Scorpion iz "Mortal Combata": zgodba likov

Scorpion iz "Mortal Combata" - ninje, ki se je uspel vrniti iz tega sveta in obnoviti pravičnost za morilce svojega klana. Njegova zgodba se začne z vzgojo ninjine družine in se konča v krvavih bitkah, kjer so bile velike zmage in žalostni porazi.

Vstop v klan

Scorpion iz "Mortal Combata" se je pridružil klanu Shirai Ryu ne od rojstva. Njegovo pravo ime je Hanzo Khasashi, in vzdevek je dobil zahvaljujoč njegovi zmožnosti, da spusti verige iz rok v obliki insektov, ki se mučijo, kot tudi odlično posedovanje vseh vrst plavajočega orožja. Imel je družino, ki jo je ljubil in želel zagotoviti življenje brez potrebe. Zaradi denarja je vstopil v ninja klan in postal prvovrstni plačanec. Njegov sin je hotel iti po stopinjah svojega očeta, a junak mu je to prepovedal. Razumel je, da življenje morilca, ki ga je sam izbral, ni vredno njegovega otroka in da bi lahko živel povsem drugače.

Originalna zgodba (ustanovitev)

Quan Chi najame amulet Shinoku, da bi poiskal Sab-Ziro iz klinike Lin Cui, in s Shiray Ryu je šel v Scorpio. "Mortal Kombat X" pravi, da vojaki niso vedeli, da gredo za eno nalogo, zato so se borili na sestanku v templju. Zmagovalec je bil Ice Ninja, ki je raztrgal greben Hanzo, kljub temu, da je prosil za milost. Za njegovo zmago je Kuan Chi popolnoma uničil klan Scorpion. Po nekaj časa so se nasprotniki spet srečali, vendar že v peklu, kjer je Ledeni bojevnik padel v zaporniško dušo. Hanzo je že bil tamvendar se je novi boj ponovno izkazal za boljšega od Sab-Zira. Čez nekaj časa Kuan Chi ponovno oživi bojevnik Shirai Ryu, mu sporoči napačno zgodbo, da je Lin Cui kriv, da je uničil svojo družino in se odpravil v deseto smrtno bitko pri Škorpijonu. "Mortal Combat 10" - turnir, ki je potekal pod vodstvom Shang Zunga. Ko je Liu Keng premagal Goroja, je čarovnik razumel nevarnost in vse svoje enote prevaral v bojevnike. Škorpijon in Sab Ziro sta bila v času sovražnosti pozabljena in se borila proti vojski vodje turnirja. Po tem so se zbrali v bitki in Hanzo je šel k zmagi, ki je zažgal sovražnika in se vrnil v pekel.

Turnir Shao Kahna

Zgodilo se je, da je Škorpijon iz Mortal Combata spet šel v zunanji svet, da bi si ogledal novega Ledenega bojevnika. Bojal se je, da je Sab Ziro nekako uspel vstati, zato se njegovo maščevanje ni povsem zgodilo. Prvič, ko ga je opazoval in po milosti sovražnika, je spoznal, da je povsem druga oseba. Potem se je zaobljubil, da ne bo ubil tega junaka, toda Shao Kanu je uspel Hanzoja pripeljati na svojo stran svobode iz peklenskih verig. To je bila priložnost, da se spet vrne v življenje, toda za to je bilo potrebno boriti se z zagovorniki Zemlje. Med njimi je bil Kuay Liang - mlajši brat Sab Ziro, ki ga je Škorpijon obljubil, da ne bo ubil. Da bi izpolnil to obljubo, se junak pridruži ekipi zemeljskih bojevnikov. Shao Kahnova vojska je bila poražena in lik je moral ponovno iti v pekel. Pomagal je, da se mu ponovno vrne Kuan Chi, in tokrat je junak res dvignil. Kronist ga je prepričalVključevanje novega ledenega ninja v umor svojega klana. Nova bitka v Mortal Combatu je izbruhnila - Scorpio vs Sab-Ziro.

Bitke v peklu

Novi dvoboj dveh borcev iz različnih klanov je bil dolg, toda Scorpion je bil spet zmagovalec. Mortal Combat 10 pripoveduje zgodbo, da se je ninja odločila za odločen udarec, vendar mu je Sab Ziro povedal, da je v resnici Kuan Chi krivec za vse težave Hanza. Ves ta čas ga je uporabljal in lagal o vpletenosti Lin Kueya v uničenje Shirai Ryua. V tem času je kronist nameraval poslati nevarnega borec na peti nivo pekla, vendar ga je lahko potegnil skupaj z njim. Čarovnik je dolgo časa trpel zaradi bolečine, ki mu jo je nenehno povzročal Škorpion. Hanzo ga je mučil in ga lovil brez odmora. Da bi se rešil te žalostne situacije, je čarovnik uspel s pomočjo dveh demonov. Pokazali so mu starodavni portal in Kuan Chi ga je uspel aktivirati. Po tem je lik skočil k njemu in se znašel v zunanjem svetu.

