Načini odstranitve ozadja v besedilu v "Vardo"

Oblikovanje besedila v Vardo je precej obsežna tema. O tem lahko govorite zelo dolgo, vendar v tem članku tega ne bomo storili, govorili bomo o ozadju besedila. V Wordu je veliko orodij, ki lahko na določen način osvetlijo besedilo ali celotno stran. To je narejeno, da bi bralca opozorili na določen del besedila. Toda kaj, če ste prenesli dokument iz interneta, in vse vrste dodeljevanja v njej, ki jih samo moti? V tem članku bomo govorili o tem, kako odstraniti ozadje v besedilu v "Vardo". Preučili bomo najbolj priljubljene načine za to. Spregovorimo o tem, kako odstraniti ozadje celotne strani in besedila posebej. Povedali bomo tudi o instrumentu, ki lahko v nekaj sekundah odvzame dokument formatiranju drugega uporabnika.


Očistimo ozadje strani

Za začetek se pogovorimo o tem, kako odstraniti celoten list v "Vardo". Ta problem je manj razširjen, kot bo prikazan spodaj, vendar mora biti še vedno. Včasih, ko prenesete dokument iz interneta in ga odprete, boste ugotovili, da je celotna stran naslikana v drugačni barvi za besedilno steno. Malo verjetno je, da bo nekdo užival, še posebej, če boste ta dokument uporabljali za delo. Zato je nujno potrebno odpraviti to odtenek. Zdaj bomo govorili o tem, kako to narediti. Najprej morate iti na želeni zavihek. Imenuje se "Design". Upoštevajte, da ta članek uporablja različico "Vord" v izdaji leta 2016, zato je lahkoRazlike v primerjavi s prejšnjimi različicami programa. Na zavihku Oblikovanje morate poiskati ikono, imenovano »Barva strani«. Nahaja se na desni strani orodja za trak. Natančnejša lokacija, ki jo lahko vidite na sliki.


Kliknite na ikono in v spustnem meniju izberite "Ni barve". Po izvedenih manipulacijah se mora barva črke v besedilu spremeniti v običajno belo. Barvo lahko spremenite tudi na želeno, vendar je neobvezna.

Odstranjevanje osnovnega besedila

Kot smo že omenili, zdaj ugotovimo, kako odstraniti ozadje v besedilu v "Vordie". Ta težava je zelo razširjena. Dejstvo je, da se takšno oblikovanje uporablja v primeru, ko želijo bralčevo pozornost pritegniti k določenemu odlomku v besedilu. Ampak včasih so ljudje preobremenjeni z njim in besedilo se bere preprosto nemogoče. Še en takšen problem pogosto najdete pri kopiranju besedila s spletnega mesta. Zato morate ugotoviti, kako odstraniti ozadje v besedilu v Vardo, da bi to vnaprej hitro popravili. In to je zelo preprosto. Vse kar morate storiti je, da najprej izberete označeno besedilo v barvi in ​​kliknete na ikono »Izbira barve besedila«. Nahaja se pod zavihkom »Domov« v področju »Pisava«.
V spustnem meniju, kot v prejšnjem primeru, morate klikniti na "Brez barve, tako da bodo vse izbire izginile. Tako ste se naučili, kako odstraniti ozadje besedila v besedi Word, vendar to ni zadnja možnost."

Počisti celotno oblikovanje

Če vam je prejšnja metoda težkaali menite, da so precej drage v času, zdaj pa vam bomo povedali, kako odstranite ozadje v besedilu v Wordu v samo nekaj sekundah. To storite z gumbom "Počisti oblikovanje". Najprej morate izbrati besedilo, v katerem želite izbrisati oblikovanje, nato pa kliknite ta gumb. Na sliki lahko vidite natančno lokacijo tega gumba.
Opozoriti je treba, da bodo poleg ozadja, pisave in velikosti ter vseh atributov oblikovanja upoštevani v besedilu, zato razmislite, ali je vredno.

Sorodne publikacije