Napaka 400: Vzroki in ukrepi

Pojav napake 400 Bad Request pri poskusu dostopa do spletnega mesta - pojav, ki je zelo pogost. Razloge za nastanek tega neuspeha lahko imenujemo precej. Toda popravljanje tega problema vključuje več rešitev, katerih uporaba bo odvisna samo od temeljnega vzroka situacije. Poglejmo vse možne možnosti.

Napaka 400 http-zahteva: vzroki za videz

Kot je jasno, izbrati metodologijo za rešitev problema bo treba narediti šele po vzrokih za takšen pojav. Bistvo tukaj ni v brskalniku. Za začetek poskusite prevesti angleško sporočilo. Dobesedno pomeni "slaba zahteva". Z drugimi besedami, nanaša se na poziv k neobstoječemu viru.


To je najpogostejša nepazljivost uporabnika, ki je napačno vnesel naslov spletnega mesta ali vnesel prenehanje imena domene (na primer, dostop do spletnega mesta Mail.ru bo zavrnjen ob vnosu zahteve Mail.ru.com ali podobnega). To je pogosta težava.
V bistvu je med vsemi, ki jih lahko nakazuje koda napake 400, naslednji temeljni vzroki:
 • napačen vnos URL-ja;
 • tesnost brskalnikov z začasnimi datotekami;
 • blokiranje dostopa iz protivirusnega in požarnega zidu;
 • Virusni vpliv;
 • težave na strežniku, na katerega je bila podana zahteva.
 • Kako popraviti napako 400 po najlažji metodi

  Začnimo z zadnjim odstavkom. Dejstvo je, da če je težava v resnici povezana z oddaljenim strežnikom, ni nič drugega kot počakati nekaj časa,in nato poskusite znova poskusiti dostop, ne ostane.


  Vendar sam Windows še zdaleč ni brez napak (vse je znano). Pojav napake 400 je lahko posledica kratkotrajnih napak in izpustov v OS, ki ne povzročajo kritičnih posledic za sistem kot celoto, temveč povzročajo nezmožnost dostopa do nekaterih internetnih virov. V tem primeru je priporočljivo, da preprosto ponovno zaženete računalnik ali prenosni računalnik in poskusite znova dostopati do spletnega mesta, preden se sprejmejo dodatni ukrepi. Možno je, da bo ta pristop deloval. Toda zanašanje izključno na takšno tehniko ni vredno (to je redko).
  Če je v sporočilu povezava na Nginx, lahko trdite, da je to res problem, ki se nanaša na strežnik, ki izvaja sisteme, temelječe na UNIX. Tukaj ne boste naredili ničesar. Mogoče bo strežnik čez nekaj časa obnovljen, tako da bo treba počakati.

  Čiščenje začasnih piškotkov

  Glavna stvar je, da ko brskalnik namesto odprte strani 400 prikaže povezavo do napake v brskalniku, to pomeni, da je v brskalniku preveč začasnih objektov.
  Kot je jasno, je v tem primeru problem lahko precej elementaren. Če želite to narediti, vsak brskalnik uporablja elemente čiščenja zgodovine ali nekaj podobnega, kjer je obvezno, da potrdite polja pred vrsticami čiščenja začasnih datotek, piškotkov in predpomnilnika brskalnika. Po zaključku takih dejanj je priporočljivo, da se ponovno ne zaženebrskalnika, ampak tudi za dokončanje celotnega ponovnega zagona celotnega sistema.

  Odstranitev blokade z zaščitnimi napravami

  Še ena precej pogosta težava, povezana s pojavom napake 400 - blokiranje dostopa na ravni protivirusne programske opreme in vgrajenih samih orodij za zaščito operacijskih sistemov (požarni zid in "Defender") .
  Najprej morate zaustaviti protivirusno zaščito, recimo deset minut in preveriti dostop. Vsaj takšno težavo opazijo protivirusna orodja Avast. Če je dostop obnovljen, dodajte spletno mesto za iskanje na seznam izključitev ali pa spremenite privzeti protivirusni program v drug program.
  Kar se tiče požarnega zidu, lahko sproži tudi napako 400. Treba jo je onemogočiti, čeprav ga sistem ne priporoča. Še vedno lahko poskusite. V primeru obnovitve dostopa do vira lahko požarni zid prenehate ali pa seznam izjem, da uporabite brskalnik.

  Preverjanje virusov

  Kot je že jasno, z virusi ni tako enostavno. Palica, ki se imenuje, ima dva konca. Po eni strani lahko antivirus blokira dostop, na drugi strani pa lahko podobna dejanja ustvarijo najbolj škodljive kode. V tem primeru morate imeti globoko skeniranje vašega računalnika, pri tem pa uporabite prenosne skenerje. Ne bo odvečno preverjati, ali je v sistemu zlonamerna oglaševalska narava. V prvem primeru lahko uporabite programe, kot je Dr. Web CureIt ali uporabite pripomoček, kot je reševalni disk, s polnopreverjanje računalnika pred zagonom operacijskega sistema med prenosom iz izmenljivega medija s programom. V drugem primeru je uporaba adwCleaner v redu.

  Nekaj ​​besed na koncu

  Kot je razvidno iz predstavljenega gradiva, je glavni problem nastanka napake 400 povezan z odpadki, ki so v brskalniku. Če ne izbriše učinkov vdelanih brskalnikov, lahko uporabite programe po meri, kot so CCleaner, Advanced SystemCare ali podobno. V takšnih programskih paketih obstajajo moduli za čiščenje (in celo sistemski predpomnilnik), ki jih lahko najdete v razdelku za odpravo zasebnosti.
  Ampak v praktično vseh aplikacijah obstaja poseben gumb za hitro optimizacijo, za njegovo izvedbo pa je potrebno zabeležiti le potrebne elemente, ki jim bo sledil pregled, po katerem se bo izvedel obračun in pospešitev celotnega sistema. Nazadnje, če nobena od zgoraj predlaganih rešitev ne pomaga, poskusite spremeniti privzeti brskalnik, ki se uporablja za brskanje po internetu, ali dokončajte ponastavitev.

  Sorodne publikacije