Mortal Kombat, Scorpion: Zgodba nekega lika

Ena izmed najbolj priljubljenih iger za vse konzole je Mortal Kombat. Škorpijon je eden najbolj priljubljenih likov v igri. Priljubljenost je prinesla enostavno in razumljivo za vse igre, kot tudi krvavo, ki je polna borilne igre. Ne pozabite na zgodbo, ki je zelo razkrita v igrah, kot so menihi Shaolin, Deadly Alliance in Mortal Kombat 9.

Biografija Škorpijona

Pravo ime Škorpijona je Hanzo Sasori Hasashi. Pri 32 letih je bil ubit. Preden je postal škorpijon, je Hanzo videl, kako je njegova vasica zgorela in njegova družina je bila ubita. Zlobni čarovnik Kuan Chi je dobil obliko Sab Ziro in ubil družino Hanzo. Ko so starešine sirskega klana Riu prisilile Scorpia, da je našel in ubil čarovnika, se je srečal s Sabom Zirojem in se izgubil. Polemika med njimi je trajala v vseh igrah serije.


Po smrti je škorpijonova duša odšla v Nerealnost. Nerealnost je analogna pekla v vesolju Mortal Kombata. Toda duša bojevnika ni namenjena, da bi se mučila v Nestvarnosti. Lahko se je vrnil v resnični svet, da bi se maščeval za svojo smrt in smrt svoje družine. Po vrnitvi iz Neralityja je Hanso postal Scorpio, duhovnik, ki ima veliko moč in čarobne sposobnosti. Najprej je Škorpijon šel iskat Sab-Zira, ki ga je hotel maščevati za smrt svoje žene in otroka. Škorpijon ni vedel resnice o tem, kako je bila ubita njegova družina, zato je krivil Sab-Ziroa. Samo v Mortal Kombatu X je Škorpijon izvedel resnico o tem, kako je umrla njegova družina. Mlajši brat Sab-ziro je Škorpijanu pokazal spomin na sektor in videl jepogovor med Kuan Chi in Sektorjem, v katerem je čarovnik rekel kiborgu vzrok smrti njegove žene in otroka Škorpijona. Od takrat se je med Scorpio in Kuan Chi začelo sovražnost.


Prvotna zgodba o Škorpijonu

Žeja za maščevanjem je Škorpijanu omogočila, da najde Sab Zira, vendar se ni želel z njim boriti ne na turnirju, imenovanem "Deadly Battle". V Mortal Kombatu je Škorpijon večkrat našel svojega najhujšega sovražnika, vendar ga je želel ubiti le na turnirju, da bi ohranil svojo čast in se mu ni zdel preprost morilec.
Toda duhovi niso imeli sreče. Turnir se je končal in želena bitka se ni zgodila. Shang Tsung je odredil poraz svojih bojevnikov, da bi napadel vojake zemeljskega kraljestva. V boju je Škorpijon dobil priložnost za boj z Sab-Zirom. Druga bitka med njimi je ostala za Škorpijona, ki je požgal svojega zapriseženega sovražnika in izginil.
Po določenem času je izvedel, da bo na naslednjem turnirju sodeloval redni vojak, ki se je imenoval Sab-Ziro. Ko je prišel v zunanji svet, je Škorpijon spoznal, da je to še en Sab-Ziro, ker bojevnik ni ubil svojih nasprotnikov. Bil je brat Sab-Zira. Škorpijon je obljubil, da ga ne bo poškodoval. Zato je poskušal popraviti svojo krivdo.

Vdor na Zemljo

Da bi napadel, se je Shao Kahn odločil ujeti ušesa, ki so bila v peklu. To mu ni bilo mogoče v celoti narediti, vendar je Škorpijon spet padel v zemeljsko kraljestvo. Dolgo je ostal dolgotrajno, ne da bi sodeloval v bitkah med ljudmi in vojsko cesarja, potem pa je Kahn vpisal Scorpia v svojo vojsko.Razumel je, da ima odlično priložnost, da za vedno zapusti podzemlje.


Škorpijonovi načrti so se močno spremenili, ko je izvedel, da se Sab-Ziro bori na strani Zemljanov. Prisega, ki jo je dal Škorpijon, mu ni dovolil, da bi se boril proti ljudem, zato se je odločil, da se premakne na njihovo stran in se z njimi bori proti vojski cesarja Shao Kahna. Prevladalo je zemeljsko kraljestvo in Škorpijon se je spet vrnil v podzemlje.

