Tableta Lenovo MIIX 3: funkcije, fotografije, primerjave s konkurenti in pregledi

Lenovo aktivno razvija in trži nove in izvirne naprave. Odide na neraziskane trge in porabi veliko denarja za oglaševanje. Nove vrste perifernih naprav, ki se osredotočajo na hibridne naprave in edinstveno obliko - trije stebri, ki opisujejo posodobljen Lenovo, predstavljen v svetu Lenovo MIIX 3. To je nova linija tablet, ki vključuje dva pripomočka: večji in manjši. V tem pregledu bomo govorili o starejšem modelu, ki ima naziv polnopravnega prenosnika.

Pozicioniranje na trgu

Z izdajo osme ponovitve operacijskega sistema Windows, ki ima vmesnik, prilagojen za zaslone občutljive na dotik, je Microsoft dobesedno sprožil nastanek nove kategorije izdelkov - hibridnih tabličnih računalnikov z zložljivimi tipkovnicami. Lenovo, tako kot drugi proizvajalci, ni zapravljal časa, je predstavil nekaj vrstic naprav, jesti, da bi prevzel nastajajočo nišo.

Tablet Lenovo MIIX 3-1030 - To je povprečna rešitev, usmerjena na večino uporabnikov. Pripomoček bo deloval tako za pisarniško delo kot za kompleksne 3D igre. Vse to, vendar je še vedno pravi Frankenstein. Naprava ve vse in naenkrat, kot da bi jedla, da bi zadovoljila vse, ki se bodo znašli v njej, na koncu pa vedno nekaj manjka, visoko specializirane naprave pa izgledajo bolje. Kljub temu, za tiste, ki resno razmišljajo o nakupu proračuna hibridne tablete, je kaj pogledati.

Vsebina paketa

Vključeno z napravo je kabel zaiz električnega omrežja in odpadnega papirja. Odvisno od paketa je na voljo tipkovnica z zaslonom na dotik.

Oblika ohišja

Dimenzije: 257 x 172 x 9,3 milimetrov Teža: 550 gramov Vizualno je tableta podobna drugim rešitvam iz iste kategorije. Masivno sijajno telo, nagnjeni trdi oglje, pomanjkanje razpok, vdolbin in nepotrebnih podrobnosti. Material, iz katerega je izdelan pripomoček, je prijeten na otip, čvrst in ne preveč škrt. Prstni odtisi se zlahka izbrišejo z mehko krpo, majhne praske pa niso opazne, ohišje je strukturirano drugače, ima niz odtenkov in mat prevleko. Okviri okoli zaslona so široki, udobni za popoln oprijem. Splošno stilistiko poudarja minimalistična mreža zvočnika, ki se nahaja na levem robu naprave. Na splošno je tablica videti asketska, praktično in s tem trdno, jo lahko vzamete s seboj v pisarno ali študijo - povsod bo harmonično izgledala. Na zunanjost ni trditev.

Komunikacija, tipke za upravljanje, kamera in akustika

Vse kontrole so lepo razporejene po telesu tablet. Če pogledate napravo v ležečo orientacijo, se na desni strani nahajajo: gumb za vklop /izklop in rocker glasnosti. Na levi strani so vsi žični vmesniki centrirani: klasični 3,5 mm avdio priključek; mikro-usb; mikro-HDMI; reže za pomnilniško kartico. Na dnu tečajnega magnetnega vhoda za tipkovnico pokrova. Brezžični vmesniki vključujejo Wi-Fi, b /n /g in Bluetooth četrte generacije.
Nad zaslonom visispredaj obrnjena spletna kamera z ločljivostjo 2 milijona slikovnih pik. Kakovost "sefija" ni impresivna, vendar bo video klic zadoščal z veliko količino, če pa ste ščepec, lahko dokumentirate tudi sliko ali vizitko. Majhen zvočnik, ki se nahaja na levi strani ohišja, odgovarja na reprodukcijo zvoka. Zvok je glasen, glasen, svetel in hkrati čist, brez motenj. Na žalost ni globine in basa. Kljub trdnemu volumnu, preobremenjenost ni ničvredna, nerealizirani basi se spremenijo v burne zvoke razpočnega zvočnika.

