Tihi bloki iz polipropilena: pregledi lastnikov avtomobilov

Pri upravljanju avtomobila v pogojih domačih cest ni okvara vzmetenja neobičajna. Če pri vožnji obstajajo nerazumljiva udarca, morate pregledati notranji sistem stroja. Pogosto je v takih okoliščinah potrebno zamenjati blokado. To je korektivni problem, toda voznik mora poznati nekaj razlik. Da bi izvedli pravilno popravilo, morate poznati lastnosti, ki so izdelane iz poliuretanskih tihih blokov. Pregledi izkušenih voznikov in avtomehanike bodo pomagali poudariti glavna vprašanja, ki jih je treba upoštevati pri izbiri rezervnih delov.


Splošne značilnosti

Tihi bloki iz poliuretana, katerih pregled je mogoče najti v različnih virih, opravljajo povezovalno funkcijo med podrobnostmi vzmetenja. Mehčajo mehansko obremenitev, ki se prenaša, ko se vozilo premika med vozlišči. V najenostavnejši izvedbi ima ta del dve kovinski puši. Med njimi se stisne ali prilepi poseben element. Najpogosteje je iz gume ali poliuretana. Pri premikanju vzmetenja pride do deformacije seben bloka. To omogoča premikanje strukturnih elementov med seboj. To je glavna funkcija seibenblock-a.
Poliuretanski tihi bloki za VAZ, Ford Focus-2, Nissan ali druge avtomobilske znamke morajo opravljati še eno pomembno funkcijo. Povečajo udobje med vožnjo. Hrup in vibracije so ukradeni. Poliuretan je v tem primeru ena najboljših možnosti za materializboljša vodljivost in udobje pri vožnji.


Preverjanje tihih blokov

Komplet tihih blokov iz poliuretana ima povprečno življenjsko dobo približno 100 tisoč km. Izkušeni avto mehaniki priporočajo preverjanje veliko bolj pogosto. Zato so napačne ceste slabe, kot tudi težke obremenitve vzmetenja. Vsakih 50.000 km vožnje je treba preveriti glede statusa tihih blokov in drugih delov.
Da bi ugotovili potrebo po zamenjavi predstavljenega elementa, morate le poslušati napravo. Če obstajajo takšni neugodni pojavi, kot so slabo ravnanje, težave, je treba popravila opraviti čim prej.
Obravnavati je treba zaposlene v servisnem centru. Čarovnik bo očistil blok za žago pred umazanijo in vizualno preveril prisotnost rež ali poškodb. Če ne boste pravočasno vzdrževali, lahko pri visokih hitrostih avto pripelje na stran. To je zelo nevarno. Ko se avto odpove, se tveganje za nastanek nesreče močno poveča.

Komplet za izbiro?

V sodobnih avtomobilih se uporablja več tihih blokov iz poliuretana. Nahajajo se na zadnjem in sprednjih kolesih koles, jet trakciji, stabilizatorji stabilnosti in pritrdilnih elementov podokvirjev. Včasih se ta del uporablja tudi za stabilizacijo menjalnika, motorja ali amortizerjev.
Danes na trgu avtomobilskih rezervnih delov predstavlja veliko število različnih sejinskih blokov. Proizvajajo jih domača in tuja podjetja. In lastnikvozilo lahko prevzame tako original kot nadomestek. Na primer, izbira poliuretana tihih blokov za Ford Focus-2, katerih preglede je mogoče videti v različnih virih, lahko voznik shranite. V tem primeru pridobi neoriginalne tihe bloke, katerih kakovost bo kmalu razočarala.


Glede na preglede strokovnih avtomobilskih mehanikov je nakup originalnega potrošnega materiala večji od verjetnosti njihove dolge življenjske dobe. Želite shraniti, lahko izberete nadomestke, vendar samo od velikih, preverjenih proizvajalcev.