Invazija na nebesa

"Deathly Battle" je znana po zelo dobri zgodbi. Vdor na Zemljo ni edini vsiljivec, ki se je zgodil v Mortal Kombatu. Škorpijon je sodeloval v napadu na nebesa, ki ga je sprožila vojska teme, ki jo je vodil kralj Shinnok.
S pomočjo Shinoka bi prinesel življenje Scorpiu. Istočasno je čarovnik Kuan Chi prepričal duha, da se je umoru njegove družine udeležil mlajši Sab Ziro. Škorpijon ga je našel in hotel ubiti, vse je pa zanikal. Potem je Kuan Chi rekel Scorpio pravi zgodbi o smrti njegove žene in otroka, pa tudi o vzroku vsega tega. Po besedah ​​čarovnika je tako lahko prisilil Škorpija, da je odstranil Shinnokovega glavnega nasprotnika, ki bi kralju Podzemlja lahko preprečil, da bi napadel nebesa. Po tem je Kuan Chi požel poslati Škorpijona v peti krog podzemlja, vendar je bil bojevnik sposoben zajeti z njim in čarovnico.

Lov na Quan Chi

Škorpijon se je ves čas v podzemlju boril in mučil Kuan Chi. V petem krogu čarovnik ni imel veliko moči proti duhu, medtem ko so se sile Škorpijona samo povečale. Nekromant je lahko našelrešil ta problem - se je zavezal z dvema demoni. S pomočjo čarovnikov jih bodo poslali v zemeljsko kraljestvo. Demoni so pripeljali čarovnika v starodavno mesto, kjer je Kuan Chi videl take napise, ki so bili na amuletu Shinnok. Zaradi teh napisov je razumel, kako lahko amulet odpre portale med svetovi. V tem trenutku jih je napadel Škorpijon. Demoni so se začeli boriti z njimi in Kuan Chi se je odločil pobegniti. Skočil je na portal, ki se je odprl s pomočjo amuleta. Škorpijon je hitel za njim, demoni so sledili njegovemu sovražniku.

Scorpion v kinematografiji

Konec prejšnjega stoletja sta bila imenovana dva filma, "Deathly Battle" in "Deadly Battle: Complete Destruction". Škorpijon je bil v obeh slikah, vendar je bil v prvem delu njegove vloge pomembnejši, na zaslonih pa so ga lahko opazovali pogosteje. V prvem delu turnirja se je Škorpijon boril proti Johnnyju Cageju v gozdu. Med bitko so se preselili v podzemlje, kjer je Škorpijon uspel sneti svojo masko in skušati požgati bojevnika zemeljskega kraljestva. Toda uporabil je ščit, ki je bil skrit pred ognjem, potem pa je lahko z istim ščitom odrezal glavo Škorpijona. V drugem delu je bil junak eden od generalov Cane, ki je napadel Zemljo, vendar mu skoraj ni bilo posvečeno pozornosti.

Sredstva

V igrah v Škorpijonu sta na verigi dva meča in kune, ki jih črpa svojemu nasprotniku. V filmih v Škorpijonu je kača prišla iz njegove roke. V prvem delu drugega, drugega - v roki so bile že tri cele kače.
Ko govorimo o računalniški igri, je harpuna Scorpio naredila edinstveno. Kuhn je lahko pravpreučiti značaj vizitke. Lahko se primerja z zmožnostjo zamrzovanja v Sab-Ziro. Pomembno je razumeti, da v igri z uporabo harpune - tvegano sprejem, ker če pride v blok, potem Scorpio ostane nekaj časa. Še posebej nevarno je, da uporabljate harpuno blizu.

Scorpion v igrah

Scorpio se je pojavil v vseh igrah serije Mortal Kombat. Poleg tega je bila leta 2013 izpuščena igra Injustice, ki nima nič skupnega z vesoljem Mortal Kombata, vendar je bil v njej tudi lik.
Mortal Kombat XL Scorpion tudi ni izginil. Igra ni nadaljevanje serije. Združuje prejšnjo različico igre (Mortal Kombat X), ki je izšla leta 2015, z vsemi dodatki, ki so bili izdani med letom. Ta različica je izšla v začetku jeseni 2016, samo za Play Station 4 in X-Box One.

Mortal Kombat 9

Lahko rečemo, da je od vseh znakov, ki jih najdemo v Mortal Kombatu 9, največja karizma Škorpijona. Mortal Kombat 9 vsebuje 25 standardnih znakov.
V tem delu igre ima navade, ki jih poznajo vsi igralci s sposobnostmi. Spusti svojo harpuno, lahko požari svojega nasprotnika in vdihne ogenj. Poleg tega se Scorpion lahko premika in udari.

Scorpion v Mortal Kombat X

V Mortal Kombat X Scorpio ima pasivno sposobnost, ki se imenuje ognjeni plamen. Ta sposobnost predpostavlja, da so vsi sodelavci znakov ogroženi zaradi požara, ko izvajajo kombinacije stavk. Tudi v igri Scorpio ima dve posebni tehniki. Najprej lahko udari nogo s temerjem. Takoigralci pogosto končajo s kombiniranjem. Drugič, Škorpijon je sposoben udariti z mečem, po katerem sovražnik zadane udarce iz krvavitve za šest sekund.
Poseben sprejem škorpijona se imenuje Podzemeljski. Bistvo sprejema je, da žrtev odpelje v zunanji svet. Tam močno udari nasprotnika. Blokiraj proti tej sposobnosti ne deluje popolnoma.

Mortal Kombat X za pametne telefone

Za pametne telefone Android in iOS je bila razvita igra Mortal Kombat X mobile, ki je poenostavljena različica za konzole. Čeprav je mobilna različica zelo skrajšana in jo primerja z nepravilno konzolno različico, je igranje zelo zanimivo in priročno, saj je borilna igra dobro prilagojena in optimizirana za mobilne naprave.
Mortal Kombat X mobilni Scorpio igra pomembno vlogo. V eni od posodobitev se lahko prenese na posebne sile, kar daje igralcu pomembno prednost.

Boss Scorpion

V zadnjem delu igre je najtežji šef Scorpio. Mortal Kombat X ponuja edinstveno priložnost za igralce, da se borijo proti njemu. Kompleksnost mimogrede je, da jo uporabimo veliko buffs. Škorpijon ima superaataka in super zaščito, poleg tega je obseg njegovega zdravja zelo hitro poln.
Da bi mimo tega šefa, je potrebna posebna izkaznica nad dvajsetim nivojem. Taktika bojevanja je preprosta - najprej morate uporabiti posebne sile za shemo blok-udarcev. V tem času je treba spremljati indikator moči drugih znakov. Takoj, ko je lestvica napolnjena s 100 odstotki, bi morali iti k herojem inuporabnost Po tem, Škorpijon spet aktivira svoje pošto. Ko to stori, se moramo vrniti na poseben ukaz in igrati po zgoraj opisani shemi.
Če se ves čas držite tega načina bitke, potem zmagajte zlahka, čeprav je eden najtežjih prehodov šefov Škorpijon. Mortal Kombat X naredi igralce svojo strategijo za boj proti šefom.

Specialne sile Scorpion

Mobilna različica Mortal Kombat X, ki je na voljo na Androidih in iOS, vam ponuja nekaj zanimivih možnosti. Eden od njih velja za mrežni način Bitka frakcij. V posodobitvi 111 pojavil Scorpio-spetsnaz. Mortal Kombat X vam daje priložnost, da zaslužite duše v bitki frakcij. Za zmago lahko dobi 15 duš in za mesta od pete do druge - 10-13 duš. Stroški posebnih sil so 200 ducatov.
Posebne sile Škorpijona omogočajo, da partnerja rešite iz ene poteze. Pri menjavi partnerja lahko posebne sile ukradejo sovražnikovo moč. Videz Škorpijona lahko imenujemo eleganten. Vse je črno in ima dva meča. Znak je zelo močan. Ima resno regeneracijo zdravja, s katero ga mnogi imenujejo "Chittersky". Potem ko je bilo napovedano, da se bo pojavil Scorpion-spetsnaz, je Mortal Kombat kot igra prejel veliko povečanje priljubljenosti.

Kartice za posebne sile Scorpion

Za igralce, ki so si kupili posebne enote Scorpio, je priporočljivo, da uporabite tri kartice. Prva je Kun Kura Ryu. Omogoča povečanje verjetnosti, da se sovražnik ne more povečati za 1/5blok posebne sprejeme Scorpio. Tudi to orodje lahko poveča verjetnost povzročitve kritične škode.
Druga karta je Hammer of Anger, ki vam omogoča, da povečate napad za 10 odstotkov. Poleg tega je na tej karti še en bonus, ki je povečanje Scorpionove lestvice za 1 točko.
Zadnja kartica, ki jo priporočamo za posebne sile Scorpio, je Destroyer. Učinek tega orožja je 30-odstotno povečanje verjetnosti kraje polovice sovražnikove moči na začetku bitke. Drugi kartični bonus je 10-odstotno povečanje izgube s prvega posebnega sprejema. Če ima nasprotnik isti razred, se bo zdravje igralca povečalo za 20 odstotkov. Prav tako bo povečanje za 1/5 povzročilo škodo in lestvico moči.

Smrtne žrtve Škorpijona

Smrtne žrtve so postale eden najbolj priljubljenih elementov v vseh igrah serije Mortal Kombat. Škorpijon naredi svoje smrtne žrtve na podlagi sposobnosti s pomočjo svoje pištole. Prve smrtne žrtve so, da sovražnika na dva dela, potem mu odseka glavo in ga na pol prepolovi.
V drugem fatalitu je s pomočjo harpune potisnil sovražnika in ga potisnil v portal. Tretja smrtnost Škorpijona je najlažja. Odstrani masko in požari sovražnika. Četrta vrsta izvedbe je izvedena na zemljevidu Podzemlja, kjer Škorpijon potegne sovražnikove glave v klop in ga nato z nogo razbije.
Zato lahko rečemo, da je v Mortal Kombat Scorpio najbolj priljubljen lik. V filmih jeje bil negativen značaj, vendar v seriji iger lahko vidimo razloge za to, kako je postal, in tudi sledimo poskusom junaka, da se premakne na svetlo stran in se bojuje proti silam zla. Pridi sem!

Sorodne publikacije