Kako namestiti virtualne stroje za Windows 10?

Veliko ljudi je slišalo za virtualne stroje, toda to je tisto, kar virtualni stroji za Windows 10 ali kateri koli drug operacijski sistem, kako delujejo in kaj potrebujejo, niso znani vsem. Nato bo obravnavanih več priljubljenih odjemalcev, ki vam omogočajo, da konfigurirate katerokoli konfiguracijo v deseti različici okolja Windows, kot tudi v katerem koli drugem operacijskem sistemu.

Virtualni stroji za Windows 10 ali druge OS: splošni koncepti

Virtualni stroj (VM) je neke vrste nekakšen pravi računalnik z edino razliko, ki deluje izključno v programskem okolju drugega sistema.
V najpreprostejši definiciji je virtualni stroj za Windows 10 x32 x64 ali ga je mogoče obravnavati kot konstruktorja z deli, iz katerih se zbira zahtevana konfiguracija. V tem res ne obstoječem računalniku lahko nastavite trdi disk in RAM, namestite virtualno grafično kartico, pogone, izberete operacijski sistem in celo uporabite povezavo z internetom ali LAN-om. To pomeni, da bo vsa ta virtualna konfiguracija v obliki lupine programa delovala popolnoma enako kot sistem v realnem svetu.

Zakaj uporabljati takšno programsko okolje?

Virtualni stroji za Windows 10 ali druga okolja imajo več ključnih prednostnih nalog. Tako je na primer namestitev drugega operacijskega sistema na trdi disk zelo pogosto neprimerna, ker se lahko pojavinapak in zrušitev.
Poleg operacijskega sistema Windows ni mogoče vedno namestiti »Linux«. Toda "jabolčni" OS v PC-konfiguracijah sploh ne deluje in deluje izključno na platformah Intel (ne smemo zamenjevati s procesorji). Če nameščate virtualne stroje za Windows 10, lahko emulirate delo zgoraj navedenih sistemov in preizkusno programsko opremo, ki je namenjena izključno za namestitev in uporabo teh posebnih operacijskih sistemov. Namesto tega programski izdelki za okolje Windows, ko se testirajo v virtualnem računalniku, nimajo vpliva na glavni sistem. Z lahkoto lahko posnemate škodo otrokovega OS z virusom, vendar to nikakor ne bo vplivalo na glavni sistem.

Kako namestiti virtualni stroj v operacijskem sistemu Windows v primeru 10 Hyper-V: začetni ukrepi

Začenši s sedmo spremembo, imajo sistemi, ki temeljijo na sistemu Windows, svoje orodje za ustvarjanje in vodenje virtualnih računalnikov, imenovanih Hyper-V .
Namestitev virtualnega stroja v operacijskem sistemu Windows 10 v prvem koraku vključuje aktiviranje tega modula v sistemu. To se izvede iz razdelka programov in komponent, ki se kličejo s standardne nadzorne plošče, kjer je na prikazanem seznamu izbrana izbira v polje nasproti imena modula in njegovih komponent.
Aktiviranje se bo znova zagnalo in ko se bo ponovno zagnal v administracijskem meniju, se bo pojavila ikona "Hyper-V Manager".
Vgrajena VM morda ne bo delovala, če ne uporabljate nastavitev BIOS-a, kjer je v naprednem meniju Advanced (Napredni meni) izbran meni naprednih nastavitev in je tehnologija aktivirana.Tehnologija virtualizacije z nastavitvijo parametra Enabled. Za procesorje Intel in AMD, pa tudi za različice BIOS ali UEFI, se naslovi lahko razlikujejo.

Ustvarjanje navideznega omrežnega vmesnika

V drugi fazi morate ustvariti tako imenovano virtualno stikalo za uporabo internetne povezave.
To se izvede v upravitelju, kjer je izbrano ime računalnika, in iz menija z desno miškino tipko uporabimo linijo delovanja s prehodom na "Virtual Switch Manager". Pri ustvarjanju omrežja in povezovanju je bolje izbrati parameter "Zunanji" (Zunanji), da ne bi zapletli dela, nastavite želeno ime omrežja in kliknite potrditveno tipko "OK". Adapter, ki ga ustvarite, bo med povezavo uporabljal omrežno kartico ali brezžični modul Wi-Fi.

