Dell Vostro 1015 Notebook: Značilnosti in pregledi na modelu

Dell Vostro 1015 je proračunski prenosnik, ki je namenjen ljudem, ki niso preveč zahtevni, bolj verjetno celo podjetju. Težko bo igrati, razen nekaterih iger zgodnjih 2000-ih. Kljub temu pa je bil pravočasno (2009) precej dober prenosnik z nizom vseh potrebnih funkcij za udobno delo kjerkoli.

Videz

Videz prenosnika Dell Vostro 1015 ne izstopa iz nič posebnega. To je najpogosteje uporabljen prenosni računalnik, ki ga je mogoče zlahka zamenjati z mnogimi drugimi, še posebej, če zaprete logotip podjetja, ki se nahaja na pokrovu. Ok, ok


Skupna širina prenosnika je 376 mm. Globina je 247 a, debelina v zaprtem stanju pa je skoraj 37 mm. Po debelini seveda to ni rekorder, ampak v smislu drugih dimenzij je vse standardno. Materiali ohišja so narejeni iz navadne plastike brez mat končnega materiala ali mehkega dotika. Zgornji pokrov je prekrit s sijajem in ima zrcalni odsev. Odtise na njem lahko vidimo zelo dobro.
Zadnji obraz je brez kakršnihkoli priključkov in ni verjetno, da bi začeli karkoli storiti, ker ko je odprt, pokrov popolnoma pokriva vse. Na desni strani je prezračevalna rešetka, vga zunanji priključek za priključitev zunanjega monitorja, priključek za povezavo s telefaksom, režo Express Card in dve vrsti USB 2.0.
Na levi strani 2 vrata USB 2. 0 priključek firewire ali 1394 LAN vrata in priključek za priključitev napajalnega kabla. Če pogledate v sprednji del, potem najdete različne kazalnike,35 mm priključek za priključitev slušalk in mikrofona ter čitalnika kartic.


Če dvignete pokrov prenosnika, boste videli tipkovnico in preprosto sledilno ploščico z majhno velikostjo z dvema mehanskima tipkama. Tudi nad tipkovnico lahko vidite sijajni trak, ki je, sodeč po oblikovalski odločitvi, moral poudariti videz prenosnika. Pravzaprav se izkaže drugače. Sijaj oklepa za odtise in izgleda ne tako lepo.

Specifikacije

Kar zadeva specifikacije prenosnega računalnika Dell Vostro 1015, so precej skromne. Tukaj je tabela za boljšo vidljivost:

ProcesorIntel Celeron /Celeron M /Core 2 DuoOZP
)

DDR2800 MHz (2-4 GB)HDDod 160 do 500 GB


čipsetgrafične kartice) Intel GMA 4500MHD /ATI Radeon HD 4530512 MBPrikaz156 "1366x768VmesnikiLAN priključek, FireWire, VGA priključek, USB 2.0 - 4 kom., 2 x 35mm priključek za slušalke in mikrofon, čitalec kartic, priključek ExpressCard
Multimedija1 zvočnik, kamera 2.0 MpxBaterijaŠest ali štiri elementarni Li-ion 4200 Mag

Zaradi pravičnosti je treba opozoriti, da se specifikacije Dell Vostro 1015 lahko razlikujejo glede na različico. Tako lahko kupec dobi "top" konfiguracijo, ki bi imela zunanjo grafično kartico Radeon, procesor z dvema jedroma Intel Core 2 Duo T6670 s frekvenco 22 GHz, 4 GB RAM-a in trdi disk s 500 GB. DovoljDober komplet za leto 2009.

Zaslon

Dell Vostro 1015 ima zaslon z diagonalo 156 palcev. Njegova ločljivost je 1366x768 slikovnih pik. Ključna značilnost je LED osvetlitev in premaz proti bleščanju. Pri vrhunski opremi je prevleko proti bleščanju zamenjala blagovna znamka TrueLife.
Zaslon si res zasluži pohvalo. Vidni koti so lepi, slika ne spremeni barve in se ne izkrivlja, zahvaljujoč premazu proti bleščanju pa lahko podatke iz zaslona udobno berete tudi pri neposredni sončni svetlobi. S prenosom barve, ostrine in kontrasta je tudi popolno naročilo. Z dinamičnimi prizori lahko preprosto gledate videoposnetke ali filme.

Tipkovnica in sledilna ploščica

Ker je bil prenosni računalnik prvotno načrtovan za pogosto tipkanje poslovnih ljudi, nenehno izdelujejo nekaj informacij, dokumentov in vodijo poslovno korespondenco, nato pa se je odločil, da bo tipkovnica resnično visoka. Tipke so precej velike, prijetno mehko. Pri tipkanju ni preveč hrupa, le šibki kliki.
Zaradi dejstva, da se je proizvajalec odločil, da bo z digitalnim delom odstranil desni blok, so gumbi izstopili iz velike razdalje. Postavitev je izvedena tudi kvalitativno, enostavno je zadeti potrebne ključe in ni nujno, da se nekje doseže. Druga prednost tipkovnice je že dokončana ruska postavitev, vendar je tu tudi majhen minus - označen je z enako barvo kot angleščina. Posledica tega je, da iskanje pravega ključa ni hitro. Kot za sledilno ploščico,potem je majhen, nekoliko potopljen v telo prenosnika in poslikan v srebrni barvi. Senzorično polje ni zelo veliko, vendar je dovolj za udobno delo. Za več udobja na površini vesla sta dve puščici - ena navpična in ena vodoravna. Narejene so posebej za hitro pomikanje in jih uporabljajo precej udobno.
Poleg tega ima sledilna plošča dva mehanska gumba z nekoliko tesnim gibom. Ni presenetljivo, da niso dodeljeni, razen pri tipičnem kliku, ko ste pritisnjeni.

