Storitev www.windowsphone.com/family. »Moja družina«: Začnite, se prijavite in nastavite

Microsoft je pred kratkim veliko pozornosti namenil varnosti in dodal nove funkcije za nadzor računalnika, ne samo svojih, temveč tudi druge računalnike v družini, pa tudi pametne telefone, ki uporabljajo mobilne igralne konzole Windows in Xbox. Gre za funkcijo »Moja družina«, ki vključuje več uporabnih funkcij za interakcijo z več napravami, kot tudi orodja za izvajanje sistema starševskega nadzora. Pravzaprav o tem govorimo podrobneje v spodnjem članku.


Starševski nadzor

Glede na to, da internet postaja vse bolj nepredvidljiv in nevaren za otroke, mnogi starši želijo imeti nadzor nad informacijami, ki jih otroci črpajo iz svetovnega spleta. Mnoge spletne strani so opremljene z virusi, ki lahko ukradejo informacije iz računalnika ali zavarujejo uporabnika za nakup. Začnite z operacijskim sistemom windowsphone.com/family My Family, tudi če vaš otrok ne obišče nevarnih virov, saj lahko porabi preveč časa na spletu in svoje življenje nameni virtualni resničnosti. Starševski nadzor pomaga tudi v tem primeru.

Kaj je windowsphone.com/family?

Danes vse priljubljene družbe, ki razvijajo tako imenovane programske ekosisteme, ponujajo uporabnikom, da se organizirajo v skupine za skupno upravljanje računov in trgovin. Apple ponuja skupno poslušanje glasbe in nadzor nad njimiprenesene aplikacije v AppStore. Google ustvari družinske naročnine za svoje storitve Play in tako naprej. "Moja družina" iz Microsofta je specializiran vir in niz programov za skupno spremljanje računov otrok.


Najprej gre za nadzor nad nakupovanjem, in sicer o sistemu, ki ga Microsoft imenuje intelektualca. Najpomembnejše je, da lahko nekateri družinski člani prenesejo svoj denar s kreditnih kartic na račune svojih otrok. Ta sistem se razlikuje od tistega, ki ga ponujajo konkurenti, kar prisili starše, da spremljajo nakup vsakega otroka. Tu je sistem brezplačen in otrokom omogoča, da samostojno razpolagajo s svojimi "žepnimi" sredstvi. Trgovina za Windows ima starostno omejen nakup, tako da otroci ne morejo prenesti ničesar prepovedanega. Poleg tega se pri ustvarjanju družine samodejno ustvari splošni Skype klepet. To je ločena skupina, v kateri lahko komunicirajo samo družinski člani. V tej skupini lahko preprosto začnete splošni video klic. Datoteko lahko takoj pošljete vsem družinskim članom z enim klikom. Druga možnost, ki je na voljo uporabnikom, je konfiguriranje windowsphone.com/family My Family - nadzor obiskanih internetnih virov in programov, ki se izvajajo v računalniku. Na ta način lahko spremljate, kako vaš otrok preživi čas na spletu ali kakšne igre igra. Po potrebi lahko nekatera spletna mesta in igre popolnoma blokirate. Če se ključavnica zdi preveč drastična, lahko preprosto omejite čas obiska določenih strani ali splohnastavite časovno omejitev za uporabo računalnika. Če ne želite, da vaš otrok porabi ves svoj čas za zabavo, bo ta možnost najboljša rešitev.

Ustvarjanje Microsoftovega računa

Preden začnete z windowsphone.com/family My Family, morate ustvariti več Microsoftovih računov. Za to potrebujete:
 • Odprite spletno mesto Microsoft - microsoft.com/en-us/account.
 • Kliknite gumb "Ustvari račun".
 • Nato morate vnesti svoje osebne podatke (prijavo, geslo, ime, datum rojstva itd.).
 • Preden nastavite mojo družino windowsphone.com/family, morate ustvariti isti račun za vse uporabnike, ki jih nameravate dodati vaši družini.

  Kako začeti z windowsphone.com/family Moja družina

  Na tej stopnji ne bi smelo biti težav. Če želite ustvariti družino, potrebujete le nekaj klikov. To je mogoče storiti na spletni strani same storitve in na samem operacijskem sistemu. Če se želite prijaviti na spletno mesto, se obrnite na povezavo windowsphone.com/en/family in kliknite gumb "Začetek". Ta metoda je primerna za daljinsko upravljanje. V računalniku morate odpreti program Možnosti, poiskati podmeni v meniju Računi in nato v podmeniju »Družina in drugi uporabniki«. Tukaj lahko vnesete podatke za lokalne račune.

  Dodajanje uporabnikov

  Dodajanje otroka na windowsphone.com/family Moja družina je lahko na spletnem mestu in v sistemskih nastavitvah. Na uradni strani storitve morate klikniti na gumb"Pojdi" Spletna stran vas bo prosila, da vnesete poštni naslov in geslo računa, ki ga želite dodati vaši družini (podobno lahko dodate druge skrbnike, to je starše). V računalniku morate odpreti program Možnosti, poiskati podmeni v meniju Računi in nato v podmeniju »Družina in drugi uporabniki«. Po tem morate klikniti gumb Dodaj družinski član. Preden se lotite izbire, želite dodati odraslega ali otroka. Vnesite e-poštni naslov, na katerega boste povabljeni, da se pridružite družini. Takoj po potrditvi bo uporabnik takoj postal del družine, starši pa bodo imeli nadzor nad računi otrok.

  Upravljanje družinskih nastavitev

  Ko ste konfigurirali windowsphone.com/family My Family, bo ta stran prikazala vse informacije o družinskih članih, ki so povezani s storitvijo. V razdelku skrbniške nastavitve (nadrejeni) so na voljo osnovne možnosti, ki so bile opisane zgoraj, in sicer:
 • Sledenje nedavnim dejanjem - v tem razdelku bo prikazana vsaka aplikacija, ki se izvaja v telefonu ali na otrokovem računalniku.
 • Spletne strani - tukaj si lahko ogledate seznam dovoljenih in prepovedanih strani. Seveda je odsek prilagodljiv.
 • Programi in igre - tukaj lahko izberete, katere programe lahko prenesete. Nastavitve so omejene na izbiro ustreznih starostnih ocen. Razpoložljive ocene od 3 let do 18 let.
 • Časovnik dela pri računalniku - tukaj je nastavljen najdaljši čas,ki se lahko izvede z napravo na dan ali za določeno časovno obdobje.
 • Namesto zaključka

  Zdaj veste, kako začeti z windowsphone.com/family My Family in dobiti popoln nadzor nad tem, kako otroci uporabljajo svoje naprave. Naloga je precej preprosta, hkrati pa je zelo pomembna, saj je mogoče ne le pozitivno vplivati ​​na izobraževanje, temveč tudi prihraniti dodatne (naključne) stroške.

  Sorodne publikacije