Materialne značilnosti

Obstajata dve glavni vrsti materialov, iz katerih se proizvajajo tihi bloki. Prej so imeli vsi vozniki možnost, da na vzmetenje namestijo samo gumijaste dele. Danes imajo izbiro. Pred kratkim so v prodaji obstajali tihe bloke iz poliuretana. Njihova uspešnost na številnih kazalnikih presega prejšnje vrste delov.
Pomagajte pri izbiri pravilne povratne informacije o tihih blokih iz poliuretana. VAZ-2107, Niva, Kopiika in drugi sovjetski avtomobili so opremljeni z gumijastim potrošnim materialom. Pri zamenjavi poliuretanskih sort pa lahko pričakujemo precej daljšo življenjsko dobo sistema (do petkrat dlje), kot tudi izboljšanje lastnosti, ki jih najbolj prinaša.
Tihi bloki iz gume so še vedno v prodaji le zaradi nizkih stroškov. Vozniki včasih pridobijo predstavljene izdelke, pri čemer jih vodijo le ekonomski premisleki. Toda poliuretanski tihi blokidražji, vendar bodo trajali dlje. Njihova cena je več kot izravnana z življenjsko dobo delov.

Prednosti poliuretana

Pregledi poliuretanskih tihih blokov Niva, VAZ, Lanos, Volvo in drugih znamk avtomobilov lahko poudarijo številne ključne prednosti predstavljene podrobnosti. Najprej in predvsem, vozniki in avtomehaniki se imenujejo visoka trdnost in stabilnost delov za povečane obremenitve. To omogoča znatno podaljšanje njihove življenjske dobe.
Poliuretan lahko poveča trdnost in togost vzmetenja. Takšne lastnosti povečajo vodljivost in okretnost avtomobila. Poleg tega so tihe bloke sedanjega tipa odporne na nihanja in naraščanje temperature. Ne izsušijo se, ne razpokajo, kot gume, tudi v ekstremnih pogojih delovanja. Poliuretan ni dovzeten za delovanje agresivnih kemičnih reagentov, naftnih derivatov. Takšni kazalniki označujejo predstavljene potrošne materiale kot eno najboljših možnosti za vzmetenje sodobnega avtomobila. Še posebej za vožnjo po slabi cesti in z izjemnimi nihanji temperature okolice.

Slabosti poliuretana

Pri izbiri gumijastih ali poliuretanskih blokov se morate seznaniti tudi z nekaterimi pomanjkljivostmi predstavljenega materiala. Najprej se opazi njegova visoka trdota. Ne za vsak avto, takšen jadralni blok bo ustrezal. V nekaterih primerih je lahko v upravi prisotno nelagodje. Prevelika togost suspenzije lahko povzroči deformacijonekaterih delov telesa, šasije ali blažilnikov. V tem primeru se lahko spodnji nosilec omare zlomi. Nekateri vozniki pravijo, da taka lastnost potrošnega materiala teče z amortizerji.

Pregledi voznikov

Stroški tihih blokov iz poliuretana so 5-krat višji kot stroški analogov iz gume. Poleg tega so lahko tudi neoriginalni deli, ki morda ne izpolnjujejo voznikovih pričakovanj, precej dragi. Tako pravijo vozniki, nikoli niso kupili tihe bloke iz poliuretana. Recenzije ("VAZ", "Niva", "Lanos" in druge znamke avtomobilov) lastnikov vozil, ki so se že preselili na predstavljene rezervne dele, kažejo na pomembne prihranke v prihodnosti.
Poliuretan je zaradi visoke obremenitve nagnjen k deformacijam. Lahko se zvija, kar povzroči prezgodnjo sprostitev vzmetenja. Vendar pa so v vseh teh slabosti predstavljeni potrošni material značilna povečana varnost med vožnjo, kot tudi zanesljivost.

Pregledi proizvajalcev

Pri izbiri seibloksov iz poliuretana se morate seznaniti z odzivi izkušenih voznikov mehanikov na proizvajalce. Danes številna druga podjetja izdelujejo podobne potrošne materiale za najrazličnejše znamke avtomobilov. Pomagajte izbrati najboljšo različico ocen o poliuretanskih tihih blokih. "Točka podpore", HANSE, LYNX, LEMFORDER, MOOD, CORTEKO, BOGE proizvajajo najbolj povpraševanje in kakovostne izdelke. Izdelujejo različne variante delov za vozila VAZ, Lanos, Volvo in druge znamke z visoko trdnostjo.

