Shazam: Analogi, destinacija, ki jo izberete?

Če ima oseba sodobno napravo, lahko izbere kateri koli program, ki mu najbolj ustreza. Trenutno so največje povpraševanje po SoundHound in Shazam. Vendar pa slednje dajejo največjo prednost, saj program vsebuje veliko število skladb, rezultati pa so zelo natančni. Če ga ne morete uporabiti, lahko izberete program iz analogov "Chazama".

"Yandex Alice"

Ta glasovni pomočnik je na voljo za naprave iOS, Android in Windows. Ta program je ekvivalent "Shazam". Če želite izvedeti, kaj vam je všeč, morate na "Alice" postaviti glasovno poizvedbo: "Kakšna pesem se predvaja?" Potem jo bo poslušala in dala ustrezen rezultat v sporočilu. Danes je ena izmed najbolj priljubljenih med aplikacijami, podobnimi Shazamu.


Prednost uporabe Alice je visoka stopnja odziva. Uporabniku ni treba porabiti veliko časa za odklepanje naprave in vklop programa. Dovolj je, da preprosto izgovorite glasovno zahtevo, po kateri se program aktivira in vse bo izvedeno sam. Tudi "Yandex. Alice" ima zelo široko funkcionalnost, ki je nedvomna prednost. Program omogoča uporabniku, da takoj naroči storitve na internetu, kot tudi upravlja z napravo z glasom. Edina pomanjkljivost je pomanjkanje takšne priložnosti v operacijskem sistemu Windows. Trenutno je ta funkcija na voljo samo na napravah iOS in Android, čeprav se bodo razmere v prihodnosti izboljšale.


Midomi

Ta analog Shazame za računalnik ima vmesnik v angleškem jeziku. Takšna pomanjkljivost praktično ne posega v uporabnika, saj je to precej intuitivno, kar omogoča enostavno uporabo programa in brez posebnega znanja angleščine. Da bi našli pesem, potrebujete:
 • Zaženite program Midomi.
 • Kliknite na tipko Klikni in Zvoni ali Hum. V nekaterih primerih boste morda morali programu omogočiti dostop do mikrofona.
 • Po tem je treba počakati, da Midomi zazna melodijo ali jo sama zapeti. Celoten postopek traja približno 30 sekund.
 • Rezultati lahko vsebujejo več skladb naenkrat. Razlog za to je dejstvo, da ima program precej široko osnovo in priznava tudi glas osebe. Zaradi tega lahko pride do težav z izhodom. Tudi kljub dejstvu, da v angleščini, v svoji bazi lahko najdete pesmi v ruščini.

  Audiggle

  Program je podoben programu Shazam za osebni računalnik. Namesti se lahko na Windows XP, 710 in Mac OS. Ko prvič zaženete ta program, lahko izberete vir zvoka. To je lahko:
 • Mikrofon (uporablja se za zunanje avdio vire).
 • Stereo Mixer (pomaga določiti glasbo, ki se trenutno predvaja v računalniku).
 • Ne glede na to, kaj je uporabnik izbral po prvi vožnji, lahko spremeni način določanja nastavitev zvoka. Na začetku dela z aplikacijo je potrebna registracija. Za nekatere se zdi, da je to precejšnja pomanjkljivost, vendar je sam postopek precej hiter. Vnesti morate tudi prijavo, e-poštni naslovtudi geslo. Prednost je v tem, da je postopek registracije popolnoma v samem programu. To pomeni, da uporabniku ni treba iti na različna mesta in porabiti čas za to.
  Nato bo program deloval v ozadju. To pomeni, da takoj, ko mora uporabnik določiti skladbo, ki se predvaja pri iskanju računalnika. Ta vir vam ne omogoča, da bi našli zvok po pesmi. Uporabnik lahko prenese zvočni ali video posnetek ali povezavo do zanimive pesmi. Postopek iskanja traja od 10 sekund do minute.

