Kako povezati prenosni računalnik s televizorjem prek povezave HDMI: vodnik po korakih

Zdi se, da ni jasno, zakaj priključiti prenosni računalnik s televizorjem? Odgovor je preprost: veliko bolj prijetno je gledati vaš najljubši film, peti karaoke na velikem zaslonu in igrati kakšno igro. Še posebej, ker ima moderna tehnologija vsako priložnost za uresničitev te ideje. HDMI kabel je tisto, kar je "povezovalna povezava" za povezovanje dveh modernih medijskih naprav.

Kaj je HDMI

HDMI tehnologija je način prenosa digitalnih video in avdio informacij med več napravami. Prednost tega formata je v tem, da HDMI podpira povezovanje z vsemi znanimi napravami, ki so opremljene z ustreznim priključkom.


V tem primeru prenos slike in zvoka na povečan projektor /zaslon ni edina prednost. Glavna stvar - s spremembo velikosti ohranja prvotno kakovost, kar je pomembno pri gledanju filmov ali računalniških iger.

Potrebne komponente

Pravzaprav ni težko ugotoviti, kako povezati prenosni računalnik s televizorjem prek HDMI. Potrebno je samo imeti nekaj komponent:
 • HDMI-žica;
 • prenosni računalniki;
 • TV.
 • S tem kablom so naprave priključene in po majhnih nastavitvah in pripravah lahko uživate v sliki na velikem zaslonu televizorja.
  Isti kabel HDMI se v teoriji prodaja skupaj s televizorjem. Če ga nimate, ga lahko kupite v kateri koli trgovini z računalniškimi pripomočki in opremo.Prednost tega kabla je, da popolnoma ohranja prvotno kakovost videa in tudi parametre zvoka. Pomembno je le slediti navodilom in slediti korakom v določenem zaporedju.

  Priprava na povezavo

  Prvi korak je priprava na povezavo. Najprej morate pregledati prenosni računalnik in poiskati vhod na kablu HDMI. Najdete ga poleg priključkov USB na levi ali desni strani spodnjega pokrova naprave.
  Podobno morate pregledati televizor. Običajno je potreben priključek na hrbtni strani televizorja, lahko pa je tudi na sprednji plošči. Najnovejši modeli so opremljeni z več vhodi, zato morate zapomniti številko pred priključitvijo prenosnika na televizor prek HDMI.


  Načeloma tukaj je vse kuhanje, zdaj lahko nadaljujete z drugim korakom - povezovanjem naprav med seboj. Za vstavljanje kabla HDMI potrebujete prej omenjeni priključek za televizor in prenosni računalnik. Zaželeno je tudi, da so pripomočki onemogočeni.

  Nastavitev televizorja

  Naslednji korak je nastavitev televizorja za sprejem signala iz prenosnika. Da ga omogočite, morate iz daljinskega upravljalnika televizorja nastaviti želeni vir signala, in sicer HDMI. Odvisno od modela tehnologije se lahko vključitev želenega načina izvede na različne načine. Glavne vrste gumbov so »Vir«, »TV /AV.
  Če priključite prenosni računalnik na televizor prek povezave HDMI na enega od več priključkov TB, morate izbrati možnost z ustrezno številko na seznamu. Če je vse narejeno pravilnonato se na zaslonu televizorja prikaže namizje prenosnega računalnika ali tok, ki se odpre na oknu prenosnega računalnika.

