Kyocera FS-1120 MFP: opis, specifikacije in pregledi

Nakup tiskalnika je težka pravica. Redko uporabniki razumejo tehnične lastnosti. Ja, in za domačo uporabo je to praktično nepomembno. Glavna stvar je, da naprava natisne dokumente in izvlečke za šolo. V nasprotnem primeru dodatni podatki niso potrebni. Toda za pisarne in različne industrije je treba to točko skrbno preučiti. Pomembno je razumeti hitrost tiskanja tiskalnika, njegovo povprečno obremenitev itd.

Naprava

Navadno se tiskalnik imenuje vse naprave, ki lahko tiskajo, optično preberejo in optično preberejo. V resnici pa ni. Klasičen tiskalnik je besedilna ali grafična naprava za izhod informacij. Deluje v parih z računalnikom in prevaja potrebne informacije iz digitalnega medija v fizično. Slednje pomeni papir. Glavna značilnost tiskalnika - to je majhen tisk.Očitno se ta stroj lahko imenuje mobilni, ker vam omogoča, da kadarkoli natisnete vse informacije. Ne zahteva množične zagone, ustvarjanje tiskanih obrazcev itd.

Raznolikost

Preden se lotimo vseh prednosti in slabosti Kyocera FS-1120, morate razumeti klasifikacijo tiskalnikov. Od njihove izdaje, in to je 1984, obstaja veliko vrst te naprave. Razlikujejo se po velikosti, načinih tiskanja in drugih parametrih. Tiskalniki imajo črno-beli ali barvni žig. Naprava v skupni rabi zkonstruktivna komponenta in na principu oblikovanja podobe. Med tiskalniki, ki jih ni mogoče natisniti, so bili najbolj znani nizalni in laserski tiskalniki. O njih malo bolj podrobno.


Tiskalnik z disketo je precej počasen tiskalnik, zlasti v primerjavi z laserjem. Vendar naprava ustvari zelo kakovostne natise. Ustvari sliko z uporabo točk. Narejene so v obliki matrice tekočih barvil.
Laserski tiskalnik, kateremu pripada preiskovani Kyocera FS-1120 MFP, deluje veliko hitreje. Ima vsaj kakovosten odtis. Papir uporablja kserografsko tiskanje. Laserski žarek sodeluje pri oblikovanju slike, ki skozi osvetlitev osvetljuje fotosenzitivne elemente naprave.

Serija

Kyocera FS-1120 je predstavnik cele vrste laserskih tiskalnikov in večnamenskih naprav. So v srednji cenovni kategoriji. Za dom bo njihov nakup odveč, vendar za majhno pisarno naenkrat. Serija ima velike naprave, večnamenske in zmogljive. Njihov videz je zelo podoben. Imajo črni vrh in belo dno. Gumbi na vseh modelih se nahajajo na zgornji plošči. Vmesniki so zadaj.

Značilnosti

Tiskalnik Kyocera FS-1120 s svojimi "brati" ima funkcije. Torej imajo zelo zmogljiv toner. To je edini potrošni material v napravi. Ima velik vir, v majhnih modelih lahko ustvari do 3 tisoč odtisov. Za majhno pisarno je to dober kazalnik. Če je podjetje veliko, potem potrebuje toner ne manj kot 20-50 tisoč izvodov. Najmanjši družinski modeli imajo do 1000 natisov.
Druga značilnost modelov v tej seriji je njihov foto boben. Visokokakovosten je iz trpežnih materialov, silicijeve keramike. Sredstva v majhnih tiskalnikih družine do 100.000 strani ali 3 leta neprekinjenega dela. Vendar so to le pogojni kazalniki. Dejstvo je, da modeli živijo dlje, kot so. Z lahkoto se spopadajo z nalogami in več kot 5-7 let.

MFP

Kyocera FS-1120 MFP ni samo laserski tiskalnik, temveč je pristna večnamenska naprava (MFP). Kljub temu, da opravlja številne naloge, se hkrati šteje za proračun. Na splošno ga lahko postavite doma, tudi če res natisnete veliko ali delate doma. Videz tiskalnika je skupen zbirki. Za razliko od mnogih podobnih modelov je ohišje višje kot po širini. Lahko ga razdelimo na dva dela. Vrh je pobarvan v temno barvo. Težko ga je imenovati črna, dokaj temno siva. Spodnji del je bel. Zgornji pokrov je flip-flop, optični bralnik je tam, in lahko vidite faks elemente tam. V bližini so vsi gumbi in majhen zaslon. Priključki na hrbtni strani. V svetlem delu ohišja je pladenj za papir.

Splošne značilnosti

Kyocera FS-1120 MFP ima mlajši analogni - Kyocera FS-1020 MFP. Različne naprave z dodatnimi funkcijami. V starejši različici je bil samodejno podajanje listov - do 40 kosov. Na voljo je tudi kartica za faks. Naprava zagotavlja varno delo, dobro delovanje za majhno pisarno.
To napravo optično prebere do 18 črk na minuto, medtem ko tiskate do 20kopij Poleg tega velja za najbolj uravnotežen večnamenski tiskalnik, kar počne slavno podjetje.

Večfunkcionalnost

Kaj lahko pričakujemo od takšnega modela IFI? Če iščete napravo z optimalnim produktivnim delom, hitrostnim žigom - 1 stran 3 sekunde, avtomatsko dostavo dokumentov, kaseto s papirjem za 250 listov in izhodnim pladnjem za 100 listov, je ta model idealen. Deluje tudi z operacijskimi sistemi Windows in Mac OS.
Tiskalnik v tem modelu deluje s tonerjem. Kyocera FS-1120 izdaja 20 listov na minuto za črno-beli tisk, barvni tiskalnik ne podpira. Dovoljenje je lahko 600x600 ali 1800x600. Čas med ekipo za tiskanje in izhodom prvega lista je kratek - do 9 sekund. Obstaja notranji pomnilnik 64 MB, procesor teče pri 390 MHz. Tudi faks je bil dober. Deluje s tehnologijo ITU-T Super G3. Dokument pošlje v manj kot 5 sekundah. Možno je nastaviti poštni seznam in shraniti prejete podatke v pomnilnik. V imeniku lahko uporabite 100 stikov.
Skener kaže dober rezultat. Deluje s standardnim vmesnikom USB 2.0, zato ne bi smelo biti težav z združljivostjo. Lahko shrani datoteko v različnih formatih, vključno s priljubljenimi JPG, PNG in PDF. V povprečju model obvladuje skeniranje ene barve v 10 sekundah. Če skenirate črno-belo sliko, se trikrat hitreje zruši. In seveda ni bilo nobene funkcije kopiranja.

Ocene

Model je bil resnično dober. Dobila je pozitivne povratne informacije. Praznovanje KyoceraFS-1120 vložek z zmogljivostjo 2-3 tisoč strani. Uporabniki so mi bili všeč in možnost tiskanja na papir različne gostote od 60 do 220 g /m 2. Naprava se zlahka spopada s številnimi urami neprekinjenega dela, ne izgubi produktivnosti in izpolnjuje deklarirane značilnosti.

Sorodne publikacije