  Google Sound Search

  Ta analog "Shazam" za Android je uradna Googlova aplikacija. V ruskem segmentu se to imenuje "Audio Search". Program lahko uporabljajo lastniki skoraj vseh različic Androida.
  Če aplikacija ni bila nameščena v napravi, se mora uporabnik prijaviti v Google Play, poiskati »Audio Search« v njem in nato namestiti aplikacijo. Načelo programa je povsem podobno prejšnjemu. Takoj, ko uporabnik zasliši najljubšo melodijo, zažene »Audio Search«, ki bo v kratkem času določila ime skladbe.
  Glavna prednost programa je uporaba storitve Google Play. Ko je pesem najdena, bo uporabnik lahko odprl svojo stran v aplikaciji, jo nato kupil in prenesel v svojo napravo. Pomembna pomanjkljivost je, da tega programa ni mogoče zagnati na starejših različicah Andoroida.

  SoundHound

  Uporablja se za iskanje glasbe, ki se predvaja okoli uporabnika. To je neposredni analog "Shazam". Aplikacijo lahko zaženete v sistemih Android in iOS. Zato je lahkov uradnih distribucijah teh sistemov in tudi na spletnih mestih tretjih oseb. Tako kot v drugih programih lahko uporabnik preprosto poje melodijo in aplikacija najde želeno skladbo.
  Seznam prednosti:
 • neposreden dostop do biografij izvajalcev in zgodovinskih skupin.
 • Zaradi sodobnega algoritma postopek iskanja traja približno 10 sekund, kar je zelo hitro v primerjavi s Shazamom.
 • Sposobnost pridobivanja aktualnih in aktualnih informacij o najdeni glasbi in albumih.
 • Funkcija predvajanja besedila v živo.
 • Prisotnost velikega števila video posnetkov.
 • Funkcija sprejemanja sporočil o dogodkih, ki zanimajo skupine uporabnikov in izvajalce.
 • Preprosta objava rezultatov, najdenih na socialnih omrežjih Facebook in Twitter.
 • Sposobnost nakupa želene skladbe v uradni distribuciji uporabljenega sistema.
 • Stalno osvežene baze z glasbo.
 • Poleg tega lahko uporabnik kupi plačano različico. Za razliko od freeware, nima oglasov.

  Eden je mogoče razlikovati od minusov, vendar je zelo pomemben. Predstavljen z analogno "Shazama" ima velike težave z ruskimi pesmi in jih pogosto ne more najti. Prav tako obstaja težava, da SoundHound včasih ne more natančno prepoznati glasbe. Rezultat je napačen ali pa ne.

  MusiXmatch

  Aplikacija izgleda dobro v ozadju "Chazama" in podobnih programov, saj je poleg funkcije definiranja pesmi tudi program vgrajen igralec in iskanje po besedah. Slednje je zeloPriročno, saj se pogosto ljudje spomnijo le nekaj odlomkov pesmi, njihovo iskanje neposredno prek interneta pa lahko vzame veliko časa.
  Aplikacijo lahko prenesete prek storitve Google Play in App Store. Uporabniki opazijo skromen in uporabniku prijazen vmesnik. Prav tako je velik plus, da predstavljeni program združuje igralca in aplikacijo za iskanje glasbe. Edina slabost je prisotnost obsesivnega oglaševanja.

  Kaj izbrati na koncu?

  Najprej mora uporabnik temeljiti na svojih zmožnostih in potrebah. Če je vaša prenosna naprava zastarela in ne podpira sodobnih aplikacij, boste morali uporabljati osebni računalnik. Ta metoda ni zelo priročna in popolna. To je posledica dejstva, da je iskanje glasbe pogosto potrebno zunaj doma, kjer ni računalnika.
  Lastniki sodobnih prenosnih naprav imajo veliko več prostora za izbiro. To pomeni, da se lahko sami odločijo, katero aplikacijo bodo uporabili.

  Sorodne publikacije