Tipkovnica in sledilna ploščica

Na podlagi položaja tabličnega računalnika je mogoče preprosto uganiti, da bo glavni pripomoček zanj tipkovnica, kar povzroča veliko vprašanj. Sam primer je zelo tanek in lahek, ima prijeten na dotik grobo strukturo na hrbtni strani. Oblika kritja zagotavlja en sam položaj za tablični računalnik. Sama torbica je za napravo prepognjena v trikotnik in ko besedila ni treba vtipkati, popolnoma prekrije sprednjo stran tablice, ki varuje pred prahom in praskami, mehanizem tipkovnice pa ne uspe. Ni škarjaste oblike, ki bi stabilizirala ločene ključe, zaradi tako slabo zasnovane inženirske rešitve s hitrim tipkanjem besedila tipkanja. Vsaka tipka ima elegantno, ukrivljeno obliko, ki ovira normalno pozicioniranje prstov na njih. Tipke za navigacijo (puščice) ležijo pod počitkom in vas prisilijo, da premaknete roko malo dlje kot na bujne tipkovnice, kar prispeva tudi k dodatnim pogreškom. Pismo"Was" je bil prelomljen med "esc" in "1", vendar ne pod njimi, kot pri standardnih postavitvah.


Pod tipkovnico je velika plošča na dotik, ki lahko podari ventilator številni računalniški sledilni ploščici. Prevleka je gladka, brez teksture in rebrastih vdolbin. Namesto ločenih gumbov za desni in levi gumb miške se pritisne občutljivo območje, ločeno z rdečo piko. Subjektivno je krmiljenje kazalca gladko in prijetno, premikanje strani se ne izgubi in se ne upočasni. Poteze za povleci in spusti delujejo pravilno. Seveda, ne čarobna Apple trackpad, ampak tudi odvratno ASUS touchpad.

Specifikacije

Informacije so navedene v tabeli.

PrikazSijajni, 1920 x 1080 pikProcesorIntel Atom Z, 4 jedra, frekvenca 1860 MHzRAM2 GB LPDDR3


47) Vgrajeni pomnilnik64 gigabajtirazširitev pomnilnikakartice microSD do 128 GigabyteVideo podsistemIntel HD GraphicsBaterija


)
25 W /hOperacijski sistemWindows 8.1

Zaslon

Tablet opremljen s prikazovalnikom, dia OPERA kotoroj sostavljaet 10,1 centimetrov. Resolucija doseže 1920 do 1080, torej Full HD. Ja, Retina, seveda, je še vedno daleč, ampak tudi s tako kombinacijo diagonal in dovoljenj za delo s tablico je priročno, zrno slike ni zelo presenetljivo. Zaslon tabličnega računalnika je vklopljenKlasična TFT matrika, prekrita s sijajnim steklom. Brez polarizacijskih slojev, brez dodatnih površin, ki bi podaljšale vidni kot. Ko uporabljate pripomoček s tipkovnico (za delo), se ti parametri vrnejo v ozadje in skoraj ne vplivajo na prikaze naprave. Z vsakodnevno uporabo Lenovo MIIX 3 kot multimedijske naprave za zabavo se vse slabosti zaslona, ​​vključno z zelo omejenimi koti gledanja, vržejo v oči (pri ogledu filma, ki leži na kavču, bo vsako pobočje povzročilo barvno inverzijo).
Osnovni tehnični parametri zaslona na dostojni ravni. Kontrastni indikatorji so enakovredni konkurentom, to je 1050: 1, barvna reprodukcija je realistična, ne preveč nasičena. Zaslon Lenovo MIIX 3 je glede na maksimalno svetlost slabši od tekmecev, na testu CalMAN pa pridobi 210 točk. V isti aplikaciji se testira raven črne barve, njena vrednost je - 0,22 enot, zelo globoka in "prava" črna barva.