Postopek ustvarjanja VM in zaganjanja

Nato razmislite, kako je na Windows 10 ustvarjen virtualni stroj za Windows XP (pomožni OS, ki v tem primeru služi XP, ne igra vloge). Izdelava VM je narejena iz upravljalnika z izbiro ustreznega ukaza, čemur sledi ime in lokacija strojnih datotek na trdem disku ali v logičnem razdelku.
Nato se predlaga, da se izbere generacija VM. Bolje je uporabiti prvo, saj bo druga generacija ustvarila VM z UEFI, prenos slik pa ne bo vedno podprt.
Naslednji korak je izbira količine RAM-a. Privzeta vrednost se lahko poveča, ker VM praktično ne uporablja glavnega pomnilniškega sistema.
V nastavitvahomrežje izbere predhodno ustvarjen adapter, nato pa nastavite nastavitve za navidezni trdi disk (ime, mesto datotek na trdem disku in velikosti).
Nastavite želeni operacijski sistem (CD /DVD-ROM ali slikovno datoteko, ki jo želite vnaprej namestiti in shranite na trdi disk). Ko je dejanje končano, se pritisne gumb "OK". Kako zagnati virtualni stroj na Windows 10? Samo dvokliknite na seznamu upravitelja in kliknite gumb »Omogoči«. Po tem boste namestili operacijski sistem (če ga še niste storili).

Najboljši programi tretjih oseb

Programi, ki vam danes omogočajo uporabo virtualnih emulatorjev resničnih računalniških sistemov, so danes kar nekaj. Vendar pa sta daleč najmočnejša in najnaprednejša paketa VirtualBoxa od razvijalcev iz Oracle in VMWare Workstation. Naj na kratko preučimo vsako od njih. Procesi izdelave VM so zelo podobni dejanjem z modulom Hyper-V, vendar obstajajo nekatere razlike.

VirtualBox

Pri začetni namestitvi tega programa je treba paziti na več točk z dodatnimi komponentami, med katerimi je zaželeno, da se vzpostavi podpora za povezavo vseh naprav prek USB (VirtualBox USB podpora) in omrežnih adapterjev za lokalna omrežja in internet. (VirtualBox Networking). Programerji in razvijalci lahko uporabljajo podporo za programski jezik (to ni potrebno za običajnega uporabnika).
Postopek ustvarjanja VM v tej lupini se praktično ne razlikuje od zgoraj navedenega (razen, da stikalo ni potrebno). Samo na odruIzbira vrste navideznega diska se lahko nastavi na dinamično (podaljša se ob polnjenju) ali na disk z nespremenljivo velikostjo. Ko je stroj ustvarjen, ga lahko konfigurirate glede na količino uporabljenega video pomnilnika, obremenitev procesorja itd. Nato se zažene gumb za zagon in program zahteva pot do slike OS. Nato se začne namestitev, se ne razlikuje od običajne namestitve. Če je zahteva za prenos potrebna s CD-ja /DVD-ROM-a, morate slikovno datoteko iz pogona onemogočiti (v razdelku z mediji uporabite ekstrakcijo pogona).

VMWare Workstation Pro

Ustvarjanje virtualnih računalnikov s tem programskim okoljem se izvaja s posebnim čarovnikom, ki je bolje izbrati običajno (priporočeno) konfiguracijo.
Pri ustvarjanju navideznega diska za povečanje učinkovitosti pri vrsti shranjevanja je bolje uporabiti eno datoteko, namesto da jo razdelimo na več. Konfiguracija strojne opreme temelji na istem razdelku, toda za izboljšanje podpore napravi morate sprejeti namestitev paketa gonilnikov VMWare Tools, ko bo gostujoči operacijski sistem v celoti deloval. Mimogrede, celo v gostujočem sistemu lahko v določenem trenutku posnamete sliko države in jo, če je potrebno, ponovno pripeljete do točke recesije.

Kaj dati?

Kaj je najboljši virtualni stroj za Windows 10, ki ga je težko povedati. Nekateri ljudje radi VirtualBox, kljub temu, da imajo svoj denar v sistemu. To potrjujejo številni pregledi. Program je lažji za uporabo in konfiguriranje kot isti Hyper-V modul in delujepostaja VMWare. Vse skupaj pa so vsi programi dobri in lahko uporabite modul Hyper-V brez namestitve dodatne programske opreme. Toda v vsakem programu te vrste je VM zelo preprosto ustvarjen, zagnan in konfiguriran. Če pogledate primer z modulom Hyper-V in obvladate osnovne baze, ne boste imeli težav z drugimi emulatorji lupine.

Sorodne publikacije