Grafična kartica GeForce GTX 1050: pregledi, specifikacije

Proračunske grafične kartice ne prenehajo uporabljati povpraševanja na domačem trgu. GeForce GTX 1050 ni izjema, saj je ena izmed najboljših rešitev z omejenim proračunom. Z nizko porabo toplote in energije video kartice te serije kažejo dobre rezultate.

GeForce GTX 1050 in 1050 Ti

NVIDIA je predstavila nove grafične kartice dolgo pred objavo, ki je potekala 3. januarja 2017, tako da so bile specifikacije GTX 1050 (navadna in titanova različica) znane igralcem in samo zainteresiranim uporabnikom. . Za oba modela je uporabljen kompaktni 14-nanometrski čip s 3,3 milijarde tranzistorjev. Za primerjavo: GeForce GTX 750 Ti čip je nekoliko večji, vendar vključuje 1,87 milijard tranzistorjev, zato je zmanjšanje zelo primerno.


Procesor GeForce GTX 1050 Ti vključuje 768 izračunov (GeForce GTX 1050 - 640 računalniških enot), 32 rasterizatorjev (v običajni različici vsebuje popolnoma enako) in 48 teksturnih modulov (40 v GeForce GTX 1050). Procesorjem so na voljo vse tehnologije, ki so bile uporabljene za prejšnje Pascalove programske modele. Obstaja tudi SLI način, ki ni na voljo za diskretno grafiko NVIDIA v osnovnih rešitvah, petnajst je močnih ljudi srednjega razreda z nizko porabo energije (največ 75 vatov) in relativno visokimi frekvencami. To potrjujejo pregledi naprednih uporabnikov in testi programske opreme. Ko primerjamo zmogljivost GeForce GTX 1050 in titanove različice, postane jasno, da je TiDeluje bolje s precej težkimi načini v zelo težkih igrah (kot so Overwatch, Gears of War 4, Battlefield 1, Battlefield 4, DOOM, Unigine Heaven). V veliki večini iger se okvirna hitrost približuje 60 pri maksimalnih nastavitvah.


Titanium "Fifteen" vam omogoča igranje na visokih nastavitvah (s hitrostjo sličic več kot 60 slik) v priljubljenih CS: GO, Dota 2, Minecraft ali League of Legends sploh brez cenzure. Po ocenah GeForce GTX 1050 Ti "Witch 3: Blood and Wine" izgleda veliko bolje kot na analognih konzolah. To potrjujejo rezultati preskusa. Zelo oprijemljiva razlika s prejšnjo generacijo (GTX 750 in 950).
Po drugi strani pa je GeForce GTX 1050, ki potrjuje vse strahove glede pomanjkanja pomnilnika. Sodobni projekti z visoko kakovostnimi teksturami vsekakor potrebujejo več kot 2 GB. V nekaterih igrah je razlika zelo opazna.

Postavitev in opis GeForce 1050

Grafična kartica je dobavljena v kartonasti škatli kompaktne velikosti. V kompletu ni adapterjev in drugih dodatkov. Na splošno so grafični ojačevalniki ravnila bele barve, vendar je to le adapter z majhnimi svetlobnimi elementi na temnem telesu, dolžina grafične kartice je 20 cm, sistem ima dve reži in ima dva ventilatorja. Tiskana vezja so dolga 17,5 palca, en vijak pa je zaščiten z garancijsko okvaro, ki je potrebna, da se naprava ne bo opraskala. Za prikaz slike lahko uporabite enega od treh vmesnikov: DVI, Dsplay Port ali HDMI.
Radiator zavzema večji del sistema tudi v centruMed oboževalci je veliko praznih prostorov. Pravzaprav bi lahko naredil en sam hladilnik. Dizajn z dvema je odveč, saj se sam grafični procesor ogreva precej neznatno. Toda vsi elementi na tabli so dobro razneseni.

Glavne značilnosti

PCB za jedro ima trifazni sistem napajanja. Procesor z 640 aktivnimi jedri, pomnilnik vtipkajo štirje čipi podjetja Samsung. Uporabili smo tovarniško overclockanje grafične kartice GeForce GTX 1050: osnovna frekvenca je bila dvignjena na 1400 MHz s 1354, medtem ko bi Boost Clock dosegel 1519 MHz. Pomnilnik pri standardnih frekvencah, enakih 7000 MHz. Istočasno lahko dejanske frekvence obremenitve igre presežejo prijavljeno. Dejstvo je, da so proračunske grafične kartice vse odvisne od omejitev zmogljivosti in specifičnega primera, pri 22 stopinjah Celzija v notranjem stojalu pa se čip segreje na 62-65 stopinj, kar je standardna temperatura za to serijo. Ventilatorji z nizko nastavitvijo hrupa do 1600-1700 vrt /min. Omejitev zmogljivosti na video kartici je fiksna, kar omejuje overclocking. Vendar so rezultati še vedno odlični. Povprečne frekvence jedra v testih so približno 1900 MHz (pri osnovnem 1555 MHz).
V posameznih igrah se frekvenca dvigne na 1924 MHz (največ - 1962 MHz), včasih so bile v preskusih risbe do 1872 MHz. Možno je bilo doseči frekvenco 9 GHz. To ni meja programskih modulov, vendar ne smemo pozabiti, da v programu obstajajo omejitve. Posledično je dosežena najvišja optimalna vrednostkombinacija frekvenc med grafičnimi karticami te serije. Za vzdrževanje normalne temperature je hitrost ventilatorja narasla na 1900 vrt /min. Hrup je bolj očiten, vendar brez opaznega nelagodja.
Glede pomnilnika se uporablja GDDR5. Pomnilniško vodilo je 128 bitov, pasovna širina pa 112,1 GB /s. Približno 20% zmogljivosti grafične kartice izboljšuje, kar je razvijalcem uspelo izboljšati stiskanje pri prenosu barvnih shem. Za adapterje ni potreben napajalnik, zahtevana moč pa je zagotovljena z režo PCI Express x16 na plošči.

