Dobro je sestavljen, ima zelo dobro zmogljivost in privlačno vrednost za razpoložljive funkcije. Edina pomanjkljivost je pregrevanje enote med dolgotrajnim delom. Ampak ni kritično, če imaš manj kot dve kolesi. Prednosti modela:
 • odlične zmogljivosti;
 • Prožna in dolga cev z deflatorjem;
 • jasen in udoben profil brez praktične napake;
 • je zanesljiva dvo-batna struktura.
 • Proti:
 • Model ni primeren za dolga dela.
 • Približna cena črpalke je približno 3300 rubljev.

  "Eagle R20"

  Ekološki kompresor "Eagle" serije R20 je verjetno najboljši v tem segmentu.Kljub navidezno nizki zmogljivosti 72 litrov na minuto lahko model statično rokuje z vsem, kar ponujate - začenši z osebnimi avtomobili in konča s pnevmatikami visoko specializirane tehnologije, kot so ATV in druga eksotika.
  Model enostavno absorbira tlak 14 atmosfer in ga lahko neprekinjeno vzdržuje eno uro. Po deset minutnem odmoru bo kompresor spet pripravljen za delo, tako da je to še vedno delovni konj. Ni potrebno skrbeti za zanesljivost črpalke. Lahko se vrže, vrže in celo na kratko utopi: kakovostni materiali in izjemna montaža bodo zdržali vse. Uporabniki pustijo popolnoma pozitivne ocene o modelih. Dobra je vsem in le malokdo se pritožuje nad ceno. Ampak morate razumeti, da takšna učinkovitost in kakovost preprosto ne stanejo poceni. Torej, tukaj dobiš točno to, za kar plačaš. Prednosti modela:
 • dobra zmogljivost;
 • dolgotrajno neprekinjeno delo;
 • izredno zanesljiva konstrukcija;
 • natančen merilnik tlaka;
 • Paket bogatih pošiljk;
 • dolgi kabel.
 • Slabosti:
 • hrup med delom.
 • Ocenjeni stroški kompresorja - približno 8000 rubljev.

  Sorodne publikacije