Sistem zvočnikov SVEN SPS-820: funkcije, fotografije in ocene

Pri nakupu računalnika ima uporabnik vprašanje glede izbire akustičnega sistema. Morate kupiti nekaj kakovostnega in poceni. Ni smisla v smeri sistemov 5.1, saj niso vsi računalniki in prenosni računalniki opremljeni z zvočno kartico s polno podporo za ta format. Najboljša možnost za tiste, ki uživajo močne in jasne nizke frekvence, je 2.1 zvočnik. Na trgu je veliko akustike takšnega načrta, vendar je poseben interes model Sven SPS 820. Njegove značilnosti so takšne, da se zdi idealna v smislu kombinacije "cena-kakovost". Te stolpce bomo podrobneje analizirali.

Pozicioniranje

Sven pozicionira ta model kot poceni, vendar visokokakovostni zvočniški sistem s subwooferjem za domačo uporabo. In res, za običajno stanovanje teh stolpcev je povsem dovolj. Popolnoma se prilegajo v vsako notranjost in zvenijo precej dobro. Posebej zadovoljni so obdelane nizke frekvence. Nekateri niso dovolj visoki, vendar to ni kritično.

Sven SPS 820 zvočniki imajo nizko ceno, odlično kakovost zvoka in visoko kakovostno zlaganje. Zato je ta model tako priljubljen med navadnimi uporabniki. Zelo redko najdemo kakovosten akustični sistem za zadosten denar. Zato je priljubljenost Svena tako visoka. Skoraj vsi lastniki te akustične note so kakovost zvoka. In to je s sorazmerno majhno močjo.

Specifikacije nizkotonca

Glavna komponenta sistema zvočnikov formata 2.1 je seveda subwoofer. To je ločenanizkofrekvenčni zvočnik, ki se nahaja v ločenem ohišju. Zasnova samega zvočnika in samega zvočnika močno vplivata na kakovost reprodukcije nizkih frekvenc. Subwoofer Sven SPS 820 ima nazivno moč frekvenčnega območja 18 W od 20 do 300 Hz. To so standardne številke za proračunske govorce nizke frekvence formata 2.1.
O tem basu iz tega subwooferja ni posebnih podrobnosti. To vpliva na ozek dinamični razpon. Vendar pa se pri gledanju filmov najbolje prikaže. Nizkofrekvenčni zvočnik je obdan z lesenim ohišjem. Poleg "nizke frekvence" je ohišje ojačevalnik. Z vsemi posledicami. Ne bi bilo, značilnosti subwooferja bi bile za velikost višje.

Tehnične značilnosti satelitov

Sprednji zvočniki akustičnega sistema imajo enopasovno strukturo. Vsak stolpec ima samo srednje frekvenčni zvočnik. To je posledica togega pomanjkanja visokih frekvenc. Frekvenčno območje Sven SPS 820 zvočnikov je 100-20000 Hz. To so povprečne vrednosti za vse proračunske akustike. Nič posebnega Specifična moč vsakega stolpca je 10 W. Za tipično mestno stanovanje je to dovolj. Zvok je jasen tudi pri visoki glasnosti.
Seveda je podjetje prihranilo nekaj na satelitih. Možno bi bilo dodati vsaj najcenejšo visoko frekvenčno "glavo". Potem bi bila popolnoma drugačna zvočna slika. Toda to ni bilo storjeno. Čeprav so sprednji zvočniki Sven SPS 820 zaprti v lesenem ohišju. To pozitivno vpliva na kakovostzvok Najbližji konkurenti, seveda, lahko pohvali s popolno "visoke frekvence", vendar leseni primer v njih za takšen denar ne bo.

Specifikacije ojačevalnika

Tu je vse standardno. Ojačevalnik Sven SPS 820 se ne more pohvaliti z nekaterimi zanimivimi funkcijami. Poleg tega se je družba jasno namerno odločila, da umetno omeji svojo moč. Vendar pa je to dovolj za oči. Ojačevalnik je plošča z nekaj kondenzatorji. Zadnja plošča vsebuje vhode, kot so "tulipan" in gumb za vklop. Na sprednji strani - nekaj kontrol. Omogočajo prilagajanje glasnosti sistema kot celote, gostoto basov v nizkotonskem zvočniku in splošni ton sistema zvočnikov.
Velika pomanjkljivost tega ojačevalnika je, da na prednji plošči ni napovedi vizualnih informacij. Seveda ga nekateri ne potrebujejo, vendar bi bilo zelo pomembno. Druga pomanjkljivost je pomanjkanje daljinskega upravljalnika. Sven SPS 820 sploh ni na voljo. Čeprav bi bilo zelo koristno. Vendar v tem primeru ne bi bil več proračunski sistem zvočnikov. Očitno je tukaj vse harmonično.