Primerjava s konkurenti

Grafična kartica GeForce GTX 1050 je zaželena za primerjavo z modeli 950, 960 in 760, pred titanovo "petdeset", in za konkurente - AMD Radeon R9 270 in 270X. Spodaj so navedene uradne specifikacije o nominalni vrednosti za grafično kartico ASUS - in pri overclockingu.

Tehnike testiranja

Testiranje zmogljivosti grafične kartice NVIDIA GeForce GTX 1050 je bilo opravljeno na procesorju Intel Core i7 s frekvenco 3,0-4,1 GHz, matično ploščo Intel X99. Ločljivost je 1920 × 1080 (27-palčni monitor).

GeForce GTX 1050 v igrah

Assassin's Creed Origins ima standardni profil (visoke grafične nastavitve) in anti-aliasing se zmanjša na nižjo raven. Uporabljena grafična kartica je bila merilo za igranje (vgrajeno), ki se je poganjalo ločeno za vsak adapter. Battlefield 1 je močno vpeljan za ultra podobne grafike v Direct X 11. V splošni grafični kartici se GeForce GTX 1050 odlično pokaže v igrah, vendar obstajajo razlike v rezultatih (v primerjavi z drugimi ASUS in tekmeci).

Rezultatitestiranje

V novem delu Assassin's Creed so bili rezultati na ravni GTX 960. Poleg tega je prišlo do ogromnega preloma z titansko različico - več kot 40% z minimalno hitrostjo okvirja in več kot 35% v povprečju. Prostornina pomnilnika je zelo majhna. GTX 1050 pušča za seboj model Radeon 270X in 760 modela NVIDIA, v Battlefield 1 pa je zmogljivost na začetku testa sorazmerna z modeloma 950 in 960. Z ročnim overclockingom je mogoče doseči tudi kazalnike GeForce GTX 1050 Ti. Pomnilnik je tudi majhen, kar je povezano z majhnimi subverzijami in neprijetnimi trenutki v igri. Pri overclockingu je mogoče priti do Radeona 270X. Mimogrede, v Battlefield 1, GTX 760 je zelo nizka ocena, vendar z nižjimi nastavitvami grafike, stari model izboljšuje svoj položaj.
Dobri rezultati proračunskih grafičnih kartic so prikazani v zadnjem izdanem delu Call of Duty. Čoln vtisov igre je le blatna tekstura. Sprva se GTX 1050 približa specifikacijam Radeon 270X, overclocking pa skorajda prehiteva titansko različico, saj je GeForce GTX 1050 glede na preglede daleč, ko jo testiramo v Far Cryju. 960 je precej majhna. Pospešek pospeši adapterje do največ 10%. Razkorak med različico Ti in običajnimi 1050 doseže 29%.
V SpellForce 3 imajo proračunske rešitve NVIDIA pomembno prednost. To potrjujejo ocene GeForce GTX 1050. Torej, GTX 1050 je boljši od modela 950 in le nekaj odstotkov (glede na rezultate testov) je slabši od 960. Pri maksimalnih frekvencah ima GeForce GTX 1050 skoraj isto zmogljivost kot 1050 Ti. Toda aplikacijaTo traja do 4 GB pomnilnika in več, tako da bodo za dolge seje koristi Ti postale bolj eksplicitne za uporabnika.

Sklepi o zmogljivosti

GeForce GTX 1050 opisuje, da je to optimalni proračunski model. Za primerjavo se izkaže, da je splošna situacija enaka. GeForce GTX 1050 kaže boljše rezultate kot model 950, vendar se pogosto izkaže, da je nižji od GeForce GTX 960. Zaostajanje za titan "petdeset" je odvisno od posamezne igre. V nekaterih igrah (še posebej to velja za MMO igre), GeForce GTX 1050 ni slabša od Ti. Druge aplikacije imajo majhno količino pomnilnika. Zaostajanje za GeForce GTX 1050 Ti je opazno.

Stroški GeForce GTX 1050

Priporočeni stroški grafične kartice znašajo nekaj več kot 100 USD. Stroški v maloprodaji - od 11 600 do 14 300 rubljev. Za titanično različico bodo morali dati 13 990-16 190 rubljev. Od odločitev o proračunu običajno ne pričakujejo visoke zmogljivosti, vendar se serija GTX uspešno spopada z večino iger (čeprav ne brez težav z grafiko, ki so za tako ceno oprostljive).

Kratek zaključek: kaj izbrati?

GeForce GTX 1050 je primerna za tiste, ki želijo shraniti in ne poskuša poskusiti vseh igralnih pripomočkov pri maksimalnih nastavitvah. Preverjeni s strani uporabnikov grafične kartice se uspešno soočajo s priljubljeno CS: GO in League of Legends. Naprednejša GeForce GTX 1050 (različica Ti) pa vam omogoča, da preizkusite najbolj zahtevne in barvite sodobne igre. Pregledi GeForce GTX 1050 od uporabnikov, katerih igralni adapterji imajo ta adapter, so v celoti podprti s pozitivnimi rezultati.To je res dobra rešitev z dobrimi zmogljivostmi in optimalno količino notranjega pomnilnika. GeForce GTX 1050 Ti je uravnovešena izbira, če na video kartico ni potrebno shranjevati na kakršenkoli možen način. V drugih primerih ni treba plačati, vendar je treba zaradi nezadostne količine pomnilnika pripraviti na potop.

Sorodne publikacije