TP-Link TL WR741ND: Nastavitev usmerjevalnika

Čas, ko je celotna družina uporabila en računalnik, je ostal v daljni preteklosti. Trenutno ima večina ljudi različne pripomočke, ki se lahko povežejo z internetom prek povezave Wi-Fi. Če želite zagotoviti domačo brezžično povezavo, morate namestiti usmerjevalnik. Ta omrežna naprava omogoča ustvarjanje dostopne točke in uporabo interneta brez omejitev. Večina kupcev ima prednost TP-Link. In to je povsem upravičeno. Na primer, TL WR741ND podpira vse najnovejše tehnologije. Hitrost prenosa podatkov je 150 megabitov na sekundo. Pri delu se je ta naprava izkazala le na dobri strani. Vendar pa imajo nekateri uporabniki vprašanje: "Kako nastaviti omrežno napravo?". Odgovor na to vprašanje najdete v tem članku.
Izbira mesta

Da ne bi bilo težav s hitrostjo prenosa podatkov, morate začeti z nastavitvijo TL WR741ND, da izberete lokacijo. V tej zadevi obstajajo določena pravila. Kot veste, je internetni signal občutno oslabljen, če med prostori obstajajo konkretne particije. Navodilo usmerjevalnika navaja, da je optimalna lokacija naprave središče stavbe ali stanovanja. Če upoštevate te smernice, bo mogoče pokriti celotno območje z brezžičnim omrežjem. To bo popolnoma predvideti lokacijo vtičnice, saj ta usmerjevalni model teče iz električnega omrežja. In še ena pomembna točka je kabel ponudnika. Seveda mora priti do naprave.


Prva povezava

Pred temKako konfigurirati TP-Link tega modela, ga morate pravilno povezati. Za to boste potrebovali usmerjevalnik, stacionarni računalnik ali prenosni računalnik. Na začetku dejanja je zaželeno, da so vse naprave onemogočene. Zdaj morate zbrati vse komponente usmerjevalnika. Najprej zavarujte anteno. Kabel, ki je priložen omrežni napravi, ima napajalnik na eni strani in vtič na drugi strani. Slednje je treba vstaviti v režo z okroglo luknjo. Nahaja se na zadnji strani ohišja. Napajalnik je priključen v vtičnico. Za kabel ponudnika je posebno pristanišče. V tem modelu je modra. Pod njim je oznaka WAN. Za priključitev usmerjevalnika mora biti kabel vstavljen v vrata. Žična povezava, na primer z računalnikom ali prenosnim računalnikom, je ustvarjena z uporabo prepletenega para. V ta namen so na voljo štiri vrata rumene barve. Podpisani so kot LAN z zaporedno številko od 1 do 4.
Po izvedbi vseh zgoraj opisanih povezav TL WR741ND je usmerjevalnik konfiguriran prek stacionarnega računalnika. To storite tako, da vklopite napravo. Gumb za vklop na hrbtni strani usmerjevalnika. Ko ga pritisnete s sprednje strani, se prižgejo indikatorji, ki označujejo stanje delovanja. Seveda mora biti računalnik vklopljen.

TP-Link TL WR741ND: Nastavitev usmerjevalnika

Ko preverite pravilno povezavo omrežne naprave, lahko nadaljujete s konfiguracijo usmerjevalnika. To storite tako, da naredite naslednje:
 • Run onračunalnika v katerem koli internetnem brskalniku.
 • Vnesite številsko kodo v naslovno vrstico. V tovarni (če uporabnik ni spremenil nobenih sprememb) je 1921680.1. Nato pritisnite Enter.
 • Na zaslonu se prikaže pojavno okno. Od vas zahteva, da vnesete uporabniško ime in geslo. Privzeto - admin. Izpolnite obe vrstici, potrdite dejanje s klikom na gumb Ok. Kako nastaviti TP-Link, če ni prepoznano geslo ali prijava? V tem primeru morate ponastaviti nastavitve na tovarno.
 • Če je vse pravilno vneseno, se meni usmerjevalnika odpre uporabniku. Na levi strani bodo podtočke. Morajo najti zavihek »Hitra namestitev«. V oknu za potrditveno okno kliknite Naprej.
 • V meniju, kjer morate vnesti naslov IP, masko podomrežja in druge parametre, morate izbrati "Samodejno odkrivanje". Nato nadaljujte z nastavitvijo s klikom na besedo "Naprej".
 • Če se iz določenega razloga ni zgodilo samodejno določanje vseh potrebnih parametrov, jih boste morali vnesti ročno. Te informacije posreduje ponudnik. Praviloma je vpisana v pogodbo. Če ni, morate poklicati ponudnika internetnih storitev in izvedeti vse, kar potrebujete.
 • Po teh nastavitvah bo usmerjevalnik ponudil brezžično povezavo. To storite tako, da vnesete ime omrežja, izberete način šifriranja in nastavite geslo. Ostale parametre uporabnik ne spremeni.
 • Postopek uglaševanja se je končal. Sedaj morate klikniti na gumb "Dokončaj". Po temomrežna naprava se bo takoj ponovno zagnala, da bodo nove nastavitve začele veljati. Pri tej nastavitvi je TL WR741ND dokončan. Zdaj morate testirati brezžično povezavo.

  Brezžični internet. Kako vzpostaviti povezavo z omrežjem Wi-Fi?

  Z ustvarjanjem domačega brezžičnega omrežja se lahko z njim povežete iz katere koli mobilne naprave, opremljene z modulom Wi-Fi. To naredite tako:
 • Zaženite iskanje brezžičnega omrežja na pametnem telefonu ali tabličnem računalniku.
 • Ko na zaslonu vidite vse dostopne povezave Wi-Fi, izberite želeno.
 • Naprava zahteva geslo, ki je shranjeno v nastavitvah usmerjevalnika. Če jo vnesete brez napak, bo vzpostavljena povezava.
 • Za preverjanje stanja brezžične povezave je dovolj, da uporabite kateri koli brskalnik ali poštni odjemalec. Če ima uporabnik dostop do njih, je vse pravilno konfigurirano.

  V zaključku

  Vsi usmerjevalniki TP-Link se razlikujejo od konkurentov preproste konfiguracije. Ta model ni bil izjema. Iz zgornjih podatkov je ugotovljeno, da lahko ti neizkušeni uporabniki obvladujejo ta dejanja. In če iz nekega razloga morate obnoviti tovarniške nastavitve, potem to ne bo povzročalo težav. Povsem razumljivo je, da bo vprašanje: "Kaj je potrebno za to?". Ponastavitev nastavitev TL WR741ND je zelo preprosta. Razvijalci imajo dva načina: prek menija, s pomočjo gumba na telesu (Reset). V prvem primeru morate izbrati zavihek inaktivirate postopek ponastavitve, v drugem pa nekaj sekund pritisnite tipko in počakajte, da se naprava ponovno zažene.

  Sorodne publikacije