Računalniška igra "Phobos: 1953": mimo, pregled, recenzije

"Phobos: 1953" je igra ruske proizvodnje. Sprostitev izdelka je potekala v začetku maja 2009. Igra je na voljo samo za osebne računalnike z operacijskim sistemom Windows.

Novice o izdaji

Februarja 2009 je bila izvedena objava igre. Razvijalec izdelka - Phantomery Interactive. Dva meseca kasneje je bilo napovedano, da bo podjetje sodelovalo na konferenci za razvijalce iger. Na tej konferenci je bila igra predstavljena. Med dogodkom so ustvarjalci prikazali glavne elemente prehoda "Phobos: 1953". Izdelek je prejel nagrado v nominaciji "Best Quest".


Založniki so New Disk in PC Digital. Leta 2013 se je v Steamu pojavila igra z naslovom "1953 - KGB Unleashed". Ključ do Phobosa: 1953 je 4 $.

Piratska evropska različica

V igri, ki je naprodaj v storitvi Steam, so ruski, angleški, nemški, francoski in poljski. Namestili so jih zaradi vdora v igralne vire. Družba sama ni sodelovala pri dodajanju tujih jezikov v igro. V zvezi s tem so predstavniki podjetja podali izjavo, da je storitev igranja izdana nezakonito. Phantometry Interactive ni zaslužil nobenega rublja na igro. Prav tako razvijalci priporočajo igralcem, da zavrnejo nakup igre v Steamu.

Motor

Igralni motor se imenuje Panopticum Engine - lastno razvojno podjetje. Ustvarjen je bil posebej za žanr pustolovskih iger. Prvič je bila uporabljena v igri Sublustrum. Ima veliko funkcij, ki ločujejo Panopticum Engine od drugihmotorje. Ključni so:


 • 360-stopinjska panorama;
 • aktivno okolje;
 • Predvajanje videa z visoko ločljivostjo;
 • učinki sepije, starega filma in vročega zraka;
 • raznovrstno nalaganje ozadja;
 • visoka stopnja dela na šibki žlezi.
 • Motor z zmogljivim grafičnim urejevalnikom, ki omogoča nadzor panoram, zaslonov in zvoka. Ima diagnostični sistem, ki vam omogoča hitro zaznavanje napak v igri. Tretja značilnost je prilagodljivost.

  Sistemske zahteve

  Igra je bila izdana leta 2010, zato nima visokih zahtev glede železa. Ustvarjalci so leta 2009 izjavili, da se bo igra izvajala na računalnikih, v katerih se izvaja katera koli različica operacijskega sistema Windows. V času izdaje so bili XP, Vista in 7. Zdaj, v letu 2017, so dodali Windows 8 in 10. Za normalno delovanje zahtevanega procesorja s frekvenco 15 GHz. Potrebujete tudi 256 MB RAM-a in vsaj en gigabajt prostega prostora na trdem disku. Priporočljivo je, da grafična kartica ni slabša od GeForce FX 5200.

  Opis

  Igra "Phobos: 1953" je predgovor trilerja Phobos, ki je spomladi 2009 videl svetlobo. Ustvarjalci postavijo svoj izdelek kot psihološko iskanje. Igra se začne na istem mestu, kjer se odvija film. Zgodba temelji na razvoju ZSSR MGB.
  V skladu z igro je ministrstvo za državno varnost Sovjetske zveze opravilo študijo o človeških možganih. Tudi MGB ZSSR je poskušal študiratinačin, kako strah prizadene človeško telo, kot tudi sposobnost prenosa misli na daljavo. Glavna naloga igralca je razumeti, kaj se je dogajalo v laboratoriju. Treba je določiti razlog, zaradi katerega je bilo celotno osebje likvidirano, kompleks pa je ohranjen. Prehod "Phobos: 1953" se začne s skritim bunkerjem, v katerem je laboratorij. Poskusi so bili izvedeni na zapornikih.