Poskusi maščevanja

Zaradi nove tekme z čarovnikom se je Škorpijon iz "Mortal Combata" spet vrnil v pekel. Z naslednjim poskusom, da pridejo v črno knjigo, so ga demoni vrgli v tok duš in od tam so ninje pobegnile v praznino. Tam je opazoval prihajajoče dogodke. Pojavil se je samo med bitko z Onague. Starejši bogovi so ga izbrali, da bi ubili sovražnika, vendar Hanzo ni naredil zadnjega udarca in njegov klan je bil oživljen v obliki duhov. Za to izdajo je Škorpijon obljubil, da se jim bo maščeval, vendar mu ni uspelo, kot v bitki Argusove piramide,končno umrl

Nova zgodba (začetek)

Škorpijon ("Mortal Combat X") v novi igri ima nekoliko drugačno zgodbo. Razvijalci so ustvarili novo kronologijo, kjer se je Hanzo Hasashi razvil drugače. Njegov klan je bil uničen kot prej, toda prvo vrnitev iz pekla je prišla iz Kuan Chija. Kronist je okrepil sovraštvo in moč borec, da je postal zmagovalec v deseti smrtni bitki. Znova in znova je premagal nasprotnike Škorpijona in zahteval od Sab-Zira bitko Shang-tsung. Sprva je zmagal v Cung Laoju in nato ubil nočnega volka. Za takšne zasluge je organizator turnirja dovolil, da se je zbral v bitki s sovražnim sovražnikom. Božji grom Raiden je uspel prepričati Hanza, naj ne ubije lovca, ker je bil vzgojen v obliki Nube Sibotha - močnega bojevnika, ki bo služil silam teme. Pred turnirjem so se na turnirju pojavili Sector in Sierrax, ki sta bili tudi člani klana Lin Cui. Udarili so borec s posmehom, ampak zato, ker jim je Shang Tsung dal možnost, da se borita proti dvema. Jezni Škorpijon je zmagal hitro in šele potem se je v areni pojavil Sab-Ziro.

Nadaljevanje zgodovine

V Mortal Combatu se je Škorpijon vs Sab Ziro začel boriti šele po teleportaciji v pekel. Tam je zmagal član Shiray Ryu, vendar Raidenovo obljubo ni upoštevalo zaradi iluzij Kuan Chi o tem, kako ledeni bojevnik ubije otroke svoje družine. Kasneje je njegov mlajši brat Sab Ziro poklical Hanza v boj, ga premagal, a zaradi kiborgov je uspelo pobegniti klanu Lin Cui. Naslednji nastop na areni je potekal v peklu, kjer je služil kot črni knjigovodja. RaidenIskal je zavezništvo s čarovnikom, toda Scorpio ga ni zamudil. Borili so se in bog je zagrmel grmenje, po katerem so ninje preprosto izginile. Pojavil se je šele po dolgem času v vojski Shinnok, ki je napadla Zemljo. On je v zavezništvu s Sub-Ziro, ki je napadel helikopter, kjer sta bila Sonya, Cage in Kenshi. Johnny je prvič premagal Škorpijona in drugič se je srečal v palači Kuan Chi. Tam je Hanzo ponovno premagal zemeljskega bojevnika, kjer se je boril z Jacks. Vojaka so smrtno ranili, toda v tistem trenutku je interveniral Raiden, ki je Sonyji pomagal premagati Kuan Chi in očistiti Scorpia, Jaxa in Sab Zira iz sovraštva.

Temelj novega klana

Po osvoboditvi od uroka se ni več boril Škorpijon proti Sabu. "Mortal Combat" pripoveduje zgodbo o ustanovitvi novega klana, kjer je bil član Kenshija Takede. Ta organizacija ni morala obstajati dolgo časa. Raiden je prosil, naj vzame bodalo nenavadno moč, ki jo je lovil en demon. Prevzel je nadzor nad članom klana Fox in z njegovo pomočjo prekinil vse borce, razen Takede. Po pogrebu je škorpijon šel iskat Reiden za maščevanje. Božji grom je bil obseden s prekletstvom in dolgo so se borili v nebeškem templju. Hanzo je moral uporabiti svoje pretekle sposobnosti in samo zato je uspel obrniti Thunderbolt nazaj v prejšnje stanje. Tisti, ki so bili smrtno ranjeni v bitki, so bili ozdravljeni, zadnji člani Shirai Ryua pa so se odpravili iskat Sab-Ziro nekje na Japonskem. Ninja je prišla v mesto, kjer je bil nazadnje viden, in tam so našli kiborge Lin Cui, vendar v zamrznjenem stanju. VGlavni tempelj naselja, ki ga najdemo, in Sab-Ziro.

Nov boj s starim sovražnikom

V "Mortal Combatu X" Scorpio ni želel več smrti ledenega bojevnika, vendar ga je ujel bodež-kamidou. Zato je med njimi izbruhnila nova scramble. Hanzo je z vsemi veščinami nosil verige, toda ledeni trnje so ga prebodle od zadaj. Takedo je Takeda tiho vzel nevarno orožje Sabzira, vendar prekletstvo ni izginilo. Za zmago nekdanji bojevnik Lin Cui uporablja ogromno eksplozijo, ki začasno upočasni Takedo in Škorpijona. Po tem pride Sab Ziro s svojimi nasprotniki. Hanzo z lahkoto premaga izčrpan Kuai Lang, vendar ga Takeda prepriča, naj ne ubije nindže, ki je bila pod nadzorom demona. Ta zmaga mu ni prinesla veselja, ker se je Škorpijonu težko spominjati preteklih dogodkov življenja in tudi njegove stalne bitke s tem sovražnikom. Nadaljnja kronologija govori o služenju Škorpijona zemeljskemu kraljestvu in o vstajenju njegovega klana.

Sorodne publikacije