Vrata

Standardni sklop vmesnikov na prenosnem računalniku: 4 vrata USB razreda 2. 0 1 vga priključek, kabel za omrežno povezavo, čitalnik kartic, priključek ExpressCard, priključek FireWire in priključek za povezavo faksa (prenosni računalnik) navsezadnje za poslovneže.
Obstajajo tudi 2 35 mm priključki za priključitev slušalk ali zunanje slušalke za mikrofon.

Zvok

Ko govorimo o zvočnikih in zvokih, ki se reproducirajo skozi njih, tukaj ni nič zanimivega. Zvočnik je le 1 in kakovost zvoka nikogar ne preseneča. Pri majhni ali srednji glasnosti je slišnost dobra, zvok je čist in čist, ne opazimo hrupa ali trske.
Pri maksimalni glasnosti začnejo nekatere visoke frekvence "ublažiti" ušesa in pojavi se majhen razpok zvočne resonance.V splošnem je vse običajno za proračunske prenosne računalnike. , kar je na splošno precej dobro, odvisno od konfiguracije, lahko prenosni računalnik stane štiri ali štirilitijeva baterija s šestimi elementi.
Glede na rezultate preskusa je življenjska doba prenosnega računalnika iz popolnoma napolnjene baterije nekaj več kot štiri ure. Seveda tega zapisa ne moremo imenovati rekord, ampak za leto 2009 je to zelo dober kazalnik. Vsak prenosni računalnik takrat ne bi imel podobnih rezultatov. Kot je za čas, potreben za popolno polnjenje baterije, je približno 55-6 ur, in za šest-celično baterijo, in sploh 7.

Paket

Paket ni zelo bogat, ampak koristen. Tako celoten komplet vključuje:
 • prenosni računalnik.
 • Napajanje (polnilnik).
 • Akumulatorska baterija.
 • Dokumentacija.
 • Vozite z vrsto gonilnikov.
 • Disk z nizom programske opreme za upravljanje spletne kamere.
 • Disk za obnovitev Dell Vostro 1015.
 • V bistvu je komplet precej standard za prenosnike tega razreda, vendar je vsekakor vredno dodati gonilnike za Dell Vostro 1015, ki so posneti na posebnem posebnem disku kot tudi slika za obnovitev operacijskega sistema. Torej ni treba iskati ničesar na internetu, vse je že pri roki.
  Mimogrede, podoba za obnovo je bila daleč od vsakega prenosnega računalnika tretjih oseb, zato je Dell v tem smislu velikodušno darilo.

  Operacijski sistemi

  Dell Vostro 1015 deluje v operacijskem sistemu Windows 7 Home Basic 32x ali Windows 7 Ultimate. Poleg teh operacijskih sistemov so obstajali tudi modeli, ki so delovali na Linux, Windows Vista ali MS-DOS. Ločeno za tiste, ki so imeli licenciran pogonOperacijski sistem ali samo tisti, ki želijo malo shraniti, je model prodal brez vnaprej nameščenega OS.
  Beležnice brez "operativcev" so imele le eno resno pomanjkljivost - niso imele obnovitvenega diska. Prejemanje je bilo mogoče le od uradnega predstavnika družbe Dell in samo za ločeno plačilo.

  Reviews

  Kot kažejo ocene o Dell Vostro 1015, je večina ljudi zadovoljnih z njihovim nakupom, vendar pa obstajajo nekatere negativne točke. Prva je posledica neuspešne izbire materialov, in sicer sijajne plastike, ki jo je treba vedno izbrisati s prstnih odtisov. Stvar je druga, toda šele čez nekaj časa mora postopek ponoviti. Druga pomanjkljivost je ogrevanje, zlasti v območju sledilne ploščice. Težko je reči, kaj je, vendar ostaja dejstvo.
  Tretja pomanjkljivost je slaba uspešnost. Tudi v času izdaje Dell Vostro 1015, laptop ni mogel udobno igrati sodobne igre. Po drugi strani pa je to prenosni računalnik brez iger. In zadnji minus je kratko življenjsko dobo baterije. Uporabniki se pritožujejo, da baterija traja največ 2 leti, potem pa jo je treba spremeniti.

  Na koncu

  je Dell Vostro 1015 zagotovo zanimiv prenosnik za poslovneže ali samo poslovneže. Za njegov čas je bil zelo čeden, kar dokazujejo številne pozitivne ocene. Glavne pomanjkljivosti laptop lahko varno vključujejo neopazne in simpleton design, sijajni elementi, kot tudi pomnilniške module DDR2 format. Leta 2009 so bili moduli DDR3 že na voljo, vendar je bil proizvajalec nekakoodločili, da jih zavrnejo. Kljub temu se je z vsemi nalogami Dell Vostro 1015 odlično obnesel, saj ni bilo dovolj zmogljivosti za igre, ampak za takšen prenosnik - ni bil potreben.

  Sorodne publikacije