Izanagi in Isana: mit ali tehnika šinobija?

Po ogledu naslednjega naslova, ongoying ali anime serije, se nehote sprašujete, kje Japonci sprejemajo te čudne, nepregledne besede. Amaterasu, Susanno, Izanagi, Izanami? in to je samo začetek seznama. Izkazalo se je, da so to samo imena božanstev iz japonske mitologije.

Starodavna legenda

Praksa kaže, da so Japonci zelo vezani na svojo preteklost kot celoto in zlasti mitologijo. Starih moznikov ne smemo omenjati brez objektivnega razloga, vendar o njih ni treba pozabiti. Mit o Izanagiju in Isani pripoveduje, kako je nastala Japonska. Božanstva so stala na nebesnem mostu in pogledala v brezno. Nenamerno so se vprašali, če je pod mostom plavala zemlja. Na to vprašanje ni mogel nihče odgovoriti. Zato so se Izanagi in Izanov odločili, da se vse naučita sami. Ko so kopje spustili iz draguljev, so našli dno oceana.


Ko so dvignili čarobni artefakt, iz katerega je tekla voda, so ustvarili od zgoščevanja kapljic otoka Onogoro-Jim.

Otroci

Izanagi in Izanim so se spustili na ta otok in se poročili. Ob pravem času so imeli hčer Amaterasu - boginjo sonca. Naslednji otrok je bil Bog lune - Tsukamui. Tretji otrok je postal briljanten, hiter in vnetljiv Bog-človek Susanno. Najmlajši sin Izanagija in Izana je bil Bog ognjenega Kagusutija. Rojstvo zadnjega otroka je spodkopalo zdravje Izana in odšla v deželo mrtvih - Amy. Isanagi ji je sledil, vendar je ni mogel vrnitiljubica Vrnil se je na zemljo, zgradil je mračno zatočišče na otoku Awaji in ga zaklenil. Pravijo, da je še vedno tam.


Doujutsu klan Uchicha

In zdaj se vrnimo k animeu "Naruto". Imena bogov, ki so ustvarili Japonsko, in njihovi otroci v seriji so shinobi tehnike. V animeu "Naruto", Izanagi in Izanami sta absolutni klan Doujutsu Uchiha. Spregovorimo o vsakem posebej. Torej, Izanami. Gre za genjutsu (iluzijo), ki vpliva na sovražnika s pomočjo fizičnih občutkov, ki vplivajo na vseh pet čutov, namesto na tokove čaker. Pri uporabi te tehnike je Sharingen slep in za vedno izgubi svoj svet. Itachi Uchiha je dejal, da Isanagi in Isana gredo v paru. Medtem ko Isanaghi »spremeni svojo usodo«, jo Isana »upravlja«.
Pod vplivom Izana žrtev ostaja na svojem mestu, vendar se cikel dogodkov nenehno ponavlja v njenem umu. To je nekakšna začasna zanka, vsakič, ko se dogodki začnejo ponavljati, prej nastala škoda izgine. Žrtev je sposobna uresničiti svoja dejanja in vsakič, ko pride drugače, končni rezultat pa se ne more spremeniti. Učinek te tehnike je mogoče preklicati le s sprejetjem njegove usode.

Druga iluzija

Isanagi je tudi genjutsu, le za razliko od prejšnje tehnike, uporabljene na sebi, in ne na sovražniku. Tisti, ki ga uporablja, očisti mejo med realnostjo in iluzijo v svojem osebnem prostoru in mu pomaga nadzorovati svoje stanje.
Običajno ima ta tehnika omejeno časovno obdobje, toda tudi to je dovoljvznemiriti sovražnika. Sposoben shinobi lahko razširi območje Isanagi in doseže vse bližnje ljudi. Uporabnik ostaja resničen in se lahko v celoti bori, tehnika pa mu pomaga, da stvari spremeni, vključno z ranami in smrtjo, v iluzijo. Ko je uporabnik poškodovan, se zdi, da se razprši in se čez nekaj časa vrne v celoto in nedotaknjen.
Samo potomci modreca šestih poti, to je klan Uchiha, lahko uporabijo to tehniko. Toda iz kakršnega koli razloga je treba dati nekaj v zameno. Uporabi Sharingen kot medij, uporabnik izgubi vid in s tem sile. To tehniko lahko uporabite samo v kritičnih situacijah, običajno traja nekaj trenutkov. Zaradi tako resnih posledic je klan Uchicha tehniki dobil status Kinjutsuja, kar pomeni "prepovedano".
Najdaljši čas Isanaghijevega delovanja je minuto. Danzha Shimura, ki je prenesel deset Šaringanov in DNK Haširame Senjouja v desno, bi lahko dosegel tak napredek. Za več informacij o Izanagijevih in Izanovih tehnikah si oglejte serijo 338 anime "Naruto: Hurricane Chronicles". Tukaj nam Itachi pove, da je bil Izanami postavljen, da ustavi Isanaghija in pokaže Kabutu, kako to čudno "začasno zanko" deluje. Isanagi v akciji je viden v 209 epizodi druge sezone Naruta, ko se Sasuke bori z Danzo. Torej obstajajo čudna, neprevedljiva imena. Starodavna prepričanja postajajo viri navdiha in se spreminjajo v nekaj novega, močnejšega, včasih krutega, a vedno nepozabnega.

Sorodne publikacije