Kako omogočiti Java Firefox s težavami z zaklepanjem

Če uporabljate brskalnik Firefox za delo na internetu, je to »Mozilla« in se občasno srečujete s problemom nalaganja videa, slik ali odsotnosti kakršnega koli odziva, ko kliknete gumb nekje na spletnem mestu. »Java« v brskalniku. V tem članku lahko najdete, kako omogočiti Java Firefox.

Kaj je Java in zakaj vam ni všeč vaš brskalnik

Java je danes ena najpogostejših spletnih tehnologij. Temelji na delovanju številnih lokacij in programov. Zakaj podpora za Javo v brskalniku ni vključena? Firefox noče samodejno podpirati Jave, ker je ranljiv za viruse. V prihodnje namerava Firefox opustiti podporo za vse vtičnike (orodja za predvajanje vsebine), razen za Adobe Flash.


Vendar pa politika Mozilla o Javi sploh ne pomeni, da se na računalnik takoj, ko priključite vtičnik, takoj vrže na milijone zlonamernih programov. Včasih morate omogočiti Java Firefox zaradi učinkovitosti delovanja spletnega mesta. To je mogoče storiti na več načinov.

Enotni primer vključitve Java

Recimo, da greste na internet, poiščete videoposnetek, ki vas zanima in ga želite videti. Če pritisnete gumb za predvajanje, se namesto predvajanja prikaže naslednji zaslon:
Edina stvar, ki jo morate storiti, je, da kliknete na napise. Poleg tega vam lahko Firefox ponudi, da si zapomnite to spletno mesto in ga vedno aktivirate. Če zaupatete strani, nato potrdite svojo izbiro v pogovornem oknu (Dovoli in zapomni - "Dovoli in zapomni").


Poleg tega včasih blokiranje aplikacije prihaja iz same Java, ne iz Firefoxa. V novejših različicah Jave obstajajo nekatere dokaj stroge zahteve za izvajanje aplikacij. Če je razvijalec neznan, bo možnost zagona aplikacije Java verjetno blokirana. Tudi če se odločite za ročno omogočanje programa Java Firefox, obračanje na varnostne nastavitve in označevanje mesta ali aplikacije, ki jo želite kot izjemo, bo brskalnik še vedno menil, da so sumljivi in ​​prikazujejo opozorilo o morebitni grožnji.

Kako omogočiti podporo za Java Firefox

Obstaja še en način za aktiviranje podpore Java. Če želite začeti, morate iti na stran z vtičniki (odprite meni in izberite gumb "Add-on" ali pritisnite Ctrl-Shift-A). Pred vami se bo pojavil seznam dodatkov, med katerimi moramo najti naslednje:
Če se ta vtičnik ne pojavi na seznamu, uporabite iskalno vrstico v zgornjem desnem kotu. Iščete lahko po Javi - iskanje bo ustvarilo več dodatkov, iz katerih lahko izberete ustrezen, potem ko ste preučili, katere funkcije naj bi izvajali. Če vam zgornja dejanja ne pomagajo pri aktiviranju programa Java Firefox, boste morali program v računalniku popolnoma nadgraditi. To naredite tako, da prenesete najnovejšo različico s strani razvijalca in jo namestite v napravo. Nato poskusite znova odpreti Firefox in zagnati problematično mesto ali aplikacijo. Navsezadnje kapriciozno mestolahko ga odprete v drugem brskalniku in vidite, kako se bo tam obnašal.

Sorodne publikacije