Zmogljivost in spomin

Takoj je treba določiti, da je nadzorovani "stroj" zgrajen na 32-bitni arhitekturi, kar pomeni, da ne bo deloval s polnimi 64-bitnimi aplikacijami, kar negativno vpliva na delovanje tablice kot celote. Tehnična oprema tabličnega računalnika je na povprečni ravni, nič nadnaravnega, vendar je povsem dovolj za izvedbo preprostih nalog, kot je deskanje po spletu in za kompleksno delo, kot je Photoshop. Srce družbe Lenovo MIIX 3 je postal Intelov mobilni čip, osredotočen na visoko energetsko učinkovitost,pustimo računalniško moč v ozadju. Največji procesorski pospešek je 1830 megavatov, v sintetičnem testu pa procesor Cinebench R10 kaže naslednji rezultat:
 • 952 točk pri delu z enim jedrom;
 • 2931 točk pri večjedrnem delu.
 • Procesor dodaja 2 GB RAM-a. Kljub uporabi visoke hitrosti pomnilnika LPDDR3, določen obseg ni dovolj za udobno delo naenkrat z več programi. Ko se obračate na zahtevne naloge, kot je urejanje fotografij v Photoshopu, morate onemogočiti vse nepotrebne aplikacije in dokončati vse dodatne postopke. V brskalniku ni treba zlorabljati veliko zavihkov, zlasti pri delu s Chromom, ki lahko zlahka obesi celoten sistem.
  Tisti, ki radi preživljajo čas v video igrah, čakajo na slabe novice. Medtem ko tablični računalnik odlično deluje z igrami Android in igricami iz trgovine Windows, resni projekti z igro izgubljajo veliko hitrost sličic, Starcraft II pa deluje pri minimalnih nastavitvah pri 50 sličicah na sekundo. Diablo III - pri 9 sličicah na sekundo. Večina sodobnih iger potrebuje vsaj štiri GB RAM-a, ki naj se poučuje, ko kupite tablični računalnik, medtem ko je vgrajeno shranjevanje 50 megabajtov za pisanje v času testiranja z uporabo CrystalDiskMark. Rezultat je višji od povprečja. Obseg, nasprotno, je zelo razočaral. Obstaja ena konfiguracija naprave - Lenovo MIIX 3 (64 GB). Od uporabnika, ki je na voljo (52 gigabajtov), ​​je na voljo 45. Prostorska slika prihrani prisotnost reže za karticepomnilnik in oblak OneDrive, kjer lahko shranite niz fotografij ali videoposnetkov.

  Avtonomija in temperatura

  Trda stran tabličnega računalnika je čas delovanja enega polnjenja baterije in nizka stopnja ogrevanja po celotnem telesu. S standardnim testiranjem - z uporabo skripta, ki je odgovoren za ciklično ponovno nalaganje spletnih strani v brskalniku - je tablica lahko živela šest ur in 15 minut. Na prvi pogled je rezultat skromen, vendar je v sintetičnem testiranju. V resničnem življenju, objektivno, gadget potegne do večera (pri minimalni obremenitvi in ​​svetlosti pod povprečjem), kar je dovolj za glavno maso uporabnikov. Pri minimalni obremenitvi se temperatura tablete redko dvigne nad 29 stopinj. Pod obremenitvijo se temperatura dvigne do 38 stopinj.

  Primerjava s konkurenti

  \ t

  Parametri  Lenovo MIIX 3-1030 (64gb)  ASUS Transformer Pad (TF103)
  )

  Lenovo MIIX 3-830 (32gb)  Microsoft Surface 3 (64gb)  Teža

  123)
  375 gramov
  138)

  Prikaži  10.1, TFT, resolucija 1920 z 1080 točkami  10.1, IPS , resolucija - 1280 s 800 točk  7,8, IPS, resolucija - 1024 s 768 točk  10,8, IPS, dovoljenje - Intel Atom Z, 4 jedra, 1860 MHz

  168) Intel Atom Z2560, 2 jedri, h Intel Atom X7, 4 jedra, 1600 MHz
  , 1600 MHz  Intel Atom Z3735F, 4 jedra, 1330 MHz


  Obseg RAM  2 gigabajti  1 gigabajti  2 gigabajti  2 gigabajti  Obseg ROM-a


  64 gigabajti  16 gigabajti  ) 22 gigabajti  64 gigabajti  Širitve spomina  Podpira microSD  Podprto z MicroSD  Podprto s MicroSD  Podprto s MicroSDHC  Razpoložljivost Tipkovnica  Prisotna + Sledilna ploščica  Prisotni  Nič

  255)
  Prisotna + plošča na dotik  Podpora za video  Intel HD Graphics  Intel HD grafika 269)


  Intel HD grafika  Intel HD grafika  Kamere  Frontal - 2 milijona slikovnih pik  Glavna - 2 milijona slikovnih pik, frontalna - 0,3 milijona slikovnih pik  Glavna - 2 milijona slikovnih pik, čelna - 2 milijona slikovnih pik  Glavna - 8 milijonov slikovnih pik, čelna - 3,5 milijona slikovnih pik  baterija  25 vatov /h  19 vatov /h  15 vatov /ura  28 vatov /h  operacijski sistem  Windows 8.1  Windows 8  Windows 8.1  Windows 8/10