  Upravljanje

  Upravljanje igre poteka z miško. Glavni meni se pokliče, ko pritisnete tipko Esc. V meniju lahko igralec sam spremeni nastavitve, shrani, prenese, shrani ali popolnoma zapusti igro. Ko kliknete z desno tipko miške v spodnjem desnem kotu zaslona, ​​se prikaže okno, ki predstavlja skrajšano različico menija igre. Omogoča vam, da prenesete igro ali shranite trenutni proces.
  Če v zgornjem levem kotu z desno tipko miške kliknete miško, se odpre okno, ki prikaže vse dokumente, ki jih je igralec zbral med avanturo Phobos: 1953. Ko kliknete v spodnjem levem kotu, se imenuje plošča inventarja. Kazalec miške ima lahko običajen videz in je lahko označen. Če je kazalec miške označen, je jasno, da lahko subjekt komunicira s predvajalnikom. Tudi aktivna kazalka lahko pomeni sposobnost premikanja v dani smeri. Ko kazalec pogleda brez "posebnih učinkov", lahko igralec gleda v različne smeri in premika miško. Namig: pogledati morate v vse smeri in prebrati vse, kar vam je v rokidokumentov

  Igra prehaja: agregat

  Na začetku igre igralec preiskuje majhen uvodni videoposnetek. Po njem pride na misel značaj igre in poskuša razumeti, kaj se mu je zgodilo, kje je, kako je prišel. Za začetek morate odpreti dnevnik zapisov in prebrati, kaj je napisano v znaku za preskok. Navaja, da je bil junak poslan v podzemni bunker, da bi opravil popravila električne opreme. Takoj, ko lik igre zapusti sobo, sliši sireno, ki poroča, da je prišlo do uhajanja dušika. Vsi izhodi so blokirani, generator ne deluje. Blizu njega na tleh je valj, iz katerega teče dušik. Treba se je vrniti v pisarno, vzeti gorilnik in ga uporabiti v jeklenki z dušikom.
  Nato bi morali iti na uradni vhod. Ob njem, na ščitu, morate vklopiti žarnice, katerih skupna moč bo 18 V. Po tem se bo alarmna sirena znižala. Z mlinom, ki leži na tleh, je potrebno pršiti bloke, ki preprečujejo odpiranje vrat. S tem lahko igralec nadaljuje. Raven je minila.

  Prehod: koridor

  Na drugem mestu predvajalnik ne zamuja dlje časa. Premikanje po hodniku se začne spominjati, kako je prišel v bunker. Na polici junak najde račun, s katerim razume, da je bila v laboratoriju kupljena velika količina kemikalij. Na hodniku je zidan zid, ki je namenjen za zamašitev enega od izhodov. Nato igralec vidi vrata v sejno sobo, zraven pa je opomba z nejasnim besedilom o obsegu radia.

  Prehod: sejna soba

  Ena od omaric v dvorani je urnik dela. Igralec ima občutek, da je osebje v panik laboratoriju poskušalo pobegniti iz sobe. Potem se postavlja vprašanje: zakaj niso nikjer? Potem morate iti dlje skozi sobo, da vzamete ključ iz projektorja. Na mizi je velika količina uradnega papirja. Igralec ima možnost ogledati vse. Eden izmed papirjev je rdečega na številki 2790. Tudi lik najde razglednice in revije. Potem vidi radio. Določiti mora obseg, ki je bil v zapisih prve misije. Po tem se odprejo vrata kabineta in igralec vidi skrito sobo.

