Kaj je motor za igre? Prepoznajte in preglejte priljubljene platforme za ustvarjanje aplikacij

Skoraj vsak igralec je slišal o različnih igrah. Vendar pa vsi ne razumejo, kaj je to. Tudi razvijalci ne morejo dati posebne opredelitve, ki so mehanizmi za ustvarjanje iger. To je posledica dejstva, da je ustvarjena aplikacija neločljivo povezana z motorjem igre. In sam motor je niz različnih programov.

Splošni pojmi

Po mnenju programerjev je Game engine programska oprema, ki ustvarja računalniške igre. Vsak razvijalec uporablja svoj edinstven motor. Ta izraz se je pojavil pred 15 leti. Razširil se je na odhodne strelce, kot so "Wolfenstein" ali "Quake". Ker te igre združujejo 3D grafiko, fiziko, zvok in animacijo orožja.


Po izdaji takih prijav na podlagi že zaključenih motorjev so bila ustvarjena nova dela. Spremembe so bile minimalne: karte in grafike so bile preoblikovane. Tudi fizični motor se je spremenil. Ustvaril je platformo posebej za vsako zvrstno igro. Če se motor uporablja za druge platforme, razvijalec ne bo mogel odkriti celotnega potenciala ideje. Igre za igre na srečo so bile razvite za delovanje posameznega žanra. Pogosto so neločljivo povezani s samim proizvodom. Igra ne more delovati brez motorja. Ker je del programa.

Kaj so?

Mnogi ljudje se sprašujejo, kakšen je igralni motor. Vendar pa za popolno razumevanje osebe morajo poznati sorte te osnovne programske opremezagotavljanje Ker je motor za strelec in dirkalni simulator zelo različen. Vendar pa imajo nekatere skupne značilnosti. Raznolikost igralnih motorjev:


 • Strelci. Bili so prvi v industriji video iger. Taki motorji so najbolj kompleksni in tehnološki.
 • "Platforme". To so nekateri najpreprostejši motorji. Njihova naloga je podpora delovanju enostavnih aplikacij.
 • "Boj". Takšna programska oprema je namenjena obdelavi animacijskih znakov. Razvijalci delajo na animaciji in fiziki vsakega stavka, da bi povečali realizem igre.
 • To so glavne platforme, za katere je ustvarjena ločena programska oprema. V svetu je še veliko drugih žanrov in motorjev. Vendar pa te platforme imajo skoraj celotno industrijo video iger.

  Mnenje razvijalcev

  Nekateri programerji podajajo definicijo igre. Razumejo ga kot zapleteno pri pisanju programov, ki so sestavljeni iz več deset različnih komponent. Vsak del motorja mora biti posebej konfiguriran za igro. V današnjem svetu je programska oprema velik nabor različnih orodij za ustvarjanje iger. Vključujejo vizualno komponento. Razvijalec lahko nadzoruje celoten proces ustvarjanja iger. Poenostavlja veliko strokovnih nalog. Na vprašanje: "Kaj je motor za igre?", Se razvijalci pogosto odzovejo na nekaj predlogov. Kot je težko odgovoriti na kratko. Strokovnjaki pravijo, da je motor - poseben podprogram za pravilno delovanje programa.Združuje vse potrebne funkcionalnosti za ustvarjanje in razvoj igre.

  Priljubljeni kazalci

  Nemško podjetje Crytek je ustvarilo CryEngine 4. Je eden najboljših motorjev. Uporabili so ga v delih: Far Cry, Crysis, Warface in tako naprej. Z CryEngine razvijalci ustvarjajo brezhibne lokacije. Tudi motor črpa velika območja brez koridorjev. Podpira animacijo znakov, transport, interakcijo z okoljem in tako naprej. Motor Frostbite je eden najbolj spektakularnih in realističnih. Ustvaril ga je Electronic Arts. Znan je po bojišču. Na tem motorju so ustvarjeni simulatorji rase, strelec, platformer. Je večnamenska. Veliko igralcev zanima vprašanje: "V kateri igri je bil uporabljen preoblikovani motor?". To so naredili razvijalci mesta Frostbite. Poleg glavne igre so uporabili motor Need for Speed. Preoblikovan je bil v simulator tekmovanja. Značilnost igre - to je globoka podrobnost uničenja in posebnih učinkov. Tudi programska oprema je dobro zasnovana tekstura. IW Engine je neposredni konkurent motorju Frostbite. Uporablja se za ustvarjanje strelec Call of Duty. Razvijalci so ustvarili veliko prilagoditev te programske opreme. Vendar se vsaka od njenih različic ne razlikuje veliko od starejših. Obstaja nekaj prednosti za ta motor: hitra obdelava prostorov, post-efekti, veliko poligonov na objektih. Vendar ima tudi slabosti. Nekateri igralci ga imenujejo arkadna. In taka smer za strelce sploh ni primerna. Nekateri oboževalci serije vedo, da je taka igra motor. Zatoponuditi, da se znebite IW Engine in ustvarite nekaj novega za Call of Duty.

  Sorodne publikacije