O: prazno: kaj je in kako ga očistiti

Zdi se, da je grozno, da uporabnik zažene internetni brskalnik in se pojavi v naslovni vrstici? Zdi se, kot vse je kot običajno, vendar nenadoma nobeden od njih ne začne noro preusmeritev na oglaševalskih mestih ali virov vprašljive vsebine, v brskalniku je kup oglasov in prikrite povezave. Zakaj se to dogaja? Ampak samo zato, ker na računalniški sistem in brskalnik vpliva virus. O tem, kako se ga znebiti, potem pa se pogovorimo. Takoj morate upoštevati, da odstranitev s konvencionalnimi sredstvi, kot je storjena za ugrabitelje brskalnikov, ne bo uspela, in uporabljene metode se običajnim uporabnikom zdijo precej specifične. Vendar, če se želite znebiti takšne grožnje, morate biti potrpežljivi.


Kaj pa približno: prazno?

Na splošno se ta kombinacija pojavi v naslovni vrstici, ki ustreza nastavljenim parametrom začetnih dejanj, ko se brskalnik zažene, ko se odpre prazna stran.
Zaradi tega je veliko uporabnikov naenkrat in ne morejo ugotoviti, kaj je virus pred njimi. Tudi če greste v nastavitve brskalnika in nastavite želeno možnost tam, jamstvo, da se bo odprla zelo prazna stran (prazna oblika), ni ničesar. Toda kako se potem soočiti s tako grožnjo?

about: blank: kaj je in kako odstraniti virus z uporabo protivirusnih pripomočkov?

Razumite, da je v brskalniku in hkrati in v sistemu urejen virus opisanega tipa, to je mogoče le na vedenje samega brskalnika, ko se pojavi oglas,iskalnik se spreminja ali se na oglasnih mestih izvaja preusmeritev (najpogosteje neprostovoljno preusmerjanje).

V "Task Manager", v zvezi s tem, lahko opazite aktiviranje sumljivih procesov, kar včasih vodi do nepotrebno visoke obremenitve sistemskih virov (najpogosteje s svchost storitev). Če opazite te simptome, morate začeti s prenosno protivirusno programsko opremo (in več kot nekaj). Na primer, za takšne namene pri iskanju virusov lahko uporabljate pripomočke, kot je Dr. Web CureIt! Ali KVRT, in najti adware grožnje za dopolnitev svojih dejanj s skeniranjem sistema z uporabo programa AdwCleaner. Seveda včasih dovolite naslednje ukrepe za odstranitev virusa "about: blank". Včasih, vendar ne vedno. Rešitev bo uporaba drugih tehnik. Med drugim je treba razumeti, da ta grožnja ni namenjena samo ugrabiteljem, ampak je še vedno najbolj naraven trojan. In to je še slabše, ker običajne metode nevtralizacije takšnih groženj tukaj ne delujejo.

Obnovitev sistema

Najprej, če je okužba o: o "praznem" virusu Yandex.Brauser ali katerem koli drugem brskalniku (virusu nič ne moti), je bil opazen pravočasno, lahko uporabite najpreprostejše orodje za obnovitev sistema Windows z izbiro želenega dejanja iz v ustreznem delu "Nadzorne plošče".
Če želene obnovitvene točke ni mogoče najti, preprosto razširite seznam, da prikažete vse razpoložljive. Verjetno bodo nekateri nameščeni programi morali podariti, čenameščeni so bili v času, ki je bil kasneje kot izbrana točka odklona. In kot veste, upanje na ugoden izid ni vredno, saj virusi ustvarjajo razumno inteligentni ljudje in zagotavljajo takšno priložnost, da se znebijo svojih otrok.

Odstranjevanje okuženega FOR

Tako, ko govorimo o tem, kako odstraniti virus "about: blank", je treba jasno razumeti, da bodo v večini primerov imeli svoje znanje in spretnosti. Najprej morate paziti na nedavno nameščene programe. Možno je, da so nekateri postali vir okužbe. To naredite tako, da v nadzorni plošči poiščete razdelek Programi in komponente in programe razvrstite po datumu namestitve in odstranite vprašljive programčke, če so na seznamu.
Močnejše odstranjevanje lahko storite tudi z uporabo programske opreme iObit Uninstaller, kot je iObit Uninstaller, katere načine se znebite sistema iz preostalih komponent katere koli nameščene aplikacije v obliki datotek, imenikov in vnosov v register. Vendar to ne zagotavlja popolnega jamstva, saj lahko okužena aplikacija v sistemu še vedno odstrani virus.