Lokacija stolpcev

Tukaj je začetek najbolj zanimivega. Pogosto zaradi neurejenega načrtovanja stanovanja lokacija akustičnega sistema ne deluje pravilno. In čeprav je Sven SPS 820 daleč od vrha AU, zahteva tudi nekaj pravil. Pri satelitih je vse jasno. Lahko so nameščeni na straneh monitorja. To ne vpliva posebej na kakovost zvoka. Še posebej, ker imajo zvočniki magnetni ščit za zaščito pred popačenjem.

Toda s subwooferjem je celotna zgodba. Glede na nenapisana pravila o lokaciji akustike mora nujno stati na tleh. Tako boste dobili globlji in bolj čuten bas. Kaj pa so elementi nadzora? Vsakič, ko se pod mizo povzpnemo? Izhod samo eden: postavite subwoofer nekje na mizo. Ampak morate poslušati mesto, kjer bo bas zvok. In to je zelo težko. Z ustrezno lokacijo vseh komponent sistema zvočnikov pa lahko uživate v čudovitem prostorskem zvoku.

Splošni vtisi iz akustičnega sistema

Sven SPS 820 zvočniki dobro zvenijo. Za proračunski model in takšno kakovost zvoka - je že veliko. Sistem zvočnikov se je zelo pokazal pri gledanju filmov. Samozavesten in jasen bas, ki opravlja svoje delo. Zdaj v filmih so bili tisti vidiki, ki se niso slišali z običajno akustiko formata 2.0. Verjetno je bila ta kakovost mogoča zaradi lesenih subwoofer in satelitskih satelitov. Toda pri poslušanju glasbe je ta akustični sistem pokazal precej povprečne rezultate. Vpliva na pomanjkanje dinamičnega razpona. Toda večino kakovosti glasbe vpliva pomanjkanje visokofrekvenčnih zvočnikov. Nekatere "srednje frekvence" očitno niso dovolj za kakovostno predvajanje glasbe. Toda brez tega ne bi bili proračun. Ja, in za takšno ceno je povsem sprejemljivo.

Mnenja o sistemu zvočnikov

Zdaj pa preidimo na najbolj zanimiv del pregleda sistema zvočnikov Sven SPS 820. Ocene so zelo pomembne pri izbiri enega ali drugega izdelka. Omogočajo jim, da vedo, kako se obnašajostroji za vsakodnevno uporabo doma. V primeru naše akustike je vse načeloma normalno. Mnogi lastniki opozarjajo na visoko kakovost zvoka. Še posebej zadovoljni ljudje so jasni in globoki bas. Veliko ljudi tudi meni, da je lesena stavba velik plus.
Ni nobenih negativnih ocen. Vsi vemo, da je to proračunska akustika. Z vsemi posledicami. Lastniki govornikov upoštevajo le nekatere slabosti pomanjkanja visokih frekvenc, pomanjkanje daljinskega upravljalnika, skupno lokacijo nizkofrekvenčnega zvočnika in ojačevalnika. Drugih pritožb glede dela tega sistema zvočnikov ni. In to je v redu. Mimogrede, lastniki tega akustičnega sistema so razvili sistem prefinjenosti. Zahvaljujoč preprosti akciji s spajkalnikom in nekaterimi podrobnostmi, lahko dosežete veliko boljši zvok. Nekateri obrtniki tudi uspejo namestiti visokofrekvenčne glave na satelite. To zelo izboljša kakovost zvoka pri poslušanju glasbe.

Zaključek

Proračunski sistem zvočnikov Sven SPS 820 je najboljša rešitev za dom. Ima nekaj slabosti, vendar ima pozitivne lastnosti, vendar še več. Za avdiofile ti zvočniki ne ustrezajo natančno. Toda tisti, ki želijo za malo denarja dobiti visokokakovosten zvok, bodo navdušeni. Trenutno je ta akustika boljši od razmerja "cena-kakovost".

Sorodne publikacije