Tableta Prestigio MultiPad 4: opis, funkcije, pregledi

Leta 2010 je bil na iPad predstavljen pametni računalnik z zaslonom na dotik. Po nekaj mesecih so tablični računalniki uspeli osvojiti srca uporabnikov in so opustili številna okorna namizja v prid novih mobilnih pripomočkov. Ampak to ni 10 let, odkar je to znanje preživelo, in drage, vrhunske tablete so odšle s podstavka, s čimer se umaknejo mladi in cenovno ugodni modeli. O eni od teh naprav in bo obravnavana v tem pregledu - ta tableta Prestigio MultiPad 4.

Pozicioniranje na trgu

Prestigio je ruska blagovna znamka, ki ne vzame zvezd z neba in ustvarja poceni pripomočke, prilagojene ruskemu trgu. Seveda se za montažo vseh naprav srečajo pridni Kitajci, vendar iz tega ne postanejo niti boljši niti slabši. Prestigio MultiPad 4 Ultra Quad je cenovno ugodna in uravnotežena naprava, ki pokriva potrebe običajnega uporabnika. To velja tako za tehnično opremo naprave kot za komponento programske opreme. Proizvajalec poskuša svojim uporabnikom ponuditi kar največ priložnosti in hkrati ohraniti dokaj nizko ceno. Glavna kombinacija obeh je Prestigio Multipad 4 3g.

 • Paket.
 • Naprava za polnjenje za napajanje iz električnega omrežja.
 • Usnjena torbica z magnetnim pritrjevanjem.
 • OTG kabel za priključitev dodatkov in zunanjih naprav.
 • USB kabel za polnjenje in sinhronizacijo podatkov.
 • Navodila za uporabo.
 • Garancijska kartica.
 • Tabletedobite z vnaprej nameščeno programsko opremo.
 • Oblika ohišja

 • Mere: 204 x 157 x 9,6 milimetrov.
 • Teža: 450 gramov.
 • Tukaj je brez ogledov. Proizvajalec je navdih črpal iz prve generacije iPad-a in zgodnjih različic Nexusa. O tem pričajo masivni okviri okrog zaslona, ​​kraji zvitka in lokacija antene. Na splošno je povedati nekaj slabega ali dobrega o zunanjosti naprave težko, brezlično in neopazno. Na uradni spletni strani proizvajalec ponosno trdi, da gadget uporablja aluminij, in to je tako - logotip podjetja je izdelan iz poliranega aluminija. Prevladujoči material je plastika, prijetna na otip, mat, netržena. Kakovost gradnje v povprečju. Obstajajo opazne škripanje in ozadja, vendar ne uničujejo celotnega vtisa. Kjer je bolj razdražljiv širok okvir, izkrivljajo kompaktno tablico.

  Krmilniki in komunikacije

  Na sprednji strani ni fizičnih kontrol - samo številske tipke na zaslonu so aktivne, ko so osvetljene. Na desni strani tablice je gumb za vklop in zaklepanje naprave ter krmiljenje glasnosti rokerja. Na levi strani so vrata micro-USB in mikrofon. Zgoraj je na voljo standardna 3,5 mm avdio vrata.

  Prestigio Multipad 4 podpira brezžično brezžično povezavo 80211 n. Na voljo je vgrajen sprejemnik Bluetooth. Podprta so mobilna omrežja tretje generacije. Za prostor LTE ni bilo mogoče najti, vendar obstaja popoln GSM-modul, kar pomeni, da lahko tableta deluje v celičnem načinuklicanje in pošiljanje sporočil SMS.

  Prestigio MultiPad 4: Značilnosti

  Za lažje zaznavanje so informacije predstavljene v obliki tabele

  Prikaz  8 palcev, resolucija 1024 do 768

  )


  Cortex A7 4 jedra, urna frekvenca 1200 megahertz  grafika


  ) PowerVR SGX  Pomnilnik  1 gigabajt  Vgrajeni pomnilnik

  16 gigabajtov (podprte pomnilniške kartice do 32 gigabajtov)  baterija


  )
  4600 milliamper * h  kamere

  75)

  spredaj 0,3 milijona slikovnih pik, zadaj 2 milijona slikovnih pik  Vdelana programska oprema tabličnega računalnika Prestigio Multipad 4  Android 4.2
  87)