  Konfiguriranje prenosnega računalnika

  No, nadaljujte z naslednjo fazo namestitve. Zdaj morate narediti sliko s prenosnika na TV preko HDMI je visoke kakovosti in dobro prilegajo v okviru TV zaslonu. To nastavitev je treba izvesti samo enkrat, med prvo povezavo in z nadaljnjo uporabo bo samodejno iskanje.
  Zato je treba izvesti naslednje postopke:
 • PCM kliknite na namizje;
 • v meniju izberite "Zaslon" - "Ločljivost zaslona";
 • z ročnim branjem morate izbrati najboljšo ločljivost. Pogledati mora kakovost slike, saj lahko postane jasnejša ali bolj zamegljena.
 • Poleg tega, da je treba paziti na druge razpoložljive možnosti, in sicer:
 • prekrivajo zaslone (kar pomeni, da se bo prikazal isto sliko in TV in laptop);
 • podaljšanje delovnega območja;
 • prikaz monitorja 1 - oddajanje bo potekalo samo na zaslonu prenosnega računalnika;
 • , 2 zaslon monitor - zaslon gre prazno prenosni računalnik, video je samo na televiziji.
 • V bistvu je to korak opisuje, kako povezati laptop na TV preko HDMI, popolno. Ampak morate zapomniti majhne nianse. Še posebej govorimo o obremenitvi opreme prenosnega računalnika pri uporabi v določenih načinih igranja. Če hkrati slika preide na obe napravi, se intenzivnost grafične kartice znatno poveča. Zatoni vredno zlorabe.

  Težave z zvokom na televizorju

  Zdaj je smiselno izgovoriti vse možne težave, s katerimi se lahko uporabnik srečuje. In če ugotovite, kako povezati prenosni računalnik s televizorjem prek HDMI-ja, je dovolj preprosto, da brez dodatne pomoči ni mogoče rešiti nobenega problema. Najtežja situacija je pomanjkanje dobrega števila televizijskih zvočnikov. Natančneje, zvok prihaja iz zvočnikov beležke, slika pa je prikazana na televizorju.
  Če želite obnoviti zvok, morate na prenosnem računalniku odpreti ploščo zvočnega mešalnika. V spodnjem desnem kotu zaslona morate klikniti na PCM na ikoni zvočnika. V meniju kliknite na element "Predvajalne naprave". Če je kabel HDMI pravilno priključen, mora biti televizor prisoten na seznamu naprav. Treba ga je izbrati in nastaviti na "privzeto". Po tem se mora zvok normalizirati.

  Glavne težave pri povezovanju kabla HDMI

  Težave z zvokom - to je daleč od edinega problema, ki lahko uporabnika čaka na kakovostnem ogledu svojih najljubših filmov na velikem zaslonu. Možni so naslednji problemi:
 • Pri nastavljanju optimalne ločljivosti televizijskega zaslona lahko pride do neprijetnosti. Zlasti razlika v velikosti televizijskega zaslona in prenosnika. Rešitev tega problema je, da izberete možnost "Monitor 2" v nastavitvah prenosnega računalnika. Sistem za največjo možno sliko sprejme boljšo sliko.
 • Okvara grafične kartice. To je le predpostavka, toda za zagotovitev, da je z napravo vse v redu, je treba preveriti njen status. Če želite to narediti, pojdite na ploščoupravljate, izberite Upravitelj naprav, na seznamu video kartic izberite in preverite. Mora biti sporočilo "Naprava je povezana in deluje pravilno". Če ni tako, lahko poskusite znova namestiti gonilnik ali ponovno zagnati prenosni računalnik.
 • Nout TV ne vidi prek HDMI. Razlog za to je lahko le eden - kabel HDMI je napačen. To se zgodi, če se kabel prekriva, kakovost izdelka je nizka ali (kar je malo verjetno) ni združljiva s tem modelom televizorja. Da bi odpravili okvaro, morate delati na izkušen način. Na primer, poskusite uporabiti drug kabel, priključite drug prenosni računalnik ali drug televizor. Rešitev bo najdena.
 • Zaključek

  Tako ni nobenega zapletenega povezovanja dveh naprav s kablom HDMI. Toda koristi takšnih dejanj so očitne - lep pregled ali igralni proces na velikem zaslonu je bolj realističen kot na prenosnem računalniku. To je logično, vendar, da 38-40 palcev vsaj videti bolj impresivno od 14-17. Mimogrede, predolgo igranje v tem načinu igranja ni priporočljivo, saj močno vpliva na vid. In čeprav se nota ne poveže prek HDMI na televizor, vam ni treba takoj obupati in spustiti roke. Seznam možnih okvar ni tako velik, zato lahko metoda poskusov in napak najde korenino problema in ga odpravi.

  Sorodne publikacije