Tableta Turbopad 1014: funkcije, primerjave s konkurenti in pregledi

Trenutno so cenovno ugodni pripomočki zelo zahtevni. Vsi se lahko spopadajo z vsakodnevnimi nalogami. Seveda so takšne naprave pri izvedbi nekoliko slabše, vendar se takšna razlika povrne v celoti. To je ravno v primeru TurboPad 1014101 ?. Ta model lahko imenujemo univerzalen, saj je primeren tako za zabavo kot za delo z dokumenti. Po mnenju nekaterih uporabnikov lahko pripomoček tekmuje s prenosnim računalnikom. Seveda, ne vse funkcije bodo na voljo na tabličnem računalniku, vendar z uporabo tipkovnice Bluetooth, postane alternativna zamenjava, še posebej, če se upošteva njegova majhna teža. V času izdaje je ta model zasedel mesto v srednji kategoriji. Njena cena se je gibala v višini 100 USD. Kaj za denar, ki ga kupec dobi? Katere tehnične lastnosti je proizvajalec opremil s to tableto? Odgovore na ta vprašanja in odgovore lastnikov lahko najdete v članku.

Zaključek

Kaj bo prvič videl kupec? Precej velika kartonska škatla. Okrašena je v svetli barvni paleti. Stranske strani modre barve. Imajo ime pripomočka. Predstavljen je tudi na sprednji plošči. Pod njim je proizvajalec določil velikost diagonale, s poudarkom na dejstvu, da je naprava tablični računalnik. Tukaj lahko vidite tudi kratke informacije o strojni opremi.

Tableta TurboPad 1014 je opremljena s potrebno opremo. V oknu, ki ga bo uporabnik našelUSB kabel, adapter za polnilec baterij, slušalke in OTG kabel. Tudi proizvajalec zagotavlja vso potrebno dokumentacijo, ki vključuje priročnik, ki vam omogoča hitro obravnavo uporabniškega vmesnika, garancijske kartice, storitev in certifikata. Potrošnike čudi prisotnost posebne mehke tkanine, ki se uporablja za nego zaslona.

Ocene o nizu komponent

Ko so uporabniki lahko testirali TurboPad 1014101? v delu so ustrezno sklepali. Na slušalke ni bilo nobenih komentarjev. V bistvu je zvok seveda daleč od popolnosti, če pa upoštevamo, v kateri cenovni kategoriji se tableta prodaja, je to povsem sprejemljivo. Napajalnik in kabel za povezavo z računalnikom se ne razlikujeta od tistih, ki so opremljeni z drugimi modeli tega asortimana. Zaradi prisotnosti posebnega adapterja za bliskovni pogon lahko uporabnik poveže vse dodatke, pa naj bo to kamera, tipkovnica ali miška. Po mnenju večine uporabnikov je bil njegov obstoj posledica dejstva, da je na tabli toliko pisnih komentarjev na tablici.

Oblikovanje

Žal razvijalec ni uporabil prvotnih elementov pri zasnovi primera. To je mogoče videti v vseh Turbo blazinicah. TurboPad 1014 je predstavljen v tipični izvedbi. Kot material se izbere plastika. Je črne barve, brez vstavkov. Ozek okvir poteka po zaslonu. Sprednja plošča ima poleg velikega zaslona tudi modul prednje kamere.Glavna optika se nahaja na zadnjem pokrovu. Ima logotip podjetja. V zvočniku ni bilo luknje. Komunikacijski konektorji se oddajajo na levo stran.

Po mnenju uporabnikov, tiste kupce, ki so poročeni za lep design, ta model ne ustreza. Tableta je preprosta, nevsiljiva naprava. Toda to ima tudi svoje prednosti. Klasični dizajn je po mojem mnenju za mnoge kupce. Tehta napravo 610 r, njena debelina pa je povsem sprejemljiva - le 93 mm. Fizične dimenzije ohišja - 260 x 160 mm. Takšne dimenzije so precej pričakovane, saj je pripomoček opremljen z 10-palčnim zaslonom.

Strojna "polnitev"

Pred nakupom mora lastnik preučiti specifikacije tabličnega računalnika TurboPad 1014. 4PDA je vir, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o učinkovitosti tega pripomočka. Temelji na podjetju MediaTek z nizkimi stroški. Model MTK8382 temelji na 4 računalniških modulih tipa Cortex-A7. Med pripomočkom pospešijo do 1200 megahertzov. Grafika ustreza grafični kartici Mali-400 MP2. Osnova tega modela je uporaba dveh jeder, ki omogočata reprodukcijo slike. Vendar je treba opozoriti, da je takšna uspešnost zadostna le za neodločene v smislu značilnosti iger in aplikacij.
Tableta temelji na trenutnem operacijskem sistemu Android različice 442. Uradna programska oprema je na voljo v viru 4PDA. Za delovanje pripomočka so razvijalci zagotovili 1 GB RAM-a. Žal ta indikator ni dovolj za tako napravo. Ista stvarlahko rečemo o skladišču integriranega pomnilnika. Njegov volumen je 8 GB. Približno 3 GB je vključenih v sistemske datoteke, druge lahko uporabite po lastni presoji uporabnika. Da bi razširil potencial tabličnega računalnika, je razvijalec zagotovil režo za pomnilniško kartico. Devays deluje z zunanjimi velikostmi microSD medijev do 32 GB.