  Akustika in kamere

  Tablica je opremljena z enim zunanjim zvočnikom na zadnji plošči (poleg logotipa proizvajalca). Zvok je glasen, vendar nejasen. Nizke frekvence in nizke frekvence so močno zmečkane, tako da se zvočnik "zlomi". Da bi poslušali glasbo, dinamika tega morda ne bo dovolj, vendar je obseg glasbe dovolj, da čutite klic, tudi v hrupnem prostoru, in to je glavna stvar.
  Tableta ima dve kameri, oba pa nista zelo kakovostna. Glavna kamera ima ločljivost 2 milijona slikovnih pik. Ni osnovnih funkcij, kot so samodejno ostrenje, prepoznavanje obrazov in digitalna stabilizacija. Fotografije se namazajo, potemnijo. Barva in obseg svetlobe prav tako dopuščata veliko želje. Daljni predmeti padejo v artefakte in svetlobni viri zbledijo. Fotoaparat se bo prilegalsamo za izvajanje utilitarnih funkcij (shranjevanje vizitke ali dokumentov). Sprednja kamera je še slabša - VGA. To ni, da ljubitelji "Selphy" nimajo kaj ujeti, ampak tudi tisti, ki radi govorijo na video.

  Zaslon

  Tablica je opremljena z zaslonsko ploščo z diagonalo 8 palcev in ločljivostjo 1024 x 768 slikovnih pik (število pik na palec je 160). Dovoljenje je podobno kot pri prvi generaciji iPad mini in drugih podobnih pripomočkov, kar očitno ni dovolj za multimedijsko napravo. Ločeni piksli so presenetljivi, plavajoče pisave, besedilo in spletne strani so videti premajhne in skoraj neberljive. Poleg nizke ločljivosti, vtis pokvari šibke barve, svetle barve zbledijo, kljub prisotnosti sijajnega zaključka. Zaslon uporablja TFT IPS matrico, ki pozitivno vpliva na svetlost in kot gledanja - tukaj ni maksimizirana, vendar z naravnim nagibom (90 stopinj navzgor) barve niso obrnjene. 4. Zaslon tablete zagotavlja visoko občutljivost. Značilno je, da so naprave v tej cenovni kategoriji nadležne z "lesenimi" ploščami na dotik, ki se odzivajo na zakasnelo dotikanje.


  Produktivnost, spomin in avtonomija

  Ena od prednosti tabličnega računalnika je bila ostrejši čip s štirimi jedri Cortex A7, ki dosega 1200 megahertz. Moč procesorja je dovolj za udobno delo z operacijskim sistemom in izvajanje preprostih nalog, kot je brskanje po spletu in ogled videa. Kaj?Za kompleksne aplikacije je situacija malo bolj zapletena, masivna navigacijska programska oprema in programska oprema za obdelavo fotografij se nekoliko spotaknejo, vendar deluje in opravlja svojo funkcijo 100%. V kompleksnih 3D igrah, kot je "Asphalt" -8, naprava pošteno drži 30 sličic na sekundo, kar je več kot dovolj za udobno igro.
  Dopolni CPU: 1 GB RAM-a in grafični video podsistem PowerVR SGX. Na žalost se majhna količina pomnilnika RAM več kot enkrat spomni, na primer, ko hkrati gledate ducat spletnih strani ali kadar delate z več aplikacijami hkrati.

  Rezultati preskusov

  V sintetičnih testih je tableta pokazala naslednje rezultate:
 • Merilo Antutu 3d je doseglo 2312 točk.
 • V klasičnem preskusu je tableta Antutu Benchmark dosegla 12770 točk.
 • Tableta Geekbench je dosegla 4587 točk.
 • Število glavnega pomnilnika je 16 gigabajtov. Ni najboljši kazalnik, vendar je stanje mogoče popraviti z namestitvijo pomnilniške kartice (podprte kartice do 32 gigabajtov). Tudi z avtonomijo je vse v redu. Baterija Prestigio MultiPad 4 ima kapaciteto 4600 milimetrov * h. Baterije so dovolj za cel dan dela v neženem načinu delovanja. Za zmerne obremenitve, kot je deskanje z Wi-Fi, se čas skrajša na 5 in pol ure. Pri gledanju videa je delovni čas 5 ur in pol. Večina energije, ki jo porabi zaslon, ne glede na to, katere naloge so dodeljene napravi. Sistem, nameščen na napravi, ima težave s polnjenjem: na koncu, bližje 10%, se tablični računalnik ustavidoloči raven.

  Primerjava s konkurenti

  Zaradi lažjega zaznavanja so informacije predstavljene v obliki tabele

  Parametri  Prestigio MultiPad 4


  )
  ASUS Transformer Pad Prime  Samsung Galaxy Tab 7  Nexus 7 (2012)  Teža  450 gramov  568 gramov  274 gramov
  142)

  340 gramov  Prikaz  1024 od 768 točk, 8 palcev  1280 do 80010 palcev  1280 do 800 7 palcev  1280 do 800 7 palcev
 • 6)

  Procesor  Cortex A7 4 jedra, 1200 megahertz  Nvidia Tegra 3 4 jedra, 1400 megahertz
  )