  Prehod: skrivna soba

  V tajni sobi je knjižna omara. Ima štiri knjige s koreninami različnih barv. Treba je zapomniti njihov vrstni red. Igralec mora vzeti dva imetnika cigaret. Ena je v polici, druga pa je na mizi. Tudi na mizi je imenik z informacijami o strupenih snoveh.
  Po nekaj korakih do značaja igre pride še en spomin. Vzame drugo cigareto, vrne in zazna pnevmatsko pošto. Ne deluje zaradi raztrganih žic. Na zračni liniji je napisano: "71-V". To je treba tudi zapomniti. Igralec zapusti skrivno sobo in sliši nekoga. Po tem se vrnite v pisarno.

  Prehod: pisarna

  Na vratih sobnega inženirja poskuša opraviti telefonski klic in preučiti varnostna pravila. Potem morate iti v sam urad in si ogledati revijo "Radiotehnika".ki je na mizi. Igralec odkrije ključ, ki odpira z omaro stene v bližini vrat. Obstajajo različne ynsturmentы boste morali vzeti v skrivni sobi.

  Podajanje: Dvorana skrivnosti 2

  Na drugi Če igralec ne more uporabljati Pnevmatski. Z trak in klešče vzeta iz njegovega urada, je treba določiti žico. Eden od dokumentov, na mizi obdan frekvenca 1400 Hz. Na mizi je stojalo. Ona bi morala dati syharetnytsы v vrstnem redu, v katerem so bile knjige s pisanimi koreninami. Potem ste interakcijo z sefov. Koda - 2790. Za vrati je varna število dokumentov. Prav tako morajo biti seznanjeni. V nadaljevanju je obrnil in se vrnil na preklop črno. Potem inženir zapusti skrivno sobo, hodnik gre in odpre vrata, ki je zaprt veliko število zaprtje.

  Podajanje: Laboratorij

  Med spust dihanjem lika pospeši, tako da boste morali zapustiti mesto. Treba je določiti sistem za dovajanje zraka. Must-hitro spustimo na stojalo za kramp. Zgoraj, junak gre v nabiralnik s ključavnico, ki je pred vrati. Kirk je treba zlomiti ključavnico. V škatli je ročaj. Igralec, potem mora vent na pokrovu motorja, ki se nahaja v bližini dvorane.

  Podajanje: prezračevalni jašek

  Za naprave za pogajanja slišal nekoga klicem na pomoč. Narediti moramo korak za izhod in nepovratni ventil. Vodi pnevmopochtu. Potem greš nazaj v prostor skozi koridor.

  Prehod: dvorana 2

  Skozi dvorano se igralec vrne v skrivno sobo, da posname film in se vrne v dvorano, da si jo ogleda s pomočjo projektorja.
  Na zaslonu je prikazana namestitev krmilnih enot za VVU. Poslikano mora biti s svinčnikom. Po tem se inženir pošlje v rudnik.

  Prehod: prezračevalna gred 2

  Gred mora odpreti pokrov, ki ima napis "VVU-6". Za njim je plošča, kjer želite vstaviti kartico s shematsko sliko in vse ročice obrniti nazaj, kot to zahteva shema. Na nasprotni steni je rezalnik. Treba je izpustiti. Po tem se bo slišalo, kako je ventilacija vklopljena. Nato se morate vrniti k pogajalski napravi in ​​obvestiti neznano, da je prezračevanje aktivirano. Nato se junak vrne v laboratorij.

  Prehod: laboratorij 2

  V sobi je proceduralna soba. Junak mora iti na desno stran sobe med dvema mizama. Na levi strani so škatle s kazalniki bojnih materialov. Treba jih je vzeti s seboj. Na desni je brizga. Prav tako ga je treba odvzeti. Naslednji korak je določitev vrste plina v kleti. Junak se odpravi na izhod. Ob vratih so tehtnice, poleg njega pa je valj. Izmenično, inženir vnese vse indikatorje v valj. Torej uspe razumeti, da je plin v kleti zarin. V procesni sobi junak najde dokumente, ki jih je treba prebrati. Na tleh so na mizi dokumenti, na mizi - informacije o indikatorju zvočnih signalov.

