Raidenov lik v Mortal Combatu: izvirna zgodba

V igri Mortal Combat je Raiden eden najstarejših in najbolj znanih likov. Ta nesmrtni bog groma in strele je vse svoje življenje posvetil zaščiti zemeljskega kraljestva pred vdori iz zunanjega sveta. V zgodovini igre franšize, ki ima deset delov, se je večkrat boril z močnimi nasprotniki in organiziral ekipo zagovornikov sveta ljudi.

Začetek zgodovine

Riden v "Mortal Combatu" je poskušal zaščititi svet ljudi še preden so najboljši borci na Zemlji branili svoje kraljestvo na turnirju "Deadly Battle". V tistem času je pohlepni starejši bog Shinnok prodrl v Zemljo s pomočjo starega amuleta. Junak mu je nasprotoval in mu ni dovolil, da bi izkoristil ljudi, da bi akumulirali moč. Starejši bogovi so pomagali Raiden in jim dali veliko moči. Z njihovo pomočjo je Thunder lahko spravil sovražnika v pekel, vendar je bila cena previsoka. Zemlja ni mogla ohraniti svojega videza in dolgo časa potopljena v temo.Zveza zla

Sčasoma se je Zemlja spopadla s posledicami bitke močnih nasprotnikov, Raiden pa je v "Mortal Combatu" prevzel amulet Shinoka. Skril ga je v skriti tempelj in dal zaščito šibkejših bogov. V tem obdobju je poraženi sovražnik ujel pekel s pomočjo močnega nekromanta Kuan Chija. Skupaj so začeli iskati način za vdor v Shinnok v zunanji svet. Pri tem so pomagali mogočnemu čarovniku Shang Zungu, ki je odkril skrivnost templja, kjer je amulet zlobnega starejšega.Bog Za to službo je zahteval, da prekleti in oživi Sindel, ženo brutalnega cesarja zunanjega sveta Shao Kahna, prav na Zemlji. Navsezadnje se je Shao Kahn lahko vrnil na planet in ga pritrdil na svojo lastnino.


Hurikan Quan Chi je vojakom Sab Zira in Škorpijona poslal zanj dragocen artefakt. Ledena ninja je pomagala zlim silam. Raiden ni mogel dovoliti Shinnokovega vrnitve. Ko je izvedel za to, je naročil Sab-Ziru, naj odide v pekel in vrne amulet, da bi rešil Zemljo pred katastrofo. Bojevnik je obvladal nalogo, vendar je bila njegova duša prekleta. Te informacije mu je posredoval sam Raiden. Prejeti amulet, ki se kasneje izkaže za ponaredek, je bil Thunderbolt spet skrit. Medtem ko je bil boj na tej fronti, se je Shang Tsung že pripravljal na zmago na deseti prireditvi "Deadly Battle", ki bi mu omogočila, da zaseže Zemljo. Bog thunder Raiden sodeloval na tem turnirju pod krinko navadnega smrtnika, vendar za prekinitev zmage uspelo pogumni bojevnik Liu Keng.

Nove bitke

Shang Tsung ni mogel sprejeti poraza in poslal svojo vojsko v bitko s preživelimi iz zemeljskega kraljestva. Raidenov "Mortal Combat" je v tem trenutku pomagal zadržati prevladujoče sile sovražnikov, medtem ko Liu Keng ni zmagal nad zlim čarovnikom. Naslednji trk Thunderja in Shang Zunga se je zgodil v Los Angelesu, ko je prišel maščevati Johnnyja Cageja in ubiti enega od močnih bojevnikov Zemlje. Da bi pomagala drugemu na čas, se je začel Škorpijon z Jacksom in nova bitka.Reiden se je zdel ustaviti boj in zahteval, da pokliče vzrok invazije. Kot je rekel Shang Song, je to bila nova smrtna bitka, ki jo je organiziral cesar Shao Kahn. Čarovnik se je odločil izzvati zemljo in jih povabil k sodelovanju. Na zavrnitev niso mogli odgovoriti, ker bi bili potem poraženi.
Znano je, da Thunderbolt ni sodeloval v tej bitki, in sami zemeljski bojevniki so prevzeli prevlado. Samo celoten turnir je bil mamilo, dokler Sindel ni bil vstal in Shao Kanine sile so odkrile pot do Zemlje. Načrt je uspel in cesar zunanjega sveta je uspel prodreti na planet. Vsi zagovorniki so se združili na ozemlju indijskih plemen in pod njihovo zaščito začeli nov napad. Reiden, po združitvi zunanjega sveta in zemlje, ni mogel več rešiti ljudi. Navsezadnje je bil planet zdaj pod nadzorom bogov druge realnosti. Da bi pomagal ljudem zaščititi domorodce, je bil prisiljen postati navaden smrtnik. Zaradi tega je Shao Kahn premagal Liu Kong in invazija je bila končana. Takoj, ko je bila zemlja varna, je Reidene spet postal bog.

Nov napad Shinoka

Ko je Dark Raiden v Mortal Kombatu izvedel za novo Shinokovo invazijo na nebesa, je začel zbirati najboljše zemeljske borce in se združil z lastnikom vetra Fujinom. Kuan Chi in padli Starejši Bog sta prebila izdajalko Tanyo v Edenijo in od tod se je odprla pot navzgor. Shinokovo maščevanje je uspelo z njegovimi starejšimi brati, Raiden in Fujin pa sta bila zadnja preživela bogova. Liu Kengu ga je uspelo poslati v boj proti glavnemu sovražnikuVečkrat v pekel Uspelo mu je, ker je Kuan Chi dal Shinoku lažen amulet moči, a je resnično pustil zase. Po tej zmagi je Raiden postal starejši bog, Fujin pa je podedoval naslov Zemljinega zagovornika. To je bilo daleč od zadnje bitke slavnega lika in ni vedno zmagalo. Na primer, v bitki pri piramidi Argus voskreshennom Shao Kanu mu je uspelo napolniti gorivo. Čeprav je po tem junak dobil priložnost, da se vrne v preteklost in popravi situacijo s koncem sveta.

Sprejemi v igri

Veliko uporabnikov igre zanima vprašanje: kako premagati Raidena v Mortal Combatu? Za to je vredno preučiti vse njegove tehnike za pravočasno izogibanje in protinapad v dvoboju. Vredno je vedeti, da se Thunder lahko premakne iz katere koli točke arene za hrbtom in v tem trenutku premaga sovražnika. Junak lahko spusti hitre strele od sovražnika ali pa napade njegovo čelo in okrepi telo z elektriko. V bližini, lahko skozi sovražnikovo telo do šoka ravni, in tudi spustite projektila v nasprotni smeri od njega, tako da mu leti nazaj. Raiden v "Mortal Combat X" ima tudi veliko močnih udarcev z rokami, nogami in celo ramo. Nekateri od njih poškodujejo elektriko in sovražnika lahko odvrnejo na daljavo. Med tehnikami za dokončanje najnevarnejše eksplozije glave od udara strele in udarnih udarcev skozi palico blizu sovražnika.

Sorodne publikacije