Ročno odstranjevanje virusa: prejšnji ukrepi

V tem primeru bo morala sprejeti radikalne ukrepe, povezane z ročno nevtralizacijo grožnje. Kako odstraniti "about: blank" v sistemu Windows 7 ali v kateri koli drugi različici sistema? Za začetek morate natančno ugotoviti, kje se nahajajo virusne datoteke in mape, da se jih lahko znebite sami. Seveda lahko poskusite pogledati lokacijo datotek za zaganjanje gostiteljev"Upravitelj opravil", vendar bo trajalo veliko časa. Najlažji način je, da takoj dokončate procese za komponente vzorca achpjba.dll, agent-ac.dll, cbme.dll, xea2108l.9zt, phafxfa.exe in nato začnete ugotavljati glavne lokacije virusnih komponent »about: blank« v registru. .

Odpravljanje težav s sistemskim registrom

V urejevalniku (regedit) je potrebno vejo HKLM ročno ali s pomočjo iskanja poiskati ključ Init_DLLs, ki je isti ključ, ki ga je ustvaril zlonamerni virus.
Nadalje, preko PCM ali z dvojnim klikom, morate poklicati urejanje parametrov in pogledati dodeljeno vrednost. Tu bo določena celotna pot do datoteke. Zaželeno je, da ga zapišete ali kopirate v Beležnico in jo shranite v besedilni obliki. Najden ključ je treba takoj odstraniti. Po tem morate nastaviti ključno iskanje (Ctrl + F), vrednost približno about: blank, nato pa se znebite vseh vnosov, za katere je kot vrednost podana zgoraj navedena pot datoteke. In ne mislite, da drugi izbrišejo ključe s podobnimi imeni, ki ne vsebujejo navedene vrednosti. To lahko privede do onemogočenja nameščenih brskalnikov in celotnega operacijskega sistema.

Brisanje virusnih datotek

V naslednjem koraku morate uporabiti kateri koli upravljalnik datotek (tudi najpogostejši "Explorer" bo ustrezal) in poiščite imenik virusa na podani poti. To storite tako, da uporabite hitro iskanje ali vstavite pot v naslovno vrstico. Za zanesljivost je najbolje takoj prikazati skrite datoteke in mape ali poiskati vrednost poti,označene z zvezdicami na obeh straneh (* pot *).

Kaj storiti, če datoteke niso izbrisane?

Toda veseli se, da je prezgodaj. Mogoče je, da le tako ni mogoče odstraniti komponent virusa.
V tem primeru, če govorimo o najpreprostejši rešitvi, je najbolje, da uporabite pripomoček Unlocker z možnostjo odklepanja imenika ali namestitvene datoteke kot dejanje za dodatno brisanje. Če ta pristop ne uspe, poskusite nastaviti dodatna dovoljenja, ki povzročijo celoten niz dejanj, vključno s spremembo in brisanjem, skozi lastnosti neporušitvenih objektov.

Ukrepi v brskalnikih

Zdi se, da so bili glavni deli virusa about: blank izgubljeni. Zdaj je ostalo, da ga deaktivirate v internetnih brskalnikih, da se ne začne znova. Upoštevajte, da odstranjevanje namigov na poti do izvedljivih datotek morda ne bo dalo rezultata, zato je veliko bolj smiselno uporabiti nastavitve za popolno ponastavitev. Toda šele po tej poti lahko preverite in po potrebi odstranite vse nepotrebne ali vprašljive vnose po razširitvi zagonske datoteke izvajalnega brskalnika.

Kaj ne bi smeli storiti v nobenem primeru?

To je vse o osnovnih korakih, ki so potrebni za osvoboditev sistema iz opisanega virusa. Ostaja, da povem, kaj storiti, ni priporočljivo. Ne poskušajte nevtralizirati grožnje (in ne samo tega) programov, kot so SpyHunter ali podobni plačani programi. Lahko najdejo nekaj podobnega virusu, vendar ga bodo našli, vendar ga ne bodo odstranili. In potem bodo vedno tamda vas opomni na potrebo po nakupu večjega protivirusnega paketa. Želite se ga znebiti - to bo še težje kot dejanja za nevtralizacijo virusnih groženj, zato imejte v mislih. In ne gledajte na dejstvo, da so na internetu takšne javne službe oglaševane na vsakem koraku. To je čista vodna prevara. In če boste kupili takšne pakete, morate položiti precej okrogle vsote. Brez garancije.

Sorodne publikacije