  Ko primerjate svoje čelo z glavnim konkurentom - ASUS Transformer Pad - Lenovo MIIX 3-10 (64GB) tablični računalnik ga prečka v svežnju specifikacij, vendar se umakne ergonomiji in kakovosti montaže. Z enako velikostjo zaslona ima Lenovo MIIX ločljivost Full HD, zato je slika na zaslonuizgleda sveže in jasnejše. ASUS je opremljen z IPS matrico z odličnimi koti gledanja in bogato barvno reprodukcijo. Značilnost rešitve iz ASUS je bila glavna kamera z ločljivostjo 2 milijona slikovnih pik. Proku iz te leče je malo, vendar je bolje, če je, kot takrat, ko ni. V ostalih (baterija, hitrost procesorja in količina pomnilnika), se bo rešitev iz ASUS-a predvajala od Lenovo, še en neposreden konkurent monitorju pa je mlajši brat Lenovo MIIX 3, 8-palčni. Tableta iz iste linije je nekakšen kanibal, ki odvzame del trga starejšemu modelu. Kompaktna tablična računalnik se po tehničnih značilnostih komaj razlikuje, medtem ko se drži visoke kakovosti. Namesto sijoče plastike je pri tem prijetno eloksiran aluminij. Komplet nima tipkovnice, ki je logična, in takoj prevede napravo v kategorijo pripomočkov za porabo vsebine, ne pa za njeno ustvarjanje. Zadnji na seznamu, vendar ne smiseln, je Microsoft Surface 3. Pravzaprav je prvotni računalnik, ki je rodil takšno entiteto kot " hibridna tableta. " Pripomoček, ustvarjen v Microsoftu, poteka od Lenovo MIIX 3-10 do vseh člankov. Ta naprava deluje hitreje, polnjenje je daljše. Tipkovnico odlikuje zavrnitev in stabilnost, ki jo nima v Lenovo MIIX. Zaslonska plošča temelji na matrici IPS. Kot pri drugih konkurenčnih rešitvah ima tablični računalnik osnovno kamero z ločljivostjo 8 milijonov pik. Na sliki je lep pokrov na zadnji strani računalnika.
  Na splošno kljub prisotnosti resnih konkurentovLenovo MIIX izgleda kot najbolj uravnotežena možnost. To se kaže tako tehnično kot tudi z vidika razpoložljivosti naprave. ASUS rešitev, čeprav poceni, vendar zelo počasna. Ustrezala bo tistim, ki nameravajo tableto zaupati preprostim nalogam (še bolj zabavno). Microsoftov izdelek je izjemno zmogljiv in eleganten, vendar drag. To bo ustrezalo tistim, ki ne prihranijo denarja za močno orodje, za katerega je računalnik potreben za delo in ustvarjalnost. Lenovo MIIX 3-830 je naprava iz druge opere, ki je primerna za tiste, ki iščejo poenostavljeno različico tabličnega računalnika.

  Release

  Glede na mnenja obstoječih lastnikov takšnega pripomočka je velika in raznolika izbira prijetna, ker je pripomoček namenjen najbolj različnim ljudem. Nekdo je kupil MIIX kot domači spletni brskalnik in nekdo kot orodje za delo. Oba sta pustila izjemno pozitivne odzive. Kljub ne najvišji zmogljivosti, tudi strokovnjaki pohvalil pripomoček in ga priporočajo kot delovni "stroj." Posebna pozornost je bila namenjena zaslonu, lepa in dovolj svetla, da prosim vse, ki so kupili čudež gadget od Lenovo. Pomembno vlogo igrajo oblikovalci, uporabniki pa opozarjajo tudi na dejstvo, da ima namesto okrnjene različice nameščen celoten Windows. Po neuspešnih vajah s Surface RT se zdi taka rešitev logična in se ne more veseliti, dobra slika pokvari nekaj minusov, kot je strašna tipkovnica, ki bo v tem trenutku razbremenila željo po delu od katerega koli novinarja ali pisatelja. Še posebejPodjetje je opozorilo na odsotnost pristanišč na tipkovnici za povezovanje pogonov in popolno periferijo (na primer računalniška miška) - v ta namen bo treba pridobiti ločen OTG adapter.

  Namesto zaključka

  Torej, kaj dobimo kot rezultat? Spolzki zaslon, povprečna železa, eleganten videz in dostopna cena - morda popolna tableta, dobesedno ustvarjena za delavski razred. Nevsiljiv in praktičen pripomoček s karakterjem, ki si ga lahko privoščite Pluses:
 • Odličen dizajn in montaža.
 • Dolg čas dela z enim polnjenjem.
 • Visokokakovostna zaslonska plošča. Minuli:
 • Slab procesor.
 • Nezdružljiva tipkovnica.
 • Sorodne publikacije