Proizvodnjapodrobnosti

Tihi bloki iz poliuretana, katerih pregledi omogočajo razlikovanje med vestnimi proizvajalci predstavljenih izdelkov, se izdelujejo s posebno tehnologijo. Proizvajalec izbere visoko kakovostno jeklo in poliuretan določene trdote. Vsi materiali, ki jih predložijo podjetja, se pred proizvodnjo testirajo. Jeklo za ulivanje prahu je za tihe bloke nesprejemljivo. Poliuretan mora imeti trdoto 65 do 70 enot, ki temelji na Shore metodi. Takšni izdelki so znani po svoji dolgi življenjski dobi, trajnosti, kot tudi sposobnosti, da prenesejo temperaturne spremembe in učinek kemičnih reagentov.

Kaj morate vedeti pred nakupom?

Ocene o poliuretanskih tihih blokih "Point of Pillar", LEMFORDER, LYNX, CORTEKO in drugih proizvajalcih vam bodo pomagale pri prevzemu visoko kakovostnega izdelka. Pri nakupu pa je treba upoštevati tudi nekaj odtenkov.
Velikost delov vzmetenja na različnih znamkah avtomobilov se lahko precej razlikuje. Da ne bi naredili napak pri izbiri, morate poznati številko njegovega telesa, kot tudi leto izdaje določenega modela. Pomemben dejavnik pri izbiri so tudi parametri same podrobnosti. Voznik mora imeti informacije o zunanjem in notranjem premeru bloka seibena ter o njegovi dolžini. Včasih brez razstavljanja ne bo uspelo. Nekateri modeli dobavljenega potrošnega materiala imajo notranji tulec. Zmanjšuje obrabo montažnega sklopa. To napako je treba upoštevati pri merjenju. Če je med merjenjem voznik ugotovil, da je velikost notranjega premera na primer 13 mm, je dejansko mogočedoseže 135 mm

Koda podrobnosti kakovosti

Pri izbiri delov pri različnih izvajalcih je treba paziti, da je original ali del v prodaji ali njegova kopija. Vsi originalni deli imajo OEM kodo. To ime pomeni, da izdelek izpolnjuje najvišje zahteve glede kakovosti. Potrdite to in preverite. Na primer, Volvovi poliuretanski tihi bloki imajo kodo OEM 30683820 za model S80 II (AS, AR), ki je bil izdan 2006. Skoraj vsaka blagovna znamka tujih avtomobilov ima lastne specifikacije za proizvodnjo originalnih delov. Obstajajo tudi bloki Siebel, kot so High Copy in Copy. V tem primeru so deli izdelani brez proizvajalčeve originalne licence proizvajalca rezervnih delov. Kakovost teh izdelkov je veliko nižja. Še posebej ni vredno nakupa rezervnih delov, kot je Copy. Lahko se zgodi, da bo avtomobil postal površen, kar povzroči nepričakovano okvaro med vožnjo. Tudi za avtomobile domače avtomobilske industrije obstajajo specifikacije za proizvodnjo tihih blokov. Zato bo po želji voznik lahko izbral najboljšo možnost zase. Najboljši proizvajalec v tem primeru bodo izdelki podjetja "Point of support". Številni modeli delov so primerni za vgradnjo na domače avtomobile.

Namestitev in izklop

Po izbiri predmeta ga mora voznik namestiti na prostor, ki ga določa projekt. Vendar je to precej zapleten postopek. Voznik se mora na primer z izbiro ustreznih tihih blokov iz poliuretana za "Lanos", ki dokazujejo njihovo visoko kakovost, obrniti na servisni center. Tu je vsa potrebna oprema, s pomočjokatera je nameščena na ročico. V tem primeru čarovnik uporablja poseben tisk in nabor orodij. Brez tega sama instalacija ne bo uspela. Torej, če boste kupili SILENT bloke poliuretana, vam bodo vozniki in strokovnjaki pomagali najti najboljšo možnost. Predstavljeni deli so trajni in zanesljivi. Povečajo udobje med vožnjo in varnost voznika. Zato je treba izbiro mornarskih blokov obravnavati zelo resno.

Sorodne publikacije