Samsung 27-palčni monitorji: pregled, funkcije

Izbira monitorja z veliko diagonalo (27 ") je daleč od najlažje, kot se zdi na prvi pogled. Mnogi proizvajalci ponujajo svoje variante po privlačnih cenah, vendar pa niso vsi dobri, kot so. bi povedal o nekaj Samsung 27-palčnih monitorjih, z odlično kakovostjo slike in ki jih je mogoče varno priporočiti za nakup.

Samsung C27F396FHI

Prvi na seznamu je monitor Samsung C27F396FHI. Ta model je predstavnik proračunskega segmenta, vendar ima kljub temu zelo zanimive lastnosti in odlično kakovost slike.

Paket

Začnite pregled Samsung C27F396FHI monitorja, ki ga dobite s kompletom. Model se prodaja v škatli srednje velikosti. V notranjosti, poleg samega monitorja, je tudi pogonska enota, kabel HDMI, napajalni kabel, garancijski list in uporabniški priročnik. Skromen nabor, a vse kar potrebujete je. Edina stvar, ki je čudno videti namesto VGA kabla, priloženega HDMI.


Opis in značilnosti

Izgleda, da je monitor zelo zanimiv. Ohišje je izdelano iz mat plastike, ki ne vidi prstnih odtisov. Zaslon ima tudi mat površino. Sijaj je samo na nogi in okvirju okoli zaslona. Na hrbtni strani monitorja je gumb za vklop /izklop, kot tudi vsi glavni priključki: HDMI, VGA, 35 mm za slušalke in vhod za omrežni kabel. Zaslon diagonale v monitorju Samsung je 27 palcev. Dovoljenje 1920x1080. Vrsta matrike - MVA. Kakovost slike je zelo dobra.Prenos barv je blizu naravnega, dobra oskrba z osvetlitvijo. S kontrastom ni nobenih težav, poleg tega model podpira dinamični kontrast. Odzivni čas - 4 ms, ko pa se aktivira način igre, se zmanjša na 1 ms. Frekvenca posodabljanja je 60 Hz, v igralnem načinu pa 72. Največji koti gledanja so 178 stopinj navpično in vodoravno.


Med lepimi dodatki je treba omeniti razpoložljivost funkcije AMD FreeSync, tehnologijo Flicker Free Flicker in prevleko proti bleščanju. Na splošno je kakovost slike zelo težko pritrditi. Monitor prenaša zelo lepo, živo in bogato sliko, medtem ko ukrivljeni zaslon ustvari učinek prisotnosti. Majhne slabosti vključujejo veliko stojalo, ki je rahlo nagibno, ne zelo priročno krmiljenje krmilne palice in presvetla LED.

Monitor Samsung C27F591FDI

Drugi monitor - C27F591FDI. To je še en proračunski model, ki za svoj denar ponuja skoraj enako vrsto funkcij kot prejšnji monitor, vendar z nekaterimi razlikami - drugo zasnovo, zaslon brez okvirja in še boljši prenos barv.

Vsebina paketa

Model je dobavljen v standardni kartonski škatli srednje velikosti. Znotraj paketa je naslednji komplet: Samsung C27F591FDI monitor, HDMI kabel, napajalni kabel, navodila, garancijski list in pogon s potrebnimi gonilniki in programsko opremo. Načeloma je komplet tukaj podoben prejšnjemu modelu.

Specifikacije in opis monitorja

Oblikamonitor se opazno razlikuje od prvega modela. Takoj po zaslonu so zelo tanki okvirji, ki so prav tako ponarejena tehnologija. Pokritost zaslona z lastnostmi proti bleščanju. Na zadnji strani monitorja so vsi priključki ključa za povezavo. Tu je običajen HDMI, DisplayPort, VGA, dva priključka za slušalke in omrežna kabelska povezava. Poleg tega je na hrbtni strani tudi gumb za krmiljenje. Na dnu so dodatno vgrajeni zvočniki s skupno močjo 10W. Velikost zaslona je 685 cm ali 27 palcev v prevodu. Standardna ločljivost je 1920 x 1080. Frekvenca posodabljanja - 60Hz, odzivni čas - 4 ms. Vrsta matričnega niza je SVA. To je nekakšna modifikacija klasične VA matrike, vendar z veliko boljšo kakovostjo slike. Barvni prenos 27-palčnega monitorja C27F591FDI Samsung je zelo dober, prava gama in kakovostna kalibracija. Zahvaljujoč temu modelu je kot nalašč za oblikovalce. Dobra zaloga svetlosti, s kontrastom ni težav, še posebej, ker ima monitor podporo dinamičnega kontrasta. Vidni koti so maksimalni - 178 stopinj. Vse spremembe, inverzije, kapljice barve itd., Če jih gledate iz različnih zornih kotov št. Dodatne funkcije monitorja vključujejo podporo za Flicker Free, AMD FreeSync, tehnologijo za zaščito oči in igranje. Slabosti modela vključujejo le hitro praskanje stojalo, pomanjkanje nadzora nad višino in ni zelo priročen gumb-igralno palico. Tudi nekateri uporabniki se pritožujejo nad kakovostjo montaže in rahlim odzivom na stojalugre za precej osamljene primere.

Samsung C27HG70QQI

In zadnji je danes zaobljen Samsung 27-palčni monitor C27HG70QQI. Ta model pripada razredu dragih naprav, vendar je zaradi pravičnosti treba omeniti, da je denar "monik" očitno vreden. 2K ločljivost, visoka stopnja osveževanja, ukrivljen zaslon in lepa kakovost slike - kaj še potrebujete?

Komplet monitorja

Monitor je dobavljen v kartonski škatli, ki se dejansko ne razlikuje od prejšnjih modelov. Paket se tukaj ne razlikuje veliko: garancijska kartica, navodila, monitor C27HG70QQI, HDMI kabel, kabel DisplayPort, napajalni kabel in disk z gonilniki ter potrebna programska oprema.

Opis in značilnosti modela

Zasnova monitorja se bistveno razlikuje od prejšnjih dveh. Takoj udari v oko masivnega stojala, ki se pritrdi na nekatere "tečaje", da uporabniku omogoči prilagajanje idealne lokacije. Zaslon ima mat površino, ki ne pušča prstnih odtisov. Dodatno je na voljo antirefleksni premaz, ki zagotavlja udobno delo tudi pri sončni svetlobi. Na zadnji strani je gumb za krmilno palčko. Vsi konektorji se nahajajo pod dolgim ​​odstranljivim pokrovom: 2 HDMI, DisplayPort, 3 kom. 35 mm za slušalke, 2 vrata USB 3.0 in vhod za zvezdišče USB (neprekinjeno napajanje).

O stojalu monitorja je treba omeniti še nekaj besed. To vam omogoča, da prilagodite ne le nagibni kot, ampak tudi višino lokacije, kar ni takodovolj proračunskih modelov. Poleg tega je zaradi zasuka lahko monitor na stojalu obrnjen za 90 stopinj, kar je tudi velik plus.
Zdaj značilnosti. Diagonala monitorja Samsung je 27 palcev (269). Ločljivost zaslona je 2560 x 1440 slikovnih pik. Tip matrike - SVA, kot v prejšnjem modelu, je bil tokrat izboljšan s sodobno osvetljenostjo iz kvantnih pik. Hitrost osveževanja je 144 Hz, odzivni čas je 1 ms. Obstaja podpora za Flicker Free, AMD FreeSync in ločen način igre. Zaradi vseh teh parametrov je monitor odličen za igralce. Kar zadeva kakovost slike, je vse v popolnem redu. Svetlost zaloge je 350 cd /m 2, kontrast je 3000: 1, ima dinamični kontrast in podporo za HDR sliko. Poleg tega obstajajo različne funkcije za samodejno prilagajanje in umerjanje barv glede na način in situacijo. Prenos barv iz monitorja na visoko raven, kalibracija matrice je skoraj popolna. Barve so svetle, bogate, z ustrezno lestvico in kontrastom. Visoka podrobnost slike, tudi majhni delci so vidni zelo jasno. Na splošno je kakovost slike ena najboljših na trgu. Vidni koti so seveda največji - 178 stopinj. Slabosti monitorja vključujejo prisotnost pokvarjenih kopij, ki vsebujejo osvetlitev, neenakomerno, utripajočo svetlobo in premagovanje pikslov. Tudi cena je nekoliko precenjena, vendar ničesar ni mogoče storiti tukaj.

Sorodne publikacije