  1300 megahercev, 4 jedra  Nvidia Tegra 3 4 jedra, 1200 megaherc  189)


  1 gigabajt  1 gigabajt  1,5 gigabajtov  1 gigabajtov  Obseg ROM-a  16 gigabajti  32 gigabajti  8 gigabajtov  32 gigabajti  Širitev spomina  MicroSD  MicroSD  MicroSDXC  Noben  prisotnost tipkovnice


  Obstaja  noben  noben  ) Video podsistem  PowerVR SGX  Nvidia Tegra 3  Vgrajen  Nvidia Tegra 3  Kamere  Glavna enota z ločljivostjo 2 milijona pik, 0,3 milijona slikovnih pikfrontal  8 megapixels main, 1.2 megapixel frontal  5 megapixels main, 2 megapixel frontal  ) 1.2 megapixel frontal  akumulator  4600 milliamper * h  25 vatov *
  Android  Android  Android Android 5.1


  Android 4.3

  Prvi konkurent je velik, zelo močan, usmerjen k tistim, ki so uporablja tablični računalnik za delo. ASUS naprava je hibrid, ki deluje na Androidu. V primerjavi z raziskovanim "strojem" presega življenjsko dobo baterije in tehnično opremo. Lahko se pohvali s prisotnostjo tipkovnice. Hkrati pa je veliko težji, masivnejši, vendar še vedno spada v kategorijo prenosnih naprav.
  Drugi konkurent je lahek, lep, prefinjen, osredotočen na tiste, ki uporabljajo tablični računalnik za zabavo. Samsung je znan po svojih živahnih zaslonih, Tab ni izjema. Tableta je tako kompaktna, da jo je mogoče nositi v notranjem žepu plašča namesto v pametnem telefonu. Med drugim vzame dober strel in lahko nadomesti poceni "milo". Tretji konkurent je kompakten, zmogljiv, namenjen tistim, ki imajo radi "čisto" Android. Glavna prednost pripomočka je postal proizvajalec. Napravo je razvil Google, zato bo sistem deloval gladko in hitro. Poleg tega je Google veliko pozornosti namenil oblikovanju in kakovosti zbirke, ki je ne moredruge družbe.

  Ocene

  Tablica je dobila 4.5 točk na "Yandex.Market", ki že veliko govori. Potrošniki so zadovoljni z napravo in skoraj vedno dajejo najvišjo oceno. Uporabniki so opozorili na zmogljivo tehnično opremo, ki vam omogoča, da tablični računalnik uporabljate udobno tudi po namestitvi velikega števila programov. Cenimo razpoložljivost četrte generacije Android, to različico, ki je prilagojena za tablične računalnike in podpira večino sodobne programske opreme. Lastniki tablet so bili veseli, da je na napravi nameščen pisarniški paket in veliko število aplikacij, prilagojenih ruskemu trgu. Lastnikom avtomobilov je tableto uspelo prilagoditi funkcijam navigatorja. Zaradi prisotnosti 3G-modula in Androida, lahko prenesete katero koli navigacijsko programsko opremo in imate pri roki najnovejše kartice. Kompaktna velikost tablice in veliko število univerzalnih lastnikov prav tako prispevajo k tej uporabi. Posebna pozornost je bila namenjena celotnemu GSM modulu. Možnost klicanja in pošiljanja sporočil SMS iz tabličnega računalnika, kljub prevladujoči velikosti telefona - funkcija je bolj uporabna kot ne.
  Obstajajo tudi minute, vendar jih je nekaj. Uporabniki se držijo tabličnega računalnika, brez slušalk. Na splošno se tabletam le redko dodaja, a ker je Prestigo Multipad 4 našel prostor za FM modul, se zdi, da je izgled slušalk v kompletu logičen in potreben. Navdušenci, ki jih poganja želja po utopitvi v pripomočku,pritožujejo zaradi težav pri sestavljanju naprave in pogosto postavljajo vprašanja o tem, kako razstaviti tableto Prestigio MultiPad 4. Lastniki, ki so uspeli "izvesti" ponudbo, da se znebijo vseh vijakov, najdejo območje pod tipkami in se poskušajo dotakniti zaslona na tem področju s pomočjo posrednika . Priporočljivo je, da mediator obrišete po obodu in ga na koncu posušite, da ne bi poškodovali sapnika. Pod zaslonom so 4 lepljivi kvadrati, zaradi katerih je zelo tesno izklopljen.

  Namesto zaključka

  V suhem ravnotežju pred nami - praktičen, preprost in poceni pripomoček, multimedijska tableta brez jasnega pozicioniranja in izrazitih napak. Pros:
 • Nizki stroški.
 • Dobra tehnična oprema.
 • Android je četrta različica.
 • Proti:
 • Plastični kovček.
 • Slaba kamera.
 • Sorodne publikacije