Kuan Chi v igri Mortal Combat: zgodba o značaju

Kuan Chi je slavni lik v seriji, ki se imenuje "Mortal Combat". Priljubljenost je pridobila zaradi zanimive mehanike in fascinantne zgodovine. V najnovejših igrah je ključna oseba, saj je tesno povezana z zgodbo. Ljubiteljem kronista svetujemo, da poznajo kratko zgodovino njegovih dejavnosti, spretnosti in slog bitke.

Znak in nekatere informacije

Kuan Chi je znana čarovnica Unreality (prostor zunaj svetov), ​​ki je podedovala svoje sile po rodu. O svoji preteklosti nič ni navedeno, razen za njegovo stalno potepanje po neskončnih in neživih prostorih. Želja po moči, močan um in trik, ga je prisilila, da raziskuje svetove in išče priložnosti, da pobegne v druge razsežnosti.
Ne bi mu uspelo samostojno doseči svoje slave in moči, zato je sklenil zavezništvo s padlim starejšim Bogom Shinnokom. Znak mu je pomagal, da je pobegnil iz ujetosti Luciferja in premagal svojo vojsko. Po tem so skupaj začeli vladati nestvarno, kronist pa je dobil status vrhovnega čarovnika in nato začel iskati načine za povečanje lastne moči.

Nova zgodovina (začetek)

Quan Chi se je naučil od Shang Tsunga o močnem artefaktu - amuletu zemeljskega kraljestva, skritem v ognjenem templju. Dobil ga je lahko samo s pomočjo Sabroza in Škorpijona. Spretno je igral sovraštvo svojih klanov in uničil celo družino drugega borca. Po tem je ledena ninja spoznala načrte knjigovodja in mu poskušala odvzeti relikt, a čarovnik je imel čas.premakniti v nerealnost. Tam so bili tudi Sab Zero in Raiden.
Zamenjali so se z amuleti, vendar so bili vsi ponaredki. Pravi artefakt je dobil Shinok, ki je že začel sestavljati vojsko, da bi napadel zunanji svet, ne da bi kršil pravila smrtonosnega boja, saj je prav ta moč dobila relikvija. V tem času, v "Mortal Combatu", Kuan Chi oživlja Škorpijona in po zmagi nad ledeno ninjo pripoveduje resnico o dogodkih, ki so se zgodili. Čarovnik ni pričakoval, da bo sovražnik imel dovolj moči, da bi ga povlekel skupaj z njim, ko se je preselil v Unreal. Dolga leta mučenja so se začela v puščavski razsežnosti, kjer je Škorpijon užival muke zapisovalca. Šele s pomočjo dveh demonov je uspel pobegniti v neznani portal, ki ga je pripeljal do groba kralja Zmaja Onagija.

Zajemanje moči

Quan Chi se je odločil, da bo oživil nepremagljivo vojsko preteklosti zunanjosti cesarja sveta, toda za to je potreboval zaveznika z zmožnostjo nadzora nad dušami. Shang Tsung se je približal tej vlogi in skupaj so začeli izvajati načrt. V raju so rekrutirali žrtve in vsilili svoja telesa vojakom Onage. Za začetek aktivnih dejanj Smrtonosna zveza ni želela, medtem ko sta bila Shao Kang in Liu Kang. Prvi so brez težav premagali in uspeli osvojiti del svojih bojevnikov, vključno s plačanci Kano in Barak. Bitka z junakom zemeljskega kraljestva je postala težja, ker je Shang Tsung izgubil moč in je bil skoraj ubit. Samo s pomočjo "Necro-Skull" - znanega artefakta v Mortal Kombatu - je Kuan Chi uspel omamiti nekdanjega zmagovalca turnirja "Deadly Battle". LiuKan je bil mrtev in vse se je zdelo, da gre po načrtu, toda izdaja Shang Tsunga je zmedla vse karte. Revijo je rešil le nenaden pojav Onagija. Takrat so bili ubiti zemeljski zagovorniki in sovpadanje čarovnika ni bilo dovolj, da bi ubilo zmajevega kralja. Tudi z zaveznikom v obliki Boga grmenje njihovih prizadevanj ni bilo dovolj. Slednji je ustvaril eksplozijo, iz katere je moral umreti Kuan Chi, vendar je imel čas, da se je preselil v Unreal.

Magejeva sposobnost

V igri Mortal Combat ima vsak lik številne spretnosti pri napadanju sovražnikov v bitki, ki se imenujejo smrtne žrtve. Kuan Chi jih lahko kopira od nasprotnika ali uporablja svoje tehnike. Najbolj brutalna je uporaba levitacije in zelenega meča za rezanje sovražnika na pol. Standardni arsenal sposobnosti vključuje čarobne posnetke energije, teleportacijo na vrh in za sovražnikom ter krajo orožja. S pomočjo inteligence lahko stavnica prepove uporabo predmetov bitke, vrže sovražnika v zrak ali ga prisili, da se povsem odpira za stavko. Njegova tehnika se osredotoča na veliko skritega boja in čaka na uspešen trenutek napada. V napadu na čep, se čarovnik pokaže slabše kot pri razburljivem. Blokirajte sovražne napade in protinapad s telepatskimi šoki.

Sorodne publikacije