Značilnosti zaslona in kamere

Glavna prednost TurboPad 1014 je zaslon. Kakovost slike je enaka HD ločljivosti. V slikovnih pikah je 1024 x 600. Razmerje je 16: 9. Velikost diagonale je 101 ?.

Zaslon podpira možnost večkratnega dotika za 5 hkratnih dotikov. Po mnenju uporabnikov je gledanje filmov na tem zaslonu povsem udobno. Njegova proizvodnja uporablja IPS tehnologijo. Že pravi, da ima naprava širok kot gledanja, dovolj svetlobo, dobro barvno ravnotežje. To so glavne prednosti tega pripomočka. Ko govorimo o kamerah, je treba opozoriti, da je njihov potencial majhen. V osrčju spredaj je senzor s 3 milijoni slikovnih pik. Omogoča komunikacijo preko videa. Ta kamera ni primerna za fotografije, saj je kakovost zelo svetla. Glavni modul je omejen na dva milijona slikovnih pik. Obstaja funkcija načina snemanja videa. Fotografije niso dovolj jasne in podrobne. Živahni zvoki.

Sporočila

Proizvajalec ni prihranil priložnosti za povezovanje v omrežje. Naprava je opremljena z dvema priključkoma za SIM-kartice. Kakovostno povezavo zagotavlja vgrajeni GSM modul. Presenetljivo je, da je tableta superujame signal tudi na težko dostopnih mestih. Internetna povezava deluje stabilno. Lastniki lahko uporabljajo mobilni 3G in Wi-Fi. Prav tako ni nobenih komentarjev na navigacijski sistem, vendar, če je GPS nestabilen, lahko nadgradite vašo programsko opremo TurboPad 1014. Takšne storitve so na voljo v vseh servisnih centrih. Napredni uporabniki lahko sami izdelajo vdelano programsko opremo. To storite tako, da poiščete izvirne datoteke, ki so prosto dostopne na spletnih virih. Prenos podatkov tudi ne bo problem. V ta namen lahko uporabite brezžično metodo - Bluetooth in žično, s kablom USB. Hitrost je odlična, praktično ni okvare.

Avtonomija

TurboPad 1014 je opremljen z zmogljivo baterijo, katere zmogljivost je 6000 miliamperov na uro. Zaradi nizkega nivoja prikaza in čipov je življenjska doba baterije premajhna. V praksi en naboj pri gledanju filma traja približno 6 ur.

Programska oprema

TurboPad 1014 deluje v operacijskem sistemu Android 4.4. Trenutno je ta različica nekoliko zastarela, z njo pa veliko število aplikacij. Danes lahko na to napravo namestite današnje 3D igre. Tudi programi, ki so zasnovani za 64-bitni sistem, niso primerni. Vendar pa še vedno obstaja prednost. Ta različica "Operations" ima pomanjkljivosti v varnostnem sistemu, tako da pridobivanje težav s korenskimi pravicami ne bo.

Primerjava s konkurenti

TurboPad 1014 praktično nima konkurentov. Če primerjamo s stopnjo produktivnosti, potem je mogoče najti takšne modele veliko število, vendar analogi,ki so opremljeni z 10-palčnim zaslonom, praktično ne. Prestigio MultiPad Wize 3111 lahko tekmuje z velikim odsekom te tablice in ima velik zaslon. Produktivnost je praktično enaka. Vendar pa ima ta model šibko baterijo, ki močno omejuje uporabnike. Omeniti velja tudi pomanjkanje 3G modula, ki je zdaj bolj nuja kot luksuz. Poleg teh razlik pa tablični računalnik Prestigio uporablja zaslon, skladen s tehnologijo TFT. To je precej slabše od matrik IPS. Posledično je prikazan v kotih gledanja, prenosu barv in svetlosti. Če upoštevate večino funkcij tabličnega računalnika TurboPad, se lahko njegovi konkurenti zapišejo Jeka JK-101. Vendar pa ima tudi zaslon, ki temelji na matriki TFT.

Ocene in ocenjevanje kupcev

TurboPad 1014 je bil dovolj uspešen. Razlikuje se po dobri kakovosti. Na spletu je veliko pozitivnih mnenj o tem pripomočku. Njegova glavna prednost je nizka cena velikega zaslona. Čeprav raven zmogljivosti ni dovolj za aplikacije, ki zahtevajo veliko sredstev, vendar z vsemi dnevnimi nalogami, je to precej realistično.

Sorodne publikacije