  mimo: klet - tajna soba - procesna pisarna

  Junak hoče iti na leva vrata, vendar se boji storiti. On gre naravnost in bere poročila. Na koncu mape s poročili sta 2 ključa. Z obračanjem stikala v stikalu za vklop se odpre loputa. Junak se spusti tja, postavi snemalnik na škatlo in se vrne v skrivno sobo. V njej odpre nočno omarico pod pnevmatsko posteljo in vzame trak. Na poti se seznani z vsemi dokumenti, ki so bili v nočni omarici. Nato junak odide v zdravniško sobo, bere drugo poročilo. Tokrat gre za zaslišanja. Inženir poskuša vzpostaviti generator zvočnega signala. Potrebno je nastaviti frekvenco 1400 Hz. V niši junak vzame mikrofon in gre na trak v kleti.

  Prehod: drugi obisk v kleti in proceduralni sobi

  V kleti igralec vključuje radijski kasetni snemalnik in z njim povezan mikrofon. Ko je posnetek prejet, se znak vrne v sobo s postopki. Tam gre na slušno napravo. Vključno s filmom, inženir ne uspe v neznano.

  Prehod: biro

  Glavni junak pride na misel na nerazumljivem mestu, po katerem ga začne preučevati. Preuči vse dokumente, vzame plinsko masko in poskuša oditi. Na vratih razkriva razglednico s čudno formulo. Zapušča sobo in se zaveda, da je padel v sobo, v katero se je bal. V bližini stene je truplo v krvi. Na tleh je krvava skorja, junak ji takoj manjka in teče v pisarno. S pomočjo krampov razbije zid, v kateremprej je bilo samo tresk.

  Prehod: nižja stopnja

  To je zadnja faza Phobosa: 1953. Igralec se v sobo povzpne skozi zlomljeno steno. Tam vidi živo srebro, ki se je razlilo po tleh, zato nosi plinsko masko. V bližini školjk sta 2 žerjavi. Levo žerjavico je treba obrniti 3-krat, desno - 6. Na tleh junak vzame kozarec iz kozarca in zapusti sobo.
  V hodniku so vrata, iz katerih je vidna svetloba. Junak jo vrže v oči, odpre vrata in sledi smeri do mize z dokumenti. Inženir aktivira stikalo in vstopi v sobo z nalivom živega srebra. Na koncu sobe je bil vhod v metro. Junak mu se mudi. Vse, kar je igra prešla. Ostaja samo ogled končnega videa.

  Ocene igralcev in strokovnih mnenj

  Mnenja uporabnikov "Phobos: 1953" so razdeljena. Nekateri menijo, da izdelek ni izpolnil pričakovanj, drugi pa menijo, da je igra ena najboljših v žanru, medtem ko so se drugi igrali samo zato, ker je "Phobos: 1953" produkt podjetja, ki je razvilo znani projekt "Substrum". Strokovnjaki uporabnikov niso prisilili, da bi dolgo čakali na pregled "Phobos: 1953". Že konec marca 2010 je znan spletni portal objavil pregled igre. Ugotovljeno je bilo, da ni bilo narejeno na filmu, ampak je prazgodovina. Iz samega filma v igri je ostala le lokacija in ime, nato pa se je spremenila. Ugotovljeno je bilo, da so se gostje, ki se uporabljajo v igri, zveste igralce že srečali v podobnih izdelkih. Vendar pa ne moremo ne pozabiti na logiko nalog. Quest zahteva nego igralca. Da ne bi zlomili glave za nekaj urČe želite prenesti "Phobos: 1953", morate biti zelo previdni glede podrobnosti. Na splošno se je izkazalo, da je igra precej dobra. Prizadevanje ima veliko zgodbo, vendar je njegov ogromen minus to, da ni želje po ponovnem vstopu v Fobos: 1953. Igra se ne razlikuje po izvirnosti, vendar jo je težko obvladati.

  Sorodne publikacije