Zadeva NZXT za vaš računalnik: pregled, opis, ocene

Ko uporabnik sam zbira osebni računalnik, običajno plača veliko časa. Previdno preučevanje grafične kartice, ki poskuša najti ravnovesje med ceno in zmogljivostjo, išče procesor, ki lahko obravnava vse naloge. Poskus, da bi izbrali uspešno matično ploščo, ki ne bi le sprejela vseh kupljenih, temveč bi lahko tudi prilagodila prihodnje nadgradnje. To je uporabnik, ki je kupil vse potrebne naprave, zbral sistem, se soočil z dvema težavama: ali nima nikamor, da bi dal celotno platformo, ali pa njeno telo ni tako veliko, kot bi bilo zaželeno.


Kaj storiti?

Da se v takih primerih ne bi zgodilo, je vredno razmisliti o vseh najmanjših podrobnostih. "Box" za PC je prav tako pomemben kot vse v njem. Primer je takšen predmet, ki je pozabljen, kot tudi visoko kakovostno napajanje. Toda skrbni pristop do skladišča ne bo le preprečil težav z namestitvijo, ampak bo odprl nove priložnosti in olajšal delovanje sistema.

O podjetju

Danes je vredno posvetiti pozornost primeru NZXT. Toda za začetek nekaj besed o podjetjih. To je mlado podjetje, ki deluje od leta 2004. Nastala je v Ameriki in zdaj temelji na Los Angelesu (Kalifornija). Podjetje velja za najboljšega v svojem segmentu in je odličen mlad proizvajalec ohišij, komponent in dodatkov za igralne računalnike.
Če je nekdo slišal o izdelkih podjetja, potem je mogoče priklicati primer za računalnik.NZXT je znan po modelih, ki so nastali v kombinaciji z Razer H440 in S340 ter spektakularnim modelom Phantom. Danes jih bomo natančno obravnavali.


Novi

Sistemski bloki pod nadzorom NZXT in Razer - skrivnostna stvar. Oba modela sta se pojavila ob istem času, zato ni smiselno nekako dodeljevati: kdo je prvi in ​​kdo drugi, kdo je boljši in kdo slabši. Začnimo torej z NZXT H440. Zadeva je bila dostavljena v veliki škatli, kar samoumevno. Je črne barve z zelenimi grafičnimi elementi, kar nas takoj opomni na partnerja proizvajalca, podjetja Razer.

Oblikovanje H440

Videz opravičuje - telo NZXT H440 izgleda elegantno in izvirno. Zanimivo je, da so se oblikovalci odločili, da tega časa ne bodo eksperimentirali z nekaj nenavadnimi oblikami in ravninami. Ravno nasprotno, ta varianta je "prozaična", vendar se ne poslabša. Ponavadi, ameriški proizvajalec pojavil veliko plastično osnovo, ki je pritrjena na kovinsko ploščo. Zdaj so sprednji in zgornji plošči narejeni iz kovine, ki je prekrita z mehkim dotikom. To je zelo lepo na otip, tako da je težko za nekatere ljudi, da se zlomijo od svojega novega ljubljenčka.
Sprednja plošča je trdna, vendar tako, da ni videti žalostna, logotip Razer neumno sije v sredini. Zunanja vrata, ki se pogosto pojavljajo na sprednji plošči, so tokrat šla na vrh in se naselila na sprednji strani, kar je zelo priročno. Na levi je veliki mat-preklopni gumb, ki, mimogrede, ni bil dodeljen ničesar. In nad njo komaj opaznim "gumb" ponovno. Od leve proti desni se premaknejo na desni konec, spodaj sta dva priključkaslušalke in mikrofon, označeni tudi z zelenimi vrati USB 3.0 in nekaj drugimi priključki USB 2.0.
Kljub temu, da na zgornji ploskvi ni prezračevanja, je dejansko zelo blizu: na levi in ​​zadnji strani pokrova. Ta postavitev mreže je posledica želje po zmanjšanju hrupa iz sistema. Na levi strani je majhno okno, ki izstopa iz monolitne plošče. Vse to se odstrani in pritrdi na dva zobnika. Na desni strani je monolitna plošča brez okna, ki je prekrita z zvočno izoliranim slojem. LED trakovi se skrivajo na dnu sistemske enote. Ko so izklopljeni, so bele in zeleno sveti. Hkrati je za pogon viden opazen nosilec. Noge so bile velike in gumirane.

H440

NZXT ohišje tega modela podpira kartice ATX, MicroATX in Mini-ITX matičnih plošč. Hladilnik procesorja ne sme biti višji od 12 cm. Ekspanzijske kartice ne smejo presegati 30 cm, če so nameščene nasproti košare predalov, sicer je mogoče dovoliti dolžino do 406 mm. Sistem lahko sprejme do tri ventilatorje 120 mm.
Na lokaciji matične plošče lahko opazite veliko žic, nadzorne plošče hladilnika in delovanje osvetlitve ozadja. Na splošno, zbiranje primera ne traja veliko časa, vse je jasno zapisano v navodilih, tako da ne bi smelo biti težav s tem.

Ocene o H440

Podoben primer NZXT (Razer) ni mogel, ampak prosim oboževalce igralnih periferij. Ta sistem je odličen dodatek igralnemu računalniku. Podvozje je zbralo veliko pozitivnih ocen. Vse so pohvalilimožno le: od materialov v primeru, do postavitve vseh odprtin in seveda prisotnosti osvetlitve ozadja.

Model S340

Naslednji model je postal še bolj zanimiv z vidika videza. Pakiranje in dodatki so enaki kot pri prejšnjem modelu, vendar je videz nekoliko drugačen. O strogosti in skladnosti modela govori prednja plošča, brez vseh nepotrebnih podrobnosti. Inside, samo že znani logotip "zelene" družbe.
Pristanišča so ostala tudi na pokrovu, vendar so nekoliko spremenila število in lokacijo. Gumb za vklop je premaknjen v desni spodnji kot, poleg njega so označena vrata USB 2.0, priključki za slušalke in priključki za mikrofon ter majhen gumb za ponovno zagon sistema. Zanimivo je, da je pred temi režami velik konektor v primeru - izrez, skozi katerega zrak kroži znotraj sistema.
Ta del na pokrovu ni končan. Zgoraj je opazen in prezračevalna rešetka, skozi katero lahko vidite ventilator na 120 ali 140 mm. NZXT S340 je opremljen s trdno levo stransko ploščo, ki jo predstavlja preprosta pločevina. Desna stran je skoraj enaka, vendar je opremljena z dimljenim oknom, skozi katerega lahko opazujete sistem. Zadnja stena ostane standardna. Gumb na osvetlitvi se je preklopil na sredino zgornjega dela. Vidne na prezračevalni rešetki, so razširitvene reže nameščene poleg druge prezračevalne mreže. Za napajalno enoto je na voljo posebna odstranljiva plošča, ki pomaga pri postavitvi ZDA, saj se lahko izvede samo prekzadnji del Na dnu ohišja so ponovno označene LED diode zelene barve. Na splošno je sistem praktično enak prejšnjemu o notranjosti in dimenzijah komponente. Za hladilnik se je višina zmanjšala za 2 cm, razširitvene plošče pa so lahko 364 mm. V notranjosti lahko vidite oddelek, kjer je napajalnik, in en ali dva odstranljiva pogona.

Ocene o S340

Ohišje NZXT S340 odlikuje njegov videz. Ostaja enako stroga, hkrati pa je elegantna in živa. Uporabniki so bili navdušeni ne le z oblikovanjem, ampak tudi z premišljenim notranjim umestitvijo. Model tega podvozja se nanaša na srednji cenovni segment, zato je iskanje takšnih modelov zelo težko. Vprašanje je lahko le hlajenje radiatorja in pomanjkanje izolacije vibracij.

"Ghostly"

No, tu je še en ne manj strm primer NZXT - Phantom. Ta model ni primeren za vsakogar, saj izstopa po svoji zasnovi, ki je precej ekstravagantna. Pravi ljubitelji iger na srečo bodo zagotovo cenili to vesoljsko plovilo. Sistem izgleda kot robot ali vesoljska ladja. Odmevajo ga klon-jurišne puške iz filma "Vojna zvezd". Poleg bele različice je na voljo rdeča barva, ki ni nič manj ekstravagantna, in črna - bolj zadržana in vsakodnevna. Dimenzije so bile trdne, spominjajo na stolp: višina je skoraj 55 cm. Sprednja plošča ni tako dolgočasna kot v prejšnjih modelih. Ne samo, da ima neravno površino, temveč tudi belo, je razredčena črno. In glavno presenečenje jeodpre "vrata", pod katerimi so črni perforirani škatli pet-palčni predelki. Na splošno je izgled tega primera NZXT dobil zelo bizarno in ga podrobno opisal, je težko, bolje ali lastne oči videti sistem, ali si ogledati nekaj pregledov pred nakupom. Konektorji se nahajajo na vrhu ohišja, obstajajo slušalke, reže za mikrofon, par za USB in eSATA. Poleg zanimive oblike gumba za vklop in na nasprotni strani je petokanalni razpon.
Stranske plošče so dobile tudi zanimive oblikovalske rešitve, ki omogočajo vpogled v par 120 mm ventilatorjev in enega za 200-230 mm matično ploščo, glavna prednost, čeprav se za nekatere zdi, da je napaka, je globina sistema. Zdi se, da vam to ne omogoča namestitve več kot enega sistema. Veliko mest, super za namestitev dodatne voziček za bliskavico.

Ocene Phantoma

Ta stavba NZXT je dobila pozitivne povratne informacije. Uporabniki so pohvalili kakovost izvedbe, sposobnost širjenja in prostor znotraj. Prav tako ni bilo težav z montažo: vsi sestavni deli bodo ustrezali in ne v enem primeru. Negativno so se odzvali le na namestitev trdega diska, kar je nekoliko zapleteno, kot tudi neučinkovitost hladilnega sistema v primerjavi s podobnimi modeli stavb